Retete rapide:
Tort de inghetata cu fructe
Tort
de inghetata cu fructe din: faina, zahar tos, unt, oua, lapte, coaja de
portocala, zeama de portocala, amestec de fructe rosii, zahar tos,
lichior de portocale, albusuri, zahar pudra. Ingrediente: 125 g faina cu
factor de crestere 125 g zahar tos 125 g unt, inmuiat la temperatura
camerei 2 oua 1 lingura lapte coaja…
Read more »Placinta cu dovlecei si ciuperci
Placinta
cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa,
ciuperci, ulei, condiment, marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina
1 praf de sare 10 g drojdie pentru umplutura: 1 dovlecel 1 ceapa 4
ciuperci 20 ml ulei condiment de legume marar uscat Mod de preparare:
Faci aluatul din drojdie, apă călduţă, făină…
Read more »Ghiveci cu carnati, ceapa si ardei gras
Ghiveci
cu carnati, ceapa si ardei gras din: ardei grasi, ceapa, rosii,
carnati, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 2 cepe 0,5 kg rosii 2 carnati boia ulei sare piper
Mod de preparare: Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi taie-i în
rondele. Toacă solzişori ceapa. Incinge ulei…
Read more »Branza la gratar in sos
Branza
la gratar in sos din: sfecla rosie, otet de vin, sare, piper, ulei de
masline, apa, zahar brun, branza camembert, apa, zahar brun, salata
verde, verdeata asortata, seminte de pin. Ingrediente: 250 g sfecla
rosie fiarta 2 linguri otet de vin alb sare piper 4 linguri ulei de
masline 1 lingurita apa 1 praf…
Read more »Budincă de orez cu legume
Budincă
de orez cu legume din: rosii, orez, dovlecei, ardie grasi, morcov,
mozzarella, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 7 rosii 1
1/2 cani cu orez 2 dovlecei 2 ardei grasi 1 morcov mic 100 g mozzarella 1
ceapa 2 catei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Toacă
mărunt ceapa şi usturoiul…
Read more »Musaca de vinete cu şuncă
Musaca
de vinete cu şuncă din: vinete, pesmet, sunca de Praga, branza topita,
rosii, oua, marar, sare. Ingrediente: 4 vinete potrivit de mari pesmet
12 felii de sunca de Praga 2-3 pachete de branza topita feliata 2 rosii
mari 4 oua 1 legatura de marar sare Mod de preparare: Cureţi vinetele
de coajă, le…
Read more »Sos de lamaie si capere
Sos
de lamaie si capere din: ulei de masline, zahar tos, mustar de dijon,
lamai, ceapa, capere. Ingrediente: 80 ml ulei de masline un praf de
zahar tos 1 lingura mustar de Dijon 2 lamai, curatate de coaja si taiate
segmente 1 ceapa, tocata marunt 100 g capere scurse de lichid si
clatite Mod…
Read more »Granita de limete
Granita
de limete din: limete, zahar, coacaze, sirop de rodii, lamaie, lamaita.
Ingrediente: 6 limete 2-3 linguri zahar coacaze pentru ornat 4 linguri
siropd e rodii felii de lamaie si lamaita pentru ornat Mod de
preparare: Se spală cu apă fierbinte 3 lămâi, se şterg şi li se rade
coaja. Se stoarce sucul…
Read more »Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet
Piept
de pui in crusta de pesmet din: piept de pui, lapte batut, pesmet,
fulgi de cartofi, faina, praf de ceapa, praf de usturoi, amidon de
porumb, zahar, usturoi, sare, piper, boia de ardei, ulei de masline.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele, dezosat 1 ceasca lapte
batut 1 ceasca pesmet 1/3 cana…
Read more »Tartă de cartofi la tigaie
Tartă
de cartofi la tigaie din: cartofi, bacon afumat, unt, usturoi, cascaval
afumat. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 150 g bacon afumat 50 g unt 2
catei de usturoi 400 g cascaval afumat Mod de preparare: Sureţi
cartofii, îi tai în felii nu foarte groase, apoi îi pui într-o tigaie du
unt topit, împreună…
Read more »Salata de pepene galben cu sunca si masline
Salata
de pepene galben cu sunca si masline din: pepene galben, orez, sunca,
masline, capere, ardei iute, ulei de masline, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 pepene galben 200 g orez 150 g sunca 100 g masline verzi 1
lingurita cu capere 1 ardei iute pentru sos: 2 linguri cu ulei de
masline 1 lingurita cu…
Read more »Stridii cu usturoi si sos
Stridii
cu usturoi si sos din: stridii, unt, usturoi, pesmet, ceapa, spanac,
patrunjel, sos tabasco, pernod, sare, piper alb, sare grunjoasa, ulei de
masline, parmezan, patrunjel, felii de lamaie. Ingrediente: 24 stridii 4
linguri unt 2 catei de usturoi, taiati feliute 1/3 cana pesemt 2
linguri ceapa tocata marunt 2 cani spanac fraged, doar frunze,…
Read more »Dovlecei pane cu bere
Dovlece
pane cu bere din: dovlecei, faina, ulei, sare, piper, faina, bere, ou,
sare, praf de copt. Ingrediente: 2 dovlecei mici cateva linguri de faina
ulei pentru prajit sare piper pentru aluat: 150 g faina alba 200 ml
bere 1 ou sare 1 varf cutit de praf de copt Mod de preparare: Tai
dovleceii…
Read more »Tartine cu castravete, brânză si somon
Tartine
cu castravete, brânză si somon din: castravete, somon afumat, branza,
patrunjel, marar, lamaie, sare. Ingrediente: 1 castravete lung 100-150 g
somon afumat 100 g branza proaspata patrunjel proaspat marar 2 felii de
lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Tai castravetele în rondele.
Amesteci brânza cu mărarul tocat mărunt şi condimentezi cu sare…
Read more »Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos de iaurt
Salata
de paste cu legume si sos de iaurt din: avocado, iaurt, lapte batut,
suc de lamaie, usturoi, coriandru, ardei iute, chimen, paste, fasole
neagra, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, porumb. Ingrediente: 2
avocado 3 linguri iaurt 1/2 cana lapte batut 2-3 linguri suc de lamaie 2
catei de usturoi, pisat 1/2 cana…
Read more »Salată de vară cu piept de pui
Salată
de vară cu piept de pui din: piept de pui, dovlecei, salata verde,
spanac, rucola, rosii, ridichi rosii, ardei, parmezan, usturoi, masline,
iaurt, ulei de masline, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g piept de
pui 20 g dovlecei 20 g salata verde 20 g spanac 20 g rucola 50 g rosii
20 g ridichi rosii…
Read more »Salata cu crenvursti si ardei gras
Salata
cu crenvursti si ardei gras din: crenvursti, branza, ardei gras,
castarvete, arpagic, ceapa verde, otet din vin alb, ulei, sare, piper
alb. Ingrediente: 300 g crenvursti 100 g branza emmental 1 ardei gras
rosu 1 castarvete lungi mic 1 legatura arpagic 1 legatura mare de ceapa
verde pentru sos: 2 linguri otet din vin…
Read more »Salsa cu ansoa si capere
Salsa
cu ansoa si capere din: fileuri de ansoa, capere, usturoi, zeama de
lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, patrunjel, busuioc.
Ingrediente: 3 fileuri de ansoa 1 lingura capere, scurse de lichid si
zdrobite 1 catel de usturoi, zdrobit zeama de la 1 lamaie 100 ml ulei de
masline 1 lingurita mustar de Dijon…
Read more »Salata de creveti cu avocado si busuioc
Salata
de creveti cu avocado si busuioc din: creveti, usturoi, ulei de
masline, mustar, salata verde, avocado, busuioc, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 300 g creveti 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline
2 linguri de mustar 1 salata verde 2 fructe de avocado jumatate de
legatura de busuioc taiat marunt piper negru…
Read more »Piept de pui cu ciuperci, cascaval si smantana
Piept
de pui cu ciuperci, cascaval si smantana din: ciuperci, piept de pui,
cascaval, smantana, lapte, cartofi, ceapa, ulei de masline, faina,
condimente pentru pui, curry, verdeturi, sare de mare. Ingrediente: 500 g
ciuperci 500 g piept de pui 200 g cascaval 200 g smantana 300 ml lapte 2
cartofi 2 cepe (una alba, una…
Read more »Cârnăciori cu sos picant preparaţi pe grătar
Cârnăciori
cu sos picant preparaţi pe grătar din: carnaciori, ulei de masline,
ceapa, usturoi, chili, rosii decojite, bulion, sos worcester, tabasco,
zahar brun, otet de vin rosu. Ingrediente: 8 carnaciori 1 lingura ulei
de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 praf chili macinat 150 g rosii
decojite din conserva 2 lingurite bulion 1…
Read more »Supa crema cu branza feta si pecorino
Supa
crema cu branza feta si pecorino din: cartofi, morcov, ceapa, lapte,
branza feta, branza pecorino, cascaval, apa, ulei, sare. Ingrediente: 4
cartofi mari 1 morcov 1 ceapa 1/2 cana cu lapte 100 g branza feta 50 g
branza pecorino sau branza de oaie 50 g cascaval 3-4 cani cu apa ulei
sare Mod…
Read more »Salata de fasole neagra
Salata
de fasole neagra din: fasole boabe, usturoi, ardei iute, boabe de
rodie, nuca, ceapa rosie, patrunjel verde, zeama de lamaie, ulei, sare,
piper. Ingrediente: 1 conserva de fasole boabe 1 catel de usturoi pisat 1
ardei iute tocat 3 linguri cu boabe de rodie 3 linguri cu nuca tocata
marunt 1 ceapa rosie tocata…
Read more »Reteta zilei: Hummus delicios
Hummus
delicios din: naut, ulei de masline, sos tahini, suc de lamaie,
usturoi, sare, piper negru, chipsuri. Ingrediente: 1 cutie naut 3
linguri ulei de masline 3 linguri de sos tahini 1 1/2 linguri de suc de
lamaie 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper
negru fin chipsuri, legume crude…
Read more »Fructe de mare preparate la grătar
Fructe
de mare preparate la grătar din: ulei de masline extravirgin, suc de
lamaie, sare, usturoi, fructe de mare, oregano, piper. Ingrediente: 60
ml ulei de masline extravirgin 1 1/2 suc de lamaie 1/2 lingurita sare 1
catel de usturoi 450 g fructe de mare 2 fire oregano piper negru macinat
Mod de preparare:…
Read more »Smoothie de piersici cu suc de portocala si crema de vanilie
Smoothie
de piersici cu suc de portocala si crema de vanilie din: piersici,
zmeura, suc de portocale, crema de vanilie. Ingrediente: 400 g de
piersici din compot 100 g zmeura, plus cateva bucati pentru ornat 100 ml
suc de portocale 150 g crema de vanilie, plus extra pentru servit Mod
de preparare: Scurge şi…
Read more »Păstrăv cu legume si sos
Păstrăv
cu legume si sos din: pastrav, ceapa, broccoli, ceapa verde, rosii
cherry, vin alb, otet de mere, frunze de busuioc, oregano, ulei de
masline extravirgin, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 – 450 g pastrav 1
ceapa tocata fin 150 g broccoli 4 fire de ceapa verde 4 rosii cherry 1
ceasca cu vin alb…
Read more »Vinegreta de lamaie
Vinegreta
de lamaie din: zeama de lamaie, coaja de lamaie, miere, ulei de
masline, piper. Ingrediente: zeama si coaja rasa de la 2 lamai 2 linguri
miere 100 ml ulei de masline 1 lingurita piper negru zdrobit Mod de
preparare: Pune toate ingredientele intr-un borcan cu capca, potriveste
gustul de sare si agita pentru…
Read more »Salata cu peste, calamar si creveti
Salata
cu peste, calamar si creveti din: sardine, inele de calamar, creveti
decorticati, faina, amidon, gris, praf de copt, chili, ulei, sare,
piper, zeama de lamaie, galbenus, usturoi. Ingrediente: 200 g sardine
200 g inele de calamar 200 g creveti decorticati 200 g faina 60 g amidon
2 linguri cu gris 1 lingurita cu praf…
Read more »Reteta zilei: Piersici umplute cu migdale si ovaz
Piersici
umplute cu migdale si ovaz din: piersici, migdale, zahar, unt, ovaz,
scortisoara, sare, crema de smantana. Ingrediente: 4 piersici 1/3
ceasca migdale intregi 1/4 ceasca de zahar 3 linguri unt nesarat rece
1/4 ceasca ovaz 1/8 lingurita scortisoara sare crema de smantana sau
frisca pentru servire Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C.…
Read more »Rulade de dovlecei umplute cu pastă de năut
Rulade
de dovlecei umplute cu pastă de năut din: conserva de naut, boabe de
naut, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, dovlecei, sare, ulei de
masline, verdeata. Ingrediente: 1/2 conserva de naut 1 lingura boabe de
naut din conserva (cu tot cu zeama) 1-2 lingura suc de lamaie 1 lingura
pasta de susan (tahini)…
Read more »Salata de creveti cu rosii si ardei gras
Salata
de creveti cu rosii si ardei gras din: creveti decorticati, rosii
cherry, ardei grasi, usturoi, ulei de masline, branza feta, sare, piper,
zeama de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g creveti
decorticati 600 g rosii cherry 3 arde grasi copti 3 catei de usturoi
feliati 3 linguri cu ulei de masline 100 g branza…
Read more »Frigarui de creveti cu usturoi si ardei iute
Frigarui
de creveti cu usturoi si ardei iute din: tepuse, creveti, usturoi,
ardei iute, ulei, sos picant. Ingrediente: 8 tepuse din lemn, inmuiate
in apa 24 bucati creveti uriasi proaspeti 2 catei de usturoi, tocat 1
ardei iute, tocat 3 linguri ulei 4 linguri sos picant Mod de
preparare: Pune ţepuşele la înmuiat şi…
Read more »Friptura marinata de miel la gratar
Friptura
marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi,
rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen.
Ingrediente: 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata
patrunjel proaspat, tocat pentru presarat pentru marinata: 3 catei de
usturoi, zdrobit 4 linguri rozmarin, tocat 4 linguri ulei de masline…
Read more »Tort aromat cu fistic si rodie
O
reteta delicioasa de tort cu: faina, oua, zahra, zahar vanilat, praf de
copt, ulei, lapte, piure de dovleac, nuci, scortisora, coaja de
portocala, zahar, fistic, rodie, frunze de menta. Ingrediente aluat: 12
linguri făină 5 ouă 10 linguri de zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf
de copt 6 linguri ulei 6 linguri lapte…
Read more »Paine dulce
O
reteta delicioasa de paine cu: faina, paine, dovleac, drojdie, unt,
lapte, zahar, sare, zahar vanilat, seminte de dovleac decojite.
Ingrediente: 400 g făină 200 g dovleac copt şi pasat 7 g drojdie uscată
50 g unt topit 100 ml lapte cald 100 g zahăr 1/2 linguriţă de sare 1
pliculeţ zahăr vanilat 100 g…
Read more »Trucuri inedite pentru slăbire eficientă şi fără efort. (Mirosul de vanilie taie pofta de dulce)
V-aţi
fi gândit vreodată că atunci când mâncăm în pijamale sau în haine
lejere, de casă, avem tendinţa să mâncăm mai mult decât dacă am sta la
masa îmbrăcaţi în haine “de oraş”? Explicaţia este simplă şi logică: un
tricou larg ne face să credeam că avem o talie mai subţire decât în
realitate şi…
Read more »Salata cu peste afumat si castraveti murati
Salata
cu peste afumat si castraveti murati din: cartofi, ulei, boia, sare,
smantana, branza de vaci, peste afumat, castraveti murati, piper, sare.
Ingrediente: 3 cartofi 2 linguri cu ulei boia dulce si iute sare 300 ml
smantana 200 g branza de vaci 2 fileuri de peste afumat 1-2 castarveti
murati piper alb sare Mod…
Read more »Pufoasa cu mere
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, faina, praf de copt, lamie, zahar
vanilat, mere, biscuiti, zahar pudra. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri făină
10 linguri zahăr 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 2-3 pliculeţe
zahăr vanilat 6 mere acrişoare 10-12 biscuiţi cu miere de albine sau
populari zahăr pudră pentru decor …
Read more »Deliciu cu portocale
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, zahar, coaja de portocala, sare,
faina, suc de portocale, praf de copt, branza de vaci, frisca lichida,
intaritor frisca, portocala, esenta de portocala, budinca de vanilie,
banuti de ciocolata. Ingrediente blat: 6 ouă 1 cană zahăr coaja rasă de
la o portocală 1 praf de sare 350 g…
Read more »Reteta zilei: Burrito
Burrito
din: tortilla, omleta, cartofi, legume, carne, coriandru, avocado.
Ingrediente: 4-5 Tortilla umplutura dupa preferinta (omleta, cartofi,
legume sote sau carne) Topping-uri: coriandru tocat si avocado Mod de
preparare: Incalziti tortilla aproximativ 10 secunde pe fiecare parte
intr-o tigaie fierbinte. Imprastiati o cantitate mica de umplutura in
centru. Adaugati orice sos sau topping…
Read more »Supa de avocado cu ceapa rosie
Supa
de avocado cu ceapa rosie din: avocado, marar, ceapa rosie, alune de
padure, lapte batut, otet de vin rosu, sare. Ingrediente: 3 fructe de
avocado 3 linguri marar tocat 1 ceapa rosie tocata 3 linguri alune de
padure, nesarate, prajite si tocate 500 ml lapte batut rece 1 lingura
otet de vin rosu sare…
Read more »Frigărui vegetariene cu legume şi tofu
Frigărui
vegetariene cu legume şi tofu din: dovlecei, tofu afumat, parmezan,
rosii cherry, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet de mere, zahar,
apa, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 300 g tofu marinat 40 g
parmezan ras salata: 250 g rosii cherry 1 ceapa 1 lingura ceapa verde
tocata 1 lingura ulei de masline 2…
Read more »Salata cu cartofi, branza feta si ceapa rosie
Salata
cu cartofi, branza feta si ceapa rosie din: cartofi, branza feta,
masline, ceapa rosie, ceapa verde, iaurt, mustar, ulei de masline, sare,
piper. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g branza feta 100 g masline 1
ceapa rosie 2 fire de ceapa verde pentru sos: 250 g iaurt grecesc 1
lingurita cu mustar 1-2 linguri…
Read more »Pesto de busuioc
Pesto
de busuioc din: busuioc, usturoi, nuci de pin, parmezan, ulei de
masline. Ingrediente: 100 g busuioc 1 catel de usturoi, zdrobit 40 g
nuci de pin, rumenite usor 30 g parmezan 100 ml ulei de masline Mod de
preparare: Pune toate ingredientele şi mărunţeşte-le în tocătorul
electric până obţii o pastă. Adaugă ulei…
Read more »Frigarui de branza cu legume
Frigarui
de branza cu legume din: cascaval, ardei gras, dovlecel, ulei de
masline, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, lipii. Ingrediente: 250 g
cascaval, taiat cuburi 1 arde gras galben, taiat in 12 bucati 1 dovlecel
mic, taiat in 12 felii 5 linguri ulei de masline zeama de la 1 lamaie 3
catei de usturoi, zdrobit…
Read more »Tarta cu branza si menta
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar, oua, sare, lamaie,
dovleac, branza de vaci, ghimbir, nucsoara, scortisoara, zahar pudra,
menta. Ingrediente aluat: 300g făină 200g unt 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1
praf de sare coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 300 g piure
dedovleac 250 g brânză de vaci 3 ouă…
Read more »Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez si legume
Ardei
umpluti cu orez si legume din: ulei de masline, usturoi, ardei, ceapa,
ardei iute, morcovi, orez brun, coriandru, praf de chili, chimen, boia
de ardei, sare, piper, rosii, fasole neagra, branza, porumb.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 1/2 ceasca
ardei verde, tocat 1/2 cana ceapa tocata 1…
Read more »Salata de cuscus cu stafide si ardei gras
Salata
de cuscus cu stafide si ardei gras din: cuscus, apa, unt, rosie, ardei
gras, naut, stafide, patrunjel verde, menta, sare, lapte, unt, amidon,
cascaval, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 cana cu cuscus 1 cana cu
apa 1 lingura cu unt 1 rosie 1 ardie gras galben 1 arde gras rosu 1/2
conserva cu naut…
Read more »Suc de zmeura cu lamaie
Suc
de zmeura cu lamaie din: lamai, zahar, zmeura, gheata. Ingrediente: 8
lamai, plus felii extra pentru servit 200 g de zahar fin, lus extra
pentru gust 140 g de zmeura, plus extra pentru servit cuburi de gehata,
pentru servit Mod de preparare: Taie în fâşii coaja de la lămâi, cu
un instrument…
Read more »Scoici cu usturoi si ardei iute
Scoici
cu usturoi si ardei iute din: scoici, ulei de masline, ceapa, usturoi,
faina, vin alb, ardei iute, foaie de dafin, patrunjel. Ingrediente: 1 kg
scoici 3 linguri ulei de masline 2 linguri ceapa tocata 2 catei de
usturoi, tocati marunt 1 lingura faina 1/2 cana vin alb sec 1/2 cana apa
1 ardei iute,…
Read more »Gogosi pudrate
Gogosi
pudrate din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, sare, lapte, zahar
vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 1 kg faina
150 g unt 6 oua 40 g drojdie 250 g zahar 1 lingurita rasa de sare 1
pahar lapte 1 zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie esenta de rom
ulei…
Read more »Tort cu nuci
O
reteta delicioasa de tort cu: mere, faina, zahar, unt, oua, stafide,
nuci, praf de copt, condimente, vin alb dulce. Ingrediente: 1,5 kg mere
ionatane 450 g făină 225 g zahăr 200 g unt 4 ouă 200 g stafide aurii 150
g nuci 1 praf de copt 1 linguriţă cu amestec de condimente
(scorţişoară, coriandru,…
Read more »Supa mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie
Supa
mexicana cu carne de pui, porumb si boabe de fasole rosie din: ulei de
masline, usturoi, pudra de chilli, bulion, supa de pasare, rosii, boabe
de porumb, boabe de fasole rosie, sare, piper, tortillas, patrunjel, suc
de limette. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi 1
lingurita pudra de chilli 500…
Read more »Salata de pui cu sparanghel si mango
Salata
de pui cu sparanghel si mango din: piept de pui, cartofi, usturoi,
ghimbir, sos de soia, sparanghel, ulei, mango, mix de salata, ulei,
mustar de dijon, coaja de portocala, suc de portocala, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 6-7 cartofi fierti 1 catel de usturoi
zdrobit 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingura cu…
Read more »Pui picant cu salata verde
Pui
picant cu salata verde din: usturoi, condiment cajun, boia iute, praf
de chilli, oregano, zeama de lamaie, ulei de masline, pui. Ingrediente: 3
catei de usturoi, zdrobit 1 lingura condiment Cajun 4 linguri boia iute
1 lingurita praf de chilli 1 lingura oregano zeama de la 1 lamaie 5
linguri ulei de masline 1,5-2…
Read more »Reteta zilei: Ardei jalapeno murati
Ardei
jalapeno murati din: apa, otet, sare, seminte de marar, usturoi, ardei
iute jalapeno. Ingrediente: 4 cesti apa 2 cani oțet 1/3 cana sare 1/2
lingurita seminte de marar 1/8 lingurita usturoi, tocat 1 kg ardei iute
jalapeno Mod de preparare: Se spala și feliaza ardeii jalapeno. Se
prepara saramura: fierbeti apa,…
Read more »Zmeurata cu miere
Zmeurata
cu miere din: zmeura, miere, zeama de lamaie, gheata, apa. Ingrediente:
600 g zmeura 3 linguri miere 3 linguri zeama de lamaie 2 cani cuburi de
gheata 2 pahare de apa plata sau minerala Mod de preparare: Amesteci
fructele cu miere, le zdrobeşti şi le laşi la scurs într-o
strecurătoare timp de 2…
Read more »Caracatiţe la grătar
Caracatiţe
la grătar din: caracatita, ulei de masline, lamaie, sare, piper,
oregano, usturoi, lamaie. Ingrediente: 500 g caracatita mici 1/4 cana
ulei de masline 1 lamaie 2 lingurite sare 1 lingura piper macinat 2
linguri oregano proaspat, tocat marunt, sau 1 lingura oregano uscat 1
catel de usturoi, bine zdrobit 2 lamai pentru sevit …
Read more »Berbecut la gratar cu salsa de rosii si busuioc
Berbecut
la gratar cu salsa de rosii si busuioc din: muschiulti de berbecut,
ulei de masline, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa
rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, otet de vin rosu. Ingrediente: 8
muschiuleti de berbecut 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi
100 g masline negre sare piper salsa: 8…
Read more »Salata cu carne de vita si valeriana
Salata
cu carne de vita si valeriana din: carne de vita, amidon, valeriana,
ardei gras, seminte de pin, frunze de rucola, crutoane, ulei, ghimbir,
usturoi, sos de soia, apa, zahar brun. Ingrediente: 500 g carne de vita 2
linguri cu amidon 300 g valeriana 1 ardei gras rosu seminte de pin
frunze de rucola crutoane…
Read more »Ton la gratar
Ton
la gratar din: patrunjel, zeama de lamaie, coaja de lamaie, usturoi,
ulei de masline, file de ton, rosii cherry. Ingrediente: 2 linguri
patrunjel proaspat, tocat zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de
usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline 4×150 g file de ton 250-300 g
rosii cherry Mod…
Read more »Reteta zilei: Mousse de ciocolata neagra
Mousse
de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, tofu, esenta de vanilie.
Ingrediente: 1 ciocolata neagra, maruntita 1 bucata tofu 1 lingura
esenta de vanilie Mod de preparare: Topiti ciocolata la main marie
sau in cuptorul cu microunde. Cu ajutorul blenderului procesati tofu
pana la omogenizare. Adaugati ciocolata topita si vanilia si…
Read more »Salata de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus
Salata
de patrunjel cu ceapa rosie si cuscus din: patrunjel verde, cuscus,
ceapa rosie, rosii, frunze de rucola, zeama de lamaie, ulei de masline,
sare. Ingrediente: 3 legaturi mari de patrunjel verde 50 g cuscus 1
ceapa rosie 2 rosii frunze de rucola pentru sos: 60 ml zeama de lamaie 2
linguri cu ulei de…
Read more »Carnaciori la gratar
Carnaciori
la gratar din: carnaciori de porc, ulei de masline, sos. Ingrediente:
12 bucati carnaciori proaspeti de porc 2 linguri ulei de masline sos
pentru gratar Mod de preparare: Infige cârnăciorii pe 6 ţepuşe
metalice şi fixează-i cu scobitori. Unge-i cu ulei şi frige-i la
grătarul încins la temperatură potrivită 7 min pe fiecare…
Read more »Salata cu hering marinat si cartofi
Salata
cu hering marinat si cartofi din: hering marinat, sfecla rosie, oua,
piper alb, sare, iaurt, ulei, mustar, sare. Ingrediente: 300 g hering
marinat 3 cartofi fierti 1 sfecla rosie 1-2 oua fierte piper alb sare
pentru sos: 300 g iaurt 2 linguri cu ulei 1/2 lingurita cu mustar fin
sare piper alb Mod…
Read more »Milkshake de ciocolata cu lapte
Milkshake
de ciocolata cu lapte din: lapte, ciocolata, zahar. Ingrediente: 400 ml
lapte 200 g ciocolată 2 lingurițe de zahăr Mod de preparare: Se
topește ciocolata pe baie de abur. Se adaugă laptele și zahărul și se
mixează foarte bine. Se toarnă în pahare și se servește. Milkshake de
ciocolata cu lapte …
Read more »Bors cu carnati si legume
Bors
cu carnati si legume din: ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia,
slaninuta afumata, carnat babic, orez, cartofi, bors, patrunjel,
leustean, sare. Ingrediente: 2 cepe rosii 1 telina mica 1 morcov 1 ardei
capia 150 g slaninuta afumata 200 g carnat babic 100 g orez 2 cartofi 1
l bors patrunjel leustean sare Mod…
Read more »Caracatiţe picante cu roşii şi busuioc
Caracatiţe
picante cu roşii şi busuioc din: ulei de masline, usturoi, ardei iute,
caracatita, vin alb, rosii, ketchup, busuioc, paine taraneasca.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus un pic pentru stropit 3
catei de usturoi, tocati marunt 2 ardei iuti mici, rosii, fara samburi
si tocati 400 g caracatite mici 3 linguri plus 1…
Read more »Tortellini cu parmezan si busuioc
Tortellini
cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi,
rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac
si ricotta, parmezan, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3
felii de sunca uscata, impanata 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 g rosii
cherry sare piper 200 ml suc de…
Read more »Aripioare de pui cu lamaie si cimbru
Aripioare
de pui cu lamaie si cimbru din: miere, zeama de lamaie, coaja de
lamaie, cimbru, aripioare de pui, maioneza. Ingrediente: 75 ml miere
zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2-3 linguri cimbru, maruntit 700 g
aripioare de pui 150 ml maioneza Mod de preparare: Combină mierea,
zeama şi coaja rasă de…
Read more »Salata cu porumb, avocado si ceapa rosie
Salata
cu porumb, avocado si ceapa rosie din: stiuleti de porumb, zeama de
lamaie, sos picant, sos pentru gratar, avocado, salata verde, ceapa
rosie, seminte de dovleac, cimbru. Ingrediente: 2 stiuleti de porumb
zeama de la 2 lamai 1 lingurita sos picant 1 lingura sos pentru
preparate la gratar 1 lingura zahar 2 bucati avocado,…
Read more »Linguine cu file de cod si ardei cayenne
Linguine
cu file de cod si ardei cayenne din: linguine, file de cod, ceapa
rosie, ardei cayenne, sos de rosii, vin alb, rosii cherry, ulei de
masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g linguine 400 g file de cod 1
ceapa rosie 1 ardei cayenne 150 ml vin alb sec 100 ml sos de rosii 100…
Read more »Rasol de biban cu legume asortate
Rasol
de biban cu legume asortate din: fileuri de biban, cartofi, morcovi,
radacinta de telina, telina verde, rosii, fasole verde, masline,
samntana, marar, unt, verdeata, supa de peste, sare, piper, lamaie.
Ingrediente: 4 fileuri de biban 5 cartofi 3 morcovi 1 radacina de telina
2 fire de telina verde 3 rosii 50 g fasole verde…
Read more »Sos de cartofi dulci
Sos
de cartofi dulci din: cartofi dulci, zeama de lamaie, usturoi, chilli,
iaurt natur, chipsuri picante. Ingrediente: 3 cartofi dulci zeama de la 1
lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit un praf de chilli 150 ml iaurt natur
chipsuri picante Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180
C. Dă cartofii dulci la cuptor,…
Read more »Tagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie
Tagliatelle
cu somon afumat, smantana si rodie din: tagliatelle, somon afumat,
rodie, smantana, vin alb, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250
g tagliatelle 150 g somon afumat 1 rodie 120 ml smantana de gatit 50 ml
vin alb demidulce 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline sare Mod de
preparare: Taie rodia…
Read more »Friptura de porc cu piper si lamaie
Friptura
de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt,
suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 8 felii
de muschi de porc (circa 75 g fiecare) sare piper verde si negru,
proaspat pisat 2 linguri ulei 4 linguri unt topit sucul de la 1 lamaie 2
linguri parmezan…
Read more »Reteta zilei: Salata de pui cu legume si maioneza
Salata
de pui cu legume si maioneza din: piept de pui, ceapa rosie, usturoi,
crengute de cimbru, ceapa verde, telina, patrunjel, maioneza, iaurt,
nuci, sare, piper. Ingrediente pentru pui: 1 1/2 kg piept de pui
dezosat, fara piele 1/2 ceapa rosie 1 catel de usturoi cateva crengute
de cimbru proaspat Ingrediente pentru salata: 3/4 ceasca…
Read more »Salată Caesar cu şniţel de pui si mozzarella
Salată
Caesar cu şniţel de pui si mozzarella din: sunca afumata, mozzarella,
salata creata, frunze de spanac, muguri de pin, piept de pui, oua,
faina, pesmet, sare, piper alb, ulei, maioneza, iaurt, ansoa, zeama de
lamaie. Ingrediente: 150 g sunca afumata mozzarella salata creata frunze
de spanac muguri de pin pentru snitel: 1 piept de…
Read more »Midii in sos de piper
Midii
in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine
taraneasca, piper, sare. Ingrediente: 750 g midii in cochilii 4 linguri
patrunjel tocat 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 linguri ulei de
masline 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi 2
lingurite piper negru macinat sare, dupa gust …
Read more »Friptura de vita cu sos de hribi
Friptura
de vita cu sos de hribi din: muschi de vita, sos de soia, usturoi,
miere, otet, ulei de masline, unt, vin, sare, piper, rosii cherry,
hribi, unt, usturoi, vin, cimbru, parmezan. Ingrediente: 2 bucati muschi
de vita 3 linguri sos de soia 2 catei de usturoi 1 lingura miere 2
linguri otet 3 linguri…
Read more »Amestec de alune picante
Amestec
de alune picante din: amestec de alune, zeama de lamaie, zahar tos,
condimente picante, praf de chilli, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g
amestec de alune zeama de la 1 lamaie 3 linguri zahar tos 2 linguri
amestec condimente picante 1 lingurita praf de chilli 1 lingurita sare
grunjoasa Mod de preparare: Rumeneşte uşor…
Read more »Salata picanta cu somon afumat si crutoane
Salata
picanta cu somon afumat si crutoane din: somon afumat, amestec de
salata, rosii cherry, ceapa rosie, crutoane, otet, sos de soia, pudra de
chili, ulei, faina, apa, usturoi, chimen, miere. Ingrediente: 400 g
somon afumat 300 g amestec salata 200 g rosii cherry 1 ceapa rosie
crutoane otet sos de soia pentru sos picant:…
Read more »Coktail Margarita de grapefruit
Coktail
Margarita de grapefruit din: zeama de lamaie, sare, zeama de grapefruit
roz, tequila, sirop de zahar. Ingrediente: zeama de la 1 lamaie 1
lingurita sare 100 ml zeama de grapefruit roz 50 ml tequila 2 linguri
sirop de zahar Mod de preparare: Unge buza paharului de Martini cu
zeamă de lămâie şi apoi…
Read more »Humus delicios
Humus
delicios din: conserve de naut, usturoi, iaurt, pasta de susan, ulei de
masline extravirgin, suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de
coriandru. Ingrediente: 2×400 g conserve de naut, scurs de apa 2 catei
mari de usturoi, tocati mare 3 linguri de iaurt gras 3 linguri pasta de
susan 3 linguri ulei de masline…
Read more »Suc de spanac cu morcov si lamaie
Suc
de spanac cu morcov si lamaie din: spanac, morcov, lamaie. Ingrediente:
1/2 kg spanac 1 morcov 1/2 lămâie Mod de preparare: Se curăță
morcovul și se stoarce în storcătorul pentru rădăcinoase. Sucul obținut
se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămâie. Se curăță și se spală
spanacul. Se pune în blender…
Read more »Reteta zilei: File de cod cu sos de iaurt
File
de cod cu sos de iaurt din: file de cod, ulei, scortisoara, cardamom,
cuisoare, frunze de dafin, ceapa, usturoi, ghimbir, pudra de turmeric,
pudra de chimen, praf de chili, iaurt, ardei iute, sare, piper, orez
basmati. Ingrediente: 600 g file de cod ulei de gatit 1 bucata de
scortisoara 4 pastai cardamom 3…
Read more »Salata de paste cu branza cheddar si rosii cherry
Salata
de paste cu branza cheddar si rosii cherry din: paste fusilli, branza
cheddar, broccoli, conopida, rosii cherry, masline, ulei de masline,
otet alb, patrunjel verde, zeama de lamaie, usturoi, busuioc, ardei
iute, oregano. Ingrediente: 300 g paste fusilli 250 g branza cheddar 3-4
buchetele de broccoli 2-3 buchetele de conopida 200 g rosii cherry…
Read more »Chec cu alune
O
reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata,
ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente: 150 g
unt 200 g făina 5 ouă 250 g zahăr 100 g alune nesărate 50 g ciocolată 3
linguriţe ness 1 plic praf de copt 1 praf de sare 1 linguriţă pudră de
scorţişoară…
Read more »Desert cu ness
O
reteta delicioasa de desert cu: oua, ulei, zahar, faina, ness, frisca
lichida, ciocolata alba, dulceata de coacaze. Ingrediente: 5 oua 5
linguri ulei 250 g zahăr 250 g făină 3-4 linguriţe ness Ingrediente
umplutură : 250 g frişca lichidă 250 g ciocolată albă de menaj 3
linguriţe ness 4-5 linguri dulceaţă de coacăze sau…
Read more »Chec aperitiv cu ficatei de pui
O
reteta delicioasa de chec aperitiv cu: ficatei de pui, ceapa, usturoi,
paine, orez, oua, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 800 g
ficăţei de pui 2 cepe mari 3 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 linguri
orez 4 ouă pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi
ficăţeii, îi speli în apă…
Read more »Salata cu piept de pui si legume
Salata
cu piept de pui si legume din: piept de pui, telina apio, ceapa, ardei
gras, mar, masline verzi, nuca, salata creata, boabe de piper, foaie de
daifn, maioneza, iaurt, miere, zeama de lamaie, chili, sare, piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 2 fire de telina apio 2-3 fire de ceapa 1
ardei gras…
Read more »Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri
Ceaiurile
fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament
naturist pentru o larga varietate de afectiuni. Tocmai de aceea, este a
doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale
beneficii si gustul delicios. Nu mai este nici un mister pentru nimeni,
ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in…
Read more »3 retete de zacusca preparata ca la mama acasa
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de
ghebe O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din:
ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare,
piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe…
Read more »3 moduri de preparare a muraturilor
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Retete pentru iarna: Muraturi
asortate Muraturi asortate din:…
Read more »Ceaiul si secretele sale
Cand
66 la suta dintre britanici consuma ceai in fiecare dimineata, trebuie
sa incercam a intelege acest fenomen, cu toate aspectele ce tin de
aceasta bautura. Iata cateva raspunsuri la cele mai populare intrebari
despre ceai: Britanicii consuma in jur de 165 de milioane de cesti pe
zi, adica 60,2 miliarde pe an. Marea Britanie…
Read more »3 retete de zacusca preparata ca la bunica acasa
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de
smochine O reteta delicioasa de zacusca de smochine din: smochine,
ceapa, ardei gras rosu, conopida, fasole verde, cimbrisor, zahar, boabe
piper alb, rozmarin, ulei de floarea soarelui si sare. Smochinele sunt…
Read more »Intampina iarna cu muraturi si conserve de casa
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase Conserve…
Read more »Ceai: Ceaiul negru, remediu pentru hipertensiune
Denumit
de chinezi ceai rosu (Hongcha), ceaiul negru este obtinut din frunzele
plantei Camellia sinensis, lasate mai multe saptamani sa se oxideze
natural. Foarte bogat in aminoacizi, uleiuri volatile, iod, potasiu,
B-uri si alte vitamine, este intrebuintat tot mai frecvent in tratarea
diverselor afectiuni ale organismului. Un studiu australian efectuat pe
un esantion de 95…
Read more »Diete: Dieta bogata in proteine
Unele
persoane se ingrasa chiar daca maninca putin, in timp ce altele nu
reusesc sa creasca in greutate in pofida faptului ca maninca foarte
mult. Totul tine de metabolismul fiecaruia…iar dieta bogata in proteine
vrea sa te ajute sa slabesti mincind putin si sanatos. Pe aceasta linie a
metabolismului, s-au incercat numeroase diete, printre care…
Read more »Zacusca preparata in casa
Nu
lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele
noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca
preparata in casa Zacusca de morcovi si mere O reteta delicioasa de
zacusca cu:rosii, morcovi, mere, gogosari, ardei iute, usturoi, ulei,
otet, zahar, aspirina, sare. Ingrediente: 2,5 kg roşii 1 kg morcovi 1 kg
mere…
Read more »Lumea conservelor de casa
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve si muraturi: Reteta…
Read more »Beneficiile ceaiului verde
Ceaiul
verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in
urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale
naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia
Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat,
frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti,…
Read more »Despre Arpagic (Allium schoenoprasum)
Arpagicul
face pane diu familia allium, care cuprinde, de asemenea, ceapa,
usturoiul fi – surpriză! – crinul. A fost descoperit pentru prima dată
cu peste 5 000 de ani în urmă în China. Arpagicul creşte cam peste tot
în emisfera nordică, inclusiv în ţinuturile friguroase, cum sunt
Siberia, Suedia şi America de Nord. Romanii au…
Read more »Reteta zilei: Desert cu mere si scortisoara
Desert
cu mere si scortisoara din: aluat, mere, lamaie, scortisoara, miere,
unt. Ingrediente: 250-275 g aluat 2 mere 1/2 lamaie 1/2 lingurita de
scortisoara 3 lingurite miere 25-30g unt Mod de preparare: Se curata
merele si se taie felii. Se presara putina zeama de lamaie. Se topeste
untul intr-o tigaie si se adauga…
Read more »Salata cu verdeturi si oua
Salata
cu verdeturi si oua din: castraveti, oua, ceapa, marar, creme fraiche,
maioneza, lapte batut, otet de vin rosu, usturoi, sos worchershire,
mustar, ceapa, seminte de telina, sare. Ingrediente: 4 castraveti
cornison 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa 1 legatura de marar pentru
sos: 4 linguri creme fraiche 100 g maioneza 2 linguri cu…
Read more »Placinta cu mure si migdale
Placinta
cu mure si migdale din: faina, unt, zahar, sare, coaja de lamaie, mure,
biscuiti cu unt, migdale, zahar vanilat, coaja de lamaie. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g faina alba 75 g unt 6 linguri zahar 1 praf de sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie pentru umplutura: 500 g mure 100 g zahar
100…
Read more »Muschiulet de porc cu verdeata si crema de branza
Muschiulet
de porc cu verdeata si crema de branza din: muschi de porc, sare,
piper, verdeata asortata, branza de vaci, pesmet, slaninuta, ulei, vin
alb, amidon, zahar, dovlecei, ou, faina, untura. Ingrediente: 500 g
muschi de porc sare piper 1 legatura verdeata asortata 50 g crema de
branza de vaci 1 lingura pesmet 125 g…
Read more »Sarmale cu carne de porc si piure
Sarmale
cu carne de porc si piure din: carne tocata de porc, varza, bacon,
ceapa, orez, ou, rosii, ulei, sare, piper, oregano, patrunjel.
Ingrediente: 500-700 g carne tocata de porc 1 varza mica (diametru in
jur de 20 cm) 250 g bacon feliat 1 ceapa alba 1/2 cana cu orez 1 ou 2
cutii cu…
Read more »Salata cu branza gorgonzola si mere
Salata
cu branza gorgonzola si mere din: amestec salata, branza gorgonzola,
mere, telina apio, ceapa rosie, nuca, zeama de lamaie, sare, piper,
smantana, tarhon uscat. Ingrediente: 300 g amestec salata 100 g branza
gorgonzola 3 mere ionatane 2-3 fire telina apio 1 ceapa rosie mica 150 g
nuca zeama de lamaie sare piper pentru sos:…
Read more »Ficatei cu orez la cuptor
O
reteta delicioasa de ficatei cu: lapte, orez, ulei de masline, supa,
chili, menta verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 200
ml lapte 200 g orez sălbatic 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de
pui fulgi de chili frunze de mentă verde sare piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:…
Read more »Chec delicios cu pere
O
reteta delicioasa de chec cu:zahar, faina, pere, oua, unt, lamaie,
sare. Ingrediente: 250 g zahăr 250 g făină 2 pere 5 ouă 125 g unt topit 1
lămâie 1 praf de sare Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de
coajă, le tai în patru, le cureţi de seminţe şi le tai cubuleţe.…
Read more »Lipie cu ciuperci si carne de pui
Lipie
cu ciuperci si carne de pui din: ulei de masline, ciuperci, usturoi,
lipii, branza brie, piept de pui, sare, piper, oregano. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 200 g ciuperci Champignon brune 2 catei de
usturoi 4 lipii mari 200 g branza brie 2 piepti de pui fara os sare
piper 4 fire oregano…
Read more »Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi
Pui
cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui,
frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de
fenicul, ierburi proaspete. Ingrediente: 1,5kg pui Saie şi piper negru
proaspăt măcinat 1 mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru 2
funze de dafin 1 bulb mare de fenicul,…
Read more »Care sunt beneficiile ceaiului
Ceaiul,
consumatzilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de
tumori pe creierşi de accident vascular cerebral, potrivit Simon
Gibbons, profesor de chimie laUniversity College din Londra, relatează
dailymail.co.uk. CercetătorulSimon Gibbons spune că,pentru a avea efecte
maxime, trebuie consumatezilnic trei căni de ceai. “Trebuie să laşi
ceaiul să se infuzeze cel puţincinci minute pentru a permite…
Read more »Salata calda cu ciuperci si ficatei de pui
O
reteta delicioasa de salata calda cu: ficatei de pui, lapte, ciuperci,
unt, morcov, cartof, praz, supa de pui, vin alb, smantana, sare, piper.
Ingrediente: 300 g ficăţei de pui 250 ml lapte 500 g ciuperci champignon
mici 10 g unt 1 morcov mare 1 cartof mare 1 fir de praz pătrunjel verde
50 ml…
Read more »Reteta zilei: Gem de rosii
Gem
de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen,
scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 1 1/2 kg rosii
tocate 1 cana de zahar 2 linguri de suc de lamaie 1 lingura de ghimbir
proaspat ras sau tocat 1 lingurita chimen 1/4 lingurita de scortisoara
1/8 de ligurita cuisoare 1 lingurita de…
Read more »Nuga cu napolitane
Nuga
cu napolitane din: zahar pudra, sirop de glucoza, apa, miere, albusuri,
fistic, alune de padure, migdale, foi de napolitana. Ingrediente: 420 g
zahar pudra 300 g sirop de glucoza 60 ml apa 300 g miere 3 albusuri 120
g fistic prajit 300 g alune de padure 200 g migdale prajite 4-5 foi de
napolitana…
Read more »Milkshake cu capsune si banane
Milkshake
cu capsune si banane din: lapte, banana, capsune. Ingrediente: 300 ml
lapte 1 banană 10 căpșune Mod de preparare: Se curăță banana de
coajă și se pune în blender. Se spală căpșunele, se curăță de codițe și
se adaugă peste banană. Se toarnă și laptele. Se mixează toate foarte
bine și se…
Read more »Rulouri de vinete cu branza
Rulouri
de vinete cu branza din: vinete, ulei, sos de rosii, parmezan, branza
feta, menta, patrunjel, piper. Ingrediente: 2 vinete mici, lunguiete
ulei pentru uns 2 polonice de sos de rosii 2 linguri parmezan razuit
pentru umplutura: 150 g branza feta 3 frunze menta 1 fir de patrunjel
piper Mod de preparare: Tai codiţa…
Read more »Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde
Supa
de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana,
suc de lamaie, patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1 catel
de usturoi 2 linguri ulei de masline sare piper 250 g file de peste (de
exemplu crap, salau,…
Read more »Somon marinat in suc de citrice
Somon
marinat in suc de citrice din: file de somon, zeama de portocale, zeama
de grapefruit, lamaie, vin alb, otet de din alb, ceapa, marar, zahar,
telina, ulei de masline, frunze de cicoare, boabe de piper rosu, sare.
Ingrediente: 1 kg file de somon foarte proaspat 100 ml zeama de
portocale 100 ml zeama de…
Read more »Foi de napolitana cu zahar ars
Foi
de napolitana cu zahar ars din: foi napolitane, unt, zahar, apa.
Ingrediente: un pachet foi napolitane 450 g unt 300 g zahar 250 ml apa
Mod de preparare: Intr-o crăticioară, se pun zahărul şi apa şi se
lasă până ce se formează un sirop gros. Se adaugă untul şi se amestecă
pentru…
Read more »Reteta zilei: Castraveti murati picanti
Castraveti
murati picanti din: castraveti murati, zahar, sos iute, fulgi de ardei
rosu, usturoi. Ingrediente: 2 borcane castraveti murati 4 cesti zahar 2
linguri sos iute ¼ – ½ lingurita fulgi de ardei rosu 8 catei de
usturoi, curațați si zdrobiti Mod de preparare: Scurgeti sucul
muraturilor si puneti feliile de…
Read more »Napolitana cu ciocolata
Napolitana
cu ciocolata din: foi de napolitane, lapte, zahar pudra, galbenusuri,
faina, amidon, frisca, pastaie de vanilie, miez de nuca, ciocolata
neagra, frisca, unt. Ingrediente: un pachet foi de napolitane 150 ml
lapte 50 g zahar pudra 2 galbenusuri 25 g faina 10 g amidon 200 ml
frisca lichida o pastaie de vanilie pentru glazura:…
Read more »Dulceata de rosii
Dulceata
de rosii din: rosii, zahar, lamaie, rom, zahar vanilat. Ingrediente: 1
kg rosii 75 g zahar 1 lamaie 50 ml rom 1 plic zahar vanilat Mod de
preparare: Roşiile trebuie să fie tari şi sănătoase. Le opăreşti în apă
clocotită, apoi le decojeşti. Le tai în jumătăţi şi le cureţi de
seminţe. Pui…
Read more »Ciuperci gratinate cu mozzarella
Ciuperci
gratinate cu mozzarella din: bagheta, ulei de masline, usturoi, unt,
rozmarin, ciuperci, savlie, mozzarella, sare, piper. Ingrediente: 8
felii de bagheta 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi 40 g unt
300 g ciuperci 2 fire de rozmarin 2 fire de salvie 2 bile de mozzarella
(100 g fiecare) sare piper …
Read more »Hamsii in sos de menta
Hamsii
in sos de menta din: faina, hamsii, ulei de masline, usturoi, otet din
vin, menta, sare, ulei. Ingrediente: 150 g faina 1 kg hamsii fara cap 2
linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati marunt 125 ml otet
din vin alb 2 linguri menta proaspata, tocata sare ulei pentru prajit
Mod…
Read more »Savarine insiropate
Savarine
insiropate din: faina, drojdie, ou, lapte, sare, zahar, ulei, esenta,
frisca, gem de capsune. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 15 g
drojdie proaspata un ou 200 ml lapte sare o lingura zahar 30 ml ulei
pentru sirop: 250 g zahar 350 ml apa esente dupa gust pentru servit:
frisca gem de capsune Mod…
Read more »Cocktail Pina Colada cu rom si ananas
Cocktail
Pina Colada cu rom si ananas din: suc de ananas, rom, lapte de cocos,
fulgi de gheata, ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 120 ml rom
alb 100 ml lapte de cocos 8 linguri fulgi de gheaţa 2 felie de ananas
Mod de preparare: Sucul de ananas se amestecă cu romul și…
Read more »Friptura suculenta
Friptura
suculenta din: muschiulet de porc, ceapa alba, ulei, sare. Ingrediente:
un muschiulet de porc 3 cepe albe 100 ml ulei sare Mod de preparare:
Pe fundul unui vas de cuptor se face un pat de ceapă tăiată rondele.
Carnea bine spălată se trece prin ulei şi se aşază peste ceapă. în tavă
se…
Read more »Tarta delicioasa cu cacao
Tarta
delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou,
bicarbonat, cacao neagra, apa, unt. Ingrediente: 3 linguri miere 3
linguri cu zahar 3 linguri cu lapte 50 g unt 350 g faina 1 ou 1
lingurita rasa cu bicarbonat pentru crema: 2 linguri cu varf de cacao
neagra 6 linguri cu apa 3…
Read more »Reteta zilei: Noodles de casa
Noodles
de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.
Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa
minerala Amidon Mod de preparare: Combinati faina si amestecati
usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar
usor sfaramicios. Formati din aluat un disc.…
Read more »Desert cu ciocolata si cacao
Desert
cu ciocolata si cacao din: ciocolata neagra, frisca, unt, cafea
instant, cacao, esenta de rom. Ingrediente: 200 g ciocolata neagra
(minim 80% cacao) 50 ml frisca lichida 50 g unt 2 lingurite de cafea
instant 50 g cacao esenta de rom (optional) Mod de preparare: Pune
într-o crăticioa- ră, pe baie de aburi,…
Read more »Ciuperci cu smantana si galuste delicioase
Ciuperci
cu smantana si galuste delicioase din: ciuperci de padure, unt, faina,
supa de ciuperci, ceapa, smantana dulce, smantana fermentata, otet,
ceapa verde, lapte, unt, gris, oua, sare. Ingrediente: 400 g ciuperci de
padure asortate 3 linguri unt 2 linguri faina 750 ml supa de ciuperci 1
ceapa 200 ml smantana dulce 200 ml smantana…
Read more »Cocktail Martini cu capsune
Cocktail
Martini cu capsune din: martini, capsune, frunze de menta. Ingrediente:
400 ml Martini 100 g căpșune frunze de mentă Mod de preparare: Se
spală fructele și se taie felii. Se pun în băutură, odată cu câteva
frunze de mentă. Se toarnă în pahare și se adaugă gheață. Cocktail
Martini cu capsune …
Read more »Tartar de somon pe felii de castravete
Tartar
de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa,
ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry,
frunze de andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g file de somon foarte
proaspat 1 castravete de sera 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata
foarte marunt 4 linguri ceapa de…
Read more »Despre Usturoi (Allium sativum)
Se
crede că usturoiul provine din Asia. Vechii egipteni venerau usturoiul
fi îfi hrăneau sclavii cu el pentru a-i menţine in formă. Usturoiul a
fost principalul condiment al bucătăriei mediteraneene timp de sute de
ani. Cu o aromă puternică, având proprietăţi antiseptice, antibiotice şi
antifungice, merge de minune atât în farmacie, cât şi în bucătărie.…
Read more »Retete de muraturi si conserve
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi si conserve: …
Read more »Cum sa slabesti sanatos
Programeaza-ti
mesele Seteaza un cronometru la 20 de minute si reinventeaza-te ca o
persoana care mananca incet. Acesta ar trebui sa fie unul dintre
principalele obiceiuri pentru a slabi fara a trece printr-o dieta
complicata. Savureaza fiecare muscatura, mancatul intr-un ritm mai lent
declanseaza hormonii care iti lasa impresia ca esti satul. Mancatul “pe
fuga”…
Read more »Muraturi ca la mama acasa
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi: Muraturi asortate cu…
Read more »Retete delicioase de sucuri si smoothies
Sucuri
si smoothies: Cocktail Kamikaze cu nuca de cocos Cocktail Kamikaze cu
nuca de cocos din: nuca de cocos, suc de ananas, piure de lamaie, gheata
si lamaie. Ingrediente: 60ml rom de nuca de cocos 30ml suc de ananas
23ml piure de lamaie 1 cana gheata zdrobita 1 felie lamaie Mod de
preparare: Se…
Read more »Cum slabim? (Slabeste fara sa-ti fie foame)
Senzatia
de foame nu este deloc placuta, nu e sanatoasa si poate ingreuna
pierderea in greutate. Dar, ca sa slabesti, nu trebuie neaparat sa
urmezi un plan strict de dieta si cea mai buna strategie este sa consumi
alimente satioase pe tot parcursul zilei. E mult mai eficient sa te
concentrezi mai degraba pe ce…
Read more »Diete: Dieta pentru rinichi (Dieta pentru sanatatea rinichilor)
Dieta
este un component important al starii de sanatate. Educatia
nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in
mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie
substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature. Varietatea,
echilibrul si moderatia sunt componentele de baza ale dietei sanatoase.
Alimentatia unui om sanatos se bazeaza pe…
Read more »Retete de zacusca pentru iarna
Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca!
Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se
cuvine! Zacusca: Zacusca de fasole si ardei copti Zacusca de fasole si
ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii,
ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob…
Read more »Conserve si muraturi pentru iarna
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Conserve…
Read more »Cele mai bune bauturi racoritoare
Bauturi
racoritoare: Limonada de mango cu lamaie Limonada de mango cu lamaie
din: mango, lamaie, gheata. Ingrediente: 1 mango 1 lămâie cuburi de
gheață Mod de preparare: Se curăță fructul și se taie cubulețe. Se pun
în blender împreună cu sucul de la o lămâie și 4-5 cuburi de gheață. Se
mixează, iar amestecul…
Read more »5 retete rapide
Retete
rapide: Reteta zilei: Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola
Bruschete cu rosii coapte si sos gorgonzola din: rosii cherry, ulei de
masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute,
piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt,
faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine. …
Read more »5 salate delicioase
Salate:
Salata de vinete cu iaurt Salata de vinete cu iaurt din: vinete,
sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente:
2 vinete (circa 300 g fiecare) sare piper 120 ml ulei de masline sucul
de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2 linguri cu varf iaurt gras sau
smantana…
Read more »Muraturi asortate pentru iarna
Daca
e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp
al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se
pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa
incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea
suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi:…
Read more »Reteta zilei: Grisine
Grisine
din: faina, apa, miere, drojdie, faina, ulei de masline, sare, ulei,
seminte de susan. Ingrediente: 1/2 ceasca de faina 3/4 cana de apa
calda 1 lingurita miere 1 pachet drojdie uscata 1 1/2 cana faina 3
linguri ulei de masline 1 1/2 lingurite sare Ulei seminte de susan,
semințe de mac, cimbru tocat,…
Read more »Cocktail Orange Juice cu fulgi de gheata
Cocktail
Orange Juice cu fulgi de gheata din: portocale, fulgi de gheata.
Ingrediente: 4 portocale fulgi de gheață Mod de preparare: Se
storc portocalele și se amestecă cu fulgii de gheață. Se pune în pahare
și se sevește proaspăt.
Read more »Salata de vinete cu iaurt
Salata
de vinete cu iaurt din: vinete, sare, piper, ulei de masline, suc de
lamaie, chimen, iaurt. Ingrediente: 2 vinete (circa 300 g fiecare) sare
piper 120 ml ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 praf chimen pisat 2
linguri cu varf iaurt gras sau smantana Mod de preparare: Se spală
vinetele,…
Read more »Sarlota cu vanilie si struguri
Sarlota
cu vanilie si struguri din: lapte batut, lapte, gelatina, zahar, zahar
vanilat, afine, struguri, frisca, ciocolata alba. Ingrediente: 400 ml
lapte batut 100 ml lapte fierbinte 6 foi gelatina 3-4 linguri cu zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 200 g afine 200 g struguri 200 ml frisca
lichida ciocolata alba Mod de preparare:…
Read more »Vinete cu ceapa si branza
Vinete
cu ceapa si branza din: vanata, rosie, ceapa, chimen, sare, branza,
unt, ulei. Ingrediente: 1 vanata potrivita 1 rosie 1 ceapa 1 lingurita
de chimen macinat sare 400 g branza (dulce, telemea si de burduf, in
parti egale) 1 lingura unt 1 lingura ulei Mod de preparare: Feliezi
vânata în lung, cât de…
Read more »Cocktail Martini
Cocktail
Martini din: martini, lamaie, gheata. Ingrediente: 200 ml Martini 1
lămâie gheata Mod de preparare: Se toarnă băutura în cupe, se adaugă
gheață și se ornează cu rondele de lămâie. Cocktail Martini
Read more »Salata cu surimi si avocado
Salata
cu surimi si avocado din: batoane surimi, avocado, usturoi, ulei,
lamaie, galbenus, mustar, ulei, iaurt, sare, lamaie. Ingrediente: 10
batoane surimi 1-2 avocado 1 catel de usturoi ulei lamaie pentru sos: 1
galbenus fiert 1 galbenus crud 1/2 lingurita mustar 200 ml ulei 125 ml
iaurt sare lamaie Mod de preparare: Taie batoaneleîn…
Read more »Desert cu nectarine
Desert
cu nectarine din: foaie de aluat, migdale, zahar cu aroma de
scortisoara, nectarine, zahar pudra, inghetata de vanilie. Ingrediente: 1
foaie de aluat fraged decongelat (daca este cazul) 2 linguri de migdale
pisate 2 lingurite de zahar cu aroma de scortisoara 4 nectarine mari
taiate in jumatati si curatate de samburi zahar pudra pentru…
Read more »Reteta zilei: Creveti cu legume pe pat de orez fiert
Creveti
cu legume pe pat de orez fiert din: ulei, usturoi, creveti, zahar,
castarvete, ceapa rosie, ardei, morcov, orez, supa, otet, sos de rpune,
piper alb, faina de porumb. Ingrediente: ulei de gătit 3 catei de
usturoi, tocat 400 g de creveti, decojiti 2 lingurite de zahar 1/2
castravete, curatat 1/2 ceapa rosie, curatata…
Read more »Vinete cu legume si tofu
Vinete
cu legume si tofu din: vinete, morcov, sare, dovlecel, ceapa, ardei
iute, rosii uscate, cimbru, tofu, ulei, supa de legume, piper.
Ingrediente: 2 vinete (circa 500 g) 1 morcov sare 1 dovlecel (200 g) 1
ceapa mica 2 ardei iuti rosii 4 rosii uscate conservate in ulei 1 fir
cimbru 200 g tofu 4…
Read more »
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu