vineri, 31 ianuarie 2014

Retete de Sarbatoare #35

Retete de Sarbatoare:

Prajitura cu pere si mac

11 December 2013
Prajitura_cu_pere_si_mac
Prajitura cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac. Ingrediente: foi: 8 albusuri 8 linguri migdale macinate 8 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingura rom sau cognac 2 lingurite zahar vanilat 1 lingura coaja de lamaie rasa 1 lingura zeama…
Read more »





Conopidă cu ciuperci la cuptor

11 December 2013
Conopida_ciuperci_cuptor
Conopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3 oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet   Mod de preparare: lei conopi­da,…
Read more »





Rulada cu ciuperci si varza murata

11 December 2013
Rulada_cu_ciuperci_si_varza_murata
Rulada cu ciuperci si varza murata din: faina, margarina, apa, otet, ciuperci, varza murata, ceapa, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura cu otet pentru umplutura: 1 cutie cu ciuperci 2 foi de varza murata 1 ceapa cimbru uscat sare piper ulei   Mod de preparare:…
Read more »





Quinoa cu dovleac

11 December 2013
Quinoa_cu_dovleac
Quinoa cu dovleac din: quinoa, dovleac, ceapa, conopida, margarina, faina, foaie de dafin, pastarnac, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 cana quinoa 300 g dovleac 2 cepe cateva buchetele de conopida 2 linguri cu margarina 1 lingura cu faina 1 foaie de dafin 1 adacina de pastarnac ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »





Muschiulet de porc in aluat

11 December 2013
Muschiulet_de_porc_in_aluat
Muschiulet de porc in aluat din: aluat frantuzesc, muschiulet de porc, ciuperci, ardei copti, ceapa, ou, patrunjel verde, usturoi, cimbru, sare, piper, unt. Ingrediente: aluat frantuzesc 2 muschiuleti de porc 8 ciuperci 5 ardei copti 1 ceapa mica 1 ou patrunjel verde usturoi cimbru sare piper unt   Mod de preparare: Căleşte ceapa în unt…
Read more »





File de cod cu verdeturi

11 December 2013
File_de_cod_cu_verdeturi
File de cod cu verdeturi din: file de cod, lamaie, unt, patrunjel, marar, busuioc, tarhon, rozmarin, usturoi, parmezan, sare, fasole verde, bacon, unt, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamaie 100 g unt 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2 fire de busuioc 2-3 frunze de tarhon 1 crenguta de rozmarin 1…
Read more »





Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi

11 December 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_rosii_uscate_si_usturoi
Cartofi la cuptor cu rosii uscate si usturoi din: cartofi, masline, rosii uscate, vin alb, rozmarin, usturoi, ceapa, ulei, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g masline 50 g rosii uscate 100 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 5 catei de usturoi 1 ceapa 5 linguri cu ulei 2 foi…
Read more »





Reteta zilei: Crochete de ton

11 December 2013
Crochete_de_ton_12
Crochete de ton din: ton, mustar dijon, praz, oua, suc de lamaie, sare, piper, pesmet, ulei de masline, iaurt, marar.   Ingrediente : 500gr ton, maruntit 2 lingurite mustar Dijon 2 fire praz, tocat 2 oua, batute 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita de sare 1/4 linguriță de piper ¾ ceasca pesmet ulei de…
Read more »





Sparanghel cu unt si capere

11 December 2013
Sparanghel_cu_unt_otet_balsamic_si_capere
O reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras   Mod de preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »





Reteta de post: Vinete umplute

11 December 2013
Vinete_umplute
Vinete umplute din: vinete, granule de soia, naut, ceapa, rosii, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 200 g granule de soia 2 linguri cu naut din conserva 1 ceapa 4 rosii 1 cescuta cu sos de rosii 2 catei de usturoi 2 foi de dafin patrunjel…
Read more »





Piure cu lapte bătut şi ierburi

11 December 2013
Piure_cu_lapte_batut_si_ierburi
Piure cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec de ierburi. Ingrediente: 900 g de cartofi, taiati bucati 50 g unt 100 ml de lapte batut 1/2 lingurita de nucsoara rasa 2 linguri amestec de ierburi (patrunjel, marar, chives)   Mod de preparare: Fierbe cartofii intr-o cratita cu apa si putina sare,…
Read more »





Sirop nefiert de cătină

11 December 2013
Sirop_nefiert_de_catina
Se spala boabele şi se zdrobesc sau se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se pune într-un tifon, la scurs. După ce se scurge tot sucul, se strânge bine tifonul şi apoi se pune pasta în pungi care se păstrează la congelator, lama se foloseşte această pastă la dulciuri, ca o dulceaţă. Sucul obţinut…
Read more »





Retete tv Paprika #5

11 December 2013
Retete_15
Retete tv Paprika Pește la grătar cu tocăniță de fasole Ingrediente: 600 g fasole verde curățată Ulei de măsline 1 borcan de 100g de anșoa în ulei 5 căței de usturoi curățați 1 ardei iute roșu uscat 700 g pastă de roșii sau 2 conserve de 400 g de conserve de tomate 2 crenguțe de…
Read more »





Bucataria dietetica: Mere coapte

11 December 2013
Mere_coapte
Mere coapte din: mere, miere, frisca, nuci, unt, scortisoara si smantana. Ingrediente: 4 mere mari 2 linguri miere 100 g frisca 2 linguri nuci zdrobite 1 lingurita unt 1 lingurita scortisoara macinata 300 ml smantana   Mod de preparare: Curăţaţi merele de cotor şi tăiaţi-le în rondele. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Aşezaţi feliile de…
Read more »





Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan (video)

10 December 2013
Retete_3
O reteta video despre Cum se prepara Turtiţe cu roşii și parmezan: Cum se prepara Turtiţe cu roşii şi parmezan  
Read more »





Reteta zilei: Nuci si alune caramelizate

10 December 2013
Nuci_si_alune_caramelizate_07
Nuci si alune caramelizate din: zahar brun, zahar, sare, piper, scortisoara, nuci, alune, albus de ou, apa.   Ingrediente: 1/3 ceasca de zahar brun 2/3 ceasca de zahar 1 linguriță de sare 1 varf de cuțit de piper 1 lingurita scortisoara macinata 500 gr nuci si alune 1 albus de ou , la temperatura camerei…
Read more »





Cocktail Captain’s Chocolate

10 December 2013
Cocktail_Captains_Chocolate
Cocktail Captain’s Chocolate din: rom, sirop de grenadine, ciocolata si frisca. Ingrediente: 4 cl rom 2 cl sirop de grenadine 1 ceasca de ciocolata calda frisca lichida batuta ciocolata rasa   Mod de preparare: Turnam romul si siropul de grenadine intr-un incalzit, completam cu ciocolata calda si puem deasupra frisca. Decoram cu ciocolata rasa.    …
Read more »





Conopidă cu ciuperci si cascaval la cuptor

10 December 2013
Conopida_cu_ciuperci_la_cuptor
Conopidă cu ciuperci la cuptor din: conopida, ciuperci, unt, faina, lapte, oua, rosii, cascaval, sare, piper, otet si pesmet. Ingrediente: 1 conopida de circa 1 kg 4-5 ciuperci mari 125 g unt 3 linguri faina 1 cana lapte 3 oua 3 rosii 200 g cascaval sare piper otet pesmet   Mod de preparare: lei conopi­da,…
Read more »





Clatite cu nuci si praz

10 December 2013
Clatite_cu_nuci_si_praz
Clatite cu nuci si praz din: faina, oua, lapte, praz, nuci, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 5 fire praz 200 g nuci pisate 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 linguita cimbru uscat 2 lamai 100 g cascaval ras 2…
Read more »





Peste umplut cu morcovi si nuci

10 December 2013
Peste_umplut_cu_morcovi_si_nuci
Peste umplut cu morcovi si nuci din: stavrizi, ulei, lamaie, morcovi, nuci, marar, patrunjel, cartofi si sare. Ingrediente: 4 stavrizi 2 linguri ulei 1 lamaie 500 g morcovi rasi 100 g nuci 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare   Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i şi…
Read more »





Piept de curcan cu gutui

10 December 2013
Piept_de_curcan_cu_gutui
Piept de curcan cu gutui din: piept de curcan, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul, tăiaţi-l în…
Read more »





Piure de ţelină, pătrunjel si bacon

10 December 2013
Piure_de_telina_patrunjel_si_bacon
Fierbe ţelina într-o cratiţă cu apă, acoperită cu capac, timp de 15-20 de minute, până se înmoaie. Intre timp, încinge o tigaie şi prăjeşte baconul 5 minute, până devine rumen şi crocant. Scurge ţelina şi mixeaz-oîn blender până ce obţii o pastă. Adaugă untul şi smântână şi amestecă. Când untul s-a topit, adaugă baconul şi…
Read more »





Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară

10 December 2013
Prajitura_cu_mere_si_crema_de_scortisoara
Prăjitură cu mere şi cremă de scortisoară din: oua, zahar vnailat, zahar praf, lamaie, migdale, faina, pesmet, unt, galbenusuri, zahar, vanilie, scortisoara, frisca, mere si sirop. Ingrediente: 12 oua 1 lingurita zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie 250 g migdale, alune sau nuci macinate 2 linguri faina 3 linguri pesmet unt pentru uns tava…
Read more »





Piept de pui cu prune

10 December 2013
Piept_pui_prune
O reteta savuroasa de Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, infuzie de plante, nuci, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 10 prune uscate 2 linguri ulei de masline 250 ml infuzie de plante 100 g nuci pisate 1 legatura marar sare   Mod…
Read more »





Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc

10 December 2013
Ciorba_de_fasole_noua_cu_afumatura_de_porc
O reteta savuroasa de Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc din: sira de porc, fasole, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, leustean, patrunjel, boabe de piper, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg șiră de porc afumată 300-400 g fasole albă nouă 2 morcovi 1 păstârnac mic 1 pătrunjel 1 ceapă…
Read more »





Prajitura de morcovi cu stafide

10 December 2013
Prajitura_de_morcovi_cu_stafide
O reteta savuroasa de Prajitura de morcovi cu stafide din: morcovi, stafide, unt, zahar, miere, oua, faina, praf de copt si lamaie. Ingrediente: 750 g morcovi rasi 100 g stafide 200 g unt 100 g zahar 5 linguri miere 5 oua 700 -800 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lamaie   Mod de…
Read more »





Reteta zilei: Burgeri de pui cu legume

10 December 2013
Burgeri_de_pui_cu_legume_06
Burgeri de pui cu legume din: carne tocata de pui, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ou, sos de soia, pesmet, condimente, sare, piper, salata verde, sos de chili dulce.   Ingrediente: 1 kg carne tocata de pui ½ ceapa rosie, feliata ½ ardei gras rosu, tocat marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ou ¼…
Read more »





Rulada de porc cu carnati

10 December 2013
Rulada_de_porc_cu_carnati
Rulada de porc cu carnati din: cotlete de porc, carnati, ceapa, ciuperci, ulei, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 2 carnati proaspeti 2 cepe 500 g ciuperci ulei 1 pahar cu vin alb sare piper   Mod de preparare: Speli cotletul, îl tai în felii de aproximativ 1,5 cm şi le…
Read more »





Pastramă din piept de curcan

10 December 2013
Pastrama_din_piept_de_curcan
Pastramă din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin. Ingrediente: 1 piept de curcan (minimum 1,2kg) 250ml apă 50g zahăr 50g sare grunjoasă 1 lingură boabe de ienupăr 1 lingură piper negru măcinat 1 lingură boabe de piper roşu 6 căţei…
Read more »





Budinca de castane cu frisca

10 December 2013
Budinca_de_castane_cu_frisca
Budinca de castane cu frisca din: piure de castane, unt, lapte, zahar, pesmet, oua si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 200 g unt 100 ml lapte 300 g zahar 3 linguri pesmet 3 oua 250 ml frisca   Mod de preparare: Amestecaţi piureul de castane cu untul topit, 125g zahăr şi 3 gălbenuşuri bătute…
Read more »





Vinete cu pui

10 December 2013
Vinete_pui
O reteta simpla si gustoasa de Vinete cu pui din: pui, vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 vinete 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, după care îl presari cu sare…
Read more »





Ciorba de fasole cu ceapa rosie

10 December 2013
Ciorba_de_fasole_cu_ceapa_rosie
Ciorba de fasole cu ceapa rosie din: fasole, ceapa, morcov, ardei gras, telina, suc de rosii, leustean, ulei de masline, bicarbonat, sare. Ingrediente: 300 g fasole 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 1 telina 500 ml suc de rosii 1 legatura de leustean ulei de masline bicarbonat sare   Mod de preparare: Pune fasolea…
Read more »





Pere murate cu ghimbir

10 December 2013
Pere_murate_cu_ghimbir
Pere murate cu ghimbir din: zahar, otet de vin alb, coaja si suc de portocala, ghimbir, foi de dafin, boabe de piper negru si pere. Ingrediente: 500 g de zahar 500 ml otet de vin alb fasii de coaja si sucul de la 1 portocala 1 bucata de 5 cm de ghimbir proaspat, feliat fin 3…
Read more »



Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si verdeata

10 December 2013
Tocanita_de_vita_cu_legume_si_verdeata_10
Tocanita de vita cu legume si verdeata din: ceapa, usturoi, morcovi, friptura de vita, ardei gras, sare, piper, chili, patrunjel, cartofi, ulei.   Ingrediente: 1 ceapa 1-2 catei usturoi 1-2 morcovi 4-5 fripturi de vita 1 ardei gras Sare si piper Praf de chili Patrunjel 5-6 cartofi ulei Mod de preparare: Tocati ceapa si usturoiul.…
Read more »





Pricomigdale gustoase

10 December 2013
Pricomigdale_gustoase
Pricomigdale gustoase din: albusuri, zahar tos, rom, nuci, esenta de migdale, zahar vanilat, piure de castane si zahar praf. Ingrediente:  6 albusuri 450 g zahar tos 50 ml rom 400 g nuci macinate 1 lingurita esenta de migdale 50 g zahar vanilat 300 g piure de castane 100 g zahar praf   Mod de preparare: prajiti…
Read more »





Ciorba de varza

10 December 2013
Supa si ciorbe
Ciorba de varza din: varza, costita afumata, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, marar, otet de mere, foi de dafin, marar verde, piper boabe si sare. Ingrediente: 1 varza mare 600 g costita afumata 3 cepe 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 3 cartofi 2-3 fire de marar uscat 50 ml otet de mere 2 foi de dafin…
Read more »





Foie gras cu smochine

10 December 2013
Foie_gras_cu_smochine
Foie gras cu smochine din: ficat de rata, lapte, vin de porto, ierburi de provence, zahar pudra, smochine, dulceata, sare, piper. Ingrediente: 600 g ficat de rata 1 l lapte 4 linguri cu vin de Porto 1 lingurita cu ierburi de Provence 1/2 lingurita cu zahar pudra cateva smochine dulceata sare piper   Mod de…
Read more »





Vinete coapte umplute

10 December 2013
Vinete_coapte_umplute
Vinete coapte umplute din: vinete, cascaval, sunca de pui, oua, faina, pesmet, sare si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 vinete lungi 1 bucata de casacval cateva felii de sunca de pui 2 oua 2-3 linguri faina pesmet sare ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureţi de coajă, dar laşi cotorul.…
Read more »





Tartă cu nuci şi caramel

10 December 2013
Tarta_cu_nuci_si_caramel
Tartă cu nuci şi caramel din: faina, unt, zahar, galbenus, smantana si miez de nuca. Ingrediente: 175 g de faina, plus extra pentru prasarat 85 g de unt, taiat cubulete 50 g zahar 1 galbenus pentru umplutura: 200 g de zahar 100 g de unt, taiat cubulete 200 ml de smantana pentru frisca 200 g miez…
Read more »





Portofele cu prune

10 December 2013
Portofele_cu_prune
O reteta gustoasa de Portofele cu prune din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, sare, lapte, unt, prune, magiun, alune de padure si esenta de rom. Ingrediente: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 priza de sare 200 ml lapte 50 g unt moale 300 g prune 2-3…
Read more »





Supa de perisoare cu cartofi

10 December 2013
Supa_de_perisoare_cu_cartofi
Supa de perisoare cu cartofi din: cartofi, morcov, ceapa, pesmet, carne tocata, ou, usturoi, piper, sare, marar, patrunjel. Ingrediente: 300 g cartofi 1 morcov 1 ceapa 3 linguri pesmet 200 g carne tocata 1 ou 3 catei de usturoi piper sare marar patrunjel ulei pentru calit   Mod de preparare: Amesteci carnea, usturoiul pisat, pesmetul,…
Read more »





Sirop de cătină

10 December 2013
Sirop_de_catina
Se pun la fiert 500 g boabe de catina in 1 litru apa. Se fierb la foc mic timp de 15 minute, apoi siropul se strecoara la foc mic timp de 15 minute, apoi siropul se strecoara si se pune din nou la fiert cu 250 g zahar. Se continua fierberea la foc potrivit pana…
Read more »





Reteta zilei: Tort delicios cu crema de ciocolata

10 December 2013
Tort_delicios_cu_crema_de_ciocolata_05
Tort delicios cu crema de ciocolata din: faina, zahar, unt nesarat, lapte, oua, galbenus de ou, praf de copt, sare, esenta de vanilie, esenta de migdale, ciocolata amaruie, zahar pudra, sirop, smantana.   Ingrediente blat: 2 1/4 cani faina 1 1/2 cani de zahar 3/4 ceasca de unt nesarat 3/4 cana de lapte 3 oua,…
Read more »





Langosi de cartofi cu marmelada

10 December 2013
Deserturi_delicioase
Langosi de cartofi cu marmelada din: cartofi, faina, ulei, marmelada si sare. Ingrediente: 2 cartofi 350 g faina 250 ml ulei 250 g marmelada un varf cutit sare   Mod de preparare: Fierbeti cartofii în coajă, apoi curăţaţi-i şi pisaţi-i ca pentru piure. După ce se răcesc, amestecaţi-i cu făina, 50ml ulei, sare, şi putină apă,…
Read more »





Orez cu fasole boabe si ardei gras

10 December 2013
Orez_cu_fasole_boabe_si_ardei_gras
Orez cu fasole boabe si ardei gras din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, ulei, ardei gras, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin, faina, paturnjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g orez 1 ceapa 1 morcov 150 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 linguri pasta de tomate 1…
Read more »





Croasant

10 December 2013
Croasant
Croasant din: faina, drojdie uscata, apa calduta, lapte, zahar, unt, sare. Ingrediente: 385 g faina tip 000 4 linguri cu drojdie uscata 100 ml apa calduta 100 ml lapte 65 g zahar 200 g unt moale+3 linguri cu unt topit 1 lingurita rasa cu sare   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în apă şi las-o…
Read more »





Retete de post: Supa de dovleac

10 December 2013
Supa_de_dovleac
Supa de dovleac din: dovleac, smantana vegetala, ceapa, telina, morcov, ardei gras, ardei iute, ghimbir, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g dovleac 100 ml smantana vegetala 1 ceapa 1 telina 1 morcov 1 ardei gras 3 catei de usturoi 1 ardei iute 1 bucata ghimbir ulei patrunjel sare   Mod de preparare: Scobeşte un dovleac…
Read more »





Rosii umplute cu ciuperci

10 December 2013
Retete_1
Rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, enibahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 rosii mari 800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 morcov 500 g suc de rosii 2 foi de dafin 3-4 boabe enibahar 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi roşiile şi…
Read more »





Sfaturi de ajutor în curele de slăbire

9 December 2013
Dieta1
Beţi în fiecare dimineaţă, la sculare, un pahar cu apă călduţă, în care aţi dizolvat o tabletă de cărbune medicinal. Inainte de fiecare masă beţi câte un pahar cu apă în care aţi pus 1 linguriţă oţet de mere. Este de preferat să mâncaţi câte puţin, de mai multe ori pe zi, decât să aveţi…
Read more »





Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa (video)

9 December 2013
Retete_1
Tartinele cu pastă de anșoa, cimbru și capere sunt ideale pentru un mic dejun consistent și extrem de aromat.O reteta video despre Cum se prepara Tartine cu pastă de anșoa: Cum se prepara Tartine cu pastă de anşoa  
Read more »





Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si topping de frisca

9 December 2013
Prajitura_cu_dovleac_si_topping_de_frisca_10
Prajitura cu dovleac si topping de frisca din: piure de dovleac, lapte, zahar, condimente pentru dovleac, oua, blat, nuci, unt, frisca, crema de branza, zahar pudra.   Ingrediente: 1 cutie piure de dovleac 1 cutie de lapte 1 cana de zahar 1 lingurita de condimente pentru dovleac 3 oua 1 blat 1 cana nuci, maruntite…
Read more »





Pastramă de gâscă

9 December 2013
Pastrama_de_gâsca
O reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru…
Read more »





Cremă de morcovi cu praz

9 December 2013
Crema_de_morcovi_cu_praz
O reteta savuroasa de Cremă de morcovi cu praz din: morcovi, ceapa, cartofi, ulei, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 cepe 2 cartofi mari 50 ml ulei 3 fire de praz sare piper   Mod de preparare: Curăţaţii legumele, spălaţi-le, tăiaţi-le în bucăţele, mai puţin prazul, şi puneţi-le la fiert în 3…
Read more »





Dulceaţă de struguri şi rozmarin

9 December 2013
Dulceata_de_struguri_si_rozmarin
O reteta savuroasa de Dulceaţă de struguri şi rozmarin din: struguri, vin rosu, rozmarin, coaja de lamaie,  zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 1 kg struguri negru, clatiti 300 ml de vin rosu 4 fire de rozmarin fasii de coaja si zeama de la 1 lamaie 500 g de zahar cu pectina   Mod de…
Read more »





Păstrăv cu porumb si brocoli

9 December 2013
Pastrav_cu_porumb_si_brocoli
O reteta de savuroasa de Păstrăv cu porumb si brocoli din: pastravi, broccoli, boabe de porumb, ulei, oregano, sirop de rodie, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g broccoli 150 g boabe de porumb dulce 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 2 linguri sirop de rodie sare piper   Mod de preparare: Desfaceţi…
Read more »





Ruladă cu ardei gras şi conopidă

9 December 2013
Rulada_cu_ardei_gras_si_conopida
Ruladă cu ardei gras şi conopidă din: conopida, ardei gras, oua, cascaval, branza de vaci, telemea, mustar, faina, sare, piper, spanac, iaurt si faina. Ingrediente: 1 conopida 3 ardei grasi rosii 4 oua 80 g cascaval 80 g branza proaspata de vaci 50 g telemea 1 lingura mustar 4 linguri faina sare piper umplutura: 1 legatura…
Read more »





Plăcinta gustoasa cu gutui

9 December 2013
Placinta_gustoasa_cu_gutui
Plăcinta gustoasa cu gutui din: gutui, zahar, zahar vanilat, gris, faina, praf de copt, margarina, zahar vanilat, smantana, oua, gem, margarina si faina. Ingrediente: 9 gutui 4 linguri de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 2-3 linguri de gris pentru coca: 2 cani de faina un plic de praf de copt 150 g margarina 4 linguri…
Read more »





Terina cu ciuperci de padure

9 December 2013
Terina_cu_ciuperci_de_padure
O reteta savuroasa de Terina cu ciuperci de padure din: ciuperci de padure, oua, ceapa, usturoi, paine, smantana, cascaval, unt, patrunjel, ulei, foi de placinta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de padure, manatarci 4 oua 1 ou pentru uns pe deasupra 2 cepe 4 catei de usturoi 1 felie de paine inmuiata in…
Read more »





Coktail Banana Summer Dream

9 December 2013
Coktail_Banana_Summer_Dream
O reteta simpla si savuroasa de Coktail Banana Summer Dream din: banana, sirop de banana, lapte, suc de ananas, zeama de lamaie si lamaie. Este un cocktail non-alcoolic. Ingrediente: 1/2 banana 1 strop de sirop de banana 4 cl lapte 4 cl suc de ananas putina zeama de lamaie sau limeta o felie de limeta sau…
Read more »





Creveti cu ardei gras in sos de smantana

9 December 2013
Creveti_cu_ardei_gras_in_sos_de_smantana
O reteta savuroasa de Creveti cu ardei gras in sos de smantana din: creveti, ardei gras, rosii cherry, busuioc, ulei de masline, smantana si patrunel. Ingrediente: 300 g creveti decorticati 1 ardei gras 8 rosii cherry 1 lingurita busuioc uscat 3 linguri ulei de masline 200 ml smantana nefermentata 1 legatura patrunjel   Mod de…
Read more »





Cotlete de vitel

9 December 2013
Cotlete_de_vitel
Cotlete de vitel din: cotlete de vitel, ulei, rosii, vinete, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 5 linguri ulei 5 rosii 2 vinete 2 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Prăjiţi cotletele într-o cratiţă, în ulei încins, până când…
Read more »





Reteta zilei: Mancarica de varza cu legume

9 December 2013
Mancarica_de_varza_cu_legume_15
Mancarica de varza cu legume din: morcovi, varza, ceapa, sare, piper, frunze dafin, sos de rosii, verdeata.   Ingrediente: 3 morcovi 1 varza 1 ceapa Sare si piper Frunze dafin Sos de rosii Verdeata, dupa gust   Mod de preparare: Curatati si radeti morcovii. Tocati varza, tocati si gatiti ceapa la foc mare intr-o cratita.…
Read more »





Chec cu scortisoara si ghimbir

9 December 2013
Deserturi_delicioase
Chec cu scortisoara si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, lapte si sare. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 250 g faina 3 linguri ghimbir proaspat ras 1 lingura scortisoara 1 lingura zeama de lamaie 50 ml lapte un varf de cutit sare   Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »





Dulceata de brumarele

9 December 2013
Dulceata_de_brumarele
O reteta savuroasa de Dulceata de brumarele din: prune, zahar, zeama de lamaie, baton de vanilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1,5 kg prune brumarii 1 kg zahar 2-3 linguri zeama de lamaie 1/2 baton de vanilie bicarbonat de soiu sau apa de var   Mod de preparare: Alegi prune bine coapte, le speli şi…
Read more »





Chutney de mere şi struguri

9 December 2013
Chutney_de_mere_si_struguri
Chutney de mere şi struguri din: seminte de chimion, seminte de coriandru, boabe de mustar, ardei iute, ceapa, pudra de ghimbi, otet de cidru, mere, struguri, zahar si sare. Ingrediente: cate 1 linurita seeminte de chimion, de coriandru si boabe de mustar 2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati fin 2 cepe tocata fin 2…
Read more »





Ciorba de dovlecei cu marar

9 December 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_marar
Ciorba de dovlecei cu marar din: dovlecei, rosii, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, orez, lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 rosii 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 50 ml ulei 50 g orez 1 lamaie 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovii, rădă­cina de pătrunjel, spălaţi-le şi tocaţi-le…
Read more »


Vinete cu orez

9 December 2013
Retete_9
Vinete cu orez din: vinete, orez, ceapa, morcov, ardei gras, ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 150 g orez 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 100 ml ulei 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele de circa 1cm grosime, fără a le…
Read more »





Cuib de oua

9 December 2013
Cuib_de_oua
Cuib de oua din: faina, smantana, unt, praf de copt, ulei, ou, rozmarin, sare, smantana, kaizer, cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: aluat: 350 g faina 5 linguri smantana 50 g unt 1 lingurita praf de copt 50 ml ulei 1 ou rozmarin sare umplutura: 6 oua 250 g smantana 200 g kaizer 100…
Read more »





Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza

9 December 2013
Piept_de_pui_in_crusta_de_pesmet_cu_sos_de_maioneza_15
Piept de pui in crusta de pesmet cu sos de maioneza din: maioneza, sos chili, sos sriracha, pesmet, ulei de canola, nuci pecan, faina, praf de usturoi, piper cayenne, ou, apa, mustar, cimbru, piept de pui, ulei.   Ingrediente: 1/4 ceasca maioneza 2 linguri sos chili dulce 1 lingurita sos sriracha 2 cupe pesmet 2…
Read more »





Conopida in aluat

9 December 2013
Conopida in aluat
Conopida in aluat din: conopida, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, ulei de masline, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 150 g faina 25 g drojdie 1 ou 1/2 pahar apa 100 ml ulei sare piper sos: 1 galbenus 1 lingurita mustar 200 ml ulei de masline zeama de…
Read more »





Frigarui din mamaliga

9 December 2013
Frigarui_din_mamaliga
Frigarui din mamaliga din: malai, apa, cimbru, ulei de masline, jambon, sare si piper. Ingrediente: 200 g malai 700 ml apa 1 lingura cimbru uscat faramitat 2 linguri ulei de masline 300 g felii de jambon curd-uscat sare piper   Mod de preparare: Puneţi apa cu putină sare la fiert şi când clocoteşte adăugaţi treptat mălaiul,…
Read more »





Ciorba de vacuta cu telina

9 December 2013
Supa si ciorbe
O reteta savuroasa de Ciorba de vacuta cu telina din: piept de vacut, telina, ceapa, morcov, cartofi, frunze de telina, rosii, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vacuta 2 teline 2 cepe 1 morcov mare 2 cartofi 1 legatura frunze de telina 6 rosii mari bine coapte 1 lamaie sare piper  …
Read more »





Limbă cu măsline negre

9 December 2013
Limba_cu_masline_negre
Limbă cu măsline negre din: limba, ceapa, masline negre, pasta de rosii, ulei, supa de legume, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g limba 2 cepe 250 g masline negre 2 linguri pasta de rosii 4 linguri ulei 150 ml supa de legume 1/2 lamaie sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi limba timp de 30…
Read more »





Rosii umplute cu orez si parmezan

9 December 2013
Rosii_umplute_cu_orez_si_parmezan
Rosii umplute cu orez si parmezandin: rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel, unt, orez, sare, piper, smantana, parmezan, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 750 g rosii mari 1 ceapa 1 morcov 1/4 bulb de telina 1 dovlecel mic 1 lingura unt 100 g orez sare piper 2 linguri smantana 75 g branza tare data pe razatoare…
Read more »





Pui cu mirodenii pe pat de roşii înăbuşite

9 December 2013
Pui_cu_mirodenii_pe_pat_de_rosii_înabusite
Pui cu mirodenii pe un pat de roşii înăbuşite din: pui, sare, piper, ceapa verde, ardie gras, rosii, ceapa, miere, garam masala, migdale si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui grill sare piper 1 legatura ceapa verde cate un ardei gras rosu si verde 10 rosii 3 cepe medii 2 lingurite miere 1 lingurita garam masala…
Read more »





Perisoare de vita la cuptor

9 December 2013
Perisoare_de_vita_la_cuptor
Perisoare de vita la cuptor din: carne de vita, orez, oua, unt, rosii, ardei capia si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 4 linguri orez 2 oua 1 lingura unt 500 g rosii 500 g ardei capia sare   Mod de preparare: Coaceti ardeii la cuptor sau pe o tabla pusa pe flacara aragazului. Presarati-i…
Read more »





Retete pentru iarna: Roşii în saramură

9 December 2013
Rosii_in_saramura
Roşii în saramură din: rosii, usturoi, boabe de piper, boabe de mustar, coriandru, telina, marar si sare. Ingrediente: 2 kg rosii de diverse soiuri si culori 3 catei de usturoi la un borcan boabe de piper boabe de mustar boabe de coriandru frunze de telina tije de marar sare   Mod de preparare: Speli bine roşiile,…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu sos si branza de capra

9 December 2013
Bruschete_cu_sos_si_branza_de_capra_06
Bruschete cu sos si branza de capra din: rosii uscate in ulei, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar, otet, apa, supa de pui, cimbru, sare, piper, bagheta, branza de capra.   Ingrediente pentru sos: 1 borcan rosii uscate in ulei, scurse și tocate 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, taiata felii subțiri 1 catel…
Read more »





Piept de pui cu prune

9 December 2013
Pui_prune
Piept de pui cu prune din: piept de pui, prune, cascaval, pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 200 g prune 100 g cascaval 50 g pesmet 4 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Desfaceti pieptul de pui in felii cat mai subtiri…
Read more »





Mancare de legume la cuptor

9 December 2013
Mancare_de_legume_la_cuptor
Mancare de legume la cuptor din: vanata, cartofi, ardei, ceapa rosie, ulei, marar, sare, piper negru. Ingrediente: 1 vanata 3 cartofi 1 adei rosu 1 ceapa rosie 100 ml ulei 1 legatura de marar 1 lingurita sare piper negru, dupa gust   Mod de preparare: Tai vânătă rondele, presari cu sare, pui pe o hârtie…
Read more »





Gazpacho cu frigăruie de creveti

9 December 2013
Gazpacho_cu_frigaruie_de_creveti
Gazpacho cu frigăruie de creveti din: ceapa, usturoi, ardei gras, rosii, ulei de masline, sare, piper, zahar si creveti. Ingrediente: 1 ceapa medie 2-3 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute rosu 750 g rosii coapte 5 linguri ulei de masline sare piper 1 varf de cutit de zahar 100 g creveti cruzi…
Read more »





Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz

9 December 2013
Supa_crema_de_praz_cu_crutoane_si_rondele_de_praz
Supa crema de praz cu crutoane si rondele de praz din: praz, ceapa, telina, cartofi, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 1 kg praz 1 ceapa 1 telina 2 cartofi 200 ml smantana vegetala sare   Mod de preparare: Curăţă toate legumele de coajă şi taie-le în bucăţi mari. Păstrează o bucată de praz pe care s-o…
Read more »





Ardei umpluti murati

9 December 2013
muraturi
Ardei umpluti murati din: ardei grasi, varza, telina, morcov, patrunjel, sare si otet. Ingrediente: 4 kg ardei grasi (rosii, galbeni, verzi) 1 kg varza alba 1 telina 1 morcov 1 radacina patrunjel 8 linguri sare 10 linguri otet   Mod de preparare: Ardeii, aleşi dintre cei mari, rotunzi şi sănătoşi, graşi, îi speli, îi crestezi în…
Read more »





Reteta zilei: Rulouri cu dovleac si nuca

8 December 2013
Rulouri_cu_dovleac_si_nuca_06
Rulouri cu dovleac si nuca din: crema de branza, unt, zahar, sare, esenta de vanilie, faina, piure de dovleac, unt, zahar brun, condimente, scortisoara, nuci.   Ingrediente aluat: 120gr crema de branza 150 gr unt 2 linguri de zahar 1/8 lingurita de sare 1/2 lingurita esenta de vanilie 1 ceasca faina Ingrediente umplutura dovleac: 1/2…
Read more »





Cockail Fancy Fruit

8 December 2013
Cockail_Fancy_Fruit
Cockail Fancy Fruit din: sirop de zmeura, struguri rosii, suc de portocale si apa plata. Este un cocktail non alcoolic Ingrediente: 2 cl sirop de zmeura 6 cl suc de struguri rosii 6 cl suc de portocale apa plata   Mod de preparare: Mixam sau amestecam bine siropul de zmeura, sucul de struguri cu gheata. Turnam…
Read more »





Omletă cu verdeaţă si roşii

8 December 2013
Omleta_cu_verdeata_si_rosii
Omletă cu verdeaţă si roşii din: rosii cherry, ulei de busuioc, sare, piper, arpagic, patrunjel, lapte, unt, crema de branza si branza de casa. Ingrediente: 400 g rosii cherry 2 linguri ulei de busuioc sare piper cate 1/2 legatura arpagic si patrunjel 8 oua circa 8 linguri lapte 2 linguri unt 100 g crema de branza…
Read more »





Somon cu roşii la cuptor

8 December 2013
Somon_cu_rosii_la_cuptor
O reteta simpla si gustoasa de Somon cu roşii la cuptor din: rosii, sare, piper, patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi si file de somon. Ingrediente: 700 g rosii sare piper cate 2 linguri patrunjel tocat si busuioc 4 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi 700 g file de somon   Mod de…
Read more »





Biscuiti cu alune de padure

8 December 2013
Biscuiti_cu_alune_de_padure
Biscuiti cu alune de padure din: alune de padure, faina, zahar, albusuri si extract de vanilie. Ingrediente: 850 g alune de padure 50 g faina 200 g zahar 2 albusuri 1/2 lingurita extract de vanilie   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi late. Rumeneste alunele de padure intr-o…
Read more »





Tocană de ardei copt

8 December 2013
Tocanita
Tocană de ardei copt din: ceapa, fasole verde, usturoi, ardei, rosie, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa mare 300 g fasole verde (sau congelata) 2 catei de usturoi 500 g ardei verde si rosu 1 rosie sare patrunjel   Mod de preparare: Coci ardeiul, iar fasolea o pui in apa clocotita pentru 5-10 minute. Separat, tai…
Read more »





Spaghetti cu şuncă

8 December 2013
Spaghetti_cu_sunca
O reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare, rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper. Ingrediente: 400 g spaghetti sare 1 kg rosii coapte 1 lingura ulei de masline 100 g sunca (pancetta, de exemplu) 1 ceapa 3-4 ardei iuti rosii piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »





Ruladă de porc coaptă

8 December 2013
Rulada_de_porc_coapta
Ruladă de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet. Ingrediente: 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata 1 tulpina de telina Apio 1 ceapa, feliata fin 1morcov, feliat fin 1500 de vin alb 500 ml supa de pui…
Read more »





Lasagna cu roşii si mozarella

8 December 2013
Lasagna_cu_rosii_si_mozarella
O reteta savuroasa de Lasagna cu roşii si mozarella din: foi de lasagna, sare, dovlecel, rosii, ardei gras, mozzarella, cimbru, supa si ulei de masline. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1 dovlecel mediu 6 rosii 1 ardei gras 1 ceapa medie 250 g mozzarella 8 crengute cimbru 200 ml supa 1 lingura ulei de…
Read more »





Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci

8 December 2013
Coltunasi_umpluti_cu_dovleac_mere_si_nuci
Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci din: faina, apa, ou, sare, dovleac, nuca, zahar, scortisoara, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 cani faina 1 cana cu apa calduta 1 ou sare pentru umplutura: 500 g dovleac 5 mere 1 pahar de nuca macinata 4 linguri zahar scortisoara mai trebuie: 3 linguri cu unt dulceata…
Read more »





Tarta cu rosii in stil provensal

8 December 2013
Tarta_cu_rosii_in_stil_provensal
Tarta cu rosii in stil provensal din: anghinare, rosii cherry, usturoi, sare, piper, faina, unt, branza dulce, rosii, ceapa, ulei de masline si branza de capra. Ingrediente: 150 g anghinare murata 300 g rosii cherry 1 catel de usturoi sare piper 120 g faina 120 g unt 120 g branza dulce 4 linguri rosii bucati 2…
Read more »





Reteta zilei: Ghiveci de legume cu sos de rosii

8 December 2013
Ghiveci_de_legume_cu_sos_de_rosii_16
Ghiveci de legume cu sos de rosii din: vinete, ardei rosu, ceapa, morcovi, sos de rosii, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 2 vinete 2 ardei rosii 1 ceapa 1 kg de morcovi sos de roșii sare și piper ulei Mod de preparare: Tocati ceapa, morcovii, ardeiul rosu, vinetele. Sotati ceapa cateva minute in ulei, adaugati…
Read more »





Tort cu multe fructe de pădure

8 December 2013
Tort_cu_multe_fructe_de_padure
Tort cu multe fructe de pădure din: faina, zahar, zahar vanilinat, sare, albus, unt, oua, galbenus, coaja rasa de lamaie, faina, praf de copt, gem, fructe de padure, frisca si zahar pudra. Ingrediente: aluat fraged: 150 g faina 40 g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 praf de sare 1 albus 75 g unt moale biscuit:…
Read more »





Supă cu roşii şi caise

8 December 2013
Supa_cu_rosii_si_caise
Supă cu roşii şi caise din: rosii, caise, paine integrala, ulei de masline, sare, piper, boai de ardei iute, busuioc, branza si chifla. Ingrediente: 300 g rosii 150 g caise proaspete 2 felii paine integrala 1 lingurita ulei de masline 1 praf de sare 1 praf de piper macinat 1 praf boia de ardei iute 5…
Read more »





Cocktail Big Apple

8 December 2013
Cocktail_Big_Apple
Cocktail Big Apple din: sirop de grenadine, suc de mere, mere, apa minerala carbogazoasa si coaja de mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de mere 2 mere mici apa minerala carbogazoasa coaja de mar       Mod de preparare: Mixam bine siropul de grenadine cu sucul…
Read more »





Prăjitură în tavă cu fructe de pădure

8 December 2013
Prajitura_în_tava_cu_fructe_de_padure
Prăjitură în tavă cu fructe de pădure din: oua, unt, zahar, zahar vanilinat, faina, amidon, praf de copt, branza, suc de lamaie, coaja de lamaie, mure, coacaze rosii, glazura de tort, frisca si zahar vanilinat. Ingrediente: aluat: 5 oua 300 g unt 250 g zahar 1 plic zahar vanilinat 450 g faina 50 g amidon 1…
Read more »



Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan

8 December 2013
Lasagna_cu_ciuperci_salbatice_si_sos_cu_parmezan
Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan din: ulei de masline, ciuperci, unt, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere, cheddar, foi de lasagna, smantana, parmezan, lapte, ardie gras si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura de masline 600 g de ciuperci salbatice 50 g unt, plus un cubulet extra pentru prajit 50 g faina 500 ml…
Read more »





Dovlecei rulati cu branza de vaci

8 December 2013
Retete_1
Dovlecei rulati cu branza de vaci din: dovlecei, branza de vaci, smantana, iaurt, oua, marar, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri iaurt 5 oua 1 legatura marar tocat 2 linguri cascaval ras sare piper   Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi tai felii subţiri…
Read more »





Reteta zilei: Bruschete cu branza de capra si capsuni

8 December 2013
Bruschete_cu_branza_de_capra_si_capsuni_04
Bruschete cu branza de capra si capsuni din: capsuni, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, branza de capra, bagheta.   Ingrediente: 2 cesti capsuni feliate 1 lingura otet balsamic 1 lingura ulei de masline 2 linguri de busuioc proaspat,tocat 60 gr branza de capra 1 bagheta, feliata   Mod de preparare: Intr-un castron mic combinati…
Read more »





Tort cu fructe de pădure şi bezea

8 December 2013
Tort_cu_fructe_de_padure_si_bezea
Tort cu fructe de pădure şi bezea din: albusuri, otet de vin alb, zahar, zahar vanilinat, amidon, frisca, intaritor pentru frisca, mascarpone, sirop de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: bezea: 6 albusuri 2 lingurite otet de vin alb 400 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 2 lingurite amidon umplutura: 400 g frisca 2 lingurite zahar…
Read more »





Spata de porc umpluta

8 December 2013
Spata_de_porc_umpluta
Spate de porc umplut din: patrunjel, rozmarin, cimbru, paine alba, samburi de pin, ulei de masline, sare, piper, spata de porc, usturoi, ceapa, morcovi, cartofi, praz si supa. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 2 crengute rozmarin 5 crengute cimbru 3 felii paine alba 2 linguri samburi de pin 3 linguri ulei de masline sare piper 1 kg…
Read more »





Risotto cu chorizo si bob

8 December 2013
Risotto_cu_chorizo_si_bob
Risotto cu chorizo si bob din: ulei de masline, bacon, salote, usturoi, carnati chorizo, orez, supa de pui si bob. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 100 g bacon afumat, taiat cubulete 2 salote (sau 2 cepe mici), tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 350 g de carnati chorizo subtiri 300 g de orez pentru risotto…
Read more »





Chiftelute cu ulei de măsline si verdeaţă

8 December 2013
Retete_7
Chiftelute cu ulei de măsline si verdeaţă din: carne tocata, ceapa, ulei de masline, marar, patrunjel, oua, paine alba, sare, piper, usturoi si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne tocata amestec slaba 3 cepe 2 linguri ulei de masline 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 4 oua 4 felii paine alba sare si piper 3-4 catei de…
Read more »





Cocktail Strawberry Fields

8 December 2013
Cocktail_Strawberry_Fields
Cocktail Strawberry Fields din: sirop de capsuni, suc de pere, zeama de lamaie, suc de caise, apa minerala, frisca si capsuni. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 2 cl sirop de capsuni 4 cl suc de pere 5 cl zeama de lamaie 6 cl suc de caise apa minerala carbogazoasa frisca lichida capsuni     Mod…
Read more »





Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata

8 December 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_de_smantana_si_verdeata
Friptura de porc cu sos de smantana si verdeata din: ceapa, foi de dafin, boabe de piper, sare, piper, cotlet de porc, cartofi, praz, ceapa verde, mazare, smantana, supa, galbenusuri si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 2 foi de dafin 1/2 lingurita boabe de piper sare piper 750 g cotlet de porc fara os 600 g cartofi…
Read more »





Chec cu afine

8 December 2013
Chec_cu_afine
O reteta savuroasa de Chec cu afine din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, afine, fulgi de cocos si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt moale 200 g zahar 4 oua 200 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie 100 g afine 50…
Read more »





Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati

8 December 2013
Budinca_Yorkshire_cu_ierburi_aromate_si_cârnati
Budincă Yorkshire cu ierburi aromate si cârnati din: faina, oua, lapte, musta dijon, ulei, carnati de porc, frunze de salvie si rozmarin. Ingrediente: 140 g de faina 3 oua 300 ml de lapte 2 lingurite de mustar Dijon 2 linguri de ulei 8 carnati de porc, preferabil mai grosi 8 frunze de salvie 4 fire de…
Read more »





Friptură de porc umplută cu roşii si măsline

8 December 2013
Friptura_de_porc_umpluta_cu_rosii_si_masline
Friptură de porc umplută cu roşii si măsline din: carne de porc, miere, rosii uscate, masline, busuioc, otet balsamic, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru rulada 2 legaturi miere 100 g rosii uscate marinate in ulei 100 g masline 1 legatura busuioc 2 linguri otet balsamic sare piper 2…
Read more »





Reteta zilei: Sos pesto

8 December 2013
Sos_pesto_7
O reteta savuroasa de Sos pesto din: busuioc, usturoi, nuci, parmezan, sare, piper si ulei de masline extravirgin.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 1 cătel de usturoi ¼ ceasca de nuci ½ ceasca parmezan ras sau brânză Pecorino ¼ lingurita de sare piper negru proaspăt macinat 2/3 ceasca de ulei de masline extravirgin  …
Read more »





Mâncare de mărar cu carne

8 December 2013
Retete_3
Mâncare de mărar cu carne din: carne de vita, supa, ceapa, marar, ulei, pasta de tomate, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vita sau pui 1 cana mare de supa in care s-a fiert carnea 1 ceapa mare 3 linguri mari de marar de gradina 1 cana mica de ulei 1 ceasca pasta…
Read more »





Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos

8 December 2013
Varza_rosie_înabusita_cu_rozmarin_si_cabanos
Varză roşie înăbuşită cu rozmarin si cabanos din: varza rosie, ulei de masline, unt, ceapa rosie, otet de vin rosu, zahar brun, ardei iute, rozmarin, mar si carnati cabanos. Ingrediente: 1/2 varza rosie 1 lingura ulei de masline 1 cubulet de unt 1 ceapa rosie mica, feliata 125 ml otet de vin rosu 140 g zahar…
Read more »





Pizza cu orez

8 December 2013
Pizza_cu_orez
O reteta savuroasa de Pizza cu orez din: faina, lapte, ulei, drojdie, sare, zahar, ardei gras, rosii, ceapa, crenvursti de pui, suc de rosii, masline, orez, cimbru, smantana, oua si cascaval. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 200 ml lapte 60 ml ulei 1 cubulet de drojdie proaspata 1 lingurita sare 1 lingurita zahar pentru…
Read more »





Piept de curcan glazurat

8 December 2013
Piept_de_curcan_glazurat
Piept de curcan glazurat din: piept de curcan, morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, supa si miere. Ingrediente: 1 kg piept de curcan 4 morcovi medii 4 cepe medii 2 catei de usturoi sare piper 2 linguri ulei de floarea soarelui circa 250 ml supa 3 linguri miere lichida   Mod de preparare:…
Read more »





Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor

8 December 2013
Cârnati_picanti_cu_legume_la_cuptor
Cârnaţi picanţi cu legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, buchet garni, vin, fasole boabe, carnati de porc si paine. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 catei de usturoi, zdrobiti 4 rosii, tocate buchet garni (patrunjel, cimbru si foaie de dafin, legate cu ata alimenta) 2 conserve de 400…
Read more »





Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa (video)

7 December 2013
Retete_1
O reteta video despre Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare şi anşoa: Cum se prepara Tapenade cu pastă de anghinare și anșoa  
Read more »





Reteta zilei: Inghetata cu aroma de portocale

7 December 2013
Inghetata_cu_aroma_de_portocale_13
Inghetata cu aroma de portocale din: zahar, ou, lapte, smantana, vanilie, suc de portocale, coaja de portocala.   Ingrediente: 1/2 cana de zahar 4 galbenusuri de ou 2 cesti lapte 2 cesti smantana 1 lingurita de vanilie 2 cesti de suc de portocale Coaja de la 2 portocale   Mod de preparare: Combinati zaharul, galbenușurile…
Read more »





Rulade picante de curcan

7 December 2013
Rulade_picante_de_curcan
Rulade picante de curcan din: samburi de pin, maghiran, cimbru, ceapa, rosii uscate, ou, sare, piper, piept de curcan, ulei, legume, boabe de piper, foaie de dafin, supa si marmelada de portocale. Ingrediente: 40 g samburi de pin prajiti fara ulei cate 3 crengute de maghiran si cimbru, tocate 3 cepe 150 g rosii uscate 1…
Read more »





Pui cu sos de prune si crema de branza

7 December 2013
Pui_cu_sos_de_prune_si_crema_de_branza
Pui cu sos de prune si crema de branza din: pulpe de pui, vin, suc de lamaie, boia, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, prune, vin, zahar brun, branza de vaci, unt, usturoi si ceapa verde. Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate 100 ml vin alb 50 ml suc proaspat de lamaie 3 linguri boia dulce 1…
Read more »





Cotlet de miel Dijon

7 December 2013
Cotlet_de_miel_Dijon
Cotlet de miel Dijon din: arpagic, tarhon, vin, paine toast, patrunjel, unt, sare, piper, cotlet de miel, ulei, galbenusuri si mustar boabe. Ingrediente: 150 g arpagic 4 crengute de tarhon 200 ml vin alb 60 g paine toast 1 legatura patrunjel 225 g unt sare piper 1,4 cotlet de miel 3 linguri ulei 4 galbenusuri 2-3…
Read more »





Plăcintă de curcan

7 December 2013
Placinta_de_curcan
Plăcintă de curcan din: aluat, apa, legume, concentrat de pui, amidon, lapte, carne fripta de curcan, branza cheddar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 120 g aluat refrigerat pentru croasante 1 cana apa 1/2 amestec de legume congelate 2 lingurite concentrat pentru supa – baza de pui 2 linguri + 1/2 lingurita amidon 1 cana lapte 1…
Read more »





Dovlecei în crustă de susan

7 December 2013
Retete_7
O reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei, sare, piper, condimente si paprika. Ingrediente: 2-3 dovlecei tineri 6 felii de branza topita 1/2 gogosar acru 2 pepperoni 1 ou 4 lingurite faina 4 felii de paine 3 lingurite seminte de susan…
Read more »





File de porc învelit în şuncă

7 December 2013
File_de_porc_învelit_în_sunca
O reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc, sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura. Ingrediente: 700 g file de porc sare piper 150 g sunca(eventual kaizer) 2 catei de usturoi 4 crengute de rozmarin 4 linguri ulei 400 ml sos pentru friptura   Mod de…
Read more »





Melci cu branza dulce

7 December 2013
Melci_cu_branza_dulce
Melci cu branza dulce din: aluat de cozonac, branza dulce, stafide aurii, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala confiata, rom, galbenus. Ingrediente: aluat de cozonac pentru umplutura: 500 g branza dulce 50 g stafide aurii 3 linguri cu zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 50 g coaja de portocala confiata rom/coniac 1 galbenus   Mod…
Read more »





Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei

7 December 2013
Mancarica_cu_porumb_ceapa_si_pasta_de_ardei
Mancarica cu porumb, ceapa si pasta de ardei din: boabe de porumb, ceapa, mustar, ulei, pasta de ardei, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: 600 g boabe de porumb (din conseva) 4 cepe mari 2 linguri mustar 100 ml ulei 1 lingurita pasta de ardei 1 lingurita faina 1 legatura marar sare piper   Mod de…
Read more »





Supă de paste cu legume şi cârnaţi

7 December 2013
Supa_de_paste_cu_legume_si_cârnati
Supă de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati facuti in casa 2,8 litri supa de pui 400 g penne 2 morcovi, feliati fin 2 cepe, feliate fin 3 tulpini de telina Apio 140…
Read more »





Pâinici cu pastă de măsline

7 December 2013
Pâinici_cu_pasta_de_masline
Pâinici cu pastă de măsline din: masline, paine, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, faina, apa, drojdie. Ingrediente: 200 g masline 2 felii de paine 1 catel de usturoi 50 ml ulei de masline 3 lingurite cu zeama de lamaie sare pentru aluat: 300 g faina 200 ml apa 60 ml ulei 15…
Read more »





Reteta zilei: Curcan la cuptor

7 December 2013
Curcan_la_cuptor_09
Curcan la cuptor din: sare, piper negru, piper rosu, piper alb, cimbru, coaja de portocala, coaja de lamie, foi dafin, unt, curcan.   Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 2 linguri de boabe de piper negru 1 lingura de boabe de piper rosu 1/2 lingura de boabe de piper alb 1 lingura de cimbru proaspat coaja…
Read more »





Carne tocată la cuptor

7 December 2013
Carne_tocata_la_cuptor
Carne tocată la cuptor din: chifla, morcov, castraveti, ceapa, usturoi, rozmarin, carne tocata, ou, boabe de piper roz, otet balsamic, sare, piper, mustar, oua, bacon, smantana si amidon. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 morcov 2 castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2 lingurita rozmarin 600 g amestec de carne tocata 1 ou…
Read more »





Piept de vitel înăbuşit – cu sofran si măsline

7 December 2013
Piept_de_vitel_înabusit
O reteta savuroasa de Piept de vitel înăbuşit din: piept de vitel, sare, piper, ceapa, usturoi, cimbru, salvie, patrunjel, ulei, foi de dafin, supa, rosii coapte, sofran, masline verzi si masline negre. Ingrediente: 1 kg piept de vitel sare piper 2 cepe 6 catei de usturoi 4 crengute cimbru 1 crenguta salvie 1 radacina de…
Read more »

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu