Retete rapide:
Reteta zilei: Desert rece cu alune
Desert
rece cu alune din: fulgi de ciocolata, alune, minibezele.
Ingrediente: 300 gr fulgi de ciocolata 1 3/4 cesti alune sarate, tocate 1
1/2 cesti minibezele Mod de preparare: Topiti fulgii de ciocolata
la microunde sau bain-marie. Transferati intr-un castron si lasati sa se
raceasca timp de 5 minute. Adauga 1 1/2…
Read more »Piept de pui cu salsa de avocado
Piept
de pui cu salsa de avocado din: piept de pui, usturoi, praf de chilli,
cumin, coariandru, cimbru, ulei, suc de limete, suc de portocala, zahar
brun, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei de masline extravirgin,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept d epui…
Read more »Calamari prăjiţi în aluat de bere
Calamari
prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon
de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei. Ingrediente: 1
kg rondele de calamari 1 1/2 cani faina 1 1/2 cani bere 2 lingurite
amidon de porumb 1/4 lingurita praf de…
Read more »Inghetata de iaurt cu fructe de padure
Inghetata
de iaurt cu fructe de padure din: fructe de padure, iaurt, sirop,
foitaj. Ingrediente: 300 g fructe de padure congelate 450 g iaurt cu
zmeura 5 linguri sirop sau miere foitaj palmier pentru servit Mod
de preparare: Combină toate ingredientele în…
Read more »Paste tortellini cu sos picant
Paste
tortellini cu sos picant din: paste tortellini, rosii, usturoi, praf de
chili, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 250 g paste tortellini 5
rosii intregi 2 catei de usturoi praf de chili ulei sare piper oregano
Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu…
Read more »Bruschete cu branza gorgonzola si pere
Bruschete
cu branza gorgonzola si pere din: paine, ulei de masline, usturoi,
pere, branza gorgonzola. Ingrediente: 1 bagheta de paine 2 linguri ulei
de masline 1 catel de usturoi 2 pere 200 g branza gorgonzola Mod de
preparare: Feliază subţire pîinea, înjumătăţeşte perele, scoate…
Read more »Scoici cu sos
Scoici
cu sos din: midii, piper, vermut, ceapa, usturoi, ulei de masline,
patrunjel, ceapa verde, rozmarin, tarhon, maghiran, mustar, brandy, sos
worcestershire, vin, suc de lamaie, unt, fileuri de ansoa, galbenus,
sare, piper. Ingrediente: 6 duzini de midii (sau alte scoici de
dimensiune medii) 2…
Read more »Inghetata de mazare cu menta
Inghetata
de mazare cu menta din: mazare, lapte, zahar pudra, smantana,
galbenusuri, frunze de menta. Ingrediente: 450 g mazare proaspata 180 ml
lapte 150 g zahar pudra 375 ml smantana cu 30% grasime 6 galbenusuri 20
g frunze de menta taiata marunt Mod de…
Read more »Cocktail de rosii cu telina si gin
Cocktail
de rosii cu telina si gin din: rosii, telina verde, ceapa verde, miere,
gin, apa. Ingrediente: 1 kg rosii 2 legaturi telina verde 1 legatura
ceapa verde 50 ml miere 100 ml gin 1 l apa Mod de preparare: Rosiile
se decojesc si…
Read more »Snitel umplut cu branza, usturoi si ciuperci
Snitel
umplut cu branza, usturoi si ciuperci din: piept de pui, branza topita,
usturoi, ceapa verde, oua, ciuperci, pesmet, patrunjel, ulei, sare.
Ingrediente: 1 piept de pui maricel 4 triunghiuri de branza topita 1
catel de usturoi 2 fire de ceapa verde 2 oua 1…
Read more »Salata de creveti cu avocado si ardei iute
Salata
de creveti cu avocado si ardei iute din: rosii, usturoi, ardei iute,
ulei de masline, creveti, suc de limette, miere, coriandru verde, salata
verde, frunze de ruccola, avocado. Ingrediente: 3 rosii 1 catel de
usturoi 1 ardei iute tocat 100 ml ulei de masline…
Read more »Placinta cu portocala si lamaie
Placinta
cu portocala si lamaie din: ulei, zahar, foi de placinta, iaurt, praf
de copt, zahar vanilat, oua, lamaie, portocala, esenta de rom, sirop de
zahar ars, coaja de portocala. Ingrediente: 1 pahar ulei 1 pahar de
zahar 1 pachet foi de placinta (dezgheate si…
Read more »Reteta zilei: Pui cu legume la cuptor
Pui
cu legume la cuptor din: pui, ceapa, cartofi rosii, fasole verde, ulei
de masline, supa de pui, sare, boia de ardei, piper vayenne, praf de
ceapa, cimbru, piper alb, praf de usturoi, piper negru, verdeata.
Ingrediente: 1 pui 1 ceasca ceapa tocata 5-6 cartofi…
Read more »Rulouri de varza cu branza
Rulouri
de varza cu branza din: foi de varza, branza, parmezan, lapte, unt,
patrunjel, pasta de tomate, apa, sare. Ingrediente: 12 foi de varza 1
ceasca branza 1 ceasca parmezan 1/3 ceasca lapte 2 linguri unt 1 lingura
patrunjel 1 ceasca pasta de tomate 1…
Read more »Salata de avocado cu orez si ciuperci
Salata
de avocado cu orez si ciuperci din: ciuperci, ulei, alge nori, sos de
soia, sos de chilli dulce, suc de lamaie, orez, castravete, avocado,
coriandru. Ingrediente: 200 g ciuperci taiate bucati 2 linguri ulei 1
foaie de alge Nori 3 linguri sos de soia…
Read more »Curry de conopida cu oua
Curry
de conopida cu oua din: conopida, oua, sare, patrunjel, smantana, vin,
unt, mustar, praf de chili, praf de curry, galbenus, sare, ulei.
Ingrediente: 1 conopida mare 3 oua sare patrunjel (ca decor) pentru sos:
1/2 cutie cu smantana 1/2 pahar cu vin alb 1…
Read more »Risotto cu sparanghel si lamaie
Risotto
cu sparanghel si lamaie din: ceapa, unt, ulei de masline, usturoi,
roez, supa de pui, vin alb, sparanghel, coaja de lamaie, suc de lamaie,
parmezan, sare, piper. Ingrediente: 12 linguri de ceapa maruntita 2
linguri unt 1 lingura ulei de masline 2 catei de…
Read more »Tort cu cirese, ciocolata si frisca
Tort
cu cirese, ciocolata si frisca din: zahar, oua, zahar vanilat, faina,
praf de copt, visine, gelatina, crema de visine, frisca, ciocolata,
frunze de lamaita, vin rosu. Inrgediente: 250 g zahar 4 oua 2 plicuri
zahar vanilat 150 g faina 1 plic praf de copt…
Read more »Reteta zilei: Salata de pui cu legume si sos
Salata
de pui cu legume si sos din: carne de pui, rosii, ceapa rosie,
avocado, coriandru, salata verde, ananas, porumb, ulei de masline,
dressing pentru salata, maioneza, lapte, suc de lamaie. Ingrediente
pentru salata: 3 cani carne de pui, fiarta si tocata 2 rosii,…
Read more »Vinete cu rosii si usturoi
Vinete
cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, ulei, zahar, faina, usturoi,
sare. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 1/2 kg rosii bine coapte 3
linguri ulei 1 lingurita zahar 1 lingurita faina 1 capatana de usturoi
sare Mod de preparare: Scurgi vinetele bine,…
Read more »Rulade de purcel
Rulade
de purcel din: patrunjel, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, ulei de
masline, sare, piper, file de porc. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 1
catel de usturoi 70 g fulgi de migdale sau seminte de pin prajite 70 g
parmezan ras 60 ml ulei de masline…
Read more »Fusilli cu alune si usturoi
Fusilli
cu alune si usturoi din: fusilli, alune de padure, usturoi, unt, sare.
Ingrediente: 400 g fusilli 250 g alune de padure 2 catei de usturoi 50 g
unt sare Mod de preparare: Pune pastele la fiert in apa cu un praf de
sare.…
Read more »Shake de mere cu telina
Shake
de mere cu telina din: mere, telina, zahar, galbenusuri, frunze de
telina, lapte. Ingrediente: 500 g mere 500 g telina 150 g zahar 3
galbenusuri 1 legatura frunze de telina 1 l lapte Mod de preparare:
Telina se curata si se da prin…
Read more »Macaroane cu carne tocata de vita
Macaroane
cu carne tocata de vita din: macaroane, carne tocata de vita, ulei de
masline, usturoi, rosii, ceapa, ou, pasta de tomate, pesmet, unt, faina,
lapte, parmezan, oua, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g
carne tocata de vita 100 ml ulei de masline…
Read more »Frigarui de pepene cu miere
Frigarui
de pepene cu miere din: pulpa de pepene verde, suc de portocale, miere,
suc de lamaie, rom, menta. Ingrediente: 800 g pulpa de pepene verde
fara samburi 4 linguri suc de portocale proaspat stros 5 linguri miere 2
linguri suc de lamaie 2 linguri…
Read more »Ciorba de conopida cu morcovi si orez
Ciorba
de conopida cu morcovi si orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi,
ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare,
oase de vaca, sare de lamaie. Ingrediente: 1 conopida 2-3 linguri ulei 1
ceapa 2 morcovi 2 ardei 2-3 rosii sau pasta de…
Read more »Cartofi gratinaţi cu spanac
Cartofi
gratinaţi cu spanac din: spanac, cartofi, cascaval, unt, usturoi, ulei,
sare, piper, verdeturi. Ingrediente: 1 punga spanac congelat 4-5
cartofi mari 100 g cascaval (pentru graten) 1 cub de unt 2 catei de
usturoi ulei sare piper verdeturi uscate Mod de preparare: Fierbe…
Read more »Reteta zilei: Mancare de linte aromata
Mancare
de linte aromata din: linte, ulei, seminte de mustar, linte neagra,
ceapa, ardei iute, usturoi, morcovi, sare, coriandru, orez.
Ingrediente: 1/4 ceasca linte 1 lingurita ulei 1/4 lingurita semințe de
mustar 1 lingurita linte neagra 1/2 cana ceapa, tocata cateva felii
ardei iute…
Read more »Suc de rosii cu ceapa verde
Suc
de rosii cu ceapa verde din: rosii, patrunjel verde, telina verde,
ceapa verde, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 2 kg rosii 1 legaturi
patrunjel verde 1 legatura telina verde si ceapa verde 1 lamaie 2
linguri ulei de masline Mod de preparare: Rosiile…
Read more »Penne cu masline, rosii si ceapa verde
Penne
cu masline, rosii si ceapa verde din: penne, masline verzi, rosii
cherry, ceapa verde, vin alb, dovlecel, ardei gras, seminte de pin, ulei
de masline, sare. Ingrediente: 350 g penne 200 g masline verzi 150 g
rosii cherry 3 fire de ceapa verde 1…
Read more »File de biban roşu în sos de vin alb
File
de biban roşu în sos de vin alb din: praz, dovlecel, morcov, ceapa,
file de biban rosu, suc de lamaie, sare, piper, boabe de mazare, vin,
supa de peste, galbenus, unt, smantana, hasmatuchi. Ingrediente: 1 fir
subtire de praz 1 dovlecel mic 1 morcov…
Read more »Shake de sfecla rosie
Shake
de sfecla rosie din: sfecla rosie, morcovi, miere, lamai, lapte.
Ingrediente: 400 g sfecla rosie 200 g morcovi 100 ml miere 2 lamai 1 l
lapte Mod de preparare: Morcovii si sfecla se curata si se dau prin
razatoarea mica. Se adauga…
Read more »Tartă de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde
Tartă
de cartofi şi dovlecei cu ceapă verde din: cartofi, dovlecel, parmezan,
faina, ceapa verde, marar, sare, piper, chili, ulei. Ingrediente: 2
cartofi mari 1 dovlecel 100 g parmezan ras 1 lingura rasa de faina 2
fire de ceapa verde cateva fire de marar sare…
Reteta zilei: Pere umplute cu branza ricotta
Pere
umplute cu branza ricotta din: branza ricotta, miere, masline, caise
uscate, boia, pere, suc de mere. Ingrediente: 1/2 cana branza ricotta 1
lingura de miere 8 masline, tocate 4 caise uscate, tocate 1 varf de
cuțit de boia 2 pere 2/3 cana suc de mere Mod de preparare: Combinați
branza ricotta, mierea,…
Read more »Spaghete cu creveti si dovlecei
Spaghete
cu creveti si dovlecei din: spaghete, vin, dovlecei, usturoi, ulei de
masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g creveti
nedecorticati 200 ml vin alb 2 dovlecei 3 catei de usturoi 3 linguri cu
ulei de masline busuioc sare Mod de preparare: Taie dovleceii in
rondele si rumeneste-i pe gratar sau intr-o…
Read more »Frigarui de creveti cu sos
Frigarui
de creveti cu sos din: rosii, castravete, usturoi, fructe de avocado,
lapte de cocos, supa de pui, suc de lamaie, sare, piper, creveti, ulei,
patrunjel. Ingrediente: 2 rosii 1/2 castravete 1 catel de usturoi 2
fructe de avocado 600 ml supa de pui 200 ml lapte de cocos sucul de la 2
lamai sare…
Read more »Tocanita de pastai cu aripioare de pui
Tocanita
de pastai cu aripioare de pui din: pasta galbene late, cartofi, rosii,
ceapa, ulei, airpioare de pui, supa de pui. Ingrediente: 500 g pastai
galbene late 3-4 cartofi noi 3 rosii 2 cepe 50 ml ulei 4-5 aripioare de
pui apa sau supa de pui Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele pentru
câteva minute…
Read more »Tort de inghetata cu fructe
Tort
de inghetata cu fructe din: faina, zahar tos, unt, oua, lapte, coaja de
portocala, zeama de portocala, amestec de fructe rosii, zahar tos,
lichior de portocale, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: 125 g faina cu
factor de crestere 125 g zahar tos 125 g unt, inmuiat la temperatura
camerei 2 oua 1 lingura lapte coaja…
Read more »Placinta cu dovlecei si ciuperci
Placinta
cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa,
ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina
1 praf de sare 10 g drojdie pentru umplutura: 1 dovlecel 1 ceapa 4
ciuperci 20 ml ulei condiment de legume marar uscat Mod de preparare:
Faci aluatul din drojdie, apă călduţă, făină…
Read more »Ghiveci cu carnati, ceapa si ardei gras
Ghiveci
cu carnati, ceapa si ardei gras din: ardei grasi, ceapa, rosii,
carnati, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 2 cepe 0,5 kg rosii 2 carnati boia ulei sare piper
Mod de preparare: Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi taie-i în
rondele. Toacă solzişori ceapa. Incinge ulei…
Read more »Branza la gratar in sos
Branza
la gratar in sos din: sfecla rosie, otet de vin, sare, piper, ulei de
masline, apa, zahar brun, branza camembert, apa, zahar brun, salata
verde, verdeata asortata, seminte de pin. Ingrediente: 250 g sfecla
rosie fiarta 2 linguri otet de vin alb sare piper 4 linguri ulei de
masline 1 lingurita apa 1 praf…
Read more »Budincă de orez cu legume
Budincă
de orez cu legume din: rosii, orez, dovlecei, ardie grasi, morcov,
mozzarella, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 7 rosii 1
1/2 cani cu orez 2 dovlecei 2 ardei grasi 1 morcov mic 100 g mozzarella 1
ceapa 2 catei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Toacă
mărunt ceapa şi usturoiul…
Read more »Musaca de vinete cu şuncă
Musaca
de vinete cu şuncă din: vinete, pesmet, sunca de Praga, branza topita,
rosii, oua, marar, sare. Ingrediente: 4 vinete potrivit de mari pesmet
12 felii de sunca de Praga 2-3 pachete de branza topita feliata 2 rosii
mari 4 oua 1 legatura de marar sare Mod de preparare: Cureţi vinetele
de coajă, le…
Read more »Sos de lamaie si capere
Sos
de lamaie si capere din: ulei de masline, zahar tos, mustar de dijon,
lamai, ceapa, capere. Ingrediente: 80 ml ulei de masline un praf de
zahar tos 1 lingura mustar de Dijon 2 lamai, curatate de coaja si taiate
segmente 1 ceapa, tocata marunt 100 g capere scurse de lichid si
clatite Mod…
Read more »Granita de limete
Granita
de limete din: limete, zahar, coacaze, sirop de rodii, lamaie, lamaita.
Ingrediente: 6 limete 2-3 linguri zahar coacaze pentru ornat 4 linguri
siropd e rodii felii de lamaie si lamaita pentru ornat Mod de
preparare: Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se şterg şi li se rade
coaja. Se stoarce sucul…
Read more »Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet
Piept
de pui in crusta de pesmet din: piept de pui, lapte batut, pesmet,
fulgi de cartofi, faina, praf de ceapa, praf de usturoi, amidon de
porumb, zahar, usturoi, sare, piper, boia de ardei, ulei de masline.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele, dezosat 1 ceasca lapte
batut 1 ceasca pesmet 1/3 cana…
Read more »Tartă de cartofi la tigaie
Tartă
de cartofi la tigaie din: cartofi, bacon afumat, unt, usturoi, cascaval
afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 150 g bacon afumat 50 g unt 2
catei de usturoi 400 g cascaval afumat Mod de preparare: Sureţi
cartofii, îi tai în felii nu foarte groase, apoi îi pui într-o tigaie du
unt topit, împreună…
Read more »Salata de pepene galben cu sunca si masline
Salata
de pepene galben cu sunca si masline din: pepene galben, orez, sunca,
masline, capere, ardei iute, ulei de masline, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 pepene galben 200 g orez 150 g sunca 100 g masline verzi 1
lingurita cu capere 1 ardei iute pentru sos: 2 linguri cu ulei de
masline 1 lingurita cu…
Read more »Stridii cu usturoi si sos
Stridii
cu usturoi si sos din: stridii, unt, usturoi, pesmet, ceapa, spanac,
patrunjel, sos tabasco, pernod, sare, piper alb, sare grunjoasa, ulei de
masline, parmezan, patrunjel, felii de lamaie. Ingrediente: 24 stridii 4
linguri unt 2 catei de usturoi, taiati feliute 1/3 cana pesemt 2
linguri ceapa tocata marunt 2 cani spanac fraged, doar frunze,…
Read more »Dovlecei pane cu bere
Dovlece
pane cu bere din: dovlecei, faina, ulei, sare, piper, faina, bere, ou,
sare, praf de copt. Ingrediente: 2 dovlecei mici cateva linguri de faina
ulei pentru prajit sare piper pentru aluat: 150 g faina alba 200 ml
bere 1 ou sare 1 varf cutit de praf de copt Mod de preparare: Tai
dovleceii…
Read more »Tartine cu castravete, brânză si somon
Tartine
cu castravete, brânză si somon din: castravete, somon afumat, branza,
patrunjel, marar, lamaie, sare. Ingrediente: 1 castravete lung 100-150 g
somon afumat 100 g branza proaspata patrunjel proaspat marar 2 felii de
lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Tai castravetele în rondele.
Amesteci brânza cu mărarul tocat mărunt şi condimentezi cu sare…
Read more »Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos de iaurt
Salata
de paste cu legume si sos de iaurt din: avocado, iaurt, lapte batut,
suc de lamaie, usturoi, coriandru, ardei iute, chimen, paste, fasole
neagra, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, porumb. Ingrediente: 2
avocado 3 linguri iaurt 1/2 cana lapte batut 2-3 linguri suc de lamaie 2
catei de usturoi, pisat 1/2 cana…
Read more »Salată de vară cu piept de pui
Salată
de vară cu piept de pui din: piept de pui, dovlecei, salata verde,
spanac, rucola, rosii, ridichi rosii, ardei, parmezan, usturoi, masline,
iaurt, ulei de masline, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g piept de
pui 20 g dovlecei 20 g salata verde 20 g spanac 20 g rucola 50 g rosii
20 g ridichi rosii…
Read more »Salata cu crenvursti si ardei gras
Salata
cu crenvursti si ardei gras din: crenvursti, branza, ardei gras,
castarvete, arpagic, ceapa verde, otet din vin alb, ulei, sare, piper
alb. Ingrediente: 300 g crenvursti 100 g branza emmental 1 ardei gras
rosu 1 castarvete lungi mic 1 legatura arpagic 1 legatura mare de ceapa
verde pentru sos: 2 linguri otet din vin…
Read more »Salsa cu ansoa si capere
Salsa
cu ansoa si capere din: fileuri de ansoa, capere, usturoi, zeama de
lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, patrunjel, busuioc.
Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 1 lingura capere, scurse de lichid si
zdrobite 1 catel de usturoi, zdrobit zeama de la 1 lamaie 100 ml ulei de
masline 1 lingurita mustar de Dijon…
Read more »Salata de creveti cu avocado si busuioc
Salata
de creveti cu avocado si busuioc din: creveti, usturoi, ulei de
masline, mustar, salata verde, avocado, busuioc, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 300 g creveti 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline
2 linguri de mustar 1 salata verde 2 fructe de avocado jumatate de
legatura de busuioc taiat marunt piper negru…
Read more »Piept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana
Piept
de pui cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, piept de pui,
cascaval, smantana, lapte, cartofi, ceapa, ulei de masline, faina,
condimente pentru pui, curry, verdeturi, sare de mare. Ingrediente: 500 g
ciuperci 500 g piept de pui 200 g cascaval 200 g smantana 300 ml lapte 2
cartofi 2 cepe (una alba, una…
Read more »Cârnăciori cu sos picant preparaţi pe grătar
Cârnăciori
cu sos picant preparaţi pe grătar din: carnaciori, ulei de masline,
ceapa, usturoi, chili, rosii decojite, bulion, sos worcester, tabasco,
zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 8 carnaciori 1 lingura ulei
de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 praf chili macinat 150 g rosii
decojite din conserva 2 lingurite bulion 1…
Read more »Supa crema cu branza feta si pecorino
Supa
crema cu branza feta si pecorino din: cartofi, morcov, ceapa, lapte,
branza feta, branza pecorino, cascaval, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4
cartofi mari 1 morcov 1 ceapa 1/2 cana cu lapte 100 g branza feta 50 g
branza pecorino sau branza de oaie 50 g cascaval 3-4 cani cu apa ulei
sare Mod…
Read more »Salata de fasole neagra
Salata
de fasole neagra din: fasole boabe, usturoi, ardei iute, boabe de
rodie, nuca, ceapa rosie, patrunjel verde, zeama de lamaie, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 conserva de fasole boabe 1 catel de usturoi pisat 1
ardei iute tocat 3 linguri cu boabe de rodie 3 linguri cu nuca tocata
marunt 1 ceapa rosie tocata…
Read more »Reteta zilei: Hummus delicios
Hummus
delicios din: naut, ulei de masline, sos tahini, suc de lamaie,
usturoi, sare, piper negru, chipsuri. Ingrediente: 1 cutie naut 3
linguri ulei de masline 3 linguri de sos tahini 1 1/2 linguri de suc de
lamaie 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper
negru fin chipsuri, legume crude…
Read more »Fructe de mare preparate la grătar
Fructe
de mare preparate la grătar din: ulei de masline extravirgin, suc de
lamaie, sare, usturoi, fructe de mare, oregano, piper. Ingrediente: 60
ml ulei de masline extravirgin 1 1/2 suc de lamaie 1/2 lingurita sare 1
catel de usturoi 450 g fructe de mare 2 fire oregano piper negru macinat
Mod de preparare:…
Read more »Smoothie de piersici cu suc de portocala si crema de vanilie
Smoothie
de piersici cu suc de portocala si crema de vanilie din: piersici,
zmeura, suc de portocale, crema de vanilie. Ingrediente: 400 g de
piersici din compot 100 g zmeura, plus cateva bucati pentru ornat 100 ml
suc de portocale 150 g crema de vanilie, plus extra pentru servit Mod
de preparare: Scurge şi…
Read more »Păstrăv cu legume si sos
Păstrăv
cu legume si sos din: pastrav, ceapa, broccoli, ceapa verde, rosii
cherry, vin alb, otet de mere, frunze de busuioc, oregano, ulei de
masline extravirgin, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 – 450 g pastrav 1
ceapa tocata fin 150 g broccoli 4 fire de ceapa verde 4 rosii cherry 1
ceasca cu vin alb…
Read more »Vinegreta de lamaie
Vinegreta
de lamaie din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, ulei de
masline, piper. Ingrediente: zeama si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri
miere 100 ml ulei de masline 1 lingurita piper negru zdrobit Mod de
preparare: Pune toate ingredientele intr-un borcan cu capca, potriveste
gustul de sare si agita pentru…
Read more »Salata cu peste, calamar si creveti
Salata
cu peste, calamar si creveti din: sardine, inele de calamar, creveti
decorticati, faina, amidon, gris, praf de copt, chili, ulei, sare,
piper, zeama de lamaie, galbenus, usturoi. Ingrediente: 200 g sardine
200 g inele de calamar 200 g creveti decorticati 200 g faina 60 g amidon
2 linguri cu gris 1 lingurita cu praf…
Read more »Reteta zilei: Piersici umplute cu migdale si ovaz
Piersici
umplute cu migdale si ovaz din: piersici, migdale, zahar, unt, ovaz,
scortisoara, sare, crema de smantana. Ingrediente: 4 piersici 1/3
ceasca migdale intregi 1/4 ceasca de zahar 3 linguri unt nesarat rece
1/4 ceasca ovaz 1/8 lingurita scortisoara sare crema de smantana sau
frisca pentru servire Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C.…
Read more »Rulade de dovlecei umplute cu pastă de năut
Rulade
de dovlecei umplute cu pastă de năut din: conserva de naut, boabe de
naut, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, dovlecei, sare, ulei de
masline, verdeata. Ingrediente: 1/2 conserva de naut 1 lingura boabe de
naut din conserva (cu tot cu zeama) 1-2 lingura suc de lamaie 1 lingura
pasta de susan (tahini)…
Read more »Salata de creveti cu rosii si ardei gras
Salata
de creveti cu rosii si ardei gras din: creveti decorticati, rosii
cherry, ardei grasi, usturoi, ulei de masline, branza feta, sare, piper,
zeama de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g creveti
decorticati 600 g rosii cherry 3 arde grasi copti 3 catei de usturoi
feliati 3 linguri cu ulei de masline 100 g branza…
Read more »Frigarui de creveti cu usturoi si ardei iute
Frigarui
de creveti cu usturoi si ardei iute din: tepuse, creveti, usturoi,
ardei iute, ulei, sos picant. Ingrediente: 8 tepuse din lemn, inmuiate
in apa 24 bucati creveti uriasi proaspeti 2 catei de usturoi, tocat 1
ardei iute, tocat 3 linguri ulei 4 linguri sos picant Mod de
preparare: Pune ţepuşele la înmuiat şi…
Read more »Friptura marinata de miel la gratar
Friptura
marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi,
rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen.
Ingrediente: 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata
patrunjel proaspat, tocat pentru presarat pentru marinata: 3 catei de
usturoi, zdrobit 4 linguri rozmarin, tocat 4 linguri ulei de masline…
Read more »Tort aromat cu fistic si rodie
O
reteta delicioasa de tort cu: faina, oua, zahra, zahar vanilat, praf de
copt, ulei, lapte, piure de dovleac, nuci, scortisora, coaja de
portocala, zahar, fistic, rodie, frunze de menta. Ingrediente aluat: 12
linguri făină 5 ouă 10 linguri de zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf
de copt 6 linguri ulei 6 linguri lapte…
Read more »Paine dulce
O
reteta delicioasa de paine cu: faina, paine, dovleac, drojdie, unt,
lapte, zahar, sare, zahar vanilat, seminte de dovleac decojite.
Ingrediente: 400 g făină 200 g dovleac copt şi pasat 7 g drojdie uscată
50 g unt topit 100 ml lapte cald 100 g zahăr 1/2 linguriţă de sare 1
pliculeţ zahăr vanilat 100 g…
Read more »Trucuri inedite pentru slăbire eficientă şi fără efort. (Mirosul de vanilie taie pofta de dulce)
V-aţi
fi gândit vreodată că atunci când mâncăm în pijamale sau în haine
lejere, de casă, avem tendinţa să mâncăm mai mult decât dacă am sta la
masa îmbrăcaţi în haine “de oraş”? Explicaţia este simplă şi logică: un
tricou larg ne face să credeam că avem o talie mai subţire decât în
realitate şi…
Read more »Salata cu peste afumat si castraveti murati
Salata
cu peste afumat si castraveti murati din: cartofi, ulei, boia, sare,
smantana, branza de vaci, peste afumat, castraveti murati, piper, sare.
Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri cu ulei boia dulce si iute sare 300 ml
smantana 200 g branza de vaci 2 fileuri de peste afumat 1-2 castarveti
murati piper alb sare Mod…
Read more »Pufoasa cu mere
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, faina, praf de copt, lamie, zahar
vanilat, mere, biscuiti, zahar pudra. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri făină
10 linguri zahăr 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 2-3 pliculeţe
zahăr vanilat 6 mere acrişoare 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau
populari zahăr pudră pentru decor …
Read more »Deliciu cu portocale
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, coaja de portocala, sare,
faina, suc de portocale, praf de copt, branza de vaci, frisca lichida,
intaritor frisca, portocala, esenta de portocala, budinca de vanilie,
banuti de ciocolata. Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană zahăr coaja rasă de
la o portocală 1 praf de sare 350 g…
Read more »Reteta zilei: Burrito
Burrito
din: tortilla, omleta, cartofi, legume, carne, coriandru, avocado.
Ingrediente: 4-5 Tortilla umplutura dupa preferinta (omleta, cartofi,
legume sote sau carne) Topping-uri: coriandru tocat si avocado Mod de
preparare: Incalziti tortilla aproximativ 10 secunde pe fiecare parte
intr-o tigaie fierbinte. Imprastiati o cantitate mica de umplutura in
centru. Adaugati orice sos sau topping…
Read more »Supa de avocado cu ceapa rosie
Supa
de avocado cu ceapa rosie din: avocado, marar, ceapa rosie, alune de
padure, lapte batut, otet de vin rosu, sare. Ingrediente: 3 fructe de
avocado 3 linguri marar tocat 1 ceapa rosie tocata 3 linguri alune de
padure, nesarate, prajite si tocate 500 ml lapte batut rece 1 lingura
otet de vin rosu sare…
Read more »Frigărui vegetariene cu legume şi tofu
Frigărui
vegetariene cu legume şi tofu din: dovlecei, tofu afumat, parmezan,
rosii cherry, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet de mere, zahar,
apa, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g tofu marinat 40 g
parmezan ras salata: 250 g rosii cherry 1 ceapa 1 lingura ceapa verde
tocata 1 lingura ulei de masline 2…
Read more »Salata cu cartofi, branza feta si ceapa rosie
Salata
cu cartofi, branza feta si ceapa rosie din: cartofi, branza feta,
masline, ceapa rosie, ceapa verde, iaurt, mustar, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza feta 100 g masline 1
ceapa rosie 2 fire de ceapa verde pentru sos: 250 g iaurt grecesc 1
lingurita cu mustar 1-2 linguri…
Read more »Pesto de busuioc
Pesto
de busuioc din: busuioc, usturoi, nuci de pin, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 100 g busuioc 1 catel de usturoi, zdrobit 40 g
nuci de pin, rumenite usor 30 g parmezan 100 ml ulei de masline Mod de
preparare: Pune toate ingredientele şi mărunţeşte-le în tocătorul
electric până obţii o pastă. Adaugă ulei…
Read more »Frigarui de branza cu legume
Frigarui
de branza cu legume din: cascaval, ardei gras, dovlecel, ulei de
masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, lipii. Ingrediente: 250 g
cascaval, taiat cuburi 1 arde gras galben, taiat in 12 bucati 1 dovlecel
mic, taiat in 12 felii 5 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 3
catei de usturoi, zdrobit…
Read more »Tarta cu branza si menta
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, oua, sare, lamaie,
dovleac, branza de vaci, ghimbir, nucsoara, scortisoara, zahar pudra,
menta. Ingrediente aluat: 300g făină 200g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1
praf de sare coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 300 g piure
dedovleac 250 g brânză de vaci 3 ouă…
Read more »Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez si legume
Ardei
umpluti cu orez si legume din: ulei de masline, usturoi, ardei, ceapa,
ardei iute, morcovi, orez brun, coriandru, praf de chili, chimen, boia
de ardei, sare, piper, rosii, fasole neagra, branza, porumb.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 1/2 ceasca
ardei verde, tocat 1/2 cana ceapa tocata 1…
Read more »Salata de cuscus cu stafide si ardei gras
Salata
de cuscus cu stafide si ardei gras din: cuscus, apa, unt, rosie, ardei
gras, naut, stafide, patrunjel verde, menta, sare, lapte, unt, amidon,
cascaval, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu cuscus 1 cana cu
apa 1 lingura cu unt 1 rosie 1 ardie gras galben 1 arde gras rosu 1/2
conserva cu naut…
Read more »Suc de zmeura cu lamaie
Suc
de zmeura cu lamaie din: lamai, zahar, zmeura, gheata. Ingrediente: 8
lamai, plus felii extra pentru servit 200 g de zahar fin, lus extra
pentru gust 140 g de zmeura, plus extra pentru servit cuburi de gehata,
pentru servit Mod de preparare: Taie în fâşii coaja de la lămâi, cu
un instrument…
Read more »Scoici cu usturoi si ardei iute
Scoici
cu usturoi si ardei iute din: scoici, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, vin alb, ardei iute, foaie de dafin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
scoici 3 linguri ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 catei de
usturoi, tocati marunt 1 lingura faina 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana apa
1 ardei iute,…
Read more »Gogosi pudrate
Gogosi
pudrate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, sare, lapte, zahar
vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 1 kg faina
150 g unt 6 oua 40 g drojdie 250 g zahar 1 lingurita rasa de sare 1
pahar lapte 1 zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom
ulei…
Read more »Tort cu nuci
O
reteta delicioasa de tort cu: mere, faina, zahar, unt, oua, stafide,
nuci, praf de copt, condimente, vin alb dulce. Ingrediente: 1,5 kg mere
ionatane 450 g făină 225 g zahăr 200 g unt 4 ouă 200 g stafide aurii 150
g nuci 1 praf de copt 1 linguriţă cu amestec de condimente
(scorţişoară, coriandru,…
Read more »Supa mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie
Supa
mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie din: ulei de
masline, usturoi, pudra de chilli, bulion, supa de pasare, rosii, boabe
de porumb, boabe de fasole rosie, sare, piper, tortillas, patrunjel, suc
de limette. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1
lingurita pudra de chilli 500…
Read more »Salata de pui cu sparanghel si mango
Salata
de pui cu sparanghel si mango din: piept de pui, cartofi, usturoi,
ghimbir, sos de soia, sparanghel, ulei, mango, mix de salata, ulei,
mustar de dijon, coaja de portocala, suc de portocala, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 6-7 cartofi fierti 1 catel de usturoi
zdrobit 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingura cu…
Read more »Pui picant cu salata verde
Pui
picant cu salata verde din: usturoi, condiment cajun, boia iute, praf
de chilli, oregano, zeama de lamaie, ulei de masline, pui. Ingrediente: 3
catei de usturoi, zdrobit 1 lingura condiment Cajun 4 linguri boia iute
1 lingurita praf de chilli 1 lingura oregano zeama de la 1 lamaie 5
linguri ulei de masline 1,5-2…
Read more »Reteta zilei: Ardei jalapeno murati
Ardei
jalapeno murati din: apa, otet, sare, seminte de marar, usturoi, ardei
iute jalapeno. Ingrediente: 4 cesti apa 2 cani oțet 1/3 cana sare 1/2
lingurita seminte de marar 1/8 lingurita usturoi, tocat 1 kg ardei iute
jalapeno Mod de preparare: Se spala și feliaza ardeii jalapeno. Se
prepara saramura: fierbeti apa,…
Read more »Zmeurata cu miere
Zmeurata
cu miere din: zmeura, miere, zeama de lamaie, gheata, apa. Ingrediente:
600 g zmeura 3 linguri miere 3 linguri zeama de lamaie 2 cani cuburi de
gheata 2 pahare de apa plata sau minerala Mod de preparare: Amesteci
fructele cu miere, le zdrobeşti şi le laşi la scurs într-o
strecurătoare timp de 2…
Read more »Caracatiţe la grătar
Caracatiţe
la grătar din: caracatita, ulei de masline, lamaie, sare, piper,
oregano, usturoi, lamaie. Ingrediente: 500 g caracatita mici 1/4 cana
ulei de masline 1 lamaie 2 lingurite sare 1 lingura piper macinat 2
linguri oregano proaspat, tocat marunt, sau 1 lingura oregano uscat 1
catel de usturoi, bine zdrobit 2 lamai pentru sevit …
Read more »Berbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc
Berbecut
la gratar cu salsa de rosii si busuioc din: muschiulti de berbecut,
ulei de masline, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa
rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, otet de vin rosu. Ingrediente: 8
muschiuleti de berbecut 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi
100 g masline negre sare piper salsa: 8…
Read more »Salata cu carne de vita si valeriana
Salata
cu carne de vita si valeriana din: carne de vita, amidon, valeriana,
ardei gras, seminte de pin, frunze de rucola, crutoane, ulei, ghimbir,
usturoi, sos de soia, apa, zahar brun. Ingrediente: 500 g carne de vita 2
linguri cu amidon 300 g valeriana 1 ardei gras rosu seminte de pin
frunze de rucola crutoane…
Read more »Ton la gratar
Ton
la gratar din: patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi,
ulei de masline, file de ton, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri
patrunjel proaspat, tocat zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de
usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline 4×150 g file de ton 250-300 g
rosii cherry Mod…
Read more »Reteta zilei: Mousse de ciocolata neagra
Mousse
de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, tofu, esenta de vanilie.
Ingrediente: 1 ciocolata neagra, maruntita 1 bucata tofu 1 lingura
esenta de vanilie Mod de preparare: Topiti ciocolata la main marie
sau in cuptorul cu microunde. Cu ajutorul blenderului procesati tofu
pana la omogenizare. Adaugati ciocolata topita si vanilia si…
Read more »Salata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus
Salata
de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus din: patrunjel verde, cuscus,
ceapa rosie, rosii, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare. Ingrediente: 3 legaturi mari de patrunjel verde 50 g cuscus 1
ceapa rosie 2 rosii frunze de rucola pentru sos: 60 ml zeama de lamaie 2
linguri cu ulei de…
Read more »Carnaciori la gratar
Carnaciori
la gratar din: carnaciori de porc, ulei de masline, sos. Ingrediente:
12 bucati carnaciori proaspeti de porc 2 linguri ulei de masline sos
pentru gratar Mod de preparare: Infige cârnăciorii pe 6 ţepuşe
metalice şi fixează-i cu scobitori. Unge-i cu ulei şi frige-i la
grătarul încins la temperatură potrivită 7 min pe fiecare…
Read more »Salata cu hering marinat si cartofi
Salata
cu hering marinat si cartofi din: hering marinat, sfecla rosie, oua,
piper alb, sare, iaurt, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 300 g hering
marinat 3 cartofi fierti 1 sfecla rosie 1-2 oua fierte piper alb sare
pentru sos: 300 g iaurt 2 linguri cu ulei 1/2 lingurita cu mustar fin
sare piper alb Mod…
Read more »Milkshake de ciocolata cu lapte
Milkshake
de ciocolata cu lapte din: lapte, ciocolata, zahar. Ingrediente: 400 ml
lapte 200 g ciocolată 2 lingurițe de zahăr Mod de preparare: Se
topește ciocolata pe baie de abur. Se adaugă laptele și zahărul și se
mixează foarte bine. Se toarnă în pahare și se servește. Milkshake de
ciocolata cu lapte …
Read more »Bors cu carnati si legume
Bors
cu carnati si legume din: ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia,
slaninuta afumata, carnat babic, orez, cartofi, bors, patrunjel,
leustean, sare. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 telina mica 1 morcov 1 ardei
capia 150 g slaninuta afumata 200 g carnat babic 100 g orez 2 cartofi 1
l bors patrunjel leustean sare Mod…
Read more »Caracatiţe picante cu roşii şi busuioc
Caracatiţe
picante cu roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
caracatita, vin alb, rosii, ketchup, busuioc, paine taraneasca.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus un pic pentru stropit 3
catei de usturoi, tocati marunt 2 ardei iuti mici, rosii, fara samburi
si tocati 400 g caracatite mici 3 linguri plus 1…
Read more »Tortellini cu parmezan si busuioc
Tortellini
cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi,
rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac
si ricotta, parmezan, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3
felii de sunca uscata, impanata 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 g rosii
cherry sare piper 200 ml suc de…
Read more »Aripioare de pui cu lamaie si cimbru
Aripioare
de pui cu lamaie si cimbru din: miere, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, cimbru, aripioare de pui, maioneza. Ingrediente: 75 ml miere
zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2-3 linguri cimbru, maruntit 700 g
aripioare de pui 150 ml maioneza Mod de preparare: Combină mierea,
zeama şi coaja rasă de…
Read more »Salata cu porumb, avocado si ceapa rosie
Salata
cu porumb, avocado si ceapa rosie din: stiuleti de porumb, zeama de
lamaie, sos picant, sos pentru gratar, avocado, salata verde, ceapa
rosie, seminte de dovleac, cimbru. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb
zeama de la 2 lamai 1 lingurita sos picant 1 lingura sos pentru
preparate la gratar 1 lingura zahar 2 bucati avocado,…
Read more »Linguine cu file de cod si ardei cayenne
Linguine
cu file de cod si ardei cayenne din: linguine, file de cod, ceapa
rosie, ardei cayenne, sos de rosii, vin alb, rosii cherry, ulei de
masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g linguine 400 g file de cod 1
ceapa rosie 1 ardei cayenne 150 ml vin alb sec 100 ml sos de rosii 100…
Read more »Rasol de biban cu legume asortate
Rasol
de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi,
radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline,
samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de biban 5 cartofi 3 morcovi 1 radacina de telina
2 fire de telina verde 3 rosii 50 g fasole verde…
Read more »Sos de cartofi dulci
Sos
de cartofi dulci din: cartofi dulci, zeama de lamaie, usturoi, chilli,
iaurt natur, chipsuri picante. Ingrediente: 3 cartofi dulci zeama de la 1
lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit un praf de chilli 150 ml iaurt natur
chipsuri picante Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180
C. Dă cartofii dulci la cuptor,…
Read more »Tagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie
Tagliatelle
cu somon afumat, smantana si rodie din: tagliatelle, somon afumat,
rodie, smantana, vin alb, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250
g tagliatelle 150 g somon afumat 1 rodie 120 ml smantana de gatit 50 ml
vin alb demidulce 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline sare Mod de
preparare: Taie rodia…
Read more »Friptura de porc cu piper si lamaie
Friptura
de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt,
suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 8 felii
de muschi de porc (circa 75 g fiecare) sare piper verde si negru,
proaspat pisat 2 linguri ulei 4 linguri unt topit sucul de la 1 lamaie 2
linguri parmezan…
Read more »Reteta zilei: Salata de pui cu legume si maioneza
Salata
de pui cu legume si maioneza din: piept de pui, ceapa rosie, usturoi,
crengute de cimbru, ceapa verde, telina, patrunjel, maioneza, iaurt,
nuci, sare, piper. Ingrediente pentru pui: 1 1/2 kg piept de pui
dezosat, fara piele 1/2 ceapa rosie 1 catel de usturoi cateva crengute
de cimbru proaspat Ingrediente pentru salata: 3/4 ceasca…
Read more »Salată Caesar cu şniţel de pui si mozzarella
Salată
Caesar cu şniţel de pui si mozzarella din: sunca afumata, mozzarella,
salata creata, frunze de spanac, muguri de pin, piept de pui, oua,
faina, pesmet, sare, piper alb, ulei, maioneza, iaurt, ansoa, zeama de
lamaie. Ingrediente: 150 g sunca afumata mozzarella salata creata frunze
de spanac muguri de pin pentru snitel: 1 piept de…
Read more »Midii in sos de piper
Midii
in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine
taraneasca, piper, sare. Ingrediente: 750 g midii in cochilii 4 linguri
patrunjel tocat 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri ulei de
masline 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi 2
lingurite piper negru macinat sare, dupa gust …
Read more »Friptura de vita cu sos de hribi
Friptura
de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi,
miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry,
hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan. Ingrediente: 2 bucati muschi
de vita 3 linguri sos de soia 2 catei de usturoi 1 lingura miere 2
linguri otet 3 linguri…
Read more »Amestec de alune picante
Amestec
de alune picante din: amestec de alune, zeama de lamaie, zahar tos,
condimente picante, praf de chilli, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g
amestec de alune zeama de la 1 lamaie 3 linguri zahar tos 2 linguri
amestec condimente picante 1 lingurita praf de chilli 1 lingurita sare
grunjoasa Mod de preparare: Rumeneşte uşor…
Read more »Salata picanta cu somon afumat si crutoane
Salata
picanta cu somon afumat si crutoane din: somon afumat, amestec de
salata, rosii cherry, ceapa rosie, crutoane, otet, sos de soia, pudra de
chili, ulei, faina, apa, usturoi, chimen, miere. Ingrediente: 400 g
somon afumat 300 g amestec salata 200 g rosii cherry 1 ceapa rosie
crutoane otet sos de soia pentru sos picant:…
Read more »Coktail Margarita de grapefruit
Coktail
Margarita de grapefruit din: zeama de lamaie, sare, zeama de grapefruit
roz, tequila, sirop de zahar. Ingrediente: zeama de la 1 lamaie 1
lingurita sare 100 ml zeama de grapefruit roz 50 ml tequila 2 linguri
sirop de zahar Mod de preparare: Unge buza paharului de Martini cu
zeamă de lămâie şi apoi…
Read more »Humus delicios
Humus
delicios din: conserve de naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de
masline extravirgin, suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de
coriandru. Ingrediente: 2×400 g conserve de naut, scurs de apa 2 catei
mari de usturoi, tocati mare 3 linguri de iaurt gras 3 linguri pasta de
susan 3 linguri ulei de masline…
Read more »Suc de spanac cu morcov si lamaie
Suc
de spanac cu morcov si lamaie din: spanac, morcov, lamaie. Ingrediente:
1/2 kg spanac 1 morcov 1/2 lămâie Mod de preparare: Se curăță
morcovul și se stoarce în storcătorul pentru rădăcinoase. Sucul obținut
se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se curăță și se spală
spanacul. Se pune în blender…
Read more »Reteta zilei: File de cod cu sos de iaurt
File
de cod cu sos de iaurt din: file de cod, ulei, scortisoara, cardamom,
cuisoare, frunze de dafin, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de turmeric,
pudra de chimen, praf de chili, iaurt, ardei iute, sare, piper, orez
basmati. Ingrediente: 600 g file de cod ulei de gatit 1 bucata de
scortisoara 4 pastai cardamom 3…
Read more »Salata de paste cu branza cheddar si rosii cherry
Salata
de paste cu branza cheddar si rosii cherry din: paste fusilli, branza
cheddar, broccoli, conopida, rosii cherry, masline, ulei de masline,
otet alb, patrunjel verde, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, ardei
iute, oregano. Ingrediente: 300 g paste fusilli 250 g branza cheddar 3-4
buchetele de broccoli 2-3 buchetele de conopida 200 g rosii cherry…
Read more »Chec cu alune
O
reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata,
ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 150 g
unt 200 g făina 5 ouă 250 g zahăr 100 g alune nesărate 50 g ciocolată 3
linguriţe ness 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 linguriţă pudră de
scorţişoară…
Read more »Desert cu ness
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca
lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze. Ingrediente: 5 oua 5
linguri ulei 250 g zahăr 250 g făină 3-4 linguriţe ness Ingrediente
umplutură : 250 g frişca lichidă 250 g ciocolată albă de menaj 3
linguriţe ness 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau…
Read more »Chec aperitiv cu ficatei de pui
O
reteta delicioasa de chec aperitiv cu: ficatei de pui, ceapa, usturoi,
paine, orez, oua, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g
ficăţei de pui 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri
orez 4 ouă pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi
ficăţeii, îi speli în apă…
Read more »Salata cu piept de pui si legume
Salata
cu piept de pui si legume din: piept de pui, telina apio, ceapa, ardei
gras, mar, masline verzi, nuca, salata creata, boabe de piper, foaie de
daifn, maioneza, iaurt, miere, zeama de lamaie, chili, sare, piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 2 fire de telina apio 2-3 fire de ceapa 1
ardei gras…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu