Cordon bleu din vinete
O
reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g
caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de
preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După
ce se scurg bine, se aşază...
Read more »Prune calde cu miere şi nuci
O
reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar
brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama
de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de
ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent
(yena),...
Read more »Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă
O
reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne
de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion,
suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g
orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2
linguri de...
Read more »Betisoare iuti
O
reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de
caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras
de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri
gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate
100 g pesmet dulce sau nuci...
Read more »Şalău cu ciuperci
O
reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci,
unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin,
ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml
lapte 150 ml vin alb...
Read more »Perişoare cu sos de roşii
O
reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare,
ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g
file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2
linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare Mod de
preparare:...
Read more »Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie
O
reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din:
lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri,
albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si
galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g
faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120...
Read more »Desert crocant cu caramel
O
reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun,
scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4
mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un
praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru
topping: 75 g unt...
Read more »Macrou cu salata de telina
O
reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina,
telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1
morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100
ml ulei sare piper ...
Read more »Cocktail Apricot Sour
O
reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de
portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de
portocala cirese de cocktail Mod de preparare: Ingredientele se agita
bine in shaker cu cuburi de...
Read more »Dovlecei umpluţi cu orz
O
reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz,
ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si
piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g
orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 60 g...
Read more »Dim Sum: Shiu mai
Shiu
mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat
decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti
coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara
raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai
usor de preparat decat, de exemplu, xiao...
Read more »Pudding de paine si unt
O
reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte,
felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra.
Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii
de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar
vanilat...
Read more »Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia
O
reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja
rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de
sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o
portocală 1 kg de boabe de soia congelate 3 crenguţe de cimbru 1 1/2
lingură de oţet din...
Read more »Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei
O
reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din:
vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline
extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru
legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g
roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare...
Read more »Perişoare de vită cu sos de smântână
O
reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de
vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare.
Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml
lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare Mod de
preparare:...
Read more »Reteta zilei: Creme Brulee
O
reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare,
extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana
1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de
vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la...
Read more »Piure de usturoi copt
O
reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte.
Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri
de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază
căţeii de usturoi într-o tavă...
Read more »Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune
O
reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu,
macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de
pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă
11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de
oţet balsamic 2 fleici, în jur...
Read more »Pandispan in sos de lamaie
O
reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de
portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta
de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie
1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita
esenta de...
Read more »Pâine prăjită cu usturoi
O
reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan.
Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi,
zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin Mod
de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea
cu coajă două minute, până...
Read more »Crap cu bere
O
reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi
de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap
de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2
foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare...
Read more »Pui la cuptor cu lamaie si legume
O
reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca
afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz,
ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei
de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie,
înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară)
25g de...
Read more »Tort de bezea cu cireşe
O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet,
cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese.
Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb
2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră
(de menaj), mărunţita 284ml de...
Read more »Salată de cartofi cu peşte afumat
O
reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi,
peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper
si sare. Ingrediente: 5–6 cartofi 3 peşti afumaţi 1 ceapă uscată 1 măr
mijlociu 200 g smântână 50 ml vin alb 3 linguri oţet de mere 3 linguri
ulei piper...
Read more »Prajitura cu cacao si crema de nuci
O
reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din:
margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata
neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g
zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100
g...
Read more »Cocktail Grand Marnier Sour
O
reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour din: grand marnier, zeama
de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de
lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama
de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma
intr-un pahar de whisky...
Read more »Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)
O
reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat
fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios
care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa
amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta
buna!
Read more »Prosciutto cu mazăre si mozzarella
O
reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de
portocala, ulei de masline, frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de
prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de
mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari Ingrediente
vinegreta: sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline
o mână...
Read more »Budincă verde cu sos de brânză
O
reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde,
galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat,
lapte, sare, piper alb, unt si pesmet. Ingrediente: 150 g salată verde 3
gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g sos bechamel 1 lingură parmezan ras sare
pentru sos: 200 g telemea proaspătă de...
Read more »Prajitura Somloi Galuska
O
reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca
macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de
porumn, stafide, rom si frisca. Ingrediente: pandispan galben: 2 oua 2
linguri faina 2 linguri zahar pandispan cu nuca: 2 oua 2 linguri zahar 2
linguri faina 1 lingura nuca macinata pandispan cu...
Read more »Creveţi în stil thailandez
O
reteta deliciosa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de
linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir,
chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon,
măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe
şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos...
Read more »Supă cu seminţe de dovleac
O
reteta delicioasa de supa cu seminte de dovleac din: seminte de
dovleac, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, germeni de porumb, fidea si
sare. Ingrediente: 250 g seminţe de dovleac crude 5 morcovi mari 500 g
pătrunjel rădăcină 1 ţelină mare 1 ceapă 1 lingură ulei de germeni de
porumb 40 g fidea sare ...
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu