luni, 26 martie 2012

Retete delicioase

Retete delicioase:

Turtite cu dovleac

Turtite cu dovleac

Ingrediente: 4 ouă 400 g dovleac fiert 200 g miere 100 g de nuci fin măcinate o linguriţă de scorţişsoară 250 g făină integralăă un pliculeţ de zahăr vanilat un pliculeţ praf de ccopt 50 g seminte de dovleac Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade...

Read more »

Pulpe de pui cu portocala

Pulpe de pui cu portocala

Ingrediente: 4 pulpe mari sare piper zeamă de lămâie 1-2 linguri cu miere 4 portocale 50 g unt un morcov o ţelină un ardei verde un fir de praz un măr acru un fir de busuioc Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop...

Read more »

Columbia Skin Cocktail

Columbia Skin Cocktail

Calitate - slab alcoolizat Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de cafea măcinată Ingrediente: o jumătate de porţie de îngheţată de cafea de cafea o jumătate de porţie de îngheţată de vanilie 3 cl rom ambrat un...

Read more »

Bors pescaresc cu leustean

O reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura patrunjel sare piper leustean Mod de preparare: Zarzavatul (in afara de cartofi) se...

Read more »

Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)

Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)

Ingrediente: 4 beef short ribs salt and pepper 4 tbsp olive oil and for the chimichuri: 1 bunch parsley, chopped 8 garlic cloves, minced 250 ml olive oil 60 ml white wine vinegar 40 ml water 1 tsp salt 1 tbsp oregano ½ tsp chilli flakes ½ tsp ground black pepper 1 tray 1...

Read more »

Crema englezeasca

Crema englezeasca

Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară (vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau por­tocale) Mod de preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia) şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele...

Read more »

Devonshire Scones

Devonshire Scones

Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două lin­guri de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pen­tru uns gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit Mod de preparare: Incingi cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a amestecat...

Read more »

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente: 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde marar verde piper boabe 1/2 lingurita sare 3...

Read more »

Peste cu maioneza

Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet Mod de preparare: Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa se...

Read more »

Salata de pui cu fasole verde

Salata de pui cu fasole verde

Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde o ceapa alba zeama de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline o lingura de miere sare piper o rosie 2 oua fierte 50 g cascaval ras Mod de preparare: Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să...

Read more »

Coconut Dream Cocktail

Coconut Dream Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – fără Se serveste după-amiază Ingrediente: 3/10 cremă de cacao albă 2/10 cremă de banane 4/10 frişca 1/10 cremă de cocos Apărut prin anii ’60, are, în ciuda timpului care...

Read more »

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb

Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă 150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie 150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina...

Read more »

Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)

Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)

Ingrediente: 2 flour tortillas 75 g grated cheddar cheese 1 chicken breast, sliced in half horizontally 2 tbsp olive oil 1 tomato, sliced 1 tsp oregano 1 tbsp lemon juice salt and pepper 1 frying pan with lid tongs 1 spatula 1 spoon 1 bowl 1 grill pan 1 cutting board 1 knife...

Read more »

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume

Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole ver­de 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida în bucheţele....

Read more »

Tartă cu ceapă şi roşii

Tartă cu ceapă şi roşii

Ingrediente: 2 cepe 1 lingură unt 150 g roşii 40 g brânză camembert 1 ou 40 g cremă de brânză sare piper 1/4 pachet amestec aluiat pentru pizza 1/2 linguriţă frunze de cimbru Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi...

Read more »

Cum se prepara Pui si Galusti (video)

Cum se prepara Pui si Galusti (video)

Ingrediente: 1 medium roasting chicken 2 ltr chicken stock 1 tsp bouillon powder 2 tbsp fresh parsely 1 onion 3 garlic cloves 220 g baby carrots 3 celery stalks salt and pepper And for the dumplings: 200 g flour 2 tsp baking powder 1⁄3 tsp baking soda 1 ½ tsp sugar 60 g...

Read more »

Peste umplut cu ciuperci si stafide

Peste umplut cu ciuperci si stafide

Ingrediente: 1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g ciuperci Mod de preparare: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl despicăm pe şira spinării. Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii (dacă există),...

Read more »

Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir

Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir

Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12 felii bacon (kaizer) Mod de preparare: Curăţaţi dovleacul şi îndepărtaţi-i seminţele. De asemenea, curăţaţi morcovul şi ghimbirul, apoi tăiaţi-le cu­buri. Tocaţi ceapa şi căliţi-o...

Read more »

Cider Cup Cocktail

Cider Cup Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe de sezon Se serveste la orice oră Ingrediente: 2-3 linguri de zahar pudra 5 cl Calvados 2 cl Benedictine o sticla de cidru de mere 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa diferite fructe Este băutura...

Read more »

Tarta cu foetaj si creveti

Tarta cu foetaj si creveti

Ingrediente: 4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi 2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2 linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Dezgheţaţi aluatul, incingeţi...

Read more »

Rosii umplute cu orez

Rosii umplute cu orez

Ingrediente: 8 rosii mari 150 g orez cu bobul lung 1 dovlecel 1 morcov o ceapa rosie o legatura de patrunjel verde sare piper alb 4 linguri de ulei 1 fir de cimbru 200 ml suc de rosii Mod de preparare: Se spală roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să...

Read more »

Marinata de peste din crap sau caras

Marinata de peste din crap sau caras

Ingrediente: 1 crap sau caras de 2-3 kg 2 pliculeţe boabe de piper 4-5 foi de dafin 1-2 linguriţe sare 1 cană apă 2 căni oţet 1 cană ulei Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi i se îndepărtează branhiile şi căpăţâna. Se porţionează în porţii egale, se spală foarte bine...

Read more »

Pizza cu legume si spanac

Pizza cu legume si spanac

Ingrediente: 200 g faina un ou 25 g drojdie 5 linguri de ulei un praf de sare 5-6 linguri de lapte 2-3 linguri de apa 3-4 ciuperci suc de orsii 1 ardei verde o ceapa rosie 100 g masline 1 rosie 100 g spanac fiert Mod de preparare: Se pune într-un...

Read more »

Bere vopsită cu E150

Bere vopsită cu E150

Zahăr, arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea....

Read more »

Salata de gulii cu cuburi de carne de vita

Salata de gulii cu cuburi de carne de vita

Ingrediente: 1 leg. legume pentru supa 4 oase cu maduva 1 kg piept de vita fara oase 10 gulii mijlocii (de cate 150 g) 6 linguri de otet (din vin rosu) 10 linguri de ulei sare piper negru macinat 8 linguri de verdeturi asortate taiate marunt (de ex: patrunjel, marar, ceapa verde, fire de...

Read more »

Sos de cocktail

Sos de cocktail

O reteta simpla de sos de cocktail din; chefir, gem sau jeleu de coacaze, otet de mere, praf curry, sare de mare, piper negru, piper cayenne si praf de ghimbir. Ingrediente: 100 g chefir 4 linguri gem / jeleu de coacaze 4 linguri otet de mere praf curry sare de mare piper negru macinat...

Read more »

Claridge Cocktail

Claridge Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – fără Se serveste înainte de mese Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/6 Cointreau 1/6 apricot brandy Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut şi are caracteristici evidente...

Read more »

Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)

Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)

Un preparat dulce, bogat in vitamine si incredibil de delicios; este un mix intre crema de zahar ars si prajitura cu branza, dar cu mai multa aroma si personalitate. Este potrivit pentru o petrecere la care ti-ai invitat multi prieteni. Se poate orna, dupa preferinta, cu fructe cu proaspete si migdale. Cum se prepara...

Read more »

Omleta cu rosii si ciuperci

Omleta cu rosii si ciuperci

Ingrediente: 6 oua 100 g cascaval o ceapa 4 ciuperci o legatura marar o lingura smantana sare piper 2 rosii 2 linguri de ulei 50 ml suc de rosii Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în pu­ţin ulei. Ciupercile se spală şi se taie rondele, apoi...

Read more »

Tortuleţe cu gutui

Tortuleţe cu gutui

Ingrediente: Aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit de sare Um­plutură: 500 g gutui 1 lămâie 4 linguri miere 7 foiţe de gelatină 100 g glazură 120 g brânză de vaci 6 lin­guri de zahăr 1 vârf de cuţit de vanilie 100 ml frişca ...

Read more »

Ardei umpluţi cu ciuperci

Ardei umpluţi cu ciuperci

Ingrediente: 8 ardei mari o mini-baghetă 200 ml lapte un ou 2 cepe 200 g ciuperci proaspe­te sau congelate 100 g muşchi de porc o lingură de seminţe de chimen grăsime pentru tavă 2 linguri de unt sare piper 2-3 frunze de busuioc pentru ornat Mod de preparare: Se pune într-un bol...

Read more »

Crap la gratar

Crap la gratar

Ingrediente: 1 crap mare cam de 5 kg 1 bucata slanina sare usturoi vin Mo de preparare: Crapul se curata, se spala, se portioneaza, se sareaza si se lasa 10 minute pentru a-l patrunde sarea. Gratarul incins se unge cu slanina, dupa care se aseaza pe el bucatile de peste. Cand pestele este...

Read more »

Saramura de ten la gratar

Saramura de ten la gratar

Ingrediente: 1 ten de cateva kg 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si se puna pe gratar pana se frige bine pe...

Read more »

Tarta cu şuncă şi porumb

Tarta cu şuncă şi porumb

Ingrediente: 125 g brânză dulce de vaci sare 5 linguri ulei de floarea soarelui 3 ouă 250 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 4 cepe verzi 100 g şuncă fiartă 1 cutie boabe de porumb 100 ml lapte 100 ml smântână piper 100 g brânză telemea rasă Mod de preparare: Pentru...

Read more »

Supă cu pui şi tăiţei

Supă cu pui şi tăiţei

Ingrediente: 1 pui 2 cm ghimbir 1 căţel de usturoi sare 10 boabe de piper 1 linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2 legătură ceapă verde 2 ardei iuţi roşii 100 g paste 3 crenguţe coriandru Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l într-o oală acoperită cu...

Read more »

Cum se prepara creveti cu Moqueca Blinis (video)

Cum se prepara creveti cu Moqueca Blinis (video)

Cum se prepara creveti cu Moqueca blinis

Read more »

Pastravi in cetina ( harzob de brad )

Pastravi in cetina ( harzob de brad )

Ingrediente: câţiva păstrăvi mărar uscat cimbru sare Preparare: Se spală bine păstrăvul curăţat de intenstine şi se sărează după gust. Intr-un loc bine ferit de vânt se face în pământ o groapă. Se aprinde în ea un foc de crengi de brad. Când jarul este bine încins şi s-a acoperit de o pulbere...

Read more »

Champagne Pick-me-up Cocktail

Champagne Pick-me-up Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 5/10 cognac 4/70 suc proaspăt de portocale 1/10 sirop de rodii şampanie După unele opinii, ţara sa de origine ar fi Franţa anilor ’40; după altele, America...

Read more »

Sufleu cu broccoli

Sufleu cu broccoli

Ingrediente: 200 g făină 150 g unt sa­re 600 g broccoli 1 ceapă 1 linguriţă ulei 30 g miez de nucă tocat 3 ouă 250 ml smântână 6 linguri parmezan ras piper nucşoară rasă 200 g roşii cherry Mod de preparare: Frământaţi făi­na cu untul şi 1/2 linguriţă sare. Formaţi o sferă din alu­at,...

Read more »

Marinata de peste

Marinata de peste

Se da prin făină amestecată cu boia bucăţi de peşte şi se prajesc în ulei, apoi se pun deoparte. Se rad două cepe mari, un morcov subţire, o ţelină, le amestecăm cu un păhărel de ulei rece şi le fierbem înăbuşit. In timpul fiertului adăugăm usturoi, bulion subţiat cu apă, o foaie de dafin,...

Read more »

Prajitură cu gutui si migdale

Prajitură cu gutui si migdale

Ingrediente: Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5 gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g migdale măcinate 4...

Read more »

Supă cu legume şi carnati

Supă cu legume şi carnati

Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină 2 morcovi mari 1/2 legătură maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă 2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti) sare piper Mod de preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi tocaţi-l mărunt. Incingeţi...

Read more »

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

Ingrediente: câte 200 g carne de vacă, viţel şi spată de porc sare piper 1 ceapă mare 500 g cartofi 1 tulpină de praz 150 g ţelină 300 g morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 250 g varză albă verdeaţa de la 1 ţelină 1 lingură ulei nucşoairă rasă 1 linguriţă maghiran uscat 600...

Read more »

Borş pescăresc cu somn sau crap

Borş pescăresc cu somn sau crap

O reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii, hrean, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt 1 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii 1 rădăcină hrean 1 rădăcină pătrunjel 1,5 l apă 1 l borş pătrunjel verde leuştean...

Read more »

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)

Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)

Ingrediente: 2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1 lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange brandy sauce: 1 orange, juiced 2 tbsp brandy...

Read more »

Ardei umpluti englezesti

Ardei umpluti englezesti

Ingrediente: 10 ardei graşi 300 g carne afumată fiartă 4 ouă fierte tari 2 castraveţi mici muraţi 250 ml smântână 60 g unt sare Mod de preparare: Ardeii se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe, apoi se umplu cu carnea afumată şi tăiată mărunt, amestecată cu ouăle şi castraveţii...

Read more »

Cocktail exotic cu ananas

Cocktail exotic cu ananas

Ingrediente: 50 ml rom 50 ml smantana pentru frisca (pastrata jumatate de ora la congelator) 60 ml suc de ananas 30 ml lichior crema din fructe exotice 100 g ananas fruct curatat sau ananas din compot Mod de preparare: Se pastreaza cate doua sau trei bucati mai mari de ananas pentru ornat, iar restul...

Read more »

Branza prajita

Branza prajita

O reteta simpla de branza prajita cu cartofi, ceapa, svaiter, delikat, piper negru macinat si patrunjel Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 100 g svaiter 4 linguri de unt delikat piper negru macinat 3 linguri frunza de patrunjel taiat marunt Mod de preparare: Se fierb cartofii si se descojesc fierbinti. Se razuiesc mare...

Read more »

Omleta cu ciuperci si curry

Omleta cu ciuperci si curry

O reteta simpla de omleta cu ciuperci champignon si bureti, unt, praf de curry, sare, nucsoara, branza, castravete, rosii si usturoi verde. Ingrediente: 100 g ciuperci chamipgnon 50 g bureti galbeni 2 linguri de unt 1 lingurita praf de Curry (condiment indian) 1 catel de usturoi 4 oua sare nucsoara proaspat rasa 100 g...

Read more »

Gogosele cu iaurt

Gogosele cu iaurt

Ingrediente: 600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină 5 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 plic cu zahăr pudră 1 linguriţă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei

Read more »

Praz cu peste

Ingrediente: 1 kg peste 750 g praz 100 ml ulei 10 g ceapa 50 g bulion 400 g rosii 150 g ardei gras 1 legatura verdeata 1 fir cimbru piper sare Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie in bucati cu lungimea de circa 10 cm, i se scoate miezul, care...

Read more »

Ananas umplut

Ananas umplut

Ingrediente: 1 ananas 2 dovlecei 1 ceapa 4 rosii 1 ardei gras 300 g fructe de mare asortate, congelate patrunjel 50 g margarina sare piper curry Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent uns cu margarina, amestecă orezul spălat cu ceapa tăiată mărunt, dovlecelul trecut prin răzătoarea mică, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe. Adaugă fructele...

Read more »

Prăjitură cu prune coapte

Prăjitură cu prune coapte

Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare: Puneţi într-un castron untul la temperatura camerei, zahărul şi...

Read more »

Supă cu perişoare si usturoi

Supă cu perişoare si usturoi

Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 1 ceapă verde 150 g roşii cherry 250 g carne de porc tocată 2 linguri sherry piper 1,51 supă 2 linguri sos de peşte 2 lin­guri pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform...

Read more »

Supa strecurata

Supa strecurata

Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină 2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. Se pune la fiert cu apă rece şi sare. Apa se socoteşte aproximativ câte 1/2 l de persoană, ţinând seama că...

Read more »

Ciorba de zarzavat

Ciorba de zarzavat

Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza şi ţelina...

Read more »

Supa crema de dovleac cu smantana

Supa crema de dovleac cu smantana

Ingrediente: 1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci. Zdrobeşte...

Read more »

Galusti crocante

Galusti crocante

Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund 2 oua 100 g parmezan 50 g cascaval de oaie 200 g faina 50 g smantana 100 g mazare 100 g pesmet sare ulei Mod de preparare: Dă caşcavalul şi parme­zanul pe răzătoarea mare. Spală bine orezul în mai multe ape reci, după care fierbe-l...

Read more »

Supă asiatică

Supă asiatică

Ingrediente: 200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de soia 2 linguri fulgi de cocos Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform indicaţiilor de pe am­balaj. Tăiaţi prazul rondele, iar ceapa inele....

Read more »

Cruditati

Cruditati

Ingrediente: 8 fire de telina (cu fire groase) 1 castravete (de sera) 3 zucchini de marime mijlocie (circa 1200 g fiecare) 5-7 cepe verzi 8 morcovi de marime mijlocie (fiecare de circa 100 g) 2 andive 4 mere acrisoare 2 linguri. zeama de lamaie Mod de preparare: Telina (firul) se taie in...

Read more »

Chili con carne picant

Chili con carne picant

Ingrediente: 3 linguri ulei 80 g şuncă afumată 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 chili roşu 600 g carne tocată, de vită sare piper 2 linguriţe chimen 1 ardei gras roşu 500 g roşii 1 cutie fasole Kidney (415 ml) 150 g smântână 1 lingură pătrunjel tocat Mod de preparare: Incingeţi...

Read more »

Scrumbii cu sos englezesc

Scrumbii cu sos englezesc

Ingrediente: 4 scrumbii două pahare supă de zarzavat o lămâie o linguriţă de amidon piper boabe sare o foaie de dafin Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de intestine şi se spală bine cu apă rece. Se aşază într-o cratiţă cu o cană (de supă de zarzavat,...

Read more »

Chec aperitiv cu spanac si dovleac

Chec aperitiv cu spanac si dovleac

Ingrediente: 500 g spanac 2 oua 100 g iaurt 200 g malai 1 felie dovleac 200 g telemea de oaie 500 ml lapte 500 ml lapte 25 g drojdie 50 g faina sare ulei Mod de preparare: Fierbe spanacul. Scurge-l, taie-l marunt si caleste-l. Cand s-a racorit, adauga 100 g branza rasa,...

Read more »

Gulas in dovleac

Gulas in dovleac

Ingrediente: 1 dovleac 4 cepe 100 g unt 2 catei de usturoi 15 g faina 25 ml otet 1 conserva cu rosii 1 ardei iute 5-6 cartofi boia dulce boia iute 2 foi de dafin patrunjel Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit împreună cu ustu­roiul. Adaugă carnea tăiată...

Read more »

Tarte de nuci cu ananas

Tarte de nuci cu ananas

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă: 800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2 linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin 16 nuci întregi...

Read more »

Champagne Cup Cocktail

Champagne Cup Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune - fructe de sezon şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3-4 linguri de zahar pudra 5 cl brandy 3 cl triple sec o sticla de sampanie 2 sticlute mici de apa gazoasa fructe diferite ...

Read more »

Mancare de fasole

Mancare de fasole

Ingrediente: 1 ciolan afumat 800 g fasole boabe 1 ceapa 2 morcovi 1 foaie de dain 1 lingura cu faina patrunjel marar ulei tarhon cimbru sare piper Mod de preparare: Fierbe fasolea in doua-trei ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine bobul si coaja. Separat fierbe ciolanul. Caleste...

Read more »

Salata de past

Salata de past

Ingrediente: 200 g paste spirala 200 g cascaval 300 d sunca de praga 4-5 castraveti murati 100 g maioneza 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi pisati sare piper Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu un praf de sare, apoi trece-le printr-un jet de apă rece, să nu se lipească...

Read more »

Risotto cu miel

Risotto cu miel

O reteta simpla si delicioasa de risotto cu miel din: orez, carne de miel, ceapa, rosii, vin, usturoi, ulei de masline, sofran, oregano, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 1 kg carne de miel 3 cepe 5-6 rosii 2 cesti cu vin 1 cutie cu rosii 3 catei de usturoi ulei de...

Read more »

Cum se prepara Pui Fajitas (video)

Cum se prepara Pui Fajitas (video)

Ingrediente: 2 boneless chicken breasts 2 limes Half tbsp caster sugar 2 tsp dried oregano Half tsp cayenne pepper 1 tsp cinnamon powder 2 onions 1 red pepper 1 orange pepper 1 green pepper 3 tbsp vegetable oil Parsley for garnishing Salt and pepper 1 sharp knife 1 chopping board 1 plate or...

Read more »

Sos de hrean

Sos de hrean

Ingrediente: 200 g smantana (grasa) zeama de la o lamaie 4 linguri hrean razuit miere lichida dupa gust sare de mare piper alb macinat 2 lingurite patrunjel taiat marunt 1 fir de patrunjel pentru ornat Mod de preparare: Smantana se amesteca cu zeama de lama­ie intr-un castron sj se bate cu telul...

Read more »

Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton

Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton

Ingrediente: 8 oua 1 salata verde mare 2 ardei rosii 3 cepe mari 1 castravete (de sera) 370 g peste ton in ulei (2 conserve) 4 linguri de ulei de peste(din conserva) 4 linguri de otet sare piper negru macinat 1 lingura mustar (picant) iute 2 linguri de marar taiat marunt 2 linguri...

Read more »

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

Terminologia folosită la degustarea vinurilor

Consistenta Specialiştii consideră că examinarea vizuală a vinului începe din momentul turnării acestuia în pahar. Fiecare vin are consistenţa sau fluiditatea sa care cauzează zgomote speciale. Absenţa consistenţei vinului este considerată ca un defect. Consistenţa vinului este apreciată prin termeni ca: fluid, puţin consistent, destul de consistent, consistent şi vâscos. Fluid - Termenul de...

Read more »

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun

Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară făina...

Read more »

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 1 ardei gras 2 cartofi 50 g paste mai mici 1 cutie cu rosii decojite 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean 1 l bors sare Mod de preparare: Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori este...

Read more »

Peste pane cu sote de legume

Peste pane cu sote de legume

Ingrediente: 4 bucati file de salau sau pangasius 3 oua 20 g pesmet 200 g mazare 100 g de fasole verde 400 g de cartofi 3-4 linguri ulei de masline ulei pentru prajit 30 g unt o legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Se taie fileurile de peşte în jumătăţi...

Read more »

Orez cu legume si pui

Orez cu legume si pui

Ingrediente: 8 pulpe superioare 300 g orez cu bob lung 1 dovlecel 1 vanata 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi de diferite culori 1 ceapa 50 g unt ulei Mod de preparare: Spală carnea de pui condimenteaz-o cu sare şi piper după care aşaz-o într-o tava. Stropeşte cu ulei şi puţină apă....

Read more »

Piept de pui cu rosii gratinate

Piept de pui cu rosii gratinate

Ingrediente: 1 kg piept de pui 8 rosii 2 ardei rosii 20 g cascaval unt si pesmet pentru tava 2 linguri de ulei de masline mujdei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Se spală şi se porţionează pieptul de pui ca pentru şniţel, se dă cu sare şi piper si...

Read more »

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Prajitura cu ciocolata, alune si rom

Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri de rom 150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava Mod de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe la bain-marie. Se lasă deoparte să se răcească şi se mai...

Read more »

Champagne Cocktail

Champagne Cocktail

Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – flote Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală şi o cireaşă roşie Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/10 brandy 9/10 şampanie un cub de zahăr câteva picături de angostura A apărut în Franţa, prin anii ’20...

Read more »

Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca (video)

Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca.

Read more »

Salata verde cu alune si cas de oaie

Salata verde cu alune si cas de oaie

Ingrediente: 100 ml suc de struguri 1 lingurita rasa de mustar 1 lingurita rasa de otet 1 lingurita rasa de ulei (de alune) 1 lingurita rasa de ulei (de nuci) 2 lingurite rase de ulei din samburi de struguri sare piper alb macinat 800 g salata verde 150 g alune 300 g cas...

Read more »

Muschiulet umplut

Muschiulet umplut

Muşchiuleţii de porc se înţeapă cu un cuţit ascuţit fără să se ajungă în cealaltă parte. Se face un orificiu cât mai larg pentru a intra multă umplutură. Acest muşchi se pune la maşina de cârnaţi (sau chiar manual) şi se umple cu pastă de cârnaţi. După aceea se întinde prapurul de porc...

Read more »

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

Cartofi prajiti cu fasole verde si pere

O reteta de cartofi prajiti cu cu fasole verde, ceapa, sare, pere, piper alb, piper rosu si tarhon sau marar Ingrediente: 750 g cartofi fierti 2 cepe 250 g fasole verde sare 3 pere 6 linguri rase de ulei piper alb macinat 1 varf de cutit de piper rosu macinat 1 legatura tarhon sau...

Read more »

Cannelloni cu piept de pui

Cannelloni cu piept de pui

Ingrediente: 12 paste canelloni 300 g carne tocată din piept de pui o ceapă 2-3 linguri ulei 150-200 ml supă de carne 200 g roşii decojite în suc de roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper busuioc tarhon 75 g parmezan 1 ou mai mare sau două ouă mai mici unt şi pesmet pentru...

Read more »

Lasagne cu rosii si carne tocata

Lasagne cu rosii si carne tocata

Ingrediente: 18 foi de lasagne 400 g carne tocata de porc si de vita o ceapa o lingura de pasta de tomate 3-4 linguri de unt 150 ml vin alb 2 morcovi mici o telina mica 300 g rosii decojite in suc de rosii o lingurita de patrunjel verde tocat marunt 2-3 crengute...

Read more »

Tort de fructe cu frisca si fructe

Tort de fructe cu frisca si fructe

Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe: ananas, kiwi, banane, stafide Mod de preparare: Separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8 linguri faina si se coace la foc potrivit intr-o...

Read more »

Caruso Cocktail

Caruso Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/3 cremă de mentă verde Caruso este un clasic after dinner care după ce a intrat printre...

Read more »

Crema de iaurt

Crema de iaurt

Ingrediente: 500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua Mod de preparare: Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt Pofta buna!

Read more »

Cum se prepara Macaroane cu Nuci (video)

Cum se prepara Macaroane cu nuci

Read more »

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere

Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere

Ingrediente: 500 g laptuci 600 g ficat de vita taiat felii 1 lingura rasa de faina 2 lingura rasa de margarina sau unt sare 3 mere moi/vestejite 4 lingura rasa de ulei 2 lingura rasa de otet 1 lingurita mustar (picant) iute piper negru pacinat Mod de preparare: Se rup frunzele de...

Read more »

Castraveti inabusiti cu carne tocata

Castraveti inabusiti cu carne tocata

O reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina, ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar. Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1 lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 1 lingurita praf de Curry 125...

Read more »

Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi

Ingrediente: 400 ml iaurt natur 200 ml smantana 1 legatura marar proaspat 1 lingurita sare grunjoasa 3 catei de usturoi zeama de la 2 lamai cateva felii de lamaie pentru ornat Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca 400 ml iaurt natur de buna calitate cu 200 ml smantana si 1 legatura...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini (video)

Cum-se-prepara-Cocktail-Passion-Fruit-Martini.jpg [auto]

O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini Ingrediente: 2 passion fruits 50 ml Passion fruit flavoured vodka 10 ml passion fruit Juice 5 ml lemon juice 10 ml passion fruit flavoured liqueur 1 tsp passion fruit syrup some cubed ice 1 Knife 1 Chopping board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail...

Read more »

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

Ingrediente: 4 ardei 4 rosii mari 8 castraveti 4 cartofi busuioc patrunjel verde 2 linguri de ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 150 g de branza telemea sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg...

Read more »

Sarlota cu nuca

Sarlota cu nuca

Ingrediente: 1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci pisate Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si cand s-a racit o omam cu frisca. Sarlota cu...

Read more »

Dovlecei umpluti cu pasta de carne

Dovlecei umpluti cu pasta de carne

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata, orez marar, patrunjel, ceapa, ou, rosii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g carne tocata 6 dovlecei 100 g de orez o legatura de marar o legatura de patrunjel 2 cepe 1 ou 6 rosii moi sare piper ulei de masline Mod de...

Read more »

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Prajitura cu mac, branza dulce si caise

Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de scorţişoară 1 lingură de gem de caise 250 g brânză proaspătă de...

Read more »

Muşchiuleţ de porc pane

Muşchiuleţ de porc pane

Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu pesmet 6 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă făina cu pesmetul. Taie muşchiul de porc în felii potrivit de groase. Freacă fiecare felie cu usturoi zdrobit, după care trcece-le prin ouă...

Read more »

Paste gratinate

Paste gratinate

Ingrediente: 250 g paste scurrte (penne) 15 g unt 2 cepe 2 fire de praz 4-5 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 300 g roşii decojjite în suc de roşii 125 ml vin alb 200 g smântână 200 g brânză topită cu verdeaţă 4 linguri parmezan ras unt şi pesmet peintru...

Read more »

Prăjitură cu lichior

Prăjitură cu lichior

Ingrediente: 100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7 ouă 150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca Mod de preparare: Bate untul cu un...

Read more »

Cremă de ciuperci

Cremă de ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură cu făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pahar cu lapte sare 2 l apă Mod de preparare: Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din cantitatea de unt....

Read more »

Clătită picantă

Clătită picantă

Ingrediente: Pentru umplutură 300 g bacon 4 roşii 200 g caşcaval 2 cepe ulei Pentru clătită 300 g făină 300 ml apă minerală 50 g ulei 25 g zahăr sare chilii Mod de preparare: Taie baconul în fâşii subţiri şi rumeneşte-lîn puţin ulei. Separat, amestecă ingredientele pentru clătite până obţii o compoziţie de...

Read more »

Pachetele de primavara

Pachetele-de-primavara.jpg [auto]

O reteta delicioasa de pachetele de primavara din: carne de porc, amidon, sos de soia, ulei vegetal, muguri de bambus, morcovi, supa de pui, pui de creveti, germeni de fasole mung, varza chinezeasca, aluat, ou si ulei vegetal. Ingrediente: 250 g carne de porc tocata 3 lingurite amidon de porumb 1 lingurita sos de...

Read more »

Trigoane cu pui

Trigoane cu pui

Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 piept de pui dezosat 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 3 ouă ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbe pieptul de pui în apă cu sare. Taie ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tăiată mărunt şi ciupercile, felii. După ce s-au...

Read more »

Cardinale Cocktail

Cardinale Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică - gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie Se serveste înainte de mese Ingrediente: 5/10 gin 3/10 vermouth dry 2/10 Bitter Campari Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost chiar un cardinal, într-adevăr, se...

Read more »

Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)

Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)

Ingrediente: 1 chicken breast , cut lengthways into 2 even slices 6 to 8 slices of boiled ham 2 slices of Swiss cheese 2 tbsp olive oil 2 soft white bread rolls , cut in half for the spread: 4 tbsp mayonnaise 1 tbsp Dijon mustard the juice and zest of 1 lime 1...

Read more »

File de miel

File de miel

O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat 2 linguri rase de unt 2 linguri rase de salota taiata marunt...

Read more »

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Ingrediente: 150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi făină pentru uns tava Pentru umplutură: 200 gciocolată albă 400 g frişca 1 linguriţă de zahăr vanilat 300 g vişine confiate Pentru ornat: 100 gciocolată 30 g unt vişine confiate Mod de preparare: Ciocolata rasă se...

Read more »

Sote de văcuţă

Sote de văcuţă

Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4 cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, stropeşte-o...

Read more »

Salata verde in iaurt cu marar

Salata verde in iaurt cu marar

Ingrediente: 300 g iaurt 4 linguri rase smantana (grasa) 8 linguri rase frisca (nebatuta) 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde (partea verde) zeama de la o lamaie sare 1 priza zahar piper alb, macinat 2 salate verzi 400 g rosii mici (de marimea unei cirese) marar pentru ornat Mod de preparare: laurtul,...

Read more »

Friganele cu fructe

Friganele-cu-fructe3.jpg [auto]

O reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela, oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă....

Read more »

Ciorbă de vară cu pui

Ciorbă de vară cu pui

Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 50 g paste 3 roşii 2 ouă 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu făină 100 g smântână sare piper Mod de preparare: Spală aripioarele, taie-le pe din două şi pune-le la fiert în...

Read more »

Ciocolata calda cu frisca

Ciocolata calda cu frisca

Ingrediente: 500 ml lapte dulce 2 linguri cacao 50 g zahăr tos 1 plic zahăr vanilat 1 galbenus Pentru ornat: 200 ml frisca batuta scortisoara pisata cacao Mod de preparare: Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte. Separat, se bat...

Read more »

Cum se prepara Ciocolata De Casa (video)

Cum se prepara Ciocolata De Casa

Read more »

Poale-n brâu

Poale-n brâu

Ingrediente maia: 200 g făină 70 g drojdie 100 ml lapte 20 g zahăr tos Pentru aluat: 1,5 kg făină 200 ml lapte 6 ouă 250 g zahăr 100 ml ulei 10 g sare Umplutura: 1,5 kg brânză grasă de vaci 4-5 ouă 200 g zahăr 15 g coajă de lămâie rasă 50...

Read more »

Friptură picantă de porc in bere

Friptură picantă de porc in bere

Ingrediente: 400 g pulpa de porc 200 g ficat 150-200 ml lapte 2-3 linguri de ulei o ceapa 2-3 catei de usturoi o lingurita boia de ardei 1 ardei iute 100 ml bere 1 lingura paste de tomate sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Ficatul se taie, se spală şi se...

Read more »

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace

Ingrediente: maruntaie de pasare zarzavat de ciorba suc de rosii sau rosii la borcan orez ceapa verdeata zeama de varza sare Mod de preparare: Maruntaiele de pasare, curatate si oparite se pun la fiert cu apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se pune zarzavatul. Se fierb impreuna o...

Read more »

Tort cu crema

Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt Mod de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile. Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este gata se scoate şi se...

Read more »

Gulas de vita cu cartofi

Gulas de vita cu cartofi

Ingrediente: 600-700 g pulpă de vită 50 ulei 2-3 cepe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1-2 ardei iuţi 1 lingură cu pastă de tomate 200 ml vin 300 g roşii decojite în suc de roşii 300 g car­tofi boia de ardei iute sare piper verdeata Mod de preparare: Carnea de...

Read more »

Ceviche

Ceviche

Ingrediente: 1 kg file de red snapper proaspat, dezosat si taiat in bucati de 1 cm 1/2 ceapa rosie, tocata foarte marunt 3 rosii, curatate de pielite si de seminte si tocate marunt 1 ardei iute rosu serrano, fara seminte, tocat marunt 2 lingurite sare cateva picaturi de sos tabasco sau cateva bucatele...

Read more »

Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea (video)

Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea (video)

Ingrediente: 75 ml vodka 50 ml blue Curacao 120 ml passion fruit juice 25 ml grapefruit juice pineapple leaves ice cubes 1 Collins glass 1 mixing glass 1 strainer 1 bar spoon 1 knife 1 chopping board 1 25ml/50ml measure Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea

Read more »

Cascaval umplut cu kaizer si ciuperci

Cascaval umplut cu kaizer si ciuperci

Ingrediente: o rotita de cascaval afumat 2 linguri unt o ceapa 150 g ciuperci 300 g kaizer un ou 2 legaturi patrunjel sare piper boia dulce Mod de preparare: Ceapa se taie pestisori, se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate fin si kaizerul taiat cubulete si se mai calesc putin. Cand sunt...

Read more »

Rata cu rozmarin si garnitura de orez

Rata cu rozmarin si garnitura de orez

Ingrediente: 3 piepti de rata 3 ramuri mari de rozmarin 1 lingura rasa de grasime de gasca sare piper Mod de preparare: Taie grasimea pieptului de rata cu un cutit bine ascutit. Taie pieptul in doua, pe lungime, dar fara sa separi cele doua parti componente. Pune o crenguta de rozmarin inauntrul...

Read more »

Minisandvisuri

Minisandvisuri

Ingrediente: 12 crackers rotunzi 3 felii de paine cu cereale, fara coaja 1 avocado 2 rosii I 250 g cascaval 24 masline verzi cu ardei 12 masline negre fara samburi 2 linguri de seminte de susan 12 fire arpagic verde 2 ramuri de cimbrisor 1/2 lamaie unt Mod de preparare: Unge cu...

Read more »

Canal Street Cocktail

Canal Street Cocktail

Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Whiskey drinks Decoratiune – o rămurică de mentă, o cireaşă roşie, un ştir şi paie Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 4 ci blended whiskey sifon sucul unei lămâi o linguriţă de sirop de zahăr Canal Street este...

Read more »

Sos Aioli

Ingrediente: 1 galbenus 3 catei de usturoi 150 ml ulei de masline sare piper suc de lamaie Mod de preparare: Bateti 1 galbenus cu 3 catei de usturoi pisati, incorporati din cand in cand 150 ml ulei de masline si condimentati cu sare, piper si suc de lamaie. Sos Aioli Pofta buna!

Read more »

Supa a la Provence

Supa a la Provence

Ingrediente: 800 g bob 3 felii de paine 5 I de supa de legume (zeama) 1 ceapa 1 lingura de ulei de masline 1 catei de usturoi 2 ramuri de cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand da in clocot adauga cele...

Read more »

Sarlota cu miere

Sarlota cu miere

Ingrediente: 6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g zahar pudra Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem 100 g...

Read more »

Ucenicul lui Jamie Oliver (video)

De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VIII Ucenicul lui Jamie

Read more »

Desert cu morcovi

Desert cu morcovi

Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata) 300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt zahar pudra sare Mod de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o...

Read more »

Crema cu branza de vaci si fructe

Crema cu branza de vaci si fructe

Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe proaspete 50 g stafide Mod de preparare: In mixer batem bine laptele, mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. Crema obtinuta se pune in...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu