Retete pentru Craciun:
Broccoli cu somon
O
reteta savuroasa de Broccoli cu somon din: cartofi, broccoli, somon
afumat, branza de vaca, lapte, branza de oaie, sare si piper.
Ingrediente: 750 g cartofi 250 g broccoli 200 g somon afumat 350 g
branza de vaca proaspata 100 ml lapte 100 g branza de oaie sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii,…
Read more »Retete savuroase: Şniţel vănătoresc
Şniţel
vănătoresc din: manatarci, ceapa, ciuperci, snitele de porc, sare,
piper, faina, unt, vin si smantana. Ingrediente: 10 manatarci uscate 2
cepe mici 400 g ciuperci champignon 8 snitele de porc (a 80g) sare piper
2 linguri faina 2 linguri unt topit 100 ml vin alb sec 150 g smantana
Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »Peste cu hrean si mere
Peste
cu hrean si mere din: fileuri de peste, hrean, mere, otet, ceapa, praz,
sare, piper, frunze de dafin, lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de
peste 1 bucata hrean 2 mere 20 ml otet 1 ceapa 1 praz sare 5 boabe
piper 1 frunze dafin 1 lamaie ulei pentru uns vasul Mod de preparare:…
Read more »Tarta gustoasa cu ciuperci
Tarta
gustoasa cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, praz, telemea de oaie,
oua, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 200 g
ciuperci 1 fir de praz 150 g branza telemea de oaie 3 oua 3 linguri
smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se spală bine
cartofii, se fierb în coajă, se…
Read more »File de cod cu piure de morcovi
File
de cod cu piure de morcovi din: file de cod, ulei de masline, cimbru,
ardei iute, ceapa, dovlecel, busuioc, lamaie, sare, piper, morcovi,
smantana, unt, lapte si zahar. Ingrediente: 2 fileuri de cod 1 lingura
ulei de masline cimbru 1 ardei iute 1 ceapa 1 dovlecel busuioc 1 lamaie
sare si piper pentru piureul de…
Read more »Ardei şi roşii umplute cu pastă de brânză
Ardei
şi roşii umplute cu pastă de brânză din: ardei, rosii, branza, unt,
maioneza, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: ardei uniformi si
rosii de aceeasi marime pentru pasta de branza: 200 g branza 1 lingura
unt 2 linguri maioneza 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde sare
Mod de preparare: Speli ardeii şi roşiile.…
Read more »Pui în sos de muştar
Pui
în sos de muştar din: ciocanele, ulei, ceapa, vin alb, sare, otet de
vin, apa, piper alb, galbenusuri, unt, zeama de lamaie, mustar iute de
dijon, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele 2 linguri ulei 1 ceapa
alba 100 ml vin alb sec sare pentru sosul de mustar: 2 linguri otet de
vin alb 2…
Read more »Sfaturi pentru prepararea SOSURILOR
Sosul
Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de baza ale gastronomiei.
Acesta are la bază folosirea a trei elemente făină, unt şi lapte. Sosul
trebuie să fiarbă bine pentru a nu rămâne făina crudă, laptele folosit
trebuie să fie cald sau fierbinte pentru a împiedica formarea
cocoloaşelor. Dacă s-au format cocoloaşe, sosul trebuie trecut prin…
Read more »Prajitura cu crema de vanilie
Prajitura
cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, faina, fulgi
de nuca de cocos, sare, galbenusuri, zahar, lapte, unt, smantana si
fructe uscate. Ingrediente: 4 albusuri 150 g zahar 1 pliculet zahar
vanilat 3 linguri faina 2 linguri fulgi de nuca de cocos sare pentru
crema: 4 galbenusuri 1 pastaie de vanilie 4 linguri…
Read more »Ruladă de orez cu ficat
Ruladă
de orez cu ficat din: orez, ficat de porc, paine, pesmet, oua, untura
de porc, patrunjel, usturoi, sare, boia dulce si piper. Ingrediente: 250
g orez 500 g ficat de porc (sau pui) 6 felii paine 1 cana pesmet 8 oua 1
lingura untura de porc 1 legatura patrunjel 4-5 fire usturoi verde sare
boia…
Read more »Ciorbă savuroasa de peşte
Ciorbă
savuroasa de peşte din: ceapa, ardei grasi, leustean, orez, cartofi,
ardei iue, otet, sare si peste. Ingrediente: 3 cepe portivite 2 ardei
grasi 1 mana buna de leustean sau telina (frunze) 2 maini de orez 4
cartofi 1 ardei iute otet sare peste combinati (daca e slab, adaugi si
cateva picaturi de ulei) Mod…
Read more »Tarta cu ciuperci – numai bun pentru vegetarieni
Tarta
cu ciuperci din: cartofi, drojdie, faina, oua, unt, sare, nucsoara,
manatarci, praz, ceapa, chimpignon, piper, crema de branza, lapte si
patrunjel. Ingrediente: 200 g cartofi 1/2 cubulet de drojdie (21 g) 150
g faina 4 oua 2 linguri unt sare nucsoara rasa 10 g manatarci uscate 1
fir de praz 2 cepe 400 g champignon…
Read more »Reteta zilei: Tarta cu frisca si capsuni
Tarta
cu frisca si capsuni din: nuci, pudra de cacao, miere, sare, lapte de
cocos, capsuni. Ingrediente aluat: 3 cani nuci ½ cesti pudra de cacao ½
ceasca de miere ⅛ lingurita sare Ingrediente umplutura: 1 cutie lapte
de cocos ¼ ceasca de miere Ingrediente topping : ½ kg capsuni feliate
Mod de preparare:…
Read more »Cascaval pane cu crochete
Cascaval
pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper,
ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: pentru cascaval: 250
g cascaval 2 oua 3-4 linguri lapte 1 lingura jumatate de faina pesmet
sare piper ulei pentru prajit pentru crochete: 500 g cartofi fierti 2
galbenusuri 1 ou 2 linguri faina 1 lingura pesmet 2…
Read more »Rondele de ceapă pane
Rondele
de ceapă pane pane din: ceapa, oua, faina, pesemt, apa minerala, sare
si ulei. Ingrediente: 3 cepe mari 3 oua faina pesmet apa minerala sare
ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele de circa 1 deget,
desfaci foile cu grijă să nu se rupă, să rămână cercuri. Pui cercurile
pe un prosop…
Read more »Tort cu crema de mar
Tort
cu crema de mar din: faina, zahar pudra, unt, oua, praf de copt,
stafide, rom, fructe confiate, mere acrisoare, zeama de lamaie, amidon,
suc de mar, zahar, zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 200 g zahar pudra 200 g unt 5 oua 1 pliculet praf de
copt 100 g stafide 2-3…
Read more »Retete culinare: Conopida umpluta
Conopida
umpluta din: conopida, carne de pui sau de vita, ceapa, sare, piper,
mozzarella si folie de aluminiu. Ingrediente: 1 conopida medie 200 g
carne de pui sau de vita tocata 1 ceapa sare piper 100 g mozzarella
folie de aluminiu Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi în apă cu
sare. Apoi introduci…
Read more »Iahnie cu bacon
Iahnie
cu bacon din: fasole alba, bacon afumat, ceapa, ulei, usturoi, pasta de
tomate, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g fasole alba boabe
250 g bacon afumat 1 ceapa potrivita 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 2
linguri pasta de tomate patrunjel verde sare piper zdrobit Mod de
preparare: Se pune fasolea cu…
Read more »File de peste impletit
FIle
de peste impletit din: file de peste, sare, piper, ceapa, unt,
portocala, marar, vin, fond de peste si morcovi. Ingrediente: 4 bucati
file de pete, fara pielita(pastrav, coregon, salau sau pangasius) sare
piper o ceapa o lingura de unt o portocala pentru coaja 2 linguri marar
tocat 100 ml vin alb 300 ml fond de…
Read more »Ciuperci marinate pentru iarna
Ciuperci
marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare,
boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie.
Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar
otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper
(negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar…
Read more »Reteta zilei: Suc din fructe de mango
O
reteta savuroasa de Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar,
praf de chili, sare, ulei de nuca de cocos, seminte de mustar si frunze
de curry. Ingrediente: 4-5 bucati mango 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4
lingurita praf de chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de nuca de…
Read more »Retete savuroase: Prăjitură cu stafide
O
reteta delicioasa de prajitura cu: stafide, faina, sare, zahar,unt,
drojdie, lapte, miere, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină 1 praf de
sare 50 g zahăr 75 g unt 1 cubuleţ drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4
linguri miere 150 g stafide 150 g amestec de zahăr cu scorţişoară Mod de
preparare: Amestecaţi într-un…
Read more »Omletă cu paste presărată cu ciuperci
Omletă
cu paste presărată cu ciuperci din: taitei, sare, ciuperci, ceapa
verde, usturoi, oua, smantana, patrunjel, parmezan, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 200 g taitei lati sarea 200 g ciuperci champignon 4
cepe verzi 1 catel de usturoi 5 oua 50 g smantana 1 lingura patrunjel
tocat 2 linguri parmezan ras piper 3 linguri ulei…
Read more »Retete gustoase: Saganaki
O
reteta delicioasa de saganaki cu: branza feta, ceapa, rosii, arde gras,
ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2
felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4
măsline negre 2 linguri cu ulei…
Read more »Prăjitură cu zmeură si frisca
O
reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, oua, sare, lamaie,
faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza dulce, iaurt,
zahar vanilat, lichior de zmeura, frisca. Ingrediente aluat: 200 g unt
175 g zahăr 4 ouă 1 praf de sare coaja rasă de la 1/4 lămâie 175 g făină
25 g amidon 1/2 pachet…
Read more »Macaroane cu carne tocată la cuptor
O reteta delicioasa de macaroane cu: carne de vita,
rosii, ceapa, parmezan, faina, lapte, unt, ulei de masline, vin alb sec,
sare, piper, oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram
carne de vită două conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 linguri cu
făină un litru lapte dulce 100 g unt, ulei de…
Read more »Reteta zilei: Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la cuptor
O
reteta simpla si gustoasa de Cartofi cu morcovi si pulpe de pui la
cuptor din: cartofi, morcovi, sare, piper si pulpe de pui. Ingrediente:
4-5 cartofi 2 morcovi Sare si piper 6 pulpe de pui Mod de preparare:
Se curata cartofii si morcovii. Cartofii se taie felii, morcovii
rondele. Carnea de pui se…
Read more »Creveţi cu roşii cherry şi vin alb
O
reteta delicioasa de creveti cu: ulei de masline, ceapa, ceapa verde,
usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez,
suc de rosii. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline o ceapă 3 fire de
ceapă verde 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb 300 g roşii cherry 500 g
creveţi decorticaţi 4…
Read more »Deserturi savuroase: Prăjitură cu vişine
O
reteta delicioasa de prajitura cu: visine, faina, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, oua, amidon, praf de copt, lichior de oua, frisca,
intaritor frisca. Ingrediente: 750 g vişine (borcan) 450 g făină 250 g
unt 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 praf de sare 4 ouă 100 g amidon
1 pacheţel praf de…
Read more »Retete culinare: Tocanita elvetiana
O
reteta delicioasa de tocanita elvetiana cu: snitel de porc, ceapa,
ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente:
600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3
linguri ulei sare piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură
pătrunjel Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o…
Read more »Pui cu orez
O
reteta delicioasa de pui cu: orez, supa, carne de pui, sare, piper,
ardei gras, rosii, mazare, boia de ardei, piper. Ingrediente: 250g orez
600 ml supă 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii
300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper
Cayenne …
Read more »Paste cu şuncă
O
reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, arpagic, rosii cherry,
ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste
(penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2
linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod
de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »Retete savuroase: Chiftelute aromate
O
reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne
tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare,
usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel
mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură
pesmet sare piper 3 linguri ulei 2 ardei galbeni şi roşii cutie…
Read more »Pâine în straie de sărbătoare
Pâine
în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt,
lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o
lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea
soarelui un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne făina într-un
bol…
Read more »Clatite cu ficatei de pui si ceapa
Clatite
cu ficatei de pui si ceapa din: clatite, ficatei de pui, ceapa,
usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: aluat de clatite 250 g ficatei
de pui 1 ceapa 2 catei de usturoi 3-4 linguri cu ulei sare piper Mod
de preparare: Pregăteşte aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele
şi lasă-le deoparte să se răcorească.…
Read more »Cupe de ciocolată cu magiun
Cupe
de ciocolată cu magiun din: ciocolata neagra, frisca, esenta de rom,
portocale, pepene rosu, magiun de prune, migdale, scortisoara, boia
iute, ulei. Ingrediente: 500 g ciocolata neagra 300 g frisca o lingura
cu esenta de rom 50 g portocale confiate 50 g pepene rosu confiat 150 g
magiun de prune 100 g migdale un…
Read more »Chiftele de mazare cu susan
Chiftele
de mazare cu susan din: mazare, oua, faina, seminte de susan, ulei,
sare, piper. Ingrediente: o conserva mare mazare 2 oua o lingura fiana
100 g seminte de susan ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare:
In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi ardeiul cubulete.
După ce s-au înmuiat,…
Read more »Salata de linte cu dovlecei
Salata
de linte cu dovlecei din: linte, dovlecei, miez de floarea soarelui,
seminte de susan, seminte de in, cimbru, otet balsamic, ulei de masline,
spanac, leurda, menta verde, busuioc verde, sare, piper, ulei,
crutoane. Ingrediente: 200 g linte doi dovlecei 50 g miezuri de floarea
soarelui 20 g seminte de susan seminte de in 2…
Read more »Reteta zilei: Taitei de orez cu sos picant de rosii
Taitei
de orez cu sos picant de rosii din: sos de rosii, usturoi, ceapa, fulgi
de ardei rosu, apa, piper, patrunjel, busuioc, oregano, sos
worcestershire, otet, sare, parmezan, ulei de masline, taitei de orez.
Ingrediente : 2 cutii de sos de roșii 1 catel de usturoi, tocat ½
ceasca cubulete ceapa ¼ lingurita fulgi…
Read more »Zargan cu legume
Zargan
cu legume din: zargani, cuscus, morcovi baby, ulei de masline, ulei de
nuci, ceapa alba, sos de soia, dafin, rosii uscate, oregano, lamaie,
fulgi de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 4 zargani 140 g cuscus
prefiert 500 g morcovi baby 100 ml ulei de masline 50 ml ulei de nuci
doua cepe albe o…
Read more »Prajitura cu portocale si sos de zmeura
Prajitura
cu portocale si sos de zmeura din: oua, faina, zahar tos, portocale,
praf de copt, sare, zahar vanilinat, cacao, esenta de rom, caise
confiate, gem de mure, frisca, sos de zmeura, inghetata de menta.
Ingrediente: 3 oua 400 g faina 70 g zahar tos doua portocale praf de
copt sare 70 g zahar vanilinat…
Read more »Pui cu sos alb si orez
Pui
cu sos alb si orez din: piepturi de pui, praz, lapte de cocos, ghimbir,
orez, ardei capia, morcovi, ceapa, amidon alimentar, cimbru, semine de
mac, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: doua piepturi
de pui un fir de praz 300 ml lapte de cocos o lingurita cu ghimbir ras
100 g orez doi…
Read more »Chiftele de peşte cu morcovi
Chiftele
de peşte cu morcovi din: fileuri de peste, oua, ceapa, pesmet, morcovi
baby, ridichi rosii, castarveti verzi, iaurt, usturoi, menta verde,
paine, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g fileuri de peste
doua oua o ceapa alba 50 g pesmet 100 g morcovi baby ridichi rosii 3
castraveti verzi 250 ml iaurt 3 catei…
Read more »Briose cu masline si cascaval
Briose
cu masline si cascaval din: faina, lapte, masline, cascaval, ulei, praf
de copt, oua, sare. Ingrediente: 300 g faina 200 ml lapte 100 g masline
negre fara samburi 100 masline verzi fara samburi 250 g cascaval 2-3
linguri ulei 1 praf de copt 2 oua sare Mod de preparare: Intr-un
castron, cerni faina,…
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu nuca de cocos si mousse de ciocolata
Prajitura
cu nuca de cocos si mousse de ciocolata din: nuca de cocos, miere, ulei
de nuca de cocos, sare, avocado, cacao, vanilie, lapte de cocos, sirop
de artar. Ingrediente blat: 2 cesti nuca de cocos tocata 1/4 ceasca de
miere 1 lingura ulei de nuca de cocos 1 varf de cutit de sare…
Read more »Crap cu sos de smantana
Crap
cu sos de smantana din: crap, ulei, smantana, mustar, unt, sare, piper,
marar, lamaie. Ingrediente: un crap de 1,5 kg ulei pentru sos: 400 ml
smantana o lingura mustar fin 40 g unt sare piper 1/2 legatura marar
lamaie Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă.
Se unge…
Read more »Tocanita de pui cu linte
Tocanita
de pui cu linte din: piept de pui, linte, ceapa, ardei gras, bulion,
ulei, sare. Ingrediente: 1/2 piept de pui plus maruntaiele o conserva
mare de linte o ceapa un ardei gras 3 linguri bulion 2 linguri ulei sare
Mod de preparare: In ulei încins, se pun la călit ceapa măruntită şi
ardeiul…
Read more »Orez cu ciuperci si surimi
Orez
cu ciuperci si surimi din: orez, surimi, ciuperci, ceapa, unt, curry,
sare. Ingrediente: 150 g orez cu bob rotund 4 batoane surimi 5 ciuperci
proaspete o ceapa 50 g unt un praf curry un praf sare pentru servit: 2
batoane surimi Mod de preparare: Intr-o tigaie cu unt topit se pune
ceapa la…
Read more »Cornuri cu telemea si sunca
Cornuri
cu telemea si sunca din: aluat foitaj, ou, telemea, nuci, sunca.
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 ou 300 g telemea 200 g nuci 250 g
sunca feliata (optional) Mod de preparare: Lasi foitajul la
decongelat. Razi telemeaua si o amesteci cu oul batut. intinzi foitajul
si il tai in patrate micai (cat…
Read more »Ciorba de peste cu zeama de lamaie
Ciorba
de peste cu zeama de lamaie din: carne de peste, morcov, ceapa,
masline, castarveti murati, lamaie, foi de dafin, sare, ulei.
Ingrediente: 1 kg carne de peste (crap sau somon) 1 morcov 1 ceapa 200 g
masline 3-4 castarveti murati 1 lamaie 2 foi de daifn sare 1 lingura
ulei Mod de preparare:…
Read more »Cannelloni cu spanac şi sos
Cannelloni
cu spanac şi sos din: foi de lasagna, spanac, ricotta, parmezan,
usturoi verde, ceapa verde, suc de rosii, porumb, cimbru, patrunjel,
ulei, sare, piper, mozzarella, nucsoara. Ingrediente: 24 foi de lasagna
500 g spanac congelat 200 g ricotta 100 g parmezan doua fire de usturoi
verde doua cepe verzi 500 ml suc de rosii…
Read more »Clatite cu sunca si smantana
Clatite
cu sunca din: faina, oua, lapte dulce, mozzarella, ardei iute, ardei
gras, ceapa rosie, usturoi, sunca, frunze de capere murate, marar, sare,
piper, ulei, smantana. Ingrediente: 225 g faina 3 oua 200 ml lapte
dulce 250 g mozzarella un ardei iute un ardei capia un ardei gras doua
cepe rosii doi catei de usturoi…
Read more »Cornuri cu susan si mac
Cornuri
cu susan si mac din: faina, lapte, ou, drojdie, zahar, cascaval, sare,
susan, sare de mare, mac. Ingrediente: 500 g faina 100-150 ml lapte 1 ou
1 cub drojdie 1 lingurita zahar 250 g cascaval sare susan sare de mare
mac Mod de preparare: Cerni faina, o pui intr-un vas incapator si
adaugi…
Read more »Tarta cu ardei, usturoi si cascaval
Tarta
cu ardei, usturoi si cascaval din: apa, faina, unt, sare, ardei grasi,
usturoi, cascaval, oua, lapte, busuioc, sare, piper. Ingrediente: pentru
aluat: 2-3 lingurite apa rece 200 g faina 100 g unt 1 praf de sare 1 ou
pentru umplutura: 5 ardei grasi rosii 2 catei de usturoi 200 g cascaval
2 oua 4…
Read more »Omleta cu castraveti si surimi
Omleta
cu castraveti si surimi din: oua, batoane de surimi, creveti,
castravete, ulei, unt, sare, piper. Ingrediente: 8 oua 8 batoane surimi 4
creveti congelati un castravete 100 ml ulei 25 g unt sare piper Mod
de preparare: Intâi se prepară creveţii congelaţi, care se pun într-o
tigaie cu unt topit, se dau cu…
Read more »Reteta zilei: Mancare de porc cu tofu si sos
Mancare
de porc cu tofu si sos din: tofu, carne de porc, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, orez fiert, sos fasole, otet, sos de soia, apa, pasta de
usturoi, amidon, sare, zahar. Ingrediente: 1 bucata tofu, taiata
cuburi ½ kg carne de porc 1 lingura ceapa verde , tocata 1 lingurita
usturoi , tocat 1…
Read more »Carnati de casa cu usturoi si cimbru
Carnati
de casa cu usturoi si cimbru din: carne de porc, intestine subtiri de
porc, usturoi, sare, piper macinat, cimbru, boia de ardei iute.
Ingrediente: 5 kg carne de porc 8 metri de intestine subtiri de porc 8
catei de usturoi sare piper macinat cimbru boia de ardei iute Mod de
preparare: Tai carnea…
Read more »Tort cu crema de vanilie si nuci
Tort
cu crema de vanilie si nuci in: unt, oua, zahar pudra, sare, faina,
alune macinate, praf de copt, lapte, budinca de vanilie, frisca, branza
de vaci. Ingrediente: blat: 150 g unt 4 oua 150 g zahar pudra 1 praf
sare 175 g faina 125 g alune macinate 3 lingurite praf de copt 120 ml…
Read more »Cotlet de porc in sos picant cu garnitura
Cotlet
de porc in sos picant cu garnitura din: cotlet de porc, pasta de ardei
capia, ardei iute, ulei, sare, piper, zahar, boia, cimbru, rozmarin,
cartofi, castraveciori murati, cimbru. Ingrediente: 4 bucati cotlet de
porc pentru sosul picant 100 g pastă de ardei capia un ardei iute 50 ml
ulei sare piper 1 lingurita zahăr boia iute şi dulce…
Read more »Ciorba de perisoare cu orez
Ciorba
de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras,
pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne
tocata, sare, piper. Ingrediente: 2 l apa 1 l bors 2 cepe medii 3
morcovi 1 ardei gras rosu 1 pastarnac 1/2 telina 1 rosie mare patrunjel
si marar 100 g orez 3 linguri…
Read more »Rinichi cu sos de smântână si mix de legume sotate
Rinichi
cu sos de smântână si mix de legume sotate din: rinichi de vitel, ulei,
lapte, ceapa, castraveciori muati, rosii, unt, smantana, sare, piper,
boia, marar, patrunjel. Ingrediente: 500-600 g rinichi de vitel 1
ceascuta ulei 1/2 l lapte 1 ceapa 3-4 castraveciori murati 4 rosii
coapte 1 lingura unt 1 ceasca smantana grasa sare…
Read more »Prajitura cu ciocolata si miez de nuca
Prajitura
cu ciocolata si miez de nuca din: merisoare uscate, rom, miez de nuca,
unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, cacao, ciocolata,
scortisoara, ciocolata cu lapte, miez de nuca. Ingrediente: aluat: 50 g
merisoare uscate 4 linguri rom 100 g miez de nuca 150 g unt moale 100 g
zahar 2 plicuri…
Read more »Reteta zilei: Galuste umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute
Galuste
umplute cu branza, cascaval, nuci, ceapa verde si ardei iute din: foi
pentru placinta, cascaval, branza, ardei iute, ceapa verde, nuci, zahar
brun, ulei de canola. Ingrediente: 1 pachet foi pentru placinta 1
bucata cascaval 1 bucata branza cheddar 1 ardei iute proaspat 1 fir
ceapa verde 3 nuci 1 ½ lingurite zahar…
Read more »Clatite cu branza telemea si cascaval
Clatite
cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea,
unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: aluat
clasic de clatite 1 cutie branza telemea/branzica de casa 1 cub de unt 1
ou 100 g cascaval 3 linguri cu smantana marar patrunjel sare Mod de
preparare: Dublează compoziţia de la aluatul…
Read more »Salata cu fasole si surimi
Salata
cu fasole si surimi din: fasole pastai, surimi, ceapa verde, ardei
gras, boabe de fasole, marar, suc de lamaie, ulei, sare. Ingrediente: o
cutie mica fasole pastai 5 batoane surimi 3 fire ceapa verde un ardei
gras verde 4 linguri boabe fasole 1/2 legatura marar pentru sos: sucul
unei lamai 3 linguri ulei sare…
Read more »Minitarte cu ciuperci
Minitarte
cu ciuperci din: faina, ou, sare, piper, unt, lapte, unt, praz, sare,
ciuperci, cimbru, smantana, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 1 ou 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 200 g unt 2-3
lingurite lapte rece pentru umplutura: 90 g unt 3 fire praz 1/2
lingurita sare 500 g ciuperci 2 lingurite cimbru…
Read more »Tarta cu alune de padure
Tarta
cu alune de padure din: unt, zahar, faina, ou, sare, suc de lamaie,
smantana, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 450 g zahar 150 g
faina 1 ou sare 1 lingurita suc de lamaie 100 g smantana dulce 400 g
alune de padure Mod de preparare: Se frământă un aluat din 100…
Read more »Somon cu orez roşu
Somon
cu orez roşu din: somon, orez rosu, limete, miez de nuca, ceapa alba,
ceapa rosie, otet de mere, smantana, gulii, zahar pudra, unt, patrunjel,
ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de somon 150 g orez
rosu doua limete 100 g miez de nuca o ceapa alba o ceapa rosie 150 ml
otet…
Read more »Pate de ficat cu rozmarin
Pate
de ficat cu rozmarin din: ficat de vitel, unt, ulei, ceapa, castravete
in otet, sare, piper, cimbru, masline, rozmarin. Ingrediente: 1 kg ficat
de vitel 1 pachet (200 g) unt 100 ml ulei 2-3 cepe 1 castravete in otet
sare piper putin cimbru de gradina cateva masline rozmarin, de preferat
verde Mod de…
Read more »Ciuperci cu linte şi mămăligă
Ciuperci
cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi,
pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, spanac. Ingrediente: 600 g ciuperci mai mari 100 g
linte jumatate de fir de praz 200 g malai 750 ml apa doi catei de
usturoi o lingura cu pasta…
Read more »Taitei cu sunca si varza
Taitei
cu sunca si varza din: taitei, sare, varza alba, ceapa, unt, zahar,
otet, sunca de praga, piper, chimen, coriandru, smantana, amidon, lapte,
nucsoara, piper de cayenne, emmentaler. Ingrediente: 250 g taitei lati
sare 800 g varza alba 1 ceapa 2 linguri unt 2 lingurite zahar 4 linguri
otet 150 g sunca de Praga piper…
Read more »Reteta zilei: Orez cu conopida si ceapa
Orez
cu conopida si ceapa din: supa de pui, apa, ulei de masline, ceapa,
conopida, orez, vin alb, verdeata, parmezan, maghiran, sare, piper.
Ingrediente: 4 cesti supa de pui 1 cana cu apa 1 lingura ulei de masline
1 ceapa, tocata ½ conopida, rupta buchetele 1 1/2 cesti de orez 1/2
cana vin alb…
Read more »Tarte cu sos de roşii
Tarte
cu sos de roşii din: dovlecei, vanata, morcovi, ceapa verde, ardei
capia, oua, faina, unt, iaurt, parmezan, praf de copt, busuioc, sare,
piper, sos de rosii picant. Ingrediente: un dovlecel o jumatate de
vanata un morcov o legatura ceapa verde doi ardei capia doua oua 300 g
faina 125 g unt 250 ml iaurt…
Read more »Plăcintă cu pere şi căpşune
Plăcintă
cu pere şi căpşune din: faina, unt, apa, ou, pere, capsune,
scortisoara, sare, miere, zahar tos, lamaie, pesmet, cacao, frisca, sos
de menta. Ingrediente: 200g faina 130 g unt 125 ml apa un ou 400 g pere
200 g capsune o lingurita cu scortisoara un sfert de lingurita cu sare o
lingura cu miere…
Read more »Sufleu cu sunca, ricotta si parmezan
Sufleu
cu sunca, ricotta si parmezan din: faina, sare, oua, ulei de masline,
sunca afumata, ricotta, parmezan, galbenus, piper, albus, ceapa, rosii
decojite, amestec de ierburi, otet, patrunjel. Ingrediente: 250 g faina
sare 2 oua 4 linguri ulei de masline 100 g sunca afumata taiata cuburi
250 g ricotta 50 g parmezan ras 1 galbenus…
Read more »Crema catalana cu fructe
Crema
catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de
vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce.
Ingrediente: 500 ml smantana 4 galbenusuri 50 g zahar o lingurita
extract de vanilie o lingurita pudra scortisoara coaja rasa de la o
portocala o lingurita vin dulce Mod de preparare: Se pune la încălzit…
Read more »Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi
Cuşcuş
cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa,
usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta,
sare, piper. Ingrediente: 200 g cuscus semipreparat 600 g carnati albi o
legatura de patrunjel o ceapa alba doi catei de usturoi 200 g rosii
cherry 30 ml ulei de masline 8 rosii uscate…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata
Prajiturele
de unt de arahide cu glazura de crema de ciocolata din: unt de arahide,
zahar de nuca de cocos, ou, crema de ciocolata. Ingrediente: 1 ceasca
unt de arahide 1 cana de zahar de nuca de cocos 1 ou Crema de ciocolata,
pentru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C.…
Read more »Sardine cu piure şi sos de roşii
Sardine
cu piure şi sos de roşii din: sardine afumate, rosii cherry, miere,
zahar tos, rosii uscate, telina, unt, smantana, scortisoara, usturoi,
lamaie, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 500 g sardine afumate
600 g rosii cherry doua linguri cu miere o lingura cu zahar tos 8 rosii
uscate in ulei 800 g telina 75 g…
Read more »Gogoşele cu frişcă şi ananas
Gogoşele
cu frişcă şi ananas din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, zahar
vanilinat, unt, sare, zahar tos, budinca de vnailie, ananas,
scortisoara, ulei, frisca. Ingrediente: 500 g faina 200 ml lapte dulce
25 g drojdie doua oua doua pliculete zahar vanilinat 50 g unt un sfert
de lingurita cu sare 80 g zahar tos un…
Read more »Lasagna de legume cu dovleac
Lasagna
de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin,
ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna,
parmezan. Ingrediente: 800 g dovleac sare 600 g spanac 2 catei de
usturoi 1 lingura rozmarin tocat 3 linguri ulei de masline piper 500 g
sos bechamel nucsoara rasa 8 foi de lasagna 10…
Read more »Pizza cu carne de pui şi gălbiori
Pizza
cu carne de pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de
pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant. Ingrediente:
500 g faina 20 g drojdie 275 ml apa 100 ml ulei de masline o lingurita
cu zahar tos…
Read more »Ciuperci cu cartofi la cuptor
Ciuperci
cu cartofi la cuptor din: ciuperci, ceapa rosie, ardei capia, ardei
gras, ardei iute, cartofi, pasta de tomate, rosii, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, cimbru, usturoi, legume de sezon.
Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapa rosie un ardei capia un ardei gras
un ardei iute 500 g cartofi o lingura cu…
Read more »Sufleu cu carne de vita
Sufleu
cu carne de vita din: ceapa, carne de vita tocata, unt, rosii, otet
balsamic, oregano, sare, piper, zahar, boia, paste, dovleac, faina,
supa, lapte, cascaval, galbenus. Ingrediente: 2 cepe 400 g carne de vita
tocata 3 linguri unt 250 g rosii (conserva) 1-2 lingurita otet balsamic
1 lingurita oregano uscat sare piper zahar boia…
Read more »Plăcintă cu brânză şi fructe de pădure
Plăcintă
cu brânză şi fructe de pădure din: foitaj, crema de branza, oua, gris,
extract de vanilie, fructe de padure, coaja de lamaie, zahar.
Ingrediente: o foaie foitaj 300 g crema de branza 2 oua o lingurita gris
o lingurita extract de vanilie 100 g fructe de padure coaja de la o
lamaie sau o…
Read more »Vitel cu legume si piure de rosii
Vitel
cu legume si piure de rosii din: carne macra de vitel, stevie, cartofi,
morcovi, ardei, praz, usturoi, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 500 g carne macră de viţel 3 legaturi ştevie 4 cartofi
3 morcovi 2 ardei 2 fire praz 2-3 căţei de usturoi sare piper 50 ml
ulei 1 legatura pătrunjel Mod de preparare: Se taie carnea de vită
cubuleţe şi…
Read more »Cârnaţi cu piure de cartofi
Cârnaţi
cu piure de cartofi din: cartofi, mazare, carnati, telina, praz, pasta
de ardei capia, ceapa, rosii, smantana, unt, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, patrunjel, castraveti murati, usturoi. Ingrediente: 8
cartofi 200 g mazare 4 rotite de carnati o telina un fir de praz 3
linguri cu pasta de ardei capia o ceapa alba…
Read more »Reteta zilei: Pui si cartofi la cuptor cu sos de coriandru
Pui
si cartofi la cuptor cu sos de coriandru din: pui, cartofi, ardei iute,
boia de ardei, usturoi, sare, coriandru, otet, ulei de masline, piper,
iaurt, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 1 pui intreg ( 3-4 kg ) 1 ½
cartofi, taiati felii subtiri Ingrediente marinata: 2 ardei iuti 2
linguri boia de ardei…
Read more »Tarte cu praz
Tarte
cu praz din: faina, sare, ou, unt, apa rece, unt, praz, zahar, sare,
piper, cascaval, oua. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 1 praf de
sare 1 ou 100 g unt 1-2 lingurite apa rece pentru umplutura: 30 g unt 2
fire de praz 1 lingurita zahar 1 praf de sare 1 praf de…
Read more »Ciorba de crap cu legume si ardei iute
Ciorba
de crap cu legume si ardei iute din: crap, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, ardei grasi, orez, bors, ulei de floarea soarelui,
ceapa verde, oua, sare, piper, patrunjel, ardei iute, malai.
Ingrediente: un kg crap doua cepe 2 morcovi o radacina de pastarnac o
telina mica 2 ardei grasi 50 g orez 350…
Read more »Desert cu mere si sos de lamaie
Desert
cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de
nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala,
ciocolata, frisca, sos de lamaie. Ingrediente: 4 mere o conserva de
ananas doi morcovi 50 g stafide 100 g miez de nuca doua linguri cu miere
pudra de scortisoara 30 g nuca…
Read more »Covrigei cu coacăze
Covrigei
cu coacăze din: unt, zahar tos, zahar vanilinat, ou, faina, nuca de
cocos, lamaie, portocala, ciocolata neagra, frisca, sare, coacaze negre.
Ingrediente: 150 g unt 100 g zahar tos doua pliculete zahar vanilinat
un ou 250 g faina 20 g nuca de cocos o lamaie o portocala 200 g
ciocolata neagra 300 ml frisca…
Read more »Paste cu ton si fileuri de ansoa
Paste
cu ton si fileuri de ansoa din: paste, ton in ulei, rosii cherry, rosii
uscate, capere, spanac baby, ceapa, masline, cimbru, iaurt, usturoi,
sare, piper, ulei, ansoa. Ingrediente: 400 g paste doua conserve ton in
ulei 200 g rosii cherry 8 rosii uscate o lingura cu capere 200 g spanac
baby o ceapa 100…
Read more »Clatite cu dulceata de capsune
Clatite
cu dulceata de capsune din: oua, lapte, faina, unt, sare, ulei.
Ingrediente: 2 oua 1 cana cu lapte (250 ml) 3-4 linguri cu faina 1 cub
de unt topit 1 praf de sare ulei Mod de preparare: Pregăteşte aluatul
de clătite: bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul
topit, încorporează făina…
Read more »Placinta de cartofi cu menta si branza
Placinta
de cartofi cu menta si branza din: cartofi, oua, branza, menta, sare,
piper, unt. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua mari 150 g branza 2
lingurite menta uscata sare piper negru macinat 50 g unt Mod de
preparare: Decojesti cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii
amesteci împreună cu ouăle,…
Read more »Ciorba cu carne de curcan
Ciorba
cu carne de curcan din: carne de curcan, mazare, ciuperci, ardei gras,
ceapa, morcovi, usturoi, telina, rosii, busuioc, frunza de dafin, ulei,
sare, piper, iaurt, crutoane. Ingrediente: 700 g carne de curcan 250 g
mazare 200 g ciuperci un ardei gras doua cepe doi morcovi doi catei de
usturoi o telina mica 3 rosii…
Read more »Minitarte cu rosii si branza
Minitarte
cu rosii si branza din: faina, unt, sare, ou, apa rece, branza telemea,
rosii, sare, piper, ulei, cascaval. Ingrediente: pentru aluat: 375 g
faina 135 g unt 1/2 lingurita sare 1 ou 4 lingurita apa rece pentru
umplutura: 300 g branza telemea 2-3 rosii sare piper 2 lingurite ulei
100 g cascaval Mod…
Read more »Blinii cu cremă de brânză
Blinii
cu cremă de brânză din: ou, iaurt, faina, malai, branza de vaci,
smantana, rosii cherry, seminte de dovleac, spanac, pra de copt, ardei
gras, sare, piper, ulei, cimbru, sos de rosii picant. Ingrediente: un ou
175 ml iaurt 100 g faina 200 g malai 300 g branza de vaci 100 ml
smantana 200 g…
Read more »Mere la cuptor cu miez de nuca
Mere
la cuptor cu miez de nuca din: mere, oua, lapte semidegresat, suc de
lamaie, indulcitor, tuica, unt, miez de nuca. Ingrediente: 600 g mere 5
oua 300 ml lapte semidegresat sucul unei lamai 100 g indulcitor pudra 90
ml tuica parfumata 30 g unt cu grasime redusa pentru umplutura: 150 g
miez de nuca…
Read more »Chiftelute de ton
Chiftelute
de ton din: ton, pesmet, ceapa, mustar, ou, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente: o conserva mare de ton in suc propriu 10 g pesmet o ceapa 2
linguri mustar fin un ou 230 g faina 50 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Pestele se pune la scurs de sucul in care a…
Read more »Ciorba cu broccoli si ardei iute
Ciorba
cu broccoli si ardei iute din: morcovi, cartofi, mazare, telina, ardei
gras, dovlecel, broccoli, rosii, bors, ceapa verde, ulei, sare, piper,
frunze de telina, iaurt, smantana, ardei iute. Ingrediente: doi morcovi
doi cartofi 200 g mazare o telina mica doi ardei grasi un dovlecel 500 g
broccoli 4 rosii 50 ml bors doua legaturi…
Read more »Iepure cu fasole şi sos
Iepure
cu fasole şi sos din: carne de iepure, ulei, ulei de nuci, fasole
verde, ceapa verde, usturoi, miez de nuca, stafide, vin alb, smantana,
sare, piper, marar, ardei iute, ardei capia. Ingrediente: 800 g carne de
iepure 100 ml ulei 50 ml ulei de nuci 50 g fasole verde doua legaturi
de ceapa verde…
Read more »Biscuiti garnisiti cu miere
Biscuiti
garnisiti cu miere din: unt, zahar, zahar vanilat, faina, oua, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 pachet de
unt (250 g) 1 cana cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 cani cu faina
(450 g) 2 oua 1 praf de copt 1/4 lingurita cu bicarbonat de sodiu
esenta…
Read more »Reteta zilei: Porchetta
Porchetta
din: pulpa de porc, sare, condimente, boia de ardei, fulgi de ardei
rosu, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 bucata pulpa de
porc sare 1 ½ lingurita condimente italiene 1 lingurita boia de ardei ½
lingurita fulgi de ardei rosu ½ lingurita piper negru 3 catei de usturoi
, tocat 2 linguri…
Read more »Sardine cu usturoi si sos de rosii
Sardine
cu usturoi si sos de rosii din: sardine, rosii, suc de rosii, ceapa,
vin alb, usturoi, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg sardine 5
rosii 150 ml suc de rosii o ceapa 150 ml vin alb sec 2 catei de usturoi
2 linguri ulei o legatura marar sare piper Mod de preparare:…
Read more »Briose cu banane si nuci
Briose
cu banane si nuci din: faina, praf de copt, banane, zahar pudra, zahar
tos, unt, lapte, ou, sare, nucsoara, nuci. Ingrediente: 110 g faina 1
1/2 lingurita praf de copt 4 banane foarte coapte 65 g zahar pudra 35 g
zahar tos 100 g unt moale 60 ml lapte un ou un praf de…
Read more »Aperitiv cu peşte afumat si branza de vaci
Aperitiv
cu peşte afumat si branza de vaci din: lapte dulce, oua, faina, peste
afumat, smantana, branza de vaci, capere, castarvete verde, ardei capia
copti, ceapa rosie, marar, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 500
ml lapte dulce doua oua 350 g faina 200 g peste afumat 200 ml smantana
200 g branza de vaci o…
Read more »Tort de biscuiti cu miez de nuca
Tort
de biscuiti cu miez de nuca din: biscuiti, rahat, unt, lapte, zahar,
cacao, esenta de rom ciocolata menaj, frisca lichida, miez de nuca.
Ingrediente: un kg biscuiti populari 500 g rahat 200 g unt 300 ml lapte
200 g zahar 100 g cacao o fiola subtire esenta de rom pentru crema: 200 g
ciocolata…
Read more »Tarta cu ansoa si capere
Tarta
cu ansoa si capere din: dovlecel, morcov, fileuri de ansoa, miez de
nuca, parmezan, faina, oua, praf de copt, lapte, ulei, rosii uscate,
capere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un dovlecel un morcov un
borcanel cu fileuri de ansoa picante 100 g miez de nuca 100 g parmenza
150 g faina 3 oua praf de…
Read more »Reteta zilei: Prajiturele cu afine si capsuni si glazura de crema de branza
Prajiturele
cu afine si capsuni si glazura de crema de branza din: faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, zahar, sare, ou, lapte batut, ulei, afine,
capsuni, sirop de artar, unt, zahar pudra, branza ricotta, crema de
branza. Ingrediente pentru aluat: 1 ¼ cesti faina 2 lingurite praf de
copt ½ lingurita bicarbonat de…
Read more »Peste cu praz
Peste
cu praz din: praz, peste, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2
bucati praz 4 pesti de marime medie sau 8 mici 3 linguri bulion 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Prazul se taie rondele şi se
pune într-o cratiţă. Se toarnă apă clocotită, se lasă 5 minute, apoi se
trece rapid…
Read more »Gulas de porc cu coaste afumate
Gulas
de porc cu coaste afumate din: carne de porc cu grasime, coaste de
porc, ceapa, morcovi, cartofi, boia iute, sare, piper, boia dulce, vin
rosu, apa, bulion, foi de dafin, ulei. Ingrediente: 600 g carne de porc
cu grasime o bucata coasta afumata 3 cepe 2 morcovi 4 cartofi o
lingurita boia iute sare…
Read more »Ciorbă din coaste de porc
Ciorbă
din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel,
ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana,
sare. Ingrediente: 600 g coaste de porc 3 morcovi o radacina patrunjel
un ardei gras 1/2 kg cartofi o ceapa 2 linguri ulei o lingurita tarhon
2-3 linguri otet pentru dres: 2 galbenusuri…
Read more »Tarta cu branza de vaci, budinca de vanilie si coaja de lamaie
O
reteta delicioasa de tarta: musli, stafide, faina, unt, ou, branza de
vaci, zahar, budinca de vanilie, coaja de lamaie, cirese. Ingrediente
blat: 150 g Musli cu stafide 100 g făină 100 g unt rece 1 ou Ingrediente
umplutura: 750 g brânză de vaci 4 ouă 150gzahăr 1 plic praf de budincă
de vanilie sucul…
Read more »Baton cu legume şi caşcaval
Baton
cu legume şi caşcaval din: cartofi, morcov, fasole verde, mazare, ardei
gras, ghimbir, seminte de chimen, ceapa rosie, oua, ciuperci, spanac,
cascaval, pesmet, sare, piper, ulei, otet. Ingrediente: doi cartofi un
morcov 100 g fasole verde 100 g mazare un ardei gras ghimbir ras o
lingurita cu seminte de chimen o ceapa rosie doua…
Read more »Chec cu castraveti, ceapa verde si chimen
Chec
cu castraveti, ceapa verde si chimen din: castraveti, ulei de masline,
oua, ceapa verde, chimen, boia dulce, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 castraveti o lingura ulei de masline 2 oua 2 fire ceapa
verde o lingurita chimen macinat o lingurita boia dulce 300 ml smantana
degresata sare piper Mod de preparare: Int-o tigaie…
Read more »Peste prajit cu garnitura
Peste
prajit cu garnitura din: crap, faina, praf de copt, apa, ulei.
Ingrediente: un crap de un kg 100 g faina plus inca 4 linguri un varf de
cutit subtire praf de copt 150 ml apa foarte rece ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se amestecă făina, praful de copt şi apa şi se…
Read more »Curcan marinat împletit
Curcan
marinat împletit din: piept de curcan, bacon, morcov, stafide, ceapa,
usturoi, lamaie, ghimbir, ardei gras, rozmarin, oregano, busuioc, nuca
de cocos, sos fructe de padure, ulei. Ingrediente: 800 g piept de curcan
200 g bacon un morcov 20 g stafide o ceapa doi catei de usturoi o
lamaie ghimbir un ardei gras 5 g…
Read more »Supa cu carne de porc afumata si varza murata
Supa
cu carne de porc afumata si varza murata din: fasole boabe, foaie de
dafin, boabe de piper, cartofi, varza murata, carne de porc afumata,
sare, piper negru, faina, ulei, usturoi, supa de oase de porc, iaurt.
Ingrediente: 400 g fasole boabe 1 foaie de dafin 1/2 lingurita boabe de
piper 3 cartofi mari 400…
Read more »Tarta suedeza cu mere si ciocolata
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de
lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa.
Ingrediente blat: 4 ouă 125 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 125 g făină
25 g amidon 1 linguriţă praf de copt…
Read more »Reteta zilei: Friptura de pui cu sos de rosii si paste
Friptura
de pui cu sos de rosii si paste din: rosii, usturoi, ulei de masline,
sare, piper, busuioc, carne de pui, paste, parmezan. Ingrediente: 2 kg
rosii 3 catei de usturoi ¼ cana ulei de masline 1 lingurita sare ¼
lingurita piper negru busuioc Carne de pui 1 pachet paste, fierte
Parmezan, pentru servire…
Read more »Tocana de ceapa cu usturoi si morcov
Tocana
de ceapa cu usturoi si morcov din: ceapa, marar, pasta de rosii, otet,
usturoi, paprica, morcov, zahar, untdelemn. Ingrediente: 6 cepe mari o
legatura de marar doua linguri de pasta de rosii o lingura de otet 3
catei de usturoi o jumatate de lingurita de paprica un morcov o
lingurita de zahar 3 linguri…
Read more »Tarta glazurata cu prune si branza
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, branza de vaci, zahar, zahar
vanilat, lamaie, faina, prune, suc de prune. Ingrediente: 5 ouă 750 g
cremă de brânză de vaci 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilinat coaja rasă
de la o lămâie 60 g făină Ingrediente umplutură: 750 g prune 1 plic
Tort Gelee transparent…
Read more »Chiftelute delicioase de dovleac
Chiftelute
delicioase de dovleac din: dovleac, miez de paine, lapte, mozzarella,
oua, sare, piper, nucsoara, patrunjel, pesmet, ulei, iaurt, patrunjel.
Ingrediente: 500 g dovleac 200 g miez de paine 50 ml lapte 100 g
mozzarella 2 oua sare piper nucsoara cateva fire patrunjel pesmet ulei
pentru prajit pentru servit: iaurt patrunjel Mod de preparare:…
Read more »Polenta cu peşte şi legume
Polenta
cu peşte şi legume din: malai, peste afumat, dovlecei, apa, oua, branza
de vaci, branza telemea, morcovi, miere, scortisoara, sos de soia,
sare, piper, ulei de masline, marar, parmezan, curry. Ingrediente: 200 g
malai 400 g peste afumat doi dovlecei 1 l apa doua oua 100 g branza de
vaci 100 g branza telemea…
Read more »Roşii umplute cu ciuperci si sos
Roşii
umplute cu ciuperci si sos din: rosii, ciuperci, praz, usturoi, morcov,
busuioc verde, parmezan, seminte de pin, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 rosii mai mari 200 g ciuperci un fir de praz mic 3 catei
de usturoi un morcov 150 g busuioc verde 50 g parmezan 30 g seminte de
pin 175…
Read more »Crema delicioasa de castane
Crema
delicoasa de castane din: castane, zahar, apa. Ingrediente: un kg
castane 800 g zahar apa Mod de preparare: Castanelor li se face o
incizie si se pun într-o cratiţă mare cu apă cât să le acopere. Se fierb
aşa timp de 45 de minute. Apoi fiecare castană se curăţă de coajă,…
Read more »Turta dulce cu sos de frisca si menta
Turta
dulce cu sos de frisca si menta din: miere, zahar tos, unt,
scortisoara, ghimbir, pudra de cuisoare, pudra de nucsoara, faina, praf
de copt, oua, zahar pudra, pepene rosu, sos de frisca si menta.
Ingrediente: 250 g miere 80 g zahar tos 30 g unt 5 g scortisoara
jumatate de lingurita cu ghimbir doua…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu