luni, 12 septembrie 2011

Retete de sarbatori

  • O reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri.
  • O reteta de tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi,a rdie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare.
  • O reteta de tarte cu crema de vanilie si caise din: faina, migdale, ou, sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte, frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale.
  • O tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda, sare, piper boabe, marar si patrunjel.
  • O reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola, seminte de pin si sare.
  • O reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie, oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de migdale.
  • O reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa calda, sare si malai.
  • O reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt, afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir.
  • O reteta de burek cu branza dulce din: aluat, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra.
  • O reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bulion, leustean si sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu