Retete pentru Revelion:
Reteta zilei: Prajitura cu sirop de ciocolata
Prajitura
cu sirop de ciocolata din: faina, zahar, sare, praf de copt, pudra de
cacao, ulei, otet, esenta de vanilie, apa rece, zahar pudra, sirop de
ciocolata. Ingrediente: 1.5 cani faina 1 cana zahar ½ lingurita sare 1
lingurita praf de copt 3 linguri pudra de cacao 6 linguri ulei 1
lingura otet 1…
Read more »Retete de Revelion: Supă de viţel
O
reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de
vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel,
frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de
viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei…
Read more »Retete de Revelion: Friptură de porc cu sos de portocale
O
reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin
rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute,
sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350
ml vin rose sec 150 ml…
Read more »Retete de Revelion: Rulada de curcan
O
reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din:
castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie,
piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1
castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei…
Read more »Retete de Revelion: Perişoare de viţel în sos
O
reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel,
oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si
patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper
pentru sos: 200 ml vin alb 150…
Read more »Retete de Revelion: Creveţi cu sparanghel
Creveţi
cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte
de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie,
ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de
dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50…
Read more »Retete de Revelion: Porc cu cabanos si mozzarella
O
reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc,
cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si
boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos
200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi…
Read more »Retete de Revelion: Piept de curcan cu capere
O
reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa
de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g
unt 1…
Read more »Retete de Revelion: Escalop de vitel cu ciuperci
O
reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de
vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake.
Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina
alba, asezonata cu sare si piper 2…
Read more »Retete de Revelion: Calamar umplut
Calamar
umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin,
usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot
afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin
alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper…
Read more »Retete de Revelion: Pulpa de porc picanta
O
reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia
iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1
lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei
sare Mod de preparare: Sareaza…
Read more »Reteta zilei: Pui umplut cu garnitura de legume si orez
Pui
umplut cu garnitura de legume si orez din: pui, ierburi aromate, iaurt,
pasta de usturoi cu ghimbir, chili, garam masala, sare, mazare, seminte
de coriandru, seminte de chimen, nuca de cocos, seminte de susan, piper
negru, scortisoara, usturoi, seminte de fenicul, ceapa, coriandru,
rosii,…
Read more »Retete de Revelion: Piftie de curcan
O
reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie,
tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si
zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita
1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana
usturoi…
Read more »Retete de Revelion: Muschi de vitel cu sos picant
O
reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras,
usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet
balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei
grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri…
Read more »Retete de Revelion: Somon în aluat
O
reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac,
unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de
somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1
lamaie patrunjel sare piper…
Read more »Retete de Revelion: Ruladă de vitel cu sos
O
reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel,
sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina,
smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de
usturoi 1 lingurita suc de lamaie…
Read more »Retete de Revelion: Saramură
O
reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti
4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu
ulei sare piper Mod de…
Read more »Retete de Revelion: Muschi de porc cu cartofi la cuptor
O
reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc,
cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si
boia. Ingrediente: 1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1
lamaie 250 ml vin alb…
Read more »Reteta zilei: Supa de curcan cu legume
Supa
de curcan cu legume din: carne de curcan, supa de pui, apa, sare,
cartofi, morcovi, taitei, telina, ceapa, ulei de masline, dafin, piper.
Ingrediente: 500gr carne de curcan, fiarta 8 cesti de supa de pui 7
cesti de apa 1 lingura de sare…
Read more »Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu legume
O
reteta de piept de curcan umplut cu legume din: piept de curcan, sare,
piper, paine alba, lapte, kaizer afumat, spanac, supa de pasare, macis,
unt, seminte de floarea soarelui si smantana. Ingrediente: 800 g piept
de curcan fara piele sare piper 4 felii paine…
Read more »Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel
O
reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti
marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti
marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250…
Read more »Retete de Revelion: Cod în sos de roşii
O
reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel
(crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu
ulei patrunjel uscat sare piper …
Read more »Retete de Revelion: Rulouri din muschi de porc
O
reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc,
ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1
morcov cateva bucati de gogosari sau ardei…
Read more »Retete de Revelion: Curcan in sos
O
reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan,
ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel.
Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă
mică 1 pahar de vin alb, dulce…
Read more »Retete de Revelion: Rulouri cu ciuperci
O
reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de
pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de
vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa
de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100…
Read more »Retete de Revelion: File de pastrav cu sos
O
reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de
pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de
gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1…
Read more »Retete de Revelion: Carne de vitel cu legume
O
reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi,
morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez,
condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne
de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi…
Read more »Reteta zilei: Piept de curcan cu sos de afine
Piept
de curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa
de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale
1/4 cana supa de…
Read more »Retete de Revelion: Halibut cu orez si castane
Halibut
cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane,
lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8
bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml
ulei de masline 500 ml supa…
Read more »Retete de Revelion: Orez cu carne de porc
O
reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne
de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de
legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1
lingura sos…
Read more »Retete de Revelion: Rulada de curcan umpluta
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru,
ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si
amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare…
Read more »Retete de Revelion: Frigărui de vitel cu verdeaţă
O
reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste
de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de
masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600…
Read more »Retete de Revelion: Macrou marinat cu salată
O
reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou,
morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1
telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei…
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si scortisoara
Prajiturele
cu mere si scortisoara din: aluat de placinta, sos de caramel, mere,
ou, zahar, scortisoara, faina. Ingrediente: 1 pachet aluat de placinta
1 borcan sos de caramel 5-6 mere, rase 1 ou, usor batut 3 linguri zahar
2 lingurite scortisoara 2 linguri de faina Mod de preparare: Se
incalzeste cuptorul la…
Read more »Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos de miere
O
reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat,
msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati,
ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de
manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1
lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori
mici…
Read more »Retete de Revelion: Somon cu broccoli
Somon
cu broccoli din: fileuri de somon, broccoli, zeama de lamaie, lamaie,
ceapa verde si sos de soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon, cu piele 1
capatana de broccoli, rupta in buchetele zeama de la 1/2 lamaie 1/2
lamaie taiata sferturi 1 legatura mica de ceapa verde, feliata 2 linguri
sos de soia Mod…
Read more »Retete de Revelion: Carnati de porc in vin
O
reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper,
unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml
vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi Mod
de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml vin…
Read more »Retete de Revelion: Curcan umplut cu stafide
O
reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon,
ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin,
cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g
de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o
jumatate de paine bagheta 500…
Read more »Retete de Revelion: Porc prăjit cu ghimbir şi miere
O
reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon,
sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir,
ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2
gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1
lingura de miere…
Read more »Retete de Revelion: Supă de curcan
O
reteta de supa de curcan din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de
orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de
orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în
patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere 1…
Read more »Retete de Revelion: Chiftele crocante de peste
O
reteta de chiftele crocante de peste din: peste, cartofi, ceapa,
usturoi, coriandru, busuioc, galbenus de ou, faina, sare, piper, oua,
firimituri de paine, ulei de masline, ceapa murata si chutney de rosii.
Ingrediente: 400 g peste alb, taiat 3 cartofi, fierti si zdrobiti 1
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati o mana de…
Read more »Retete de Revelion: Rulouri de vitel in sos
O
reteta de rulouri de vitel in sos din: vrabioara de vitel, iaurt, sos
de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde, marar, sare si
piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2 linguri sos
de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2 fire de
usturoi verde 1…
Read more »Retete de Revelion: Curcan cu broccoli
O
reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru
verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6
linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod
de preparare:…
Read more »Retete de Revelion: Vitel cu mere
O
reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa,
ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1
catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper Mod…
Read more »Retete de Revelion: Merluciu inabusit si cartofi
Merluciu
inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb,
zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4x150g
file merluciu ulei de masline extravirgin sare grunjoasa si piper 60g
patrunjel, taiat 4 linguri de capere, taiate marunt 1/2 cana otet de vin
alb…
Read more »Retete de Revelion: Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
O
reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi,
piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de
soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru
marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup
100 g miere 60 ml…
Read more »Retete de Revelion: Pulpă de curcan în crustă de chili
O
reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan,
ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei
iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa
de pui strecurata 700…
Read more »Retete de Revelion: Friptura de vitel in crusta
O
reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel,
sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel
verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1
chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin
1…
Read more »Retete de Revelion: Caracatiţă cu ardei
Caracatiţă
cu ardei şi sos de soia din: caracatita, ardei capia, ceapa, faina, sos
de soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza
de dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g caracatia congelata 4-5 ardei capia mari 1 ceapa 1
linguri de faina 3 linguri de…
Read more »Retete de Revelion: Snitele de porc cu lamaie
O
reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din:
muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin,
rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie.
Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte
bucati coaja de la 1 lamaie…
Read more »Reteta zilei: Pachetele cu carne de curcan si legume
Pachetele
cu carne de curcan si legume din: foi de placinta, carne de curcan,
varza, morcovi, ceapa verde, telina, usturoi, sos de stridii, ghimbir,
piper negru, sare, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 1 ceasca carne de curcan, fiarta si tocata 2 cesti varza,
tocata 1/4 ceasca morcovi, cuburi 2 cepe…
Read more »Retete de Revelion: Carne de vitel la gratar
O
reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie,
condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr
unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper
Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine
antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente pentru…
Read more »Retete de Revelion: Toast cu avocado şi carne de curcan
Se
taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate
pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se
asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii
mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază
deasupra 100g felii de…
Read more »Retete de Revelion: Midii cu ceapa
O
reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline,
esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare
si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de
usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1
legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…
Read more »Retete de Revelion: Steak de porc
O
reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav
afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4
cepe 20 căpşuni 200 g file de păstrăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4
linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc Mod de preparare: Tăiaţi
ceapa şi căpşunele…
Read more »Retete de Revelion: Aripi de curcan cu legume
O
reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz,
usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei
de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un
fir praz 2-3 fire usturoi 2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper
negru şi verde măcinat busuioc…
Read more »Retete de Revelion: Vitel cu legume în sos
O
reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi,
cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde,
sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de
usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500
ml…
Read more »Retete de Revelion: Pane de salau cu garnitura
Pane
de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant,
ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru
prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o
legatura patrunjel Mod de preparare: Se condimentează…
Read more »Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos
O
reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan,
unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.
Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt 1
lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin 200
ml vin alb sec…
Read more »Reteta zilei: Supa de tortellini cu legume
Supa
de tortellini cu legume din: carne tocata de vita, ceapa, usturoi,
telina, morcovi, sos de rosii, rosii, dafin, piper, patrunjel, oregano,
cimbru, rozmarin, busuioc, sare, supa, fasole verde, tortellini cu
branza. Ingrediente: ½ kg carne tocata de vita 1 ceapa, cuburi 1 catel
de usturoi, tocat 1 telina, cuburi 2 morcovi, cuburi 1…
Read more »Retete de Revelion: Salata de ton cu fasole
Salata
de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa
rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in
ulei de masline sare…
Read more »Retete de Revelion: Rulada de porc la cuptor
O
reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina,
chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de
porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec
provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se
dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa cu…
Read more »Retete de Revelion: Frigărui de curcan în sos de arahide
O
reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa
verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui,
piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.
Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru
măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »Retete de Revelion: Cotlete de vitel cu ardei copti
O
reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de
vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin,
patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1
kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori
curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin 1…
Read more »Retete de Revelion: File de salau la tigaie
O
reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de
mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi,
cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de
mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3
morcovi 2 catei usturoi…
Read more »Retete de Revelion: Rulouri de vita cu sos picant
O
reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare
grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia,
rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g
pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4
linguri ulei de masline 200 ml…
Read more »Retete de Revelion: Pastrav cu legume
Pastrav
cu legume din: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei 1
buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper Mod
de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii cât
mai fine, iar broccoli se rupe în bucheţele…
Read more »Retete de Revelion: Chifteluţe de porc si vita cu sos
O
reteta de chiftelute de porc si vita cu sos din: muschi de vita, file
de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel,
piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere.
Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de
ansoa din…
Read more »Retete de Revelion: Ciorba de vitel
O
reteta de ciorba de vitel din: rasol de vita, ardei capia, ceapa rosie,
morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardie
iute, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg rasol de vită 2 bucati
ardei capia 2 bucati cepe roşii 2 bucati morcovi 1 bucata ţelină 1
legatura suc de roşii…
Read more »Retete de Revelion: Taitei cu creveti
Taitei
cu creveti din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de
soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi,
ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime. Ingrediente: Doi catei de
usturoi, maruntiti Doua linguri de unt de arahide O lingura de miere
Doua lingurite de ulei de susan, preparat…
Read more »Retete de Revelion: File de porc condimentat
O
reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late,
sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file
de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
chilii 50 g roşii piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o
pe…
Read more »Retete de Revelion: Rulade de curcan cu fasole verde
O
reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai
de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de
pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g
fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1
ceapa sare…
Read more »Retete de Revelion: Piept de viţel
O
reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi
de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux,
mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept
de vitel 50 ml ulei de samburi de struguri 1 lingura boia de ardei dulce
2 catei…
Read more »Retete de Revelion: Somon cu sos
Somon
cu sos din: file de somon, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara si
tarhon. Ingrediente: 4 bucati file de somon sare piper negru macinat 25 g
unt pentru sos: 75 g unt 2 lingurite faina 350 ml lapte sare un praf
nucsoara o legatura tarhon Mod de preparare: Se condimentează bucăţile
de somon…
Read more »Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine
O
reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine,
msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a
circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de
bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…
Read more »Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan
O
reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin
alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru
verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce
sare grunjoasa piper negru…
Read more »Retete de Revelion: Antricot de vitel
O
reteta de antricot texan din: antricot de vitel, suc de rosii, ulei de
masline, usturoi, ceapa, pasta de tomate, zahar brun, boia de ardei
dulce, otet balsamic, sos worchestershire, pudra de mustar, sare si
piper. Ingrediente: 800 g antricot de vitel (bucata intreaga) 500 ml suc
de rosii 3 linguri ulei de masline 3…
Read more »Retete de Revelion: Somon teriyaki cu sparanghel
O
reteta savuroasa de Somon teriyaki cu sparanghel din: sos de soia,
mirin, miere, sos chilli, faina de porumb, ulei de susan, ghimbir,
usturoi, ulei vegetal, somon, sparanghel, orez brun si seminte de susan.
Ingrediente: Doua linguri de sos de soia Doua linguri de mirin (vin
preparat din orez, reteta japoneza) O lingura de miere…
Read more »Retete de Revelion: Medalion de porc cu mere
O
reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert,
rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite
zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de
usturoi, zdrobit coaja rasa de…
Read more »Retete de Revelion: Copane de curcan în sos de ceapă
O
reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare
grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar,
ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide.
Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2
frunzuliţe coriandru 75 g unt 50…
Read more »Retete de Revelion: Muşchi de viţel gratinat
Muschi
de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel,
mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau
de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2
linguri parmezanproaspat ras sare piper boia …
Read more »Retete de Revelion: Supă de peşte
O
reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste,
ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei
de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon,
halibut, randunica de mare) 2 cepe 750 g cartofi 2 rosii mari…
Read more »Reteta zilei: Creveti cu usturoi si lamaie
O
reteta savuroasa de Creveti cu usturoi si lamaie din: creveti, ulei de
masline, unt, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie si sare de mare.
Ingrediente: 500 g creveti 2 linguri ulei de masline 1 lingura unt 2
catei usturoi fin tocati 2 linguri suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie sare…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele cu ovaz, nuci si stafide
Prajiturele
cu ovaz, nuci si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, sare,
scortisoara, condimente pentru dovleac, unt, zahar brun, zahar, oua,
esenta de vanilie, ovaz, nuci, stafide. Ingrediente: 1-1/2 cani faina 1
lingurita bicarbonat de sodiu 1-1/2 lingurite de sare 1 lingurita
scortisoara macinata 1/4 lingurita de condimente pentru dovleac 1 ceasca
de unt…
Read more »Retete de Revelion: Jambon fiert in cidru
O
reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru,
cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si
boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1
ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi,
tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…
Read more »Retete de Revelion: Pulpa de curcan cu masline
O
reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar,
masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu
mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras
galben 5 rosii amestec condimente…
Read more »Retete de Revelion: Vitel cu dovleac
Vitel
cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei,
patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g
antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml
ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara
Mod de preparare: Curatati carnea de pielite…
Read more »Retete de Revelion: Pastrav cu migdale si ardei gras
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras, rosii, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1ardei
gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari, tăiate
grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru salată…
Read more »Retete de Revelion: Ciorba de varza cu carne de porc
O
reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc
impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa,
foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml
suc de rosii 2…
Read more »Retete de Revelion: Piept de curcan cu sos
O
reteta de piept de curcan cu sos din: piept de curcan, ulei de masline,
usturoi, faina, smantana, branza, cognac, targon verde, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri ulei de masline 2
catei de usturoi 1 lingura faina 200 ml smantana 150 g branza cu
mucegai albastru roquefort 1…
Read more »Retete de Revelion: Viţel cu ciuperci şi legume
O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de
vitel 500 g ciuperci de padure (hribi, manatarci, galbiori, iutari) 2
morcovi 2 radacini de pastarnac 1 ceapa rosie 1 gogosar…
Read more »Retete de Revelion: Peste la cuptor
O
reteta delicioasa de peste cu:file de cod, ulei, cartofi, ardei gras,
dovlecei, branza, cuscus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb (cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »Reteta zilei: Ostropel de pui cu cartofi
O
reteta simpla si gustoasa de Ostropel de pui cu cartofi din: pui,
cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente: ½
pui 5-6 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 5-6 catei usturoi 2-3 linguri bullion
Sare si piper Mod de preparare: Se spala carnea de pui si se pune la
fiert pentru…
Read more »Retete de Revelion: Peşte fript cu avocado şi salsa
O
reteta delicioasa de cod fript cu: avocado, rosii, ceapa, ulei de
masline, lamaie, coriandru. Ingrediente: 1 avocado copt 2 roşii-prună
coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1 ceapă roşie mică, feliată fin 2
linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul de la o
jumătate de lămâie sau de la o lămâie…
Read more »Retete de Revelion: Porc cu cocos si citronella
O
reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de
cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de
chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente:
600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte
de nuca de cocos…
Read more »Retete de Revelion: Piept de curcan umplut cu caise
O
reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez
salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline
extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de
caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4
caise o linguriţă de alune prăjite rozmarin…
Read more »Retete de Revelion: Pulpa de vitel marinata
O
reteta de pulpa de vitel marinata din: pulpa de vitel, miere, coaja de
lamaie, sare, salvie, piper, ceapa rosie, usturoi, unt, ulei de masline,
whisky, rucola, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa
de vitel o lingura miere coaja de la o lamaie sare 2-3 frunze salvie
piper o ceapa rosie 2-3…
Read more »Retete de Revelion: Cod cu piure de ţelină
Cod
cu piure de ţelină şi pătrunjel din: ulei de masline extravirgin,
fileuri de cod, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de cidru, zahar brun,
lamaie, telina si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 4 fileuri de cod a cate 120 g faina, pentru presarat 2 catei
de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele aromate cu ghimbir
Prajiturele
aromate cu ghimbir din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, ghimbir,
scortisoara, ienibahar, zahar, zahar brun, unt, oua. Ingrediente: 3
3/4 cesti faina 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1/4 lingurita de
sare 3 lingurite de ghimbir, ras 3/4 lingurita scortisoara macinata 1/4
lingurita ienibahar 1 cana de zahar 1 cana de zahar…
Read more »Retete de Revelion: Somon cu legume
Somon
cu legume din: pastarnaci, sfecla, morcovi, somon, mustar, pasta de
hrean, smantana, otet de cidru si marar. Ingrediente: 4 pstarnaci,
feliati pe lung 4 sfecle mici, taiate in felii groase 6 morcovi, feliati
pe lung 4 bucati de somon a cate 125 g 2 linguri mustar cu boabe 2
linguri pasta de hrean 150…
Read more »Retete de Revelion: Salata cu carne de vitel si sfecla
Salata
cu carne de vitel si sfecla din: carne de vitel, castraveti marinati,
sfecla, telina, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, matat si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitel (macra prajita) 2 castraveti marinati
o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g cartofi
fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice
O
reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie,
portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.
Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie
feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa
de pui saraca…
Read more »Retete de Revelion: Friptură de porc în stil chinezesc
O
reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf
de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita
praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…
Read more »Retete de Revelion: Bors de vitel
O
reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel,
ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou,
leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol
de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4
cartofi 5 rosii 150 g…
Read more »Retete de Revelion: Peşte marinat în tomate şi suc de lămâie
Peşte
marinat în tomate şi suc de lămâie din: fileu de peste, rosii, masline,
suc de lamaie, apa minerala, ulei de masline, usturoi, oregano, ceapa,
ketchup, chilli, pasta de ardei, piper, sare si masline. Ingrediente:
700 g fileu de peşte proaspăt (congrio (ţipar de mare), chita, mero ,
lenguado (sole), pango, huachinango) 700 g roşii 80…
Read more »Retete de Revelion: Rasol de vitel cu morcovi
Rasol
de vitel cu morcovi din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina,
patrunjel, marar, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase rasol de vitel (circa 250 g/buc) 600 g
morcovi 1 ceapa 1 telina mica 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 4-5
fire de cimbru verde 2-3 catei de usturoi 50…
Read more »Retete de Revelion: Curcan cu miere si cimbru
O
reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente,
ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina.
Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente
pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2
kg) 2 pulpe de curcan…
Read more »Retete de Revelion: Rulouri de porc cu ardei iute si raita
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »Reteta zilei: Sarmale cu cous cous si carne de vita
Sarmale
cu cous cous si carne de vita din: varza, sare, ulei, morcov, ceapa,
usturoi, praf de usturoi, salvie, chili, carne tocata de vita, cous
cous, rosii, dafin, smantana. Ingrediente: 1 varza Sare, dupa gust 2
lingurite de ulei 4 morcovi, cuburi 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi,
tocat 1 lingurita praf de usturoi…
Read more »Retete de Revelion: Chiftele de curcan cu ghimbir
O
reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei
iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de
lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita,
suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1
ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…
Read more »Retete de Revelion: Barbun in sos picant
O
reteta delicioasa de barbun cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală,…
Read more »Retete de Revelion: Porc cu mirodenii in aluat
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »Retete de Revelion: Pulpa de vitel cu spanac
O
reteta savuroasa de Pulpa de vitel cu spanac din: pulpa de vitel,
coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, faina, albusuri
si spanac. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 100 ml coniac 50 ml ulei de
masline 200 g sare grunjoasa piper negru si boabe macinat cimbru uscat
6-8 linguri faina integrala 4…
Read more »Retete de Revelion: Piept crocant de curcan
O
reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de
porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2
linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper Mod de…
Read more »Retete de Revelion: Frigarui de porc glasate
O
reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise,
dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu
boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc
macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g
cepe mici albe sau rosii, taiate in…
Read more »Retete de Revelion: Vrabioara de vitel cu ciuperci
Vrabioara
de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei,
cimbru, boia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g vrabioara de
vitel 100 g unt 12 ciuperci mari proaspete 50 ml ulei 1 lingurita rasa
cimbru uscat 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 3-4 fire patrunjel
sare piper Mod de preparare: Curatati…
Read more »Retete de Revelion: Curcan cu sparanghel
O
reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui,
ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de
lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750
g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa
100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…
Read more »Retete de Revelion: Cotlete de porc cu sos de vin roşu
O
reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei
de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare
piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu …
Read more »Retete de Revelion: Vitel cu susan si ardei
O
reteta savuroasa de Vitel cu susan si ardei din: muschi de vitel,
ardei, susan, ulei, seminte de pin, rosii cherry si marar. Ingrediente:
400 g mușchi de vițel 4 ardei diferit colorați 2 linguri susan 2 linguri
ulei 1 lingură semințe decojite, nesărate, de pin sau de
floarea-soarelui 8 roșioare cherry câteva fire de…
Read more »Retete de Revelion: Curcan cu lămâie si broccoli
O
reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa,
broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon.
Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4
snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie
1…
Read more »Retete de Revelion: Cotlete de vitel
Cotlete
de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri
ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o
cratiţă, în ulei încins, până când…
Read more »Retete de Revelion: Vita in sos aromat de bere
Vita
in sos aromat de bere din: antricot de vitel, boabe de mustar, cimbru,
nucsoara, cuisoare, morcovi, ceapa, otet, bere neagra, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg antricot de vitel 1
lingura cu boabe de mustar 1 lingurita cu cimbru 1 varf de cutit de
nucsoara 4-5 cuisoare macinate 2 morcovi…
Read more »Retete de Revelion: Porc cu ierburi aromate
O
reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de
porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o
lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc,
curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de
mustar integral 1 lingura…
Read more »Retete de Revelion: Piept de curcan cu legume
O
reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti,
ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece,
patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2
dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri unt…
Read more »Reteta zilei: Sarmale vegane
Sarmale
vegane din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper,
scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano,
cimbru, dafin, zahar. Ingrediente: 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2
cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi si tocate…
Read more »Retete de Revelion: Piept de porc la cuptor
O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar
O
reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de
dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si
salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 bucati ardei gras, rosu
si galben 2 linguri mustar de Dijon 800 g ciolan presat, taiat in 4
felii groase 25…
Read more »Retete de Revelion: Rulouri din curcan
O
reteta de rulouri din curcan: piept de curcan, suc de lamaie, sare,
fulgi de chilli, praz, ricotta, patrunjel, caise si ulei de masline.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 2 linguri suc de lamaie sare mare
fulgi de chilli 1 fir praz 100 g ricotta 1/2 legatura patrunjel tocat
100 g caise uscate, tocate…
Read more »Retete de Revelion: Chilli de curcan
O
reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de
cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4
cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu