Retete de mancare
Roşii la cuptor cu piure
Roşii
la cuptor cu piure din: rosii, conopida, miez de nuca, migdale, ceapa,
usturoi, spanac, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc,
smantana, ardei copti. Ingrediente: un kilogram rosii un…
Read more »Smoothie de verdeata cu lamaie
Smoothie
de verdeata cu lamaie din: apa, patrunjel, marar, lamaie, zahar.
Ingrediente: 100 ml apă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 lămâie 2
lingurițe zahăr Mod de preparare:…
Read more »Calamar umplut în sos de roşii
Calamar
umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate,
capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare.
Ingrediente: 4 calamari mari sau 12…
Read more »Dovlecei cu ton
Dovlecei
cu ton din: dovlecei, sos de rosii, mozzarella, ton, ulei, usturoi,
faina, unt, nucsoara, patrunjel, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg
dovlecei 350 g sos de rosii 200 g mozzarella…
Read more »Bruschete cu rosii si ansoa
Bruschete
cu rosii si ansoa din: rosie, fileuri de ansoa, usturoi, masline negre,
capere, ulei de masline, paine prajita. Ingrediente: 1 rosie bine
coapte 3 fileuri de ansoa 2 catei…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati cu usturoi si marar
Castraveti
murati cu usturoi si marar din: castraveti, otet de mere, apa, sare,
usturoi, fulgi de ardei, marar, condimente. Ingrediente: 2 kg de
castraveti 1 3/4 cana otet de…
Read more »Cremă de somon cu creveti
Cremă
de somon cu creveti din: crema de branza, creveti decorticati, somon
afumat, ardei capia, ceapa verde, mustar, marar, boia dulce, ulei, sare.
Ingrediente: 200 g crema de branza 200…
Read more »Smoothie de sfecla rosie si morcovi
Smoothie
de sfecla rosie si morcovi din: sfecla rosie, morcovi. Ingrediente: 2
sfecle roșii mici 2 morcovi Mod de preparare: Se curăță și se spală
legumele. Se taie…
Read more »Conopida imbracata
Conopida
imbracata din: conopida, sare, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper,
oua, pesmet, legume de sezon. Ingrediente: 1 conopida mijlocie 2 linguri
cu sare 1/2 lamaie 4-6 tije de patrunjel 2…
Read more »Ciorba falsa de burta cu pleurotus
Ciorba
falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel,
telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin,
boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei,…
Read more »Piept de pui cu ceapa si sos de rosii
Piept
de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii,
rosii, ceapa, condimente. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui 200
ml…
Read more »Crochete de conopida si cartofi
Crochete
de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, oua, ceapa, usturoi,
patrunjel verde, sare, piper macinat, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 1
conopida mare 1 1/4 kg cartofi 3 oua 1…
Read more »Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac
Gnocchi
cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de
masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie,
parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1…
Read more »Suc de castraveti
Suc
de castraveti din: castraveti, lamaie, frunze de patrunjel, sare,
piper. Ingrediente: 2 castraveți ½ lămâie frunze de pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Se decojesc castraveții. Se taie…
Read more »Reteta zilei: Fasole verde murata
Fasole
verde murata din: fasole verde, usturoi, marar, ardei chili, piper,
apa, otet, sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2 catei de usturoi 1
lingurita de marar uscat 2…
Read more »Rulouri cu somon, kaizer si brânză
Rulouri
cu somon, kaizer si brânză din: kaizer, somon afumat, vin, rosii,
marar, ulei, sare. Ingrediente: 200 g kaizer 100 g somon afumat 400 g
gorgonzola 100 ml vin alb…
Read more »Salată de creveţi cu mango si ceapa verde
Salată
de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde,
zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze
de salata, lamaie, sare,…
Read more »Biscuiţi cu lămâie si cimbru
Biscuiţi
cu lămâie si cimbru din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, piper,
cimbru uscat, zahar, seminte de susan, seminte de in, unt, zeama de
lamaie, lapte, mustar. Ingrediente: 225 g…
Read more »Paste cu dovlecei la cuptor
Paste
cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche,
dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste
(rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto…
Read more »Smoothie de piersici cu miere
Smoothie
de piersici cu miere din: piersici, miere. Ingrediente: 6 piersici 1
linguriță miere Mod de preparare: Se decojesc piersicile, se taie
cuburi și se pun în blender…
Read more »Cicoarea (Cichorium intybus)
Exista
trei mari varietăţi de cicoare, dar cea mai comună este Witloof, sau
cicoarea belgiană. Are un cap compact şi alungit, numit chicon, care
poate fi gătit sau servit în…
Read more »Topul alimentelor care protejează inima (Ce mănânci ca să te fereşti de infarct)
Colesterolul
ridicat dă bătăi de cap multor români, iar bolile cardiovasculare rămân
principala cauză de mortalitate în România. Pe lângă tratamentul
medicamentos, cei cu probleme trebuie să fie atenţi şi…
Read more »Despre Musetel (Chamaemelum)
Muşeţelul
roman se plantează de obicei pe peluză şi emană un miros liniştitor în
serile de vară. Cel sălbatic se foloseşte mai mult ca plantă medicinală,
deşi în acest scop…
Read more »Remedii naturiste (Cele mai eficiente remedii naturiste pentru artrita)
Artrita
se defineşte ca fiind o inflamaţie a unei articulaţii. Este o eroziune,
o deteriorare treptată a cartilajului care acoperă osul unei
articulaţii ce începe să se uzeze. Apare odată…
Read more »Despre galbenele (Calendula officinalis)
Gălbenelele
pot fi folosite în cosmetică, în medicină, ca vopsea pentru haine şi în
bucătărie. Vechii egipteni îi venerau proprietăţile tămăduitoare, iar
perşii şi grecii din Antichitate ornau mâncarea cu…
Read more »Nutrienţi pentru întărirea oaselor (În ce alimente se găsesc cei mai importanţi nutrienţi pentru întărirea oaselor)
De
la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de
nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor.
Totuşi, cel mai important este să…
Read more »Reteta zilei: Piersici coapte cu mascarpone si miere
Piersici
coapte cu mascarpone si miere din: piersici, ulei, mascarpone, miere.
Ingrediente: 5 piersici, taiate jumatati, fara samburi ulei 1 cutie
crema mascarpone miere Mod de preparare:…
Read more »Papricas de vita cu taitei
Papricas
de vita cu taitei din: carne de vita, ardei grasi, usturoi, ceapa,
rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de chimen, ulei,
patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 500 g…
Read more »Gulas de pasare cu praz
Gulas
de pasare cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 500 g piept de
pasare 250 g praz…
Read more »Colţunaşi cu şuncă si ciuperci
Colţunaşi
cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia,
rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de
nuca, migdale. Ingrediente: 300 g faina 3…
Read more »Dovlecei cu carne de vită si usturoi
Dovlecei
cu carne de vită si usturoi din: carne de vita, dovlecei, ulei, ceapa,
vin, faina, rosii, usturoi, pasta de tomate, marar, smantana, piper,
sare. Ingrediente: 500 g carne de…
Read more »Prajitura cu miez de nuca si merisoare
Prajitura
cu miez de nuca si merisoare din: faina integrala de grau, faina, praf
de copt, zahar brun, margarina, sirop de artar, ou, ulei de migdale,
margarina, zahar brun, miez…
Read more »Crap cu sos de soia si miere
Crap
cu sos de soia si miere din: fileuri de crap, miere, sos de soia, ulei,
lamaie, portocala, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap 3
linguri miere 2
Drob cu ciuperci umplute
Drob
cu ciuperci umplute din: carne tocata amestec, oua, morcovi, gris,
paine, lapte, ceapa verde, patrunjel, margarina, pesmet, ciuperci,
mazare, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec 4…
Read more »Supă cremă de berbecuţ
Supă
cremă de berbecuţ din: carne de berbecut, morcov, radacina de
patrunjel, telina, ceapa, galbenusuri, smantana, sare. Ingrediente: 700 g
carne de berbecut 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1…
Read more »Minitort cu nuci
Minitort
cu nuci din: oua, sare, zahar, unt, faina, miez de nuca, zahar, sare,
unt, whiskey. Ingrediente: aluat: 5 oua sare 115 g zahar 60 g unt 100 g
faina…
Read more »Reteta zilei: Sandwich cu friptura de vita si ceapa crocanta
Sandwich
cu friptura de vita si ceapa crocanta din: maioneza, smantana, hrean,
miere, mustar dijon, sare, piper, lapte, ulei vegetal, faina, ardei
iute, boia de ardei iute, chifle, branza cheddar, friptura…
Read more »Salata de telina cruda cu fructe
Salata
de telina cruda cu fructe din: telina, mere, morcov, agrise, visine,
busuioc, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 2 teline 2 mere 1 morcov 1
cana cu agrise, mure sau afine…
Read more »Tarta cu pui si ciuperci
Tarta
cu pui si ciuperci din: aluat, piept de pui, dovlecel, ciuperci, ceapa,
usturoi, branza de vaci, seminte de susan, oua, piper, sare.
Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 1…
Read more »Broccoli pane
Broccoli
pane din: broccoli, oua, faina, parmezan, ulei, sare. Ingrediente: 500 g
broccoli 2 oua 6 linguri cu faina 1 lingurita cu parmezan ulei sare
Mod de preparare: Pune…
Read more »Paste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta
Paste
orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa
rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente:
ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250…
Read more »Chiftelute cu crab
Chiftelute
cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza,
faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi,
scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet. Ingrediente:…
Read more »Suc de sfecla rosie
Suc
de sfecla rosie din: sfecla rosie. Ingrediente: 4 sfecle roșii (mici și
cu coaja netedă) Mod de preparare: Se curăță sfecla și se taie
cuburi. Se storc…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati in saramura
Castraveti
murati in saramura din: castraveti, seminte de coriandru, seminte de
mustar, boabe de piper negru, marar, frunze de dafin, usturoi, sare,
apa. Ingrediente: 5 castraveți 1/2 lingurita seminte…
Read more »Negresa cu nuca de cocos
Negresa
cu nuca de cocos din: unt, zahar, zahar vanilinat, faina, oua, cacao,
praf de copt, dulceata, nuca de cocos, unt. Ingrediente: 250 g unt sau
margarina 300 g zahar…
Read more »Spaghete cu pesto si parmezan
Spaghete
cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto,
smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar
mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese…
Read more »Portofele cu pasta de masline
Portofele
cu pasta de masline din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare,
masline, usturoi, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faina 20 g drojdie 250 ml…
Read more »Coaste picante
Coaste
picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan,
otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de
dafin, piper, sare. Ingrediente: 1,5 kg coaste…
Read more »Risotto cu creveti
Risotto
cu creveti din: creveti, supa de pui, vin alb, unt, usturoi, fulgi de
ardei iute, ceapa, orez, patrunjel. Ingrediente: 300 g creveti
decorticati sau cozi de creveti 5 cani…
Read more »Plăcintă cu cremă de alune
Plăcintă
cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac,
sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g
unt…
Read more »Tarta cu oua, kaizer si cascaval
Tarta
cu oua, kaizer si cascaval din: oua, smantana, kaizer, cascaval,
patrunjel, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, rozmarin,
ulei. Ingrediente: 6 oua 250 g smantana 200 g…
Read more »Chiftele cu sos de migdale
Chiftele
cu sos de migdale din: amestec de carne tocata, paine, ceapa, ou,
usturoi, patrunjel, sare, piper, migdale, ulei, unt, smantana, nucsoara,
sare. Ingrediente: 700 g amestec de carne tocata…
Read more »Reteta zilei: Muraturi asortate cu piper si marar
Muraturi
asortate din: otet, zahar tos, sare, castarveti, ceapa rosie, boabe de
piper, marar. Ingrediente: 1 2/3 cana otet 2/3 ceasca + 2 linguri de
zahar tos 1/2 lingurita…
Read more »Lasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii
Lasagna
cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de
porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry,
creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar,…
Read more »Smoothie de portocale si kiwi
Smoothie
de portocale si kiwi din: portocale, kiw. Ingrediente: 4 portocale 2
kiwi Mod de preparare: Se curăță și se spală fructele. Se storc
portocalele. Sucul obținut se…
Read more »Prajitura cu fructe, marmorata
Prajitura
cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta
de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe de sezon,
zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente:…
Read more »Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan
Paste
la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline,
paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar,
parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de…
Read more »Despre Limba – Mielului (Borago officinalis)
Fiind
o plantă cunoscută bucătarilor, se crede că limba-mieiului înveseleşte
şi inspiră curaj. Reputaţia ei de a „ridica moralul” datează de pe
vremea lui John Gerard, care a inclus-o în…
Read more »Biscuiti spritati cu lamaie
Biscuiti
spritati cu lamaie din: unt, zahar, zahar pudra cu aroma de vanilie,
oua, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, coaja de lamaie, zahar
vanilinat, faina. Ingrediente: 300 g unt…
Read more »Despre hrean (Armoracia rusticana)
Germanii
şi danezii folosesc hreanul într-un sos pentru peşte, în timp ce în
Marea Britanie e asociat cu tradiţionala carne de vită prăjită şi cu
budinca de Yorkshire. Hreanul are…
Read more »Despre tarhon (Artemisia dracunculus)
Deşi
nu e prea aromat, tarhonul are o uşoară aromă de piper, cu o urmă vagă
de anason. Nu se ştie de unde provine, dar probabil că e originar din…
Read more »Dieta de toamna (fructe si legume esentiale)
Cum
toamna bate la usa, a venit momentul sa-ti schimbi un pic meniul
zilnic! Este important sa incluzi in alimentatia ta fructe si legume de
sezon, care sa-ti asigure o…
Read more »Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si caramel
Prajitura
cu ciocolata si caramel din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, unt,
zahar brun, ou, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, caramel.
Ingrediente: 1 2/3 cani faina 3/4 lingurita…
Read more »Pulpa de berbec cu rosii umplute
Pulpa
de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov,
radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de
legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez,…
Read more »Tarta cu rosii, parmezan si busuioc
Tarta
cu rosii, parmezan si busuioc din: faina, lapte, drojdie, miere,
parmezan, galbenus, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei, sare.
Ingrediente: 500 g faina 300 ml lapte 10 g drojdie…
Read more »Tocanita de conopida cu masline
Tocanita
de conopida cu masline din: conopida, pulpa de rosii, masline, ceapa,
ardei gras, praz, vin alb, praf de usturoi, sare, piper, ulei,
patrunjel.
Tort de nuci cu fructe
Tort
de nuci cu fructe din: miez de nuca, unt, miere, oua, faina, praf de
copt, cacao pudra, foite de gelatina, portocale, unt, galbenusuri,
mascarpone, lichior de portocale. Ingrediente: aluat:…
Read more »Pui in sos de smantana
Pui
in sos de smantana din: pui, ceapa, morcov, telina, ardei gras,
radacina de patrunjel, sos de rosii, faina, unt, smantana, rozmarin,
sare, piper. Ingrediente: 1 pui potrivit 1 ceapa…
Read more »Chec cu masline si gogosari
Chec
cu masline si gogosari din: oua, faina, gris, masline negre, gogosari
murati, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 2 linguri cu faina 4
linguri cu gris 100 g masline…
Read more »Suc de mar si morcov
Suc
de mar si morcov din: morcovi, mere. Ingrediente: 6 morcovi 2 mere
Mod de preparare: Se curăță morcovii și merele. Se taie bucăți mici și
se…
Read more »Fusecuri cu mac
Fusecuri
cu mac din: faina, zahar, zahar vanilinat, seminte de mac, ou, unt,
dulceata. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar 1 plic zahar vanilinat 2
linguri seminte de mac…
Read more »Creveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi
Creveţi
fripţi cu sos de unt şi usturoi din: creveti, usturoi, sare, piper,
zeama de lime, ulei de masline, unt, sos worcestershire, suc de lamaie,
hot sauce, usturoi, sare. Ingrediente:…
Read more »Smoothie de pepene cu menta
Smoothie
de pepene cu menta din: pepene, frunze de menta. Ingrediente: 1 pepene
frunze de mentă Mod de preparare: Se taie pepenele felii și se scot
toți sâmburii.…
Read more »Placinta aromata cu prune
Placinta
aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt,
esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina 40 g…
Read more »Reteta zilei: Vita Sichuan
Vita
Sichuan din: carne de vita, supa de pui, otet de orez, ulei de chili,
telina, praz, sos chili, sos de soia, amidon de porumb. Ingrediente: 1
bucata carne…
Read more »Smoothie de capsune
Smoothie
de capsune din: capsune, frisca, frunze de menta. Ingrediente: 500 g
căpșune 200 g frișcă frunze de mentă Mod de preparare: Se mixează
fructele în blender. Se adaugă…
Read more »Prajitura rapida cu prune
Prajitura
rapida cu prune din: faina, zahar, praf de copt, oua, zahar vanilinat,
smantana, faina cu migdale, prune, unt. Ingrediente: 200 g faina 80 g
zahar un plic praf de…
Read more »Salata picanta cu cartofi si kaizer
Salata
picanta cu cartofi si kaizer din: cartofi, kaizer, ceapa verde, sare,
smantana, usturoi, ulei, marar. Ingrediente: 5-6 cartofi 300 g kaizer 1
legatura de ceapa verde sare pentru sos:…
Read more »Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii
Ciuperci
umplute cu ceapa verde si rosii din: ciuperci, ceapa, rosii, seminte de
marar, piper, unt, branza. Ingrediente: 15-16 ciuperci maricele 2-3
cepe potrivite (sau 4-5 fire de ceapa verde)…
Read more »Chec aperitiv cu suc de rosii
Chec
aperitiv cu suc de rosii din: faina, oua, margarina, cascaval, rosii,
ciuperci, praf de copt, vin rosu, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g
faina 4 oua 200 g margarina 150…
Read more »Salată de peşte cu cartofi si rosii
O
reteta delicioasa de salata cu: peste, cartofi, rosii, salata verde,
ardei gras, lamaie, ulei, patrunjel. Ingrediente: 150 g peşte fiert (de
apă dulce) 3-4 felii cartofi 3-4 felii roşii…
Read more »Reteta zilei: Supa de broccoli cu branza si cascaval
Supa
de broccoli cu branza si cascaval din: ceapa, morcovi, ulei de masline,
faina de grau, lapte, smantana, supa de pui, piper cayenne, nucsoara,
sare, piper, branza cheddar, cascaval, broccoli.…
Read more »Sepii cu umplutură picantă
Sepii
cu umplutură picantă din: apa, orez alb, sepii, stafide, seminte de
pin, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de masline,
rosii, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute,…
Read more »Prajitura cu prune si mar
Prajitura
cu prune si mar din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, mere,
prune, unt. Ingrediente: 5 oua 10 lingurita cu zahar 5-6 linguri cu ulei
8-9 linguri cu…
Read more »Şarlotă cu cirese si kiwi
O
reteta delicioasa de sarlota cu: faina, unt, smantana, sare, zahar
pudra, oua, lapte, zahar vanilat, gelatina, frisca, kiwi, portocala,
cirese confiate, topping de ciocolata. Ingrediente foi: 300 g făină…
Read more »Salată de fasole verde cu roşii şi sos de ceapă
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, rosii, sare, masline
negre, telemea, ceapa, otet, apa, concentrat de legume, zahar, ulei.
Ingrediente: 600 g fasole verde 500 g roşii mici…
Read more »Chec aperitiv cu seminte
Chec
aperitiv cu seminte din: oua, faina, telemea de oaie, lapte, ulei, praf
de copt, cascaval, seminte de dovleac, rosii, ardei gras, sare, piper.
Ingrediente: 6 oua 200 g faina…
Read more »Smoothie cu afine
Smoothie
cu afine din: frisca, afine. Ingrediente: 400 g frișcă 100 g afine
Mod de preparare: Se spală fructele. Se păstrează câtevă pentru decor
iar restul se pun…
Read more »Chec simplu
Chec
simplu din: cartofi, oua, sare, zahar, nuci, cacao, lamaie, zahar
vanilinat, zahar de copt, unt. Ingrediente: 600 g cartofi 5 oua 1 praf
de sare 230 g zahar 100…
Read more »Friptura de porc cu stafide si mar
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, usturoi,
stafide, mar, ulei de masline, sare, piper, boia, apa, vin alb,
patrunjel, ardei gras, rosie, lamaie. Ingrediente: 400 g…
Read more »Reteta zilei: Conopida gratinata cu branza si parmezan
Conopida
gratinata cu branza si parmezan din: conopida, sare, unt, faina, lapte,
piper, nucsoara, branza, parmezan, pesmet. Ingrediente: 1 conopida,
rupta buchetele sare 4 linguri unt nesarat 3 linguri…
Read more »Prăjitură pufoasă cu mere
Prăjitură
pufoasă cu mere din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, mere
ionatane, stafide, zahar vanilinat, esenta de migdale, unt. Ingrediente:
4 oua 180 g zahar pudra 150 g…
Read more »Sangria cu mere si caise
Sangria
cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune,
lamaie, zahar brun, busuioc, gheata. Ingrediente: 400 ml vin roșu 1 măr 1
caisă 1 piersică 8 căpșune…
Read more »Tarta gustoasa cu banane
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar pudra, oua, banane,
amidon, rom, smantana, esenta de vanilie, zahar. Ingrediente aluat:
200g făină 100g unt 80 g zahăr pudră…
Read more »Midii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana
Midii
înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, bulb de fenicul, rosie, vin, ouzo, smantana, midii, frunze de
busuioc, sare. Ingrediente: 1 lingura ulei de…
Read more »Tarta cu crema si prune
Tarta
cu crema si prune din: faina, unt, zahar, ou, sare, faina de migdale,
zahar pudra, oua, prune, frunze menta, zahar pudra. Ingrediente: 250 g
faina 125 g unt 125…
Read more »Reteta zilei: Briose cu fulgi de ciocolata
Briose
cu fulgi de ciocolata din: crema de branza, ou, zahar, sare, fulgi de
ciocolata, faina, bicarbonat de sodiu, cacao, apa, ulei, otet, esenta de
vanilie, zahar pudra. Ingrediente:…
Read more »Chec cu masline si rozmarin
Chec
cu masline si rozmarin din: faina, unt, oua, lapte, smantana, masline
verzi, rozmarin, drojdie, sare. Ingrediente: 500 g faina 150 g unt 8 oua
300 ml lapte 100 g…
Read more »Pui umplut cu dovlecei
Pui
umplut cu dovlecei din: cascaval, dovlecei, pui, sare, piper, boia,
margarina, morcovi. Ingrediente: 150 g cascaval 3 dovlecei mici 1 pui de
Panna cotta cu dulceata
Panna
cotta cu dulceata din: dulceata de zmeura, frisca, lapte, zahar, foi de
gelatina, vanilie. Ingrediente: dulceata de zmeura 500 ml frisca 100 ml
lapte 100 g zahar 6 foi…
Read more »Cartofi cu jambon si varza de Bruxelles
Cartofi
cu jambon si varza de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ulei,
ceapa, jambon, mustar de dijon, sare, piper. Ingrediente: 300 g varza
de Bruxelles 300 g cartofi mici…
Read more »Paste cu carne tocata
Paste
cu carne tocata din: paste, carne tocata, telemea, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: o punga paste 250 g carne tocata 300 g telemea
de vaca sau oaie 2 linguri…
Read more »Friganele aromate
Friganele
aromate din: bagheta, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, banane,
dulceata de capsune, zeama de portocale, coniac, ulei. Ingrediente: 1
bagheta 250 ml lapte 3 oua 200 g zahar 2…
Read more »Peste aromat la cuptor
Peste
aromat la cuptor din: crap, cartofi, dovlecei, morcovi, vanata,
conserva, usturoi, sare, piper, cimbru, lamaie, ulei. Ingrediente: 1
crap de 1,5 kg 4 cartofi 2 dovlecei 2 morcovi o…
Read more »Suc de castraveti cu lamaie
Suc
de castraveti cu lamaie din: fulgi de gheata, castraveciori, lamaie.
Ingrediente: 100 g fulgi de gheață 6 castraveciori 1/2 lămâie Mod de
preparare: Se spală bine castraveciorii…
Read more »Bors cu carne de vita si leustean
Bors
cu carne de vita si leustean din: piept de vita, morcovi, radacina de
telina, ardei grasi, cartofi, ceapa, bors, leustean, sare. Ingrediente:
650 g piept de vita cuburi 3…
Read more »Prajitura gustoasa cu piersici
Prajitura
gustoasa cu piersici din: piersici, oua, sare, lamaie, zahar, zahar
vanilinat, faina, praf de copt, ulei, faina, unt, zahar pudra cu aroma
de vanilie. Ingrediente: 3-4 piersici 4 oua…
Read more »Reteta zilei: Mancarica picanta de fasole cu rasol de porc
Mancarica
picanta de fasole cu rasol de porc din: rasol de porc, condimente, suc
de mere, otet de mere, sos worcestershire, praf de usturoi, sos iute,
ardei gras, ceapa, fasole…
Read more »Peste cu legume si sos de unt
Peste
cu legume si sos de unt din: fileuri de peste, patrunjel, ceapa,
usturoi, unt, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 fileuri de peste, dupa
gust pentru sos: 2 legaturi patrunjel…
Read more »Tocanita picanta de vitel
Tocanita
picanta de vitel din: pulpa de vitel, ardei capia, ceapa, boia, pasta
de rosii, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 4
ardei capia 4 cepe o…
Read more »Pulpe de pui cu orez si ghimbir
Pulpe
de pui cu orez si ghimbir din: pulpe de pui, lamaie, ulei de masline,
boia dulce, chili, usturoi granulat, ghimbir pudra, oregano, cimbru.
Ingrediente: 6 pulpe de pui 1/2…
Read more »Fasole verde fiarta in lapte
Fasole
verde fiarta in lapte din: fasole pastai, unt, faina, lapte, ceapa,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole pastai 2 linguri cu unt
1 lingurita cu faina 1 pahar…
Read more »Tarta cu dulceata de nuci
Tarta
cu dulceata de nuci din: magiun, nuca, dulceata de nuci, oua,
margarina, zahar, faina, bicarbonat, zzeama de lamaie, sare.
Ingrediente: 200 g magiun 200 g nuca cateva linguri cu…
Read more »Pasta cu tartine
Pasta
cu tartine din: macrou, morcovi, ceapa, cimbru, vin alb, mustar,
smantana, sare, piper. Ingrediente: 6 bucati macrou congelat 4 morcovi 3
cepe o crenguta cimbru 120 ml vin alb…
Read more »Reteta zilei: Sandwich cu piept de curcan
Sandwich
cu piept de curcan din: paine integrala, crema de branza, frunze de
spanac, sos de afine, piept de curcan la gratar, maioneza.
Ingrediente: 4 felii paine integrala 1…
Read more »Chec cu banane si cacao
Chec
cu banane si cacao din: oua, faina, zahar brun, unt, praf de copt,
sare, banane, cacao, fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 2 oua 200 g
faina 150 g…
Read more »Chiftele delicioase de peste
Chiftele
delicioase de peste din: file de peste, ceapa, usturoi, coaja de
lamaie, suc de lamaie, boia dulce, rozmarin, pesmet, sare, piper,
pesmet, ulei. Ingrediente: 700 g file de peste…
Read more »Roşii umplute cu ardei copţi
Roşii
umplute cu ardei copţi din: rosii, ardei copti, slanina afumata,
franzela, oua, usturoi, unt, piper. Ingrediente: 6-8 rosii mari 6 ardei
copti 100 g slanina afumata 2 felii de…
Read more »Sorbet de fructe de pădure
Sorbet
de fructe de pădure din: suc de fructe, zahar, coaja de lamaie, fructe
de padure. Ingrediente: 150 ml apa sau suc de fructe 150 g zahar coaja
de la…
Read more »Rulouri cu sunca si legume
Rulouri
cu sunca si legume din: oua, faina, ulei, lapte, sare, apa mienrala,
cascaval de vaca, sunca, morcovi, ceapa, telina, mazare, parmezan,
pesmet, smantana, marar verde, sare, ulei, piper, boia…
Read more »Salata de gogosari cu morcov si gogonele
Salata
de gogosari cu morcov si gogonele din: gogosari, ardei rgas, gogonele,
morcovi, ceapa, apa, otet, sare, zahar, ulei, mustar. Ingrediente: 1 kg
gogosari 1 kg ardei gras 1 kg…
Read more »Găluşte de cartofi cu prune
Găluşte
de cartofi cu prune din: cartofi, faina, prune, nuci, lapte, pesmet,
unt, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri cu faina 500 g
prune 10 g nuci tocate…
Read more »Marinata de gogosari
Marinata
de gogosari din: gogosari, otet, apa, zahar brun, mustar, piper negru
boabe, frunze de dafin, boabe de mustar, rozmarin, sare. Ingrediente: 4
kg gogosari 1 l otet 2 l…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati cu seminte de marar si usturoi
Castraveti
murati cu seminte de marar si usturoi din: castraveti, sare, apa, otet,
zahar, seminte de marar, boabe de piper, cuisoare, usturoi.
Ingrediente: 7-8 kg castraveți 1 1/2 cesti…
Read more »Salata crocanta cu fenicul
Salata
crocanta cu fenicul din: fenicul, radacina de telina, conopida, pere,
praz, nuci, frunze de telina, lamaie, usturoi, ulei extravirgin de
masline, sare, piper. Ingrediente: 2 bulbi mici de fenicul…
Read more »Granita de caise
Granita
de caise din: apa, zahar, caise coapte, suc de lamaie, coaja de lamaie,
caisata. Ingrediente: 300 ml apa 150 g zahar 500 g caise coapte (sau
alte fructe) sucul…
Read more »Sangria cu mere si capsune
Sangria
cu mere si capsune din: vin rosu, mar, caisa, piersica, capsune,
lamaie, zahar brun, frunze de busuic, gheata. Ingrediente: 400 ml vin
roșu 1 măr 1 caisă 1 piersică…
Read more »Tort de pepene
Tort
de pepene din: aluat fraged, ciocolata amaruie, foi de gelatina, iaurt,
branza de vaci, suc de lamaie, zahar, frisca, pulpa de pepene, lichior
de pepene galben. Ingrediente: 300 g…
Read more »Sos aperitiv
Sos
aperitiv din: rosii, gogosari, gogosari, ceapa, ceapa, ulei, zahar, foi
de dafin, piper boabe, ienibahar, sare. Ingrediente: 3 kg rosii coapte 1
kg gogosari 2 kg gogosari copti 500…
Read more »Reteta zilei: Briose cu afine si cereale
Briose
cu afine si cereale din: lapte, tarate de grau, esenta de vanilie,
zahar, miere, oua, ulei, sos de mere, smantana, faina integrala,
bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara,…
Read more »Supa crema de praz cu smantana si crutoane
Supa
crema de praz cu smantana si crutoane din: fire de praz, apa, cartofi,
morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente:
3 fire de praz 2 l apa…
Read more »Musaca de vinete cu carne tocata de porc
Musaca
de vinete cu carne tocata de porc din: vinete, carne tocata de porc,
ceapa, ou, unt, smantana dulce, faina, zeama de carne, patrunjel,
pesmet,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu