Retete #26
Retete:
O
reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte
de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare. Ingrediente: 800 g
carne de pui 1 ardei capia 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat...
O
reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 4 rosii tari,
bine coapte 50 g parmezan sau cascaval ras ulei pentru prajit sare
piper Mod de preparare: Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii
subţiri, le pudrezi cu sare şi le...
O
reteta de pui cu sos de lamaie din: piept de pui, coriandru, suc de
lamaie, iaurt natural, lamaie, frunze de coriandru, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingurita coriandru macinat 2 linguri
suc de lamaie 300 g iaurt natural degresat 1 lamaie 3 linguri frunze de
coriandru tocate...
O
reteta de fasole alba cu ceapa coapte din: ceapa rosie, ulei de
masline, usturoi, frunze de rozmarin, rosii cherry, fasole alba, otet
balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 cepe roşii medii ulei de măsline 2
căţei de usturoi, tocaţi mărunt 15g frunze de rozmarin, tocate 300g de
roşii cherry, tăiate în jumătăţi 2 x...
O
reteta de cod cu legume din: fileuri de cod, telina, ceapa rosie,
usturoi, ghimbir, unt, lapte, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
4 fileuri de cod 6 tulpini de telina 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1
lingurita ghimbir 2 linguri unt 1 lingura lapte 2 linguri suc de lamaie
sare...
O
reteta de salata de pui la gratar cu maioneza din: ceapa rosie, otet de
vin alb, paine, ulei de masline, aprmezan, pulpe d epui, maioneza,
busuioc si salata. Ingrediente: ½ ceapă roşie, tăiată fin oţet din vin
alb ½ pâine ţărănească ulei de măsline 30g de parmezan, ras 6 pulpe de
pui, dezosate,...
O
reteta de galuste de peste cu orez din: file de peste, albusuri,
coriandru, iaurt, ceapa, orez, sare, piper, tarhon, supa de pui, faina,
iaurt si smantana. Ingrediente: 750 g file de peste – cod, merluciu,
pangasius 2 albusuri 1/2 lingurita coriandru macinat 150 ml iaurt
natural 1 ceapa tocata marunt 400 g orez...
O
reteta de lasagna simpla din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan,
ulei de masline, ceapa, usturoi, ierburi, frunze de dafin, carne tocata
de vita, rosii in bulion, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara.
Ingrediente: 250g de mozzarella, scursă de apă şi dată prin răzătoare
18-20 foi de lasagna 85g de parmezan, ras pentru...
O
reteta de dovlecei conservati din: dovlecei, frunze de telina, ceapa,
otet, apa, sare grunjoasa, miere, boabe de piper si boabe de mustar.
Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte tineri si fragezi frunze de telina 2
cepe albe pentru solutia de conservare: 1 pahar otet de 9 grade 3 pahare
apa sare grunjoasa neiodata (cate...
O
reteta de aripioare picante cu sos de branza cu mucegai din: unt, sos
tabasco, otet alb, aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de floarea
soarelui, telina, branza cu mucegai albastru, smantana, usturoi si boia
de ardei dulce. Ingrediente: 4 linguri de unt 5 linguri de sos Tabasco,
1 lingură de oţet alb...
O
reteta de pui cu salata de spanac si capsune din: piept de pui, supa de
pui, frunza de dafin, frunze de spanac, ceapa rosie, capsune, crutoane,
sare, piper rosu, iaurt, otet si miere. Ingrediente: 600 g piept de pui
450 supa de pui sau legume 1 frunza de dafin 250 g frunze de...
O
reteta de piure de broccoli sau conopida din: broccoli sau conopida,
smantana, oua, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, pesmet, unt, faina,
vin alb, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g broccoli sau conopida 3
linguri smantana 2 oua 3 cepe verzi 1/2 lingurita nucsoara sare piper
pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura...
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Curăţaţi o mână de cartofi, tăiaţi-i în
cubuleţe de 2,5 cm şi puneţi într-o cratiţă cu apă rece şi sărată.
Aduceţi la fierbere, lăsaţi cartofii să fiarbă câteva minute la foc mic,
apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să stea puţin în sită. Puneţi într-un bol o
linguriţă cu vârf...
O
reteta simpla de Cocktail cu rachiu de visine din: suc de visine,
rachiu de visine, zahar, zer si frisca. Ingrediente: 0,1 l suc de visine
2 cl rachiu de visine 1 lingura de zahar 15 cl zer rece 1 lingura de
frisca lichida Mod de preparare: Mixam bine ingredientele la viteza
mica...
O
reteta de budinca de broccoli cu branza si paste din: penne, broccoli,
unt, faina, lapte, mustar cu boabe si branza Cheddar. Ingrediente: 280g
de penne 280g de broccoli, rupt în bucheţele 25g de unt 25g de făină
obişnuită 300ml de lapte 1 lingură de muştar cu boabe 140g de brânză
Cheddar maturată, dată...
O
reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana,
cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 zucchini
fraged 1 morcov mic 4 oua 4 linguri smantana 2 linguri cascaval ras 1
lingura unt patrunjel verde pentru decor sare piper Mod de preparare:
Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri...
O
reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina,
lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste
scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita
cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare Mod...
O
reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui,
ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui. Ingrediente: 200g de
cuşcuş 400ml supă de pui gata făcută 2 linguri ulei de măsline 4
dovlecei, daţi prin răzătoare 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi
cealaltă tăiată în...
Retete
pentru tine: Mancare de cartofi cu mazăre O reteta de mancare de
cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1
ceapa marar ulei sare Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în
cubuleţe şi...
Orezul
a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul
Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l
cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia,
în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor
soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine...
Ingrediente: 250 g faină 20 teci de fasole verde fină 100 g urdă 1 ou
sare piper chimen 50 g unt 2 cartofi 2 pahare de smântână 2 morcovi 1
ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon) Mod de
preparare: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi...
Ingrediente: 150 g gris 500 ml lapte 2 ouă 2 linguri zahăr coaja de la 1
lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat sare sirop de fructe sau dulceaţă fină
Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se
adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute
spumă şi sarea....
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de
lămâie 200 g margarină vegetală 150 g apă minerală făină cât cuprinde
sare 100 g caşcaval ras 50 g susan Mod de preparare: Oul se amestecă
cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât...
O
reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina,
vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta. Ingrediente: 1 kg
ciuperci (sau 2 cutii mici) 3 linguri ulei 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 2
linguri făină 1 linguriţă vegeta sare Mod de preparare: Se curăţă
ciupercile, se spală, se...
Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 ouă 2 linguri fulgi de ovăz
2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 150 g brânză 2
linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Lintea se alege, se
spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia...
Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar
3-4 linguri suc de lămâie sare Mod de preparare: Verzei i se
îndepărtează primele frunze, apoi se spală, se taie în două şi se toacă.
Se pune într-un castron şi se amestecă cu restul ingredientelor şi cu
mărar tocat fin....
Ingrediente: 1 kg zahăr 1,2 litri apă 1,2 kg petale şi frunze de
toporaşi Mod de preparare: Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică
se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert
într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească.
Se adaugă...
Ingrediente: 1 kg zmeură 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie Mod de
preparare: Zmeura trebuie să fie mare şi frumoasă. Se curăţă de codiţe,
se spală bine sub jet de apă, se scurge, după care se aşază într-un vas
de inox în straturi alternative de zmeură şi zahăr. Se pune...
Ingrediente pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 1 praf de copt 1
lingură suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1
praf sare 1 borcan gem de caise Ingrediente pentru glazură: 3 albuşuri
bătute spumă 100 g zahăr tos 200 g nucă măcinată ...
Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6
linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul
II: 1 cană orez fiert 200 g nucă cocos 3 linguri miere 2 pliculeţe
zahăr vanilat fistic 50 g Mod de preparare: Grâul fiert se amestecă cu
mierea,...
Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu
lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare Mod de
preparare: Se pune untul pe foc şi, când s-a topit, se freacă cu
lăină.Se toarnă şi laptele, dintr-o dată, să dea în clocot mărarul se
toacă...
Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2
linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură
smântână Mod preparare: Cicoarea se grijeşte bine în mai multe ape,
frunzele se taie fâşii subţiri şi se opăresc iute în apă clocotită cu
sare, să le ia amăreala...
Ingrediente: 250 g margarină vegetală 15 g drojdie 150 g apă călduţă
sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 500 g brânză dulce 1 kg varză
2-3 ouă 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta Mod de preparare:
Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un
praf de sare şi...
Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 3 cepe potrivite 2 morcovi 3-4 linguri
ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 50 g lapte 1 legătură mărar
Mod de preparare: Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în
apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai
mari...
Ingrediente: 200 g orez 2 litri apă 1 cutie ananas bucăţi (300 g) 6
linguri miere sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g nucă cocos 2 ouă 200 g
brânză de vaci 1 bucată kiwi Mod de preparare: Orezul se pune la
fiert în cei 2 litri de apă cu sare. Se...
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1
legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte
bătut Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit
într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi...
Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri
pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar
cu bere sare piper cimbru 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată 1 kg
bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate 1 foaie de...
Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare
Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100 g migdale măcinate 2
linguri pesmet 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine
şi se dau prin...
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 3-4 linguri ulei 100 g orez 150 g suc
de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate) 1 lingură vegeta 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi
se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul opărit în prealabil...
Ingrediente:
500 g piersici 100 g miere albine 2 linguri suc de lămâie 500 ml apă
Mod de preparare: Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se dau prin
blender împreună cu restul ingredientelor. Rezultă un nectar de piersici
delicios.
Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1
pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se amestecă
laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă,
amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5
minute din...
Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic
1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare Mod de
preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu
margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se
încorporează ingredientele şi...
Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g
miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia
coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de
lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt...
Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g
nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă
sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide Mod de preparare: Drojdia se
amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se...
Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de
lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă
bine 5 minute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie
şi...
Ingrediente: 2 lămâi 150 g miere 2 linguri amidon de cartofi 30 ml apă 2
pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Peste miere şi coaja de
lămâie rasă, se adaugă apă călduţă şi se pun la fiert. între timp se
dizolvă amidonul în 3 linguri de apă, peste care se toarnă siropul....
Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură
pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare
piper paprică Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se
toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se
taie felii subţiri.Se amestecă...
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză
înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură Mod de preparare: Se pune laptele la
fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul)
se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi...
Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8
gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de
lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez
măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră
1...
Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1
lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2
linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă
de sare 0,500 litri lapte Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o
încăpere cât...
Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1
varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură
paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2
linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină...
Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte
(sau mai mult) 1 nucă de drojdie Mod de preparare: In loc de apă,
pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă,
colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se...
Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g
limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g
brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu Mod de
preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun...
Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper Mod de
preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la
celălalt se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină.
Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va...
Ingrediente: 1 kg varză albă 150 g brânză dulce dietetică 200 g iaurt 3
ouă 3-4 linguri făină 150 g caşcaval 1 legătură mărar Mod de
preparare: Varza se curăţă, se spală şi se pune la fiert 10 minute. Se
scurge, se răceşte, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu restul...
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 200 g măsline fără sâmburi
3-4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie 1 ceapă Mod de preparare:
Cartofii se fierb, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Măslinele
se toacă mărunt cu cuţitul, se amestecă cu cartofii, se adaugă ulei şi
suc de...
Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă
100 g nucă de caju 1 lingură făină 2-3 căţei de usturoi 3-4 linguri
ulei 1 lingură vegeta condimente (cimbru, rozmarin) 1 legătură pătrunjel
suc de lămâie (opţional) Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se
spală, se taie feliuţe şi se...
Ingrediente: 400 g făină integrală 250 g margarină vegetală 200 g zahăr
150 g miez de nucă mărunţit sare 100 ml borş 2 pliculeţe zahăr vanilat
coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Margarina se încălzeşte puţin,
se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă.
Când s-a...
Ingrediente: 200 g migdale 400 ml lapte de soia 150 g miere de albine 2
pliculeţe de zahăr vanilat Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se
curăţă de coajă şi se usucă la gura cuptorului. Se pun apoi în blender
cu restul ingredientelor. Peste această compoziţie, se toarnă câte puţin
lapte fierbinte...
Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru
prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se
presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu
lăină şi pastă de...
Ingrediente: 2 sfecle potrivite 3 linguri ulei de măsline sare 3-4
linguri suc de lămâie 1 linguriţă hrean ras Mod de preparare: Sfecla
se spală şi se coace în cuptor. Se dă prin răzătoarea mare şi se
amestecă cu restul ingredientelor. Se serveşte cu diferite garnituri.
Poftă bună!
Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr 3 linguri zeamă de lămâie 300 ml
apă Mod de preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, se spală şi se pun
la fiert cu 300 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, se pun
într-un tifon şi se scurg de zeamă. Aceasta se pune...
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac
3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără
sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1
legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei Mod
de preparare:...
Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de
albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie
Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de
susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos
omogen, înainte de...
Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite
cu garnituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul
servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă.
Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu
măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă,...
Dieta
cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele
zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o
mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul
in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se
bazeaza pe faptul...
Ingrediente:
2–3 ţeline 2–3 mere 2 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de
preparare: Ţelina curăţatăşi spălată se taie ca fideaua şi se amestecă
merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul, oţetul şi
sarea. Poftă bună!
Ingrediente:
1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2 linguriţă
zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua.
Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă
ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza
tocată...
Ingrediente: 10 kg gogoşari 2 litri apă sare Mod de preparare:
Gogoşarii tăiaţi se fierb cu apă şi sare, apoi se dau prin sită. Pasta
obţinută se mai fierbe 10 minute şi se pune în sticle. Poftă bună!
Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă Mod de preparare:
Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se
spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin
sită şi se mai fierb 10 minute.
Ingrediente: Struguri (în funcţie de cantitatea dorită) Mod de
preparare: Strugurii se spală şi se zdrobesc prin teasc. Sucul obţinut
se fierbe, înlăturând spuma care se formează deasupra, timp de 20-30 de
minute.
Ingrediente: 2,5 kg morcovi 2,5 kg ardei gogoşar 2 kg ceapă 2 ţeline
mari 500 g ulei 3 linguri vegeta foaie de dafin 1 kg bulion de casă
Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoarea mică şi se
înăbuşă cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi se pune...
Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare Mod de preparare: Roşiile
se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina
specială, care îndepărtează seminţele şi cojile. Se pun la fiert într-o
oală mare, se supraveghează şi se amestecă din când în când. Din
momentul în care începe să clocotească,...
Ingrediente: 1 kg prune 150 g zahăr Mod de preparare: Se aleg prune
frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se
dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza
borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă
foarte...
Ingrediente: 10 kg prune coapte bine 1 kg zahăr 500 g nuci mărunţite
Mod de preparare: Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se
spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb
într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă,
pentru...
Ingrediente: 500 g zmeură 300 g miere de albine 2 linguri zeamă de
lămâie 200 ml apă Mod de preparare: Zmeura se spală şi se amestecă cu
mierea de albine, sucul de lămâie şi apa. Se lasă o zi la macerat, se
strecoară prin tifon şi se păstrează în sticlă la frigider....
Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g
miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie Mod de
preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se
aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe...
Ingrediente: 3 lămâi bine coapte 300 g miere de albine 2 litri apă
Mod de preparare: Lămâile se spală, se şterg cu un şervet curat şi se
rad de coajă. Aceasta se freacă bine cu mierea, cu o lingură de lemn,
apoi se adaugă sucul de la cele 3 lămâi şi apa...
Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton
de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă
coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se
răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu