marți, 12 iunie 2012

Retete #9


Cordon bleu din vinete

28 January 2012
Cordon_bleu_din_vinete.png
O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază...
Read more »

Prune calde cu miere şi nuci

28 January 2012
Prune_calde_cu_miere_si_nuci.png
O reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent (yena),...
Read more »

Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

28 January 2012
Sarmalute_n_foi_de_vita_pe_dischete_de_mamaliguta.png
O reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2 linguri de...
Read more »

Betisoare iuti

27 January 2012
Betisoare_iuti
O reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate 100 g pesmet dulce sau nuci...
Read more »

Şalău cu ciuperci

27 January 2012
Salau_cu_ciuperci
O reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb...
Read more »

Perişoare cu sos de roşii

27 January 2012
Perişoare_cu_sos_de_roşii
O reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare, ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2 linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare   Mod de preparare:...
Read more »

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

27 January 2012
Tarta_de_broccoli_cu_fondue_de_brânza_Brie
O reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120...
Read more »

Desert crocant cu caramel

27 January 2012
Desert_crocant_cu_caramel
O reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru topping: 75 g unt...
Read more »

Macrou cu salata de telina

27 January 2012
Macrou_cu_salata_de_telina
O reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina, telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1 morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100 ml ulei sare piper  ...
Read more »

Cocktail Apricot Sour

27 January 2012
Cocktail_Apricot_Sour
O reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de portocala cirese de cocktail   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine in shaker cu cuburi de...
Read more »

Dovlecei umpluţi cu orz

27 January 2012
Dovlecei_umpluti_cu_orz
O reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri ulei de măsline extravirgin 60 g...
Read more »

Dim Sum: Shiu mai

27 January 2012
Shiu_mai_7
Shiu mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai usor de preparat decat, de exemplu, xiao...
Read more »

Pudding de paine si unt

27 January 2012
Pudding_de_paine_si_unt
O reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte, felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar vanilat...
Read more »

Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia

27 January 2012
Salata_de_sfecla_aromata_cu_boabe_de_soia.png
O reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o portocală 1 kg de boabe de soia congelate 3 crenguţe de cimbru 1 1/2 lingură de oţet din...
Read more »

Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei

27 January 2012
Vinete_la_gratar_cu_mozzarella_si_dovlecei
O reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din: vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare...
Read more »

Perişoare de vită cu sos de smântână

27 January 2012
Perişoare_de_vită_cu_sos_de_smântână
O reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare   Mod de preparare:...
Read more »

Reteta zilei: Creme Brulee

27 January 2012
Creme_Brulee_2
O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la...
Read more »

Piure de usturoi copt

27 January 2012
Usturoi2.jpg
O reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte. Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă...
Read more »

Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune

27 January 2012
Friptura_de_vaca_cu_garnitura_de_macris_si_sos_pesto_cu-chili-si-alune.png
O reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu, macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă 11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de oţet balsamic 2 fleici, în jur...
Read more »

Pandispan in sos de lamaie

27 January 2012
Pandispan_in_sos_de_lamaie
O reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie 1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita esenta de...
Read more »

Pâine prăjită cu usturoi

27 January 2012
Pine_prajita_cu_usturoi.png
O reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan. Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi, zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin   Mod de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea cu coajă două minute, până...
Read more »

Crap cu bere

27 January 2012
Crap_cu_bere
O reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare...
Read more »

Pui la cuptor cu lamaie si legume

27 January 2012
Pui_la_cuptor_cu_lamaie_si_legume.png
O reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz, ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie, înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară) 25g de...
Read more »

Tort de bezea cu cireşe

27 January 2012
Tort_de_bezea_cu_cirese.png
  O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet, cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese. Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb 2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră (de menaj), mărunţita 284ml de...
Read more »

Salată de cartofi cu peşte afumat

27 January 2012
Salată_de_cartofi_cu_peşte_afumat
O reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi, peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper si sare. Ingrediente: 5–6 cartofi 3 peşti afumaţi 1 ceapă uscată 1 măr mijlociu 200 g smântână 50 ml vin alb 3 linguri oţet de mere 3 linguri ulei piper...
Read more »

Prajitura cu cacao si crema de nuci

27 January 2012
Prajitura_cu_cacao_si_crema_de_nuci
O reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100 g...
Read more »

Cocktail Grand Marnier Sour

27 January 2012
Cocktail_Grand_Marnier_Sour
O reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour  din: grand marnier, zeama de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma intr-un pahar de whisky...
Read more »

Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)

27 January 2012
Cum_se_prepara_prajitura_faramicioasa_din_aluat_fraged.jpg
O reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta buna!
Read more »

Prosciutto cu mazăre si mozzarella

27 January 2012
Prosciutto_cu_mazare_si_mozzarella.png
O reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de portocala, ulei de masline, frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari Ingrediente vinegreta: sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline o mână...
Read more »

Budincă verde cu sos de brânză

27 January 2012
Budinca_verde_cu_sos_de_brânza
O reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde, galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat, lapte, sare, piper alb, unt si pesmet. Ingrediente: 150 g salată verde 3 gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g sos bechamel 1 lingură parmezan ras sare pentru sos: 200 g telemea proaspătă de...
Read more »

Prajitura Somloi Galuska

27 January 2012
Prajitura_Somloi_Galuska
O reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de porumn, stafide, rom si frisca. Ingrediente: pandispan galben: 2 oua 2 linguri faina 2 linguri zahar pandispan cu nuca: 2 oua 2 linguri zahar 2 linguri faina 1 lingura nuca macinata pandispan cu...
Read more »

Creveţi în stil thailandez

27 January 2012
Creveti_n_stil_thailandez.png
O reteta deliciosa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir, chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon, măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos...
Read more »

Supă cu seminţe de dovleac

27 January 2012
Supă_cu_seminţe_de_dovleac
O reteta delicioasa de supa cu seminte de dovleac din: seminte de dovleac, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, germeni de porumb, fidea si sare. Ingrediente: 250 g seminţe de dovleac crude 5 morcovi mari 500 g pătrunjel rădăcină 1 ţelină mare 1 ceapă 1 lingură ulei de germeni de porumb 40 g fidea sare  ...
Read more »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu