Retete gustoase de mancare
Pâine cu măsline si ardei iute
Pâine
cu măsline si ardei iute din: faina, drojdie, apa, unt, sare, masline,
ardei iute, ardei capia, ceapa, ulei de masline, piper, patrunjel,
cascaval, branza de vaci, marar. Ingrediente: 500…
Read more »Chec delicios cu nuci
Chec
delicios cu nuci din: faina, zahar, ulei, nuca, cacao, oua, praf de
copt, zahar vanilat, esenta de rom. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr
100 ml ulei 300…
Read more »Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan
Paste
cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei
de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g
papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50…
Read more »Gulii cu fructe de mare
Gulii
cu fructe de mare din: gulii, amestec de fructe de mare, ulei de
masline, usturoi, gorgonzola, vin, smantana, boabe de porumb, marar,
sare, chili, piper. Ingrediente: 6 gulii 400…
Read more »Briose delicioase cu ciocolata
Briose
delicioase cu ciocolata din: faina, iaurt, zahar, cacao, ciocolata,
praf de copt. Ingrediente: 300 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 20 g
cacao 300 g ciocolată 1…
Read more »Cocktail de creveti cu lamaie
Cocktail
de creveti cu lamaie: creveti, patrunjel, lamaie, sos ketchup, hrean,
zahar, sare, piper, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi.
Ingrediente: 16-24 creveti medii sau mari, decorticati, fierti patrunjel
si…
Read more »Rosii cu usturoi
Rosii
cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de
vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper
boabe. Ingrediente: 2 kg rosii din…
Read more »Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii
Chiftelute
cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru,
oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi
de ardei rosu, parmezan,…
Read more »Ciuperci cu oua si rosii
Ciuperci
cu oua si rosii din: ciuperci, oua de prepelita, patrunjel, salata
verde, rosii cherry, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci 8 oua de
prepelita patrunjel salata verde rosii cherry…
Read more »Paste cu rosii cherry, sardine si masline verzi
Paste
cu rosii cherry, sardine si masline verzi din: spaghete, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1…
Read more »Omleta cu ficatei de pasare
Omleta
cu ficatei de pasare din: ficatei de pasare, oua, faina, sare, piper
macinat, lapte, ulei, unt, verdeata, rosii. Ingrediente: 6-10 ficatei de
pasare 6 oua 1 lingurita cu faina…
Read more »Păstăi de fasole cu mărar
Păstăi
de fasole cu mărar din: fasole pastai, usturoi, marar verde, boabe de
piper negru, seminte de mustar, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg fasole
pastai 2 capatani de usturoi un…
Read more »Pulpă de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde
Pulpă
de miel umplută cu ciuperci si ceapa verde din: pulpa de miel,
ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ou, lamaie, ulei, supa de legume,
sare, piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel…
Read more »Mâncărică picantă cu vită
Mâncărică
picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina,
vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi. Ingrediente: 4…
Read more »Reteta zilei: Gogonele murate
Gogonele
murate din: gogonele, otet, apa, zahar, sare, seminte de marar, boabe
de piper, usturoi, frunze de dafin. Ingrediente: 2-4 kilograme de
gogonele 2 cani otet 2 cani apa…
Read more »Dovlecei cu carne tocata de vita
Dovlecei
cu carne tocata de vita din: dovlecei, carne tocata de vita, orez,
rosii, morcovi, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei medii
400 g carne tocata de vita 50…
Read more »Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)
Sos
de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper,
sare. Ingrediente: 10 kg rosii 5 kg ardei (gogosar si capia) 1 crenguta
de cimbru 100 gr…
Read more »Castraveti murati cu ceapa si morcov
Castraveti
murati din: castraveti, sare, zahar, otet, rondele de morcov, rondele
de ceapa. Ingrediente: 4 borcane de 720 ml 1,4 kg de castarveti (350
g/borcan) 100 g sare (25 g/borcan)…
Read more »Salata cu ceapa rosie, masline si bacon afumat
Salata
cu ceapa rosie, masline si bacon afumat din: ceapa rosie, ulei de
masline, mazare, otet de vin, mustar Dijon, bacon afumat, paine, salata
verde. Ingrediente: 1 ceapa rosie, taiata…
Read more »Supa de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc
Supa
de morcovi cu smantana, crutoane si busuioc din: morcovi, pastarnac,
ceapa, ghimbir, unt, zahar brun, supa de pui, sare, piper, smantana,
busuioc. Ingrediente: 350 g morcovi curatati si taiati…
Read more »Briose delicioase cu afine
Briose
delicioase cu afine din: unt, zahar, faina, lapte, afine, oua, praf de
copt, zahar vanilat. Ingrediente: 120 g unt 150 g zahăr 200 g făină 50
ml lapte 200…
Read more »Chec cu branza
Chec
cu branza din: margarina, zahar, oua, branza de vaci, lamaie, stafide,
sare, faina, vanilie, zahar farin. Ingrediente: 150 g margarina 1 pahar
cu zahar 3 oua 200 g branza…
Read more »Foitaj cu piept de pui si ceapa rosie
Foitaj
cu piept de pui si ceapa rosie din: foitaj, piept de pui, ceapa rosie,
cimbru verde, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g
aluat foitaj 400 g…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati in otet balsamic
Castraveti
murati in otet balsamic din: castraveti, otet, apa, otet balsamic,
zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric.
Ingrediente: 4 castraveți 1 ceasca oțet 1 cana apa…
Read more »Ardei umpluti cu piept de pui
Ardei
umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte
de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare,
marar, iaurt. Ingrediente: 8 ardei…
Read more »Budinca cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale
Budinca
cu gris, branza de vaci si fulgi de migdale din: gris, branza de vaci,
unt, zahar, lapte, oua, cirese, fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g
griș 200 g brânză…
Read more »Vin cu portocale si miere
Vin
cu portocale si miere din: vin alb, portocale, miere. Ingrediente: 400
ml vin alb-dulce 2 portocale 2 lingurițe de miere Mod de preparare: Se
pune vinul la fiert.…
Read more »Rulada din muschi de porc cu gogosari
Rulada
din muschi de porc cu gogosari din: muschi de porc, gogosari, ceapa,
ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente:
1,5 kg muschi de porc (bucata intreaga) 2-3…
Read more »Bruschete cu ciuperci si usturoi
Bruschete
cu ciuperci si usturoi din: ciuperci, unt, ulei de masline, usturoi,
paine prajita, patrunjel. Ingrediente: ciuperci unt ulei de masline
usturoi paine prajita patrunjel Mod de preparare: Feliază…
Read more »Reteta zilei: Salata de ananas cu lapte de cocos
Salata
de ananas cu lapte de cocos din: ananas, portocale, capsuni, struguri,
iaurt, lapte de cocos, esenta de vanilie, nuca de cocos. Ingrediente: 1
ananas proaspat o portocala 1…
Read more »Biftec tartar cu boia
Biftec
tartar cu boia din: muschi de vita, galbenusuri, ceapa, sare, piper,
boia iute, paine, unt, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g muschi de
vita tocat fin 4 galbenusuri 1 ceapa…
Read more »Budincă de paste cu portocale
Budincă
de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata,
zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara,
Salata din arpacas, ciuperci si spanac
Salata
din arpacas, ciuperci si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
arpacas, supa de legume, frunze de spanac, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa…
Read more »Cuscus cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry
Cuscus
cu ardei gras, rosii uscate si pudra de curry din: cuscus, praz,
usturoi, ardei gras, dovlecei, rosii uscate, pudra de curry, oregano,
sare, piper, ulei de masline, scortisoara, nucsoara,…
Read more »Dovlecei cu brânză şi ierburi
Dovlecei
cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de
vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper.
Ingrediente: 4 dovlecei (zucchini) 4 cartofi 200 g branza…
Read more »Cocktail cu vin si fructe
Cocktail
cu vin si fructe din: vin roze, portocala, lamaie, menta, miere.
Ingrediente: 400 ml vin roze 1 portocală 1 lămâie mentă miere Mod de
preparare: Se toarnă vinul…
Read more »Orez cu piept de pui şi legume
Orez
cu piept de pui şi legume din: orez, fasole verde, dovlecel, morcovi,
ardei gras, piept d epui, usturoi, scortisoara, sos de soia, sare,
piper, ulei, marar, lapte de cocos.…
Read more »Cartofi cu bacon si broccoli
Cartofi
cu bacon si broccoli din: cartofi, bacon, smantana, broccoli, sare,
piper. Ingrediente: 8 cartofi 200 g bacon 240 ml smantana maturata
broccoli sare piper pentru creme fraiche: 240 ml…
Read more »Andive in sos de branza
Andive
in sos de branza din: andive, sunca, cascaval, smantana dulce, unt,
sare. Ingrediente: 6 andive 6 felii de sunca 200 g cascaval 200 ml
smantana dulce 50 g unt…
Read more »Bruschete cu mozzarella, pesto si rucola
Bruschete
cu mozzarella, pesto si rucola din: paine prajita, mozzarella, rucola,
parmezan, pesto. Ingrediente: paine prajita mozzarella rucola parmezan
pesto Mod de preparare: Pune pe 4 felii de pâine…
Read more »Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza
Budinca
de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina
de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza
cheddar, boia de ardei. Ingrediente: 4 cupe…
Read more »Supa cu galuste de peste
Supa
cu galuste de peste din: peste, morcov, telina, ardei gras, praz,
mazare, ciuperci, orez, oua, cartofi, ulei, ceapa, rosii, sare, piper,
patrunjel, faina, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g…
Read more »Roşii la cuptor cu piure
Roşii
la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc,
smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un…
Read more »Smoothie de verdeata cu lamaie
Smoothie
de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.
Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2
lingurițe zahăr Mod de preparare:…
Read more »Calamar umplut în sos de roşii
Calamar
umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate,
capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente: 4 calamari mari sau 12…
Read more »Dovlecei cu ton
Dovlecei
cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi,
faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg
dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella…
Read more »Bruschete cu rosii si ansoa
Bruschete
cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre,
capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine
coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar
Castraveti
murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare,
usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente. Ingrediente: 2 kg de
castraveti 1 3/4 cana otet de…
Read more »Cremă de somon cu creveti
Cremă
de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon
afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare.
Ingrediente: 200 g crema de branza 200…
Read more »Smoothie de sfecla rosie si morcovi
Smoothie
de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2
sfecle roșii mici 2 morcovi Mod de preparare: Se curăță și se spală
legumele. Se taie…
Read more »Conopida imbracata
Conopida
imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper,
oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri
cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2…
Read more »Ciorba falsa de burta cu pleurotus
Ciorba
falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin,
boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei,…
Read more »Piept de pui cu ceapa si sos de rosii
Piept
de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii,
rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200
ml…
Read more »Crochete de conopida si cartofi
Crochete
de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1
conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1…
Read more »Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac
Gnocchi
cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de
masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie,
parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1…
Read more »Suc de castraveti
Suc
de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie…
Read more »Reteta zilei: Fasole verde murata
Fasole
verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper,
apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1
lingurita de marar uscat 2…
Read more »Rulouri cu somon, kaizer si brânză
Rulouri
cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii,
marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g
gorgonzola 100 ml vin alb…
Read more »Salată de creveţi cu mango si ceapa verde
Salată
de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde,
zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze
de salata, lamaie, sare,…
Read more »Biscuiţi cu lămâie si cimbru
Biscuiţi
cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper,
cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de
lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g…
Read more »Paste cu dovlecei la cuptor
Paste
cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche,
dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste
(rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto…
Read more »Smoothie de piersici cu miere
Smoothie
de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1
linguriță miere Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie
cuburi și se pun în blender…
Read more »Cicoarea (Cichorium intybus)
Exista
trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau
cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care
poate fi gătit sau servit în…
Read more »Topul alimentelor care protejează inima (Ce mănânci ca să te fereşti de infarct)
Colesterolul
ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân
principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul
medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi…
Read more »Despre Musetel (Chamaemelum)
Muşeţelul
roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în
serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală,
Remedii naturiste (Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita)
Artrita
se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune,
o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei
articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată…
Read more »Despre galbenele (Calendula officinalis)
Gălbenelele
pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în
bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar
perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu…
Read more »Nutrienţi pentru întărirea oaselor (În ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor)
De
la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de
nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor.
Totuşi, cel mai important este să…
Read more »Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere
Piersici
coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere.
Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie
crema mascarpone miere Mod de preparare:…
Read more »Papricas de vita cu taitei
Papricas
de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa,
rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g…
Read more »Gulas de pasare cu praz
Gulas
de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare 250 g praz…
Read more »Colţunaşi cu şuncă si ciuperci
Colţunaşi
cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia,
rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de
nuca, migdale. Ingrediente: 300 g faina 3…
Read more »Dovlecei cu carne de vită si usturoi
Dovlecei
cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa,
vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper,
sare. Ingrediente: 500 g carne de…
Read more »Prajitura cu miez de nuca si merisoare
Prajitura
cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf
de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale,
margarina, zahar brun, miez…
Read more »Crap cu sos de soia si miere
Crap
cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei,
lamaie, portocala, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3
linguri miere 2 linguri…
Read more »Drob cu ciuperci umplute
Drob
cu ciuperci umplute din: carne tocata amestec, oua, morcovi, gris,
paine, lapte, ceapa verde, patrunjel, margarina, pesmet, ciuperci,
mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4…
Read more »Supă cremă de berbecuţ
Supă
cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 700 g
carne de berbecut 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…
Read more »Minitort cu nuci
Minitort
cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare,
unt, whiskey. Ingrediente: aluat: 5 oua sare 115 g zahar 60 g unt 100 g
faina…
Read more »Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta
Sandwich
cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean,
miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei
iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura…
Read more »Salata de telina cruda cu fructe
Salata
de telina cruda cu fructe din: telina, mere, morcov, agrise, visine,
busuioc, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 teline 2 mere 1 morcov 1
cana cu agrise, mure sau afine…
Read more »Tarta cu pui si ciuperci
Tarta
cu pui si ciuperci din: aluat, piept de pui, dovlecel, ciuperci, ceapa,
usturoi, branza de vaci, seminte de susan, oua, piper, sare.
Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 1…
Read more »Broccoli pane
Broccoli
pane din: broccoli, oua, faina, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 500 g
broccoli 2 oua 6 linguri cu faina 1 lingurita cu parmezan ulei sare
Mod de preparare: Pune…
Read more »Paste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta
Paste
orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa
rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente:
ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250…
Read more »Chiftelute cu crab
Chiftelute
cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza,
faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi,
scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet. Ingrediente:…
Read more »Suc de sfecla rosie
Suc
de sfecla rosie din: sfecla rosie. Ingrediente: 4 sfecle roșii (mici și
cu coaja netedă) Mod de preparare: Se curăță sfecla și se taie
cuburi. Se storc…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati in saramura
Castraveti
murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de
mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare,
apa. Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte…
Read more »Negresa cu nuca de cocos
Negresa
cu nuca de cocos din: unt, zahar, zahar vanilinat, faina, oua, cacao,
praf de copt, dulceata, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 250 g unt sau
margarina 300 g zahar…
Read more »Spaghete cu pesto si parmezan
Spaghete
cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto,
smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar
mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese…
Read more »Portofele cu pasta de masline
Portofele
cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare,
masline, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faina 20 g drojdie 250 ml…
Read more »Coaste picante
Coaste
picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan,
otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de
dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste…
Read more »Risotto cu creveti
Risotto
cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de
ardei iute, ceapa, orez, patrunjel. Ingrediente: 300 g creveti
decorticati sau cozi de creveti 5 cani…
Read more »Plăcintă cu cremă de alune
Plăcintă
cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac,
sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g
unt…
Read more »Tarta cu oua, kaizer si cascaval
Tarta
cu oua, kaizer si cascaval din: oua, smantana, kaizer, cascaval,
patrunjel, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, rozmarin,
ulei. Ingrediente: 6 oua 250 g smantana 200 g…
Read more »Chiftele cu sos de migdale
Chiftele
cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou,
usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara,
sare. Ingrediente: 700 g amestec de carne tocata…
Read more »Reteta zilei: Muraturi asortate cu piper si marar
Muraturi
asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de
piper, marar. Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de
zahar tos 1/2 lingurita…
Read more »Lasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii
Lasagna
cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de
porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry,
creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar,…
Read more »Smoothie de portocale si kiwi
Smoothie
de portocale si kiwi din: portocale, kiw. Ingrediente: 4 portocale 2
kiwi Mod de preparare: Se curăță și se spală fructele. Se storc
portocalele. Sucul obținut se…
Read more »
Prajitura
cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta
de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe
Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan
Paste
la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline,
paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar,
parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de…
Read more »Despre Limba – Mielului (Borago officinalis)
Fiind
o plantă cunoscută bucătarilor, se crede că limba-mieiului înveseleşte
şi inspiră curaj. Reputaţia ei de a „ridica moralul” datează de pe
vremea lui John Gerard, care a inclus-o în…
Read more »Biscuiti spritati cu lamaie
Biscuiti
spritati cu lamaie din: unt, zahar, zahar pudra cu aroma de vanilie,
oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar
vanilinat, faina. Ingrediente: 300 g unt…
Read more »Despre hrean (Armoracia rusticana)
Germanii
şi danezii folosesc hreanul într-un sos pentru peşte, în timp ce în
Marea Britanie e asociat cu tradiţionala carne de vită prăjită şi cu
budinca de Yorkshire. Hreanul are…
Read more »Despre tarhon (Artemisia dracunculus)
Deşi
nu e prea aromat, tarhonul are o uşoară aromă de piper, cu o urmă vagă
de anason. Nu se ştie de unde provine, dar probabil că e originar din…
Read more »Dieta de toamna (fructe si legume esentiale)
Cum
toamna bate la usa, a venit momentul sa-ti schimbi un pic meniul
zilnic! Este important sa incluzi in alimentatia ta fructe si legume de
sezon, care sa-ti asigure o…
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si caramel
Prajitura
cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.
Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita…
Read more »Pulpa de berbec cu rosii umplute
Pulpa
de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de
legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez,…
Read more »Tarta cu rosii, parmezan si busuioc
Tarta
cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere,
parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g faina 300 ml lapte 10 g drojdie…
Read more »Tocanita de conopida cu masline
Tocanita
de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa,
ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare 400 g…
Read more »Tort de nuci cu fructe
Tort
de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de
copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri,
mascarpone, lichior de portocale. Ingrediente: aluat:…
Read more »Pui in sos de smantana
Pui
in sos de smantana din: pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras,
radacina de patrunjel, sos de rosii, faina, unt, smantana, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 1 ceapa…
Read more »Chec cu masline si gogosari
Chec
cu masline si gogosari din: oua, faina, gris, masline negre, gogosari
murati, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 linguri cu faina 4
linguri cu gris 100 g masline…
Read more »Suc de mar si morcov
Suc
de mar si morcov din: morcovi, mere. Ingrediente: 6 morcovi 2 mere
Mod de preparare: Se curăță morcovii și merele. Se taie bucăți mici și
se…
Read more »Fusecuri cu mac
Fusecuri
cu mac din: faina, zahar, zahar vanilinat, seminte de mac, ou, unt,
dulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar 1 plic zahar vanilinat 2
linguri seminte de mac…
Read more »Creveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi
Creveţi
fripţi cu sos de unt şi usturoi din: creveti, usturoi, sare, piper,
zeama de lime, ulei de masline, unt, sos worcestershire, suc de lamaie,
hot sauce, usturoi, sare. Ingrediente:…
Read more »Smoothie de pepene cu menta
Smoothie
de pepene cu menta din: pepene, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
frunze de mentă Mod de preparare: Se taie pepenele felii și se scot
toți sâmburii.…
Read more »Placinta aromata cu prune
Placinta
aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt,
esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina 40 g…
Read more »Reteta zilei: Vita Sichuan
Vita
Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili,
telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb. Ingrediente: 1
bucata carne…
Read more »Smoothie de capsune
Smoothie
de capsune din: capsune, frisca, frunze de menta. Ingrediente: 500 g
căpșune 200 g frișcă frunze de mentă Mod de preparare: Se mixează
fructele în blender. Se adaugă…
Read more »Prajitura rapida cu prune
Prajitura
rapida cu prune din: faina, zahar, praf de copt, oua, zahar vanilinat,
smantana, faina cu migdale, prune, unt. Ingrediente: 200 g faina 80 g
zahar un plic praf de…
Read more »Salata picanta cu cartofi si kaizer
Salata
picanta cu cartofi si kaizer din: cartofi, kaizer, ceapa verde, sare,
smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 5-6 cartofi 300 g kaizer 1
legatura de ceapa verde sare pentru sos:…
Read more »Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii
Ciuperci
umplute cu ceapa verde si rosii din: ciuperci, ceapa, rosii, seminte de
marar, piper, unt, branza. Ingrediente: 15-16 ciuperci maricele 2-3
cepe potrivite (sau 4-5 fire de ceapa verde)…
Read more »Chec aperitiv cu suc de rosii
Chec
aperitiv cu suc de rosii din: faina, oua, margarina, cascaval, rosii,
ciuperci, praf de copt, vin rosu, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g
faina 4 oua 200 g margarina 150…
Read more »Salată de peşte cu cartofi si rosii
O
reteta delicioasa de salata cu: peste, cartofi, rosii, salata verde,
ardei gras, lamaie, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g peşte fiert (de
apă dulce) 3-4 felii cartofi 3-4 felii roşii…
Read more »Reteta zilei: Supa de broccoli cu branza si cascaval
Supa
de broccoli cu branza si cascaval din: ceapa, morcovi, ulei de masline,
faina de grau, lapte, smantana, supa de pui, piper cayenne, nucsoara,
sare, piper, branza cheddar, cascaval, broccoli.…
Read more »Sepii cu umplutură picantă
Sepii
cu umplutură picantă din: apa, orez alb, sepii, stafide, seminte de
pin, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de masline,
rosii, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute,…
Read more »Prajitura cu prune si mar
Prajitura
cu prune si mar din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mere,
prune, unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingurita cu zahar 5-6 linguri cu ulei
8-9 linguri cu…
Read more »Şarlotă cu cirese si kiwi
O
reteta delicioasa de sarlota cu: faina, unt, smantana, sare, zahar
pudra, oua, lapte, zahar vanilat, gelatina, frisca, kiwi, portocala,
cirese confiate, topping de ciocolata. Ingrediente foi: 300 g făină…
Read more »Salată de fasole verde cu roşii şi sos de ceapă
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, rosii, sare, masline
negre, telemea, ceapa, otet, apa, concentrat de legume, zahar, ulei.
Ingrediente: 600 g fasole verde 500 g roşii mici…
Read more »Chec aperitiv cu seminte
Chec
aperitiv cu seminte din: oua, faina, telemea de oaie, lapte, ulei, praf
de copt, cascaval, seminte de dovleac, rosii, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 200 g faina…
Read more »Smoothie cu afine
Smoothie
cu afine din: frisca, afine. Ingrediente: 400 g frișcă 100 g afine
Mod de preparare: Se spală fructele. Se păstrează câtevă pentru decor
iar restul se pun…
Read more »Chec simplu
Chec
simplu din: cartofi, oua, sare, zahar, nuci, cacao, lamaie, zahar
vanilinat, zahar de copt, unt. Ingrediente: 600 g cartofi 5 oua 1 praf
de sare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu