sâmbătă, 27 septembrie 2014

Retete gustoase de mancare # 20

Retete gustoase de mancare 

Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos

Varza_rosie_înabusita_cu_rozmarin_si_cabanos
Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos din: varza rosie, ulei de masline, unt, ceapa rosie, otet de vin rosu, zahar brun, ardei iute, rozmarin, mar si carnati cabanos. Ingrediente: 1/2…
Read more »

Pizza cu orez

Pizza_cu_orez
O reteta savuroasa de Pizza cu orez din: faina, lapte, ulei, drojdie, sare, zahar, ardei gras, rosii, ceapa, crenvursti de pui, suc de rosii, masline, orez, cimbru, smantana, oua si…
Read more »

Piept de curcan glazurat

Piept_de_curcan_glazurat
Piept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 4 morcovi medii 4 cepe…
Read more »

Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor

Cârnati_picanti_cu_legume_la_cuptor
Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, buchet garni, vin, fasole boabe, carnati de porc si paine. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe,…
Read more »

Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa (video)

Retete_1
O reteta video despre Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa: Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare și anșoa  
Read more »

Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale

Inghetata_cu_aroma_de_portocale_13
Inghetata cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de portocale, coaja de portocala.   Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4 galbenusuri de ou 2 cesti lapte…
Read more »

Rulade picante de curcan

Rulade_picante_de_curcan
Rulade picante de curcan din: samburi de pin, maghiran, cimbru, ceapa, rosii uscate, ou, sare, piper, piept de curcan, ulei, legume, boabe de piper, foaie de dafin, supa si marmelada de…
Read more »

Pui cu sos de prune si crema de branza

Pui_cu_sos_de_prune_si_crema_de_branza
Pui cu sos de prune si crema de branza din: pulpe de pui, vin, suc de lamaie, boia, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, prune, vin, zahar brun, branza de vaci, unt,…
Read more »

Cotlet de miel Dijon

Cotlet_de_miel_Dijon
Cotlet de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt, sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe. Ingrediente: 150 g arpagic 4 crengute de tarhon 200…
Read more »

Plăcintă de curcan

Placinta_de_curcan
Plăcintă de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte, carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 120 g aluat refrigerat pentru croasante 1 cana…
Read more »

Dovlecei în crustă de susan

Retete_7
O reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei, sare, piper, condimente si paprika. Ingrediente: 2-3 dovlecei…
Read more »

File de porc învelit în şuncă

File_de_porc_învelit_în_sunca
O reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc, sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura. Ingrediente: 700 g file de porc…
Read more »

Melci cu branza dulce

Melci_cu_branza_dulce
Melci cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus. Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 500 g branza…
Read more »

Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei

Mancarica_cu_porumb_ceapa_si_pasta_de_ardei
Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei din: boabe de porumb, ceapa, mustar, ulei, pasta de ardei, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g boabe de porumb (din conseva)…
Read more »

Supă de paste cu legume şi cârnaţi

Supa_de_paste_cu_legume_si_cârnati
Supă de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati…
Read more »

Pâinici cu pastă de măsline

Pâinici_cu_pasta_de_masline
Pâinici cu pastă de măsline din: masline, paine, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, faina, apa, drojdie. Ingrediente: 200 g masline 2 felii de paine 1 catel de…
Read more »

Reteta zilei: Curcan la cuptor

Curcan_la_cuptor_09
Curcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.   Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 2 linguri…
Read more »

Carne tocată la cuptor

Carne_tocata_la_cuptor
Carne tocată la cuptor din: chifla, morcov, castraveti, ceapa, usturoi, rozmarin, carne tocata, ou, boabe de piper roz, otet balsamic, sare, piper, mustar, oua, bacon, smantana si amidon. Ingrediente: 1 chifla…
Read more »

Piept de vitel înăbuşit – cu sofran si măsline

Piept_de_vitel_înabusit
O reteta savuroasa de Piept de vitel înăbuşit din: piept de vitel, sare, piper, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, patrunjel, ulei, foi de dafin, supa, rosii coapte, sofran, masline verzi si…
Read more »

Salată de ghebe cu gogoşari copţi

Salate_5
Salată de ghebe cu gogoşari copţi din: ghebe, gogosari, otet, zahar, dafin, boabe de piper si ulei. Ingrediente: 2 kg ghebe crude 2 kg gogosari 75 ml otet 100 ml apa…
Read more »

Prăjitură de morcovi condimentată

Prajitura_de_morcovi_condimentata
O reteta savuroasa de Prăjitură de morcovi condimentată din: ulei de rapita, faina, praf de copt, amestec de condimente, zahar brun, morcovi, cartofi, stafide, oua, siropd e agave, suc de…
Read more »

Chiftelute de legume in sos de rosii

Chiftelute_de_legume_in_sos_de_rosii
Chiftelute de legume in sos de rosii din: pastarnac, dovlecel, morcov, faina, cimbru, usturoi, ceapa, foaie de dafin, rosii, supa de legume, bulion, ulei, boia de ardei dulce, leustean, sare,…
Read more »

Rulouri delicioase cu mac

Rulouri_delicioase_cu_mac
Rulouri delicioase cu mac din: aluat de cozonac, mac, zahar, lapte, zahar vanilat, ou. Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 250 g mac 150 g zahar 75 ml lapte 1…
Read more »

Reteta zilei: Midii in sos picant pe pat de orez

Midii_in_sos_picant_pe_pat_de_orez_07
Midii in sos picant pe pat de orez din: midii, usturoi, ardei iute, piper negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc, ulei, orez fiert. Ingrediente:…
Read more »

Carnati facuti in casa

Carnati_facuti_in_casa
Când pregăteşti cârnaţii în casă, oferă-le o notă italienească. Pune într-un bol 1kg carne de porc tocată, 1 lingură de sare, 1 linguriţă seminţe de fenicul măcinate (sau zdrobite în…
Read more »

Plăcintă cu afine, fructe si frisca

Placinta_cu_afine_fructe_si_frisca
Plăcintă cu afine, fructe si frisca din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti cu unt, alune, afine, suc de lamaie, zahar, oua, frisca si amidon. Ingrediente: aluat: 250 g faina sare…
Read more »

Ciorba de fasole cu cimbru

Ciorba_de_fasole_cu_cimbru
Ciorba de fasole cu cimbru din: fasole uscata, morcov, telina, pastarnac, ardei rosu, ceapa, pasta de rosii, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 250 g fasole uscata 1 morcov 1 telina 1…
Read more »

Burrito cu tofu

Burrito_cu_tofu
Burrito cu tofu din: foi de tortilla, tofu in saramura, ardei gras, sos de soia, sos picant. Ingrediente: 4 foi de tortilla 150 g tofu in saramura 1 ardei gras…
Read more »

Cocktail Cool Down

Cocktail_Cool_Down
Cocktail Cool Down din: sirop de menta, zeama de lamaie, suc de ananas, apa mierala, sirop de grenadine si zahar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 1 cl sirop de menta…
Read more »

Cotlet in crusta de mustar

Cotlet_in_crusta_de_mustar
Cotlet in crusta de mustar din: cotlet de porc, mustar cu hrean, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, vin, dulceata de merisor, salata verde, morcovi, otet balsamic si busuioc. Ingrediente: un…
Read more »

Cozonac impletit cu alune si ciocolata

Cozonac_impletit_cu_alune_si_ciocolata
Cozonac impletit cu alune si ciocolata din: faina, margarina, lapte, alune, oua, zahar, zahar vanilat, drojdie usata, ciocolata, coaja de lamaie, sare. Ingrediente: 500 g faina 125 g margarina 250…
Read more »

Mancarica de fasole verde

Mancarica_de_fasole_verde
Mancarica de fasole verde din: fasole verde, ceapa, praz, ardei gras, ulei, morcov, sare, piper, bulion, patrunjel verde, apa. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ceapa 3 fire de praz…
Read more »

Reteta zilei: Pizza cu blat din vinete

Pizza_cu_blat_din_vinete_12
O reteta savuroasa de Pizza cu blat din vinete din: vinete, sare, ulei de masline, condimente, busuioc, parmezan, mozzarella, usturoi, rosii si oregano.


Budinca de cuscus

Budinca_de_cuscus
Budinca de cuscus din: cuscus, naut, supa de legume, ceapa rosie, usturoi, ulei, zeama de lamaie, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 135 g cuscus 130 g naut fiert 250 ml supa…
Read more »

Plăcintă dobrogeană cu dovleac

Placinta_dobrogeana_cu_dovleac
Plăcintă dobrogeană cu dovleac din: dovleac, scortisoara, ulei, apa, drojdie, zahar, sare, faina si zahar pudra. Ingrediente: ½ dovleac (aproximativ 1,5 kg) 2 lingurițe scorțișoară 20 linguri ulei 12 linguri…
Read more »

Perisoare picante

Perisoare_picante
Perisoare picante din: carne de vita, ceapa, sare, piper, ou, ulei, chifla, cimbru, rosii, ardei iute, ardei capia, usturoi, zahar, otet, busuioc si oregano. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita…
Read more »

Musaca de cartofi cu ciuperci si verdeata

Musaca_de_cartofi_cu_ciuperci_si_verdeata
Musaca de cartofi cu ciuperci si verdeata din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei, nucsoara, suc de rosii, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4…
Read more »

Tocană de legume pentru iarnă

Retete_6
Tocană de legume pentru iarnă din: ulei, ceapa, gogosare, ardei gras, orez, bulion, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/5 ulei 1 kg ceapa tocata 1 kg gogosari taiati fasii 1/5…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu nuci si vanilie

Prajitura_cu_nuci_si_vanilie_08
Prajitura cu nuci si vanilie din: aluat de patiserie, nuci, zahar, sirop, unt, vanilie, ou.   Ingrediente: 1 aluat de patiserie 1/2 cana nuci tocate 1/2 cana de zahar 1/2…
Read more »

Ciorbă de crap cu borş

Ciorba_de_crap_cu_bors
Ciorbă de crap cu borş din: praz, ceapa, ardei, rosii, bors, crap, leustean, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper si foaie de dafin. Ingrediente: un fir praz 2 cepe…
Read more »

Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei

Paste_mediteraneene_cu_rosii_cherry_si_dovlecei
Paste mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina. Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper…
Read more »

Punci cu gin si scortisoara

Punci_cu_gin_si_scortisoara
Punci de pere şi merişoare din: cidru de pere, suc de pere, suc de merisoare, gin, scortisoara si pastai de vanilie. Ingrediente: 1 l cidru de pere 1 l suc de…
Read more »

Saleuri cu verdeaţă

Saleuri_cu_verdeata
O reteta savuroasa de Saleuri cu verdeaţă din: aluat, unt, branza, galbenusuri, patrunjel si marar. Ingrediente: 1/2 pachet cu aluat foitaj (400 g ) 1/2 g pachet cu unt 50…
Read more »

Pastrav cu fasole verde

Patrav_cu_fasole_verde
Patrav cu fasole verde din: pastravi, ulei, sare grunjoasa, usturoi, malai, piper, cimbru, fasole verde, ulei de masline, otet balsamic, bacon, rosie, ardei capia, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pastravi…
Read more »

Supă cremoasă de roşii

Supa_cremoasa_de_rosii
Supă cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii, passata si lapte. Ingrediente: 3 linguri ulei de…
Read more »

Carnati in aluat cu malai

Carnati_in_aluat_cu_malai
Carnati in aluat cu malai din: carnaciori, malai, faina, lapte, ulei, praf de copt, sare, zahar, rozmarin, cimbru si piper. Ingrediente: 7 carnaciori proaspeti 400 g malai 100 g faina 600…
Read more »

Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi

Gulas_de_vitel_cu_prune_si_garnitura_de_spanac_cu_usturoi
Gulas de vitel cu prune si garnitura de spanac cu usturoi din: carne de vitel, prune, sare, piper, unt, ceapa, rodie, spanac, miez de nuca, usturoi, coriandru, maioneza, otet de vin,…
Read more »

Salată de ciuperci de padure

Salata_de_ciuperci_de_padure
Salată de ciuperci de padure din: ciuperci, oua, ulei, usturoi, paine, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci congelate 2 oua 100 ml ulei 1 catel de usturoi paine toast…
Read more »

Pulpe cu cartofi taranesti

Pulpe_cu_cartofi_taranesti
Pulpe cu cartofi taranesti din: pulpe de pui, boia, sare, piper, ulei, usturoi, rozmarin, cartofi, ceapa rosie, ardei capia, patrunjel, fasole verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 pulpe de pui…
Read more »

Cuiburi de oua in ardei

Cuiburi_de_oua_in_ardei
Cuiburi de oua in ardei din: oua, ardei capia, rosii, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 ardei capia 2 rosii 1 lingurita cu unt ulei patrunjel sare…
Read more »

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati

Tocana_de_vita_cu_legume_si_garnitura_de_orez_basmati_13
Tocana de vita cu legume si garnitura de orez basmati din: carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, ghimbir, chimion, coriandru, boia de ardei dulce, turmeric, cuisoare, scortisoara,…
Read more »

Galuste cu ciuperci

Galuste_cu_ciuperci
Galuste cu ciuperci din: cartofi, gris, faina, sare, piper, ciuperci, ceapa, ulei, ardei gras. Ingrediente: pentru galuste: 500 g cartofi 150 g gris 150 g faina sare piper pentru umplutura:…
Read more »

Fasole cu morcov si verdeata

Fasole_cu_morcov_si_verdeata
Fasole cu morcov si verdeata din: fasole, telina, morcov, ceapa, pastarnac, radacina de patrunjel, suc de rosii, frunze de dafin, marar. Ingrediente: 500 g fasole 1 telina 1 morcov 1…
Read more »

Ciorbă de fasole boabe cu gutui

Ciorba_de_fasole_boabe_cu_gutui
O reteta savuroasa de Ciorbă de fasole boabe cu gutui din: gutui, smantana, lapte, oua, sare, boia, fasole alba, apa, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 4 gutui mari coapte bine…
Read more »

Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia

Ciuperci_sotate_cu_usturoi_si_ardei_capia
Ciuperci sotate cu usturoi si ardei capia din: ciuperci, ardei capia, usturoi, ulei de masline, foaie de dafin, patrunjel verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciuperci champignon 1 ardei…
Read more »

Budincă de paste cu nucă

Budinca_de_paste_cu_nuca
Budincă de paste cu nucă din: paste, branza, zahar, zahar vanilat, oua, unt si nuca. Ingrediente: 500 g paste tip rigatoni/penne 300 g branza fina/mascarpone 150 g zahar 2-3 pliculete cu…
Read more »

Cozonac cu miez de nuca

Cozonac_cu_miez_de_nuca
Cozonac cu miez de nuca din: faina, lapte, galbenusuri, unt, zahar, sare, zahar vanilat, drojdie, hartie pentru copt, albusuri, miez de nuca, cacao, coaja de lamaie, esenta de rom. Ingrediente:…
Read more »

Reteta zilei: Sos de rosii pentru paste

Sos_de_rosii_pentru_paste_05
Sos de rosii pentru paste din: ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, sare.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 foaie de dafin…
Read more »

Chec aperitiv cu legume

Chec_aperitiv_cu_legume
Chec aperitiv cu legume din: morcov, ardei, mazare, faina, apa minerala, ulei, margarina, praf de copt, sare, susan, boia, untisor. Ingrediente: 1 morcov mare 1 ardei rosu 100 g mazare…
Read more »

Varză ca-n Bihor

Varza_ca_n_Bihor
Varză ca-n Bihor din: carne de porc, orez, varza, ceapa, slanina afumata, untura, smantana, bulion, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 50 g orez 1 kg…
Read more »

Supă de ceapă cu friganele

Supa_de_ceapa_cu_friganele
O reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 4 cepe 1/2 pachet de unt…
Read more »

Aperitive din peste

Aperitive_din_peste
Aperitive din peste din: file de cod, bacon, nucsoara, zeama de lamaie, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file de cod 200 g bacon nucsoara macinata…
Read more »

Hamburger vegetal

Hamburger_vegetal
Hamburger vegetal din: ciuperci, naut, cartofi, dovlecel, ceapa, usturoi, chifle de hamburger, rucola, patrunjel, ulei. Ingrediente: 250 g ciuperci 100 g naut fiert 2 cartofi 1 dovlecel 1 ceapa mica…
Read more »

Retete culinare: Ghiveci măcelăresc

Ghiveci_macelaresc
Ghiveci măcelăresc din: piept de vaca, maduva, ulei, ceapa, cartofi, morcovi, mazare, fasole, conopida, dovlecei, vanata, varza, bame, telina, ardei grasi, ardei iute, rosii, bulion, verdeata, cimbru, usturoi, piper si sare.…
Read more »

Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci

Penne_cu_spanac_brânza_si_topping_de_nuci
Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina, mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac. Ingrediente: 500 g de penne 2 fire de praz mari,…
Read more »

Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc

Terina_din_carne_de_pasare_cu_slaninuta_si_piept_de_porc
Terina din carne de pasare cu slaninuta si piept de porc din: carne de pasare, slanina, coniac, vin alb, foaie de dafin, cimbru, ciuperci, ceapa, ulei, oua,


Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza de capra si afine

Piept_de_pui_umplut_cu_branza_de_capra_si_afine_07
Piept de pui umplut cu branza de capra si afine din: piept de pui, ulei de masline, rozmarin, piper, sare, afine, branza de capra.   Ingrediente: 2 buc piept de…
Read more »

Cornulete cu nuca si gem

Cornulete_cu_nuca_si_gem
Cornulete cu nuca si gem din: margarina, lamaie, faina, zahar pudra, apa calda, coaja de lamaie, sare, nuci, gem de prune. Ingrediente: 1 pachet de margarina la temperatura camerei 1…
Read more »

Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza

Pateuri_cu_ciuperci_ceapa_verde_si_varza
Pateuri cu ciuperci, ceapa verde si varza din: foi de placinta, ciuperci, morcov, telina, ceapa verde, foi de varza, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 400 g foi de placinta…
Read more »

Chec din carne de curcan

Chec_din_carne
Chec din carne din: carne de curcan, piept de curcan, bacon, smantana, oua, ceapa, usturoi, ulei, piper alb si sare. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata 1 piept de curcan…
Read more »

Hummus cu paprica si patrunjel verde

Hummus_cu_paprica_si_patrunjel_verde
Hummus cu paprica si patrunjel verde din: naut, pasta de susan, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, sare, boia, lipie. Ingrediente: 1 conserva naut 2 linguri cu…
Read more »

Tarta cu prune si crema

Tarta_cu_prune_si_crema
Tarta cu prune si crema din: aluat de tarta, migdale, zahar tos, unt, oua, esenta de migdale, faina, gem de prune, zahar pudra, zahar vanilinat, zeama de lamaie. Ingrediente: 500…
Read more »

Vin fiert cu scortisoara si cuisoare

Vin_fiert_cu_scortisoara_si_cuisoare
Vin fiert cu scortisoara si cuisoare din: vin rosu sec, cuisoare, scortisoara, zahar, portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu sec 2-3 cuisoare 2 batoane de scortisoara 100 g zahar 1…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata, frisca si caramel

Tort_cu_crema_de_ciocolata_frisca_si_caramel_17
Tort cu crema de ciocolata si frisca din: lapte, fulgi de ciocolata, apa rece, amidon, lapte condensat, oua, esenta de vanilie, unt, ciocolata, frisca, zahar, caramel, blat de tort.  …
Read more »

Cocktail Come On

Cocktail_Come_On
Cocktail Come On din: sirop de migdale, zeama de lamaie, suc de grepfrut, suc de portocale, suc de ananas, apa minerala, ananas, kiw si cirese. Este un coktail non alcoolic. Ingrediente:…
Read more »

Copanele cu rozmarin

Copanele_cu_rozmarin
O reteta savuroasa de Copanele cu rozmarin din: copane de pui, sare, piper, boia, miere, ulei, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 16 copane de pui sare piper boia dulce 20…
Read more »

Supa de fasole cu sfecla rosie

Supa_de_fasole_cu_sfecla_rosie
Supa de fasole cu sfecla rosie din: fasole boabe, sfecla rosie, cimbru, morcov, suc de rosii, hrean si ulei. Ingrediente: 800 g fasole boabe 1 sfecla rosie potrivita 5 crengute de…
Read more »

Somon cu sos de piper

Somon_cu_sos_de_piper
O reteta savuroasa de Somon cu sos de piper din: file de somon, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, piper, cartofi natur si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon 2-3…
Read more »

Deliciu cu orez

Deliciu_cu_orez.png
O reteta delicioasa de desert cu: orez, lapte, oua, zahar, coaja de lamaie. Ingrediente: 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri zahăr 150 g orez coaja rasă de la 1/2…
Read more »

Prajitura cu crema de fisic

Prajitura_cu_crema_de_fistic.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: piscoturi, smantana, praf de frisca, zahar, compot de ananas, esenta de fitic, colorant alimentar verde, gelatina, zmeura, fistic crud. Ingrediente: 1 pachet de pişcoturi…
Read more »

Tort-aperitiv cu masline

Tort_aperitiv_cu_masline.png
O reteta delicioasa de tort aperitiv cu: paine integrala, crema de branza, branza de vaci, unt, masline verzi umplute cu gogosari, pate de porc, smantana, cascaval afumat, alune sarate, marar,…
Read more »

Desert cu vanilie

Desert_cu_vanilie.png
O reteta delicioasa de desert cu: desert, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, jelul. Ingrediente: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75…
Read more »

Terina cu branza

Terina_cu_branza.png
O reteta delicioasa de aperitiv cu: patrunjel verde, busuioc, ardei copti, telemea de oaie, branza dulce, smantana, gelatina, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde 4 frunze busuioc…
Read more »

Salata cu pui si portocale

Salata_cu_pui_si_portocale
Salata cu pui si portocale din: portocale, castraveti, salata verde, piept de pui, zahar, vin, hrean, ulei de masline, zeama de lamaie, sare grunjoasa, piper si otet balsamic. Ingrediente: 3 portocale…
Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita

Paste_umplute_cu_carne_de_vita_12
Paste umplute cu carne de vita  din: paste, carne tocata de vita, condimente, fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei iute, supa de pui, smantana, avocado,…
Read more »

Pacheţele de ciuperci

Pachetele_de_ciuperci
O reteta savuroasa de Pacheţele de ciuperci din: orez, ciuperci, dovlecei, ceapa, unt, parmezan, piper si sare. Ingrediente: 1/2 cana cu orez 250 g ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa 100…
Read more »

Ciorba ardeleneasca

Ciorba_ardeleneasca
Ciorba ardeleneasca din: cartofi, rasol de vitel, fasole verde, bors, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper, paprika, patrunjel si leustean. Ingrediente: 6 cartofi un kg rasol de vitel 200 g fasole verde…
Read more »

Terină cu ardei copt

Terina_cu_ardei_copt
Terină cu ardei copt din: ardei capia, dovlecei, sunca, branza de vaci, unt, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 ardei capia 2 dovlecei 100 g sunca 200 g branza de…
Read more »

Spaghete în vinete

Spaghete_în_vinete
Spaghete în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200 g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi…
Read more »

Fursecuri cu gem si bezea

Fursecuri_cu_gem_si_bezea
Fursecuri cu gem si bezea din: faina, zahar, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, unt, oua, gem de capsuni, gelatina, albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina…
Read more »

Trigoane cu piept de pui si praz

Trigoane_cu_piept_de_pui_si_praz
Trigoane cu piept de pui si praz din: foi de placinta, piept d epui, praz, ciuperci, smantana, vin alb, usturoi, susan, ulei. Ingrediente: foi de placinta 2 piepti de pui…
Read more »

Reteta zilei: Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi

Sandwich_cu_carne_de_porc_si_sos_de_maioneza_cu_usturoi_12
Sandwich cu carne de porc si sos de maioneza cu usturoi din: carne de porc, baghete, ceapa, ardei iute, cascaval, maioneza, patrunjel, usturoi, suc de portocale, limeta, sare, piper.  …
Read more »

Specialitate a la grec

Specialitate_a_la_grec
Specialitate a la grec din: vinete, carne tocata, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, ulei de masline, cascaval, suc de rosii si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete 500 g carne tocata 2-3 cepe…
Read more »

Vinete aromate

Vinete_aromate
Vinete aromate din: ceapa, vinete, rosii, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 4 cepe albe 3 vinete 6 rosii 3 dovlecei 7 catei de usturoi…
Read more »

Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente

Piept_de_pui_la_gratar_cu_iaurt_si_condimente
Piept de pui la gratar cu iaurt si condimente din: file de piept de pui, iaurt, cimbrisor, arpagic, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g file de piept de…
Read more »

Fasole cu carnati si carne de porc

Fasole_cu_carnati_si_carne_de_porc
Fasole cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei, ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 4 carnati 300 g carne…
Read more »

Chec cu mere, nuci si scortisoara

Chec_cu_mere_nuci_si_scortisoara
Chec cu mere, nuci si scortisoara din: mere, unt, zahar, oua, fiana, praf de copt, zahar pudra, scortisoara, nuci. Ingrediente: 500 g mere 1 pachet de unt 250 g zahar…
Read more »

Piept de vitel umplut

Piept_de_vitel_umplut
Piept de vitel umplut din: piept de vitel, prune, pesmet, ou, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg piept de vitel (bucata intreaga) 300 g prune afumate fara samburi 2…
Read more »

Placinta cu iaurt si stafide

Placinta_cu_iaurt_si_stafide
Placinta cu iaurt si stafide din: faina, apa, otet, sare, ulei, iaurt, oua, zahar, praf de copt, zahar vanilat, stafide. Ingrediente: 500 g faina 1 pahar cu apa


Icre de fasole cu ceapa verde

Icre_de_fasole_cu_ceapa_verde
Icre de fasole cu ceapa verde din: fasole, ceapa verde, morcov, usturoi, unt. Ingrediente: 500 g fasole 1 legatura ceapa verde 1 morcov 2 catei de usturoi 50 g unt…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciuperci cu legume si verdeata

Budinca_de_ciuperci_cu_legume_si_verdeata_08
Budinca de ciuperci cu legume si verdeata din: paine, telina, ceapa, ciuperci, cimbru, rozmarin, patrunjel, supa de pui, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 felie paine 2 cesti telina, cuburi 2…
Read more »

Săculeţi-surpriză din clătite

Saculeti_surpriza_din_clatite
Săculeţi-surpriză din clătite din: ton, peste afumat, frunze de salata, ceapa rosie, porumb, lamaie, patrunjel verde, sare, oua, faina, lapte si sare. Ingrediente: 2 conserve cu ton in suc propriu 1…
Read more »

Vinete cu doua creme

Vinete_cu_doua_creme
Vinete cu doua creme din: vinete, cartofi, rosii, miez de nuca, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 vinete 500 g cartofi 1 kg rosii 20 bucati miez de nuca…
Read more »

Prajitura cu prune si frisca

Prajitura_cu_prune_si_frisca
Prajitura cu prune si frisca din: prune, frisca, iaurt, miere, zeama de lamaie si cocos. Ingrediente: 12 prune de marime medie 100 ml frisca lichida 100 g iaurt natural 1 lingura…
Read more »

Ruladă de curcan cu brânză

Rulada_de_curcan_cu_branza
Ruladă de curcan cu brânză din: piept de curcan, branza de vaci, ceapa, sunca, patrunjel, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 250 g branza de vaci 1 ceapa…
Read more »

Cornulete gustoase

Cornulete_gustoase
Cornulete gustoase din: gem de prune, nuca, esenta de vanilie, zahar pudra, faina, ulei, bors si sare. Ingrediente: gem de prune nuca zdrobita esenta de vanilie zahar pudra vanilat pentru aluat:…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu unt de arahide si ciocolata

Prajitura_cu_unt_de_arahide_si_ciocolata_05
Prajitura cu unt de arahide si ciocolata din: unt de arahide, crema de ciocolata, apa, ulei de canola, oua, unt, lapte, ciocolata.   Ingrediente: 1 cutie unt de arahide 1…
Read more »

Cocktail Greenland

Cocktail_Greenland
Cocktail Greenland din: frunze de menta, sirop de menta, sirop de zahar, zeama de lamaie, apa minerala si limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 frunze de menta 3 cl…
Read more »

Chiftele cu sos de ceapa

Chiftele_cu_sos_de_ceapa
Chiftele cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc, ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita, patrunjel, piure si legume. Ingrediente:…
Read more »

Blanchetă de porc cu vinete coapte

Blancheta_de_porc_cu_vinete_coapte
Blanchetă de porc cu vinete coapte din: carne de porc, vinete, ceapa, usturoi, boia, piper, unt, smantana, faina, parmezan, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 700 g carne de porc 4…
Read more »

Tocana savuroasa de pui

Tocana_savuroasa_de_pui
Tocana savuroasa de pui din: supa de pui, unt de arahide, ceapa, ulei de floarea soarelui, ghimbir, pudra de ardei, chimion, coriandru, ardei iute, foi de dafin, rosii, pulpe superioare, cartofi,…
Read more »

Covrigei cu cacao si zahar

Covrigeri_cu_cacao_si_zahar
Covrigeri cu cacao si zahar din: zahar, cacao, unt, sare, faina, albus. Ingrediente: 150 g zahar 4 linguri cacao 4 linguri unt la temperatura camerei sare 150 g faina 1…
Read more »

Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie

Salata_de_fasole_cu_sunca_si_sfecla_rosie
Salata de fasole cu sunca si sfecla rosie din: fasole, sunca, sfecla rosie, gogosar, praz, patrunjel, sare, piper, ulei, otet, ceapa verde. Ingrediente: 300 g fasole cu bob mare 100…
Read more »

Prăjitură cu jeleu de sfeclă

Prajitura_cu_jeleu_de_sfecla
O reteta savuroasa de Prăjitură cu jeleu de sfeclă din: foi de pandispan, dulceata de visine, sfecla, zahar, vin, agar agar, ricotta, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 2…
Read more »

Aripioare în aluat crocant

Aripioare_în_aluat_crocant
Aripioare în aluat crocant din: aripioare, oua, bere blonda, faina, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 12 aripioare intregi 2 oua bere blonda faina cimbru sare piper ulei   Mod de…
Read more »

Tort sarlota

Tort_sarlota
O reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom, gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici. Ingrediente: 4 galbenusuri 200 ml lapte 200 g zahar 3 linguri rom…
Read more »

Pizza cu aluat de cartofi

Pizza_cu_aluat_de_cartofi
Pizza cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 1 ceapa…
Read more »

Reteta zilei: Supa de porc cu fasole si salata

Supa_de_porc_cu_fasole_si_salata_12
Supa de porc cu fasole si salata din: carne de porc, fasole, supa de pui, ceapa, napi, cartofi, carnati picanti, salata creata.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc, cuburi…
Read more »

Friptura cu struguri si sfecla

Friptura_cu_struguri_si_sfecla
Friptura cu struguri si sfecla din: pulpa de porc, struguri, suc de rosii, ceapa, faina, cuisoare, dafin, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei, sfecla rosie si rosii cherry. Ingrediente: 1 kg pulpa…
Read more »

Plachie de vinete

Plachie_de_vinete
O reteta savuroasa de plachie de vinte din: vinete, ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, faina, ardei grasi, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete lunguiete 100 ml ulei 2 cepe 7-8…
Read more »

Bors de pui cu mazare

Bors_de_pui_cu_mazare
Bors de pui cu mazare din: pui, mazare, ceapa, salata verde, ulei si bors. Ingrediente: 1 pui 500 g mazare 1 ceapa 1 salata verde 2 linguri ulei bors dupa gust…
Read more »

Strudel cu pere si crema

Strudel_cu_pere_si_crema
O reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar, unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (450 g) 4-5 pere 5+3…
Read more »

Minitarte cu ciuperci

Minitarte_cu_ciuperci
Minitarte cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt, cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g faina 250 ml vin alb sec…
Read more »

Retete culinare: Gogoşi umplute

Gogosi_umplute
Gogoşi umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei. Ingrediente: 200 ml lapte batut 150 g faina 1…
Read more »

Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste_umplute_cu_branza_si_sos_de_spanac_10
Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.   Ingrediente: 1…
Read more »

Cosulet cu linte

Cosulet_cu_linte
Cosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 350 g faina 250 g…
Read more »

Chipsuri din mere

Chipsuri_din_mere
Chipsuri din mere din: mere, zahar, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 mere 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de scortisoara zeama de la 1/2 lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Rulouri de somon cu legume

Retete_2
Rulouri de somon cu legume din: somon, ardei gras, telina, castravete, marar, iaurt, usturoi, castravete si sare de mare. Ingrediente: somon felii cate 1 ardei gras rosu si galben 1/2 telina…
Read more »

Prăjitura cu dovleac şi caramel

Prajitura_cu_dovleac_si_caramel
Prăjitura cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos caramel, caise deshidratate. Ingrediente: 400 g dovleac,…
Read more »

Piept de pui umplut cu varza rosie

Piept_de_pui_umplut_cu_varza_rosie
Piept de pui muplutr cu varza din: piepti de pui, varza rosie, faina, otet, ulei, piper, sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 1/4 varza rosie 2 linguri cu faina 2…
Read more »

Cornulete cu gem

Cornulete_cu_gem.png
O reteta delicioasa de cornulete cu: bors, ulei, drojdie, zahar, sare, faina, gem de caise, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml bors 50 ml ulei 30 g drojdie (cât o nucă)…
Read more »

Aperitiv cu cu spanac si branza

Retete_1
Aperitiv cu cu spanac si branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, spanac, sare, branza feta, smantana, ciuperci, marar si


ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu