Retete:
Cocktail de capsune cu vin si sampanie rose
15 May 2013
Fasole cu bacon afumat
15 May 2013
Incinge 2 linguriţe de ulei într-o tigaie şi prăjeşte 200g cubuleţe de bacon afumat timp de 5 minute, până devin crocante. Adaugă 1 ceapă feliată şi 1 căţel de usturoi zdrobit şi căleşte-i la foc mic până se înmoaie, încorporează 1 lingură pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate), 2 linguri sirop de arţar,…
Salata de orez cu ton, ceapa verde si ou
15 May 2013
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac
15 May 2013
Spaghete cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar, oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2 linguri ulei de masline 1 lingura de zahar 1 lingura…
Copane de pui fripte si glazurate
15 May 2013
Sandviş cu branza, castravete si rosie
15 May 2013
Sandviş cu branza, castravete si rosie din: branzica de casa, rosie, castravete, frunze de busuioc si paine integrala. Ingrediente: 200 g branzica de casa 1 rosie mare, taiata rondele 1 castravete, curatat de coaja si taiat rondele frunze de busuioc proaspat 4 felii de paine integrala Mod de preparare: Intinde brânza peste feliile de…
Salata cu paste, broccoli si busuioc
15 May 2013
Salata cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval, patrunjel si busuioc. Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare, piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe…
Ciocănele de pui cu muştar şi caise
15 May 2013
Ciocănele de pui cu muştar şi caise din: ciocanele de pui, caise, zeama de lamaie, mustar de dijon, zahar brun, brandy si worcestershire. Ingrediente: 4-6 ciocanele 8 caise bine coapte 1 lingura zeama de lamaie 1/4 ceasca mustar de Dijon 3 lingurite zahar brun 1/4 ceasca brandy 1 lingurita sos Worcestershire Mod de preparare:…
Fasole cu carnati de porc si telina
15 May 2013
Incinge 2 linguriţe ulei de măsline într-o cratiţă. Rumeneşte 6 cârnaţi de porc de bună calitate timp de 10-12 minute, apoi adaugă 1 ceapă roşie, 2 morcovi şi 2 tulpini de ţelină Apio tocate mărunt şi lasă-le pe foc până se înmoaie. Adaugă 1 lingură de salvie tocată, câteva fire de rozmarin, 1 conservă de…
Salata cu naut
15 May 2013
O reteta delicioasa de salata cu: naut, conopida, praz, ulei, sare, ulei de masline, otet, busuioc. Ingrediente: 100 g boabe de năut 1 conopidă mai mică 1 fir de praz ulei sare Ingrediente dressing: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet balsamic câteva frunze de busuioc tocate Mod de preparare: Pune…
Reteta zilei: Supa crema de fasole rosie cu felii de carnati prajiti
15 May 2013
Prajitura Fagure
15 May 2013
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat, margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt. Ingrediente: 600 g făină 180 g zahăr 4 linguri cu miere 1 lingură cu bicarbonat 80 g margarină 1 ou 100 ml lapte 1 linguriţă cu cacao Ingrediente cremă: 1 pahar cu lapte 150 g zahăr 1 lingură cu…
Supa crema cu carnaciori
15 May 2013
O reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa, porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 1-2 cârnăciori uscaţi 2 cartofi 1 ceapă 1 ceşcuţă cu porumb 1 lingură cu făină 300 g smântână 2 gălbenuşuri sare ulei Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu…
Budinca de legume cu paste
15 May 2013
O reteta delicioasa de budinca cu: paste tip penne, conopida, broccoli, rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500 ml lapte 2 ouă 3 căţei de…
Salată de pui fript cu marar si tarhon
15 May 2013
Salată de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii, cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 700-750 g piept de pui, fara oase si piele 1/2…
Fasole cu carne tocata de vita si pasta de ardei iute
15 May 2013
Ciorbă de găină
15 May 2013
O reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac, ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare …
Orez prajit cu creveti si bacon
15 May 2013
Orez prajit cu creveti si bacon din: orez, mazare, ulei de floarea soarelui, ou, bacon, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, amestec chinezesc de 5 condimente, sos de soia si creveti decorticati. Ingrediente: 100 g orez basmati sau cu bob lung 85 g de mazare decongelata 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ou batut 50…
Budincă de dovlecei cu orez
15 May 2013
Budincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 l lapte de soia 250 g orez 100 g margarina 1 legatura marar proaspat 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât…
Reteta zilei: Salata cu linte si varza de Bruxelles
15 May 2013
Salata cu linte si varza de bruxelles din: varza de bruxelles, linte verde, coriandru, frunze de patrunjel, ceapa rosie, otet balsamic, ulei de masline, sare de mare, piper. Ingrediente 400 g varza de Bruxelles 3 cani linte verde fiarta coriandru frunze de patrunjel 1 ceapa rosie otet balsamic ulei de masline sare de mare…
Cocktail de piersici cu sampanie si coniac
15 May 2013
Cocktail de piersici cu sampanie si coniac din: piersici, zahar pudra, coniac, triplu sec, muscat ottonel, sampanie. Ingrediente: 800 g piersici 150 g zahar pudra 100 ml coniac 100 ml triplu sec 500 ml Muscat Ottonel 700 ml sampanie Mod de preparare: Piersicile se curăţă de coajă şi de sâmburi, apoi se taie în…
ALIMENTE CARE TAIE POFTA DE MANCARE – 10 alimente care taie pofta de mâncare
15 May 2013
Foamea în timpul unei cure de slăbire nu este deloc productivă. Dimpotrivă! Iată de ce, vă prezentăm mai jos 10 alimente care potolesc foamea, fără să aducă prejudicii siluetei.
Migdalele Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus,…
Frittata cu praz, bacon si riccota
15 May 2013
Frittata cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana si chives. Ingrediente: 1 cubulet de unt 2 fire de praz, feliate, dupa ce ai indepartat capetele 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat grasimea 6 oua, batute 250 g ricotta 100 ml de smantana 1 legatura mica de chives,…
Prajitura cu miere si stafide
15 May 2013
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci
15 May 2013
Supa cu dovlecei, porumb si ciuperci din: apa, dovlecei, porumb, cartofi, ciuperci, radacina de patrunjel, ciuperci, radacina de telina, ceapa, rosii, ulei, smantana, sare, piper si marar. Ingrediente: 8 pahare de apă 2 dovlecei 2-3 linguri de porumb 2 cartofi 5-6 ciuperci shampignons ½ rădăcina de pătrunjel ½ rădăcină de ţelină 1 ceapă 2 roşii…
Reteta zilei: Desert cu crema de oua si fructe de padure (Zabaglione)
14 May 2013
Desert cu crema de oua si fructe de padure din: galbenusuri de ou, zahar, sare, vin, esenta de vanilie, smantana, zahar, vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 6 galbenusuri de ou 1/3 cana zahar 1/4 lingurita sare 3/4 cana vin 1 lingurita esenta de vanilie 1 cana smantana 3 linguri zahar 1 bat vanilie…
Aripioare Buffalo
14 May 2013
Aripioare Buffalo din: aripioare de pui, otet de mere, ulei, sos worcestershire, boia dulce, fulgi de ardei iute, sare, piper, sos tabasco, smantana, maioneza, usturoi, branza cu mucegai albastru, lapte, sare, telina. Ingrediente: 24 aripioare marinata: 250 ml otet de mere 2 linguri ulei 2 linguri sos Worcestershire 2 lingurite boia dulce 1 lingurita fulgi…
Biscotti
14 May 2013
Ghiveci de legume in stil italian
14 May 2013
Ghiveci de legume in stil italian din: ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei vegetal, cimbrisor, busuioc, tarhon, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 cepe 4 rosii 2 dovlecei mici 600 g cartofi fierti in coaja un catel de usturoi 125 g vin alb sec 3 linguri ulei vegetal cimbrisor uscat busuioc un varf…
Nuggets de pui cu sos barbeque
14 May 2013
Nuggets de pui cu sos barbeque din: maioneza, piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, cartofi prajiti, salata, zahar, otet din vin, ketchup, sos worcestershire, paprika. Ingrediente: 2 linguri maioneza 2 fileuri piept de pui, fara piele, taiat in bastonase 25 g de pesmet proaspat 25 g fulgi de porumb, zdrobiti usor cartofi prajiti sau…
Supa-cremă de verdeţuri
14 May 2013
Supa-cremă de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci, hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 legaturi urzici (loboda, stevie, etc) 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 2 linguri orez fiert 2 linguri nuci macinate 1 lingura hrean 3 linguri ulei 2 cartofi 2 morcovi 1 telina sare piper…
Bruschete cu somon afumat
14 May 2013
Bruschete cu somon afumat din: paine integrala, branza feta, somon afumat, suc de lamaie, ceapa verde, piper granulat. Ingrediente: 5-6 felii paine integrala 100 g branza feta sau branza telemea 250 g somon afumat o lingurita suc de lamaie ceapa verde piper negru granulat Mod de preparare: Felioarele de paine se prajesc pe grill…
Spaghete bolognese cu bacon si telina
14 May 2013
Spaghete bolognese cu bacon si telina din: ulei de masline, morcovi, telina apio, bacon afumat, pesto rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 morcovi mari, tocati marunt 3 tulpini de telina Apio, tocate marunt 200 g cubulete de bacon afumat 190 g pesto din rosii uscate 8-12 frunze de busuioc, rupte…
Ciorbă de somn
14 May 2013
Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar
14 May 2013
Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin alb, mustar cu boabe, smantana, piper, sare. Ingrediente: 12-16 ficatei piper alb, proaspat macinat ulei pentru uns sos: 2 linguri ulei 1 ceapa medie, tocata foarte marunt 30 ml vin alb 4 linguri mustar cu boabe 3 linguri…
Tocanita de peste cu fructe de mare
14 May 2013
Tocanita de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe de mare, somon, bagheta si fasole verde. Ingrediente: 3 linguri unt amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt 1 ceapa, tocata 2 conserve de 400 g rosii tocate 1 lingura…
Reteta zilei: Salata cu bacon, broccoli si mandarine
14 May 2013
Salata cu bacon, broccoli si mandarine din: broccoli, ceapa rosie, bacon, mandarine, caju, maioneza, suc de mandarine, zahar si otet de orez. Ingrediente pentru salata: 2 cani proaspete broccoli ¼ ceasca ceapa rosie, tocata ¼ cana bacon, maruntit 1 cutie mandarine ¼ ceasca caju intregi Ingrediente pentru sos: 3 linguri de maioneza 1 lingura…
Cele mai bune si sanatoase gustari dintre mese
14 May 2013
Daca nu ai aflat pana acum, o dieta functioneaza la cote maxime in conditiile in care nu te infometezi si nici nu ravnesti amarnic la ceva dulce. Studiile arata ca gustarile te ajuta sa iti pastrezi silueta si sa faci fata unui regim alimentar, atenuand senzatia de foame. Gustarile sanatoase sunt cheia unui metabolism rapid…
Pui fript
14 May 2013
Pui fript din: pui, bere, talas, sare, zahar brun, boia dulce, piper, cola, ketchup, sos worcestershire, ceapa granulata, usturoi granulat, piper si cimbru. Ingrediente: 1 pui mare 1 cutie mare de bere 1 cana talas 2 lingurite sare 2 lingurite zahar brun 2 lingurite boia dulce 1 lingurita piper macinat mare sos: 1/2 cana cola…
Sos de rosii cu busuioc si usturoi (Sos Marinara)
14 May 2013
Sos de rosii cu busuioc si usturoi din: sos de rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si otet balsamic. Ingrediente: 500ml sos de roşii 1 lingură ulei de măsline 8 căţei de usturoi 4-5 frunze de busuioc proaspăt 1 linguriţă sare 2 linguriţe oţet balsamic Mod de preparare: Într-o tigaie prăjiţi usturoiul zdrobit/feliat…
MERIŞORUL, UN FRUCT MIRACULOS. Simptomele şi tratamentul infecţiilor urinare
14 May 2013
Cea mai frecventă cauză a infecţiei urinare o reprezintă infectarea cu Escherichia coli. Cu toate acestea, mai există şi alte bacterii ce pot provoca o infecţie a tractului urinar (Klebsiella, Pseudomonas, Enterobacter, Proteus, Staphylococcus, Mycoplasma, Chlamydia, Neisseria) sau paraziţi (Trichomonas, Schistosoma). Studiile arată că merişorul este una dintre fructele de pădure care ajută în prevenirea…
Tarta cu crema de vanilie si capsune
14 May 2013
Tarta cu crema de vanilie si capsune din: faina, unt, zahar, oua, apa minerala, sare, zahar tos, lapte, unt, faina, vanilie, capsune. Ingrediente: 150g faina 100g unt 1 lingurita zahar 1 ou apa minerala sare Crema de vanilie si martipan 180g zahar tos 1/2 l lapte 2 linguri unt 1 linguri faina 1/2 baton vanilie…
Cocktail cu ananas si sampanie
14 May 2013
Cocktail cu ananas si sampanie din: compot de piersici, ananas, portocale, coniac, lamaie, triplu sec, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 400 g compot de piersici 1 conserva de ananas 2 portocale 100 ml coniac 1 lamaie 100 ml triplu sec 100 ml vin alb sec 700 ml sampanie Mod de preparare: Piersicile se…
Tocanita de pui cu legume si bacon
14 May 2013
Tocanita de pui cu legume si bacon din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, ceapa, bacon, morcovi, loboda, stevie, patrunjel, leurda, supa de pui, cartofi, smantana, pesto si paine. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 pulpe superioare de pui, cu piele si os 1 ceapa, feliata 200 g bacon, tocat 1 morcov, tocat…
Paste cu broccoli, parmezan si chorizo
14 May 2013
Paste cu broccoli, parmezan si chorizo din: penne, broccoli, chorizo, usturoi, seminte de fenicul, crema de branza cu usturoi, parmezan, rucola. Ingrediente: 400 g penne 1 capatana mica de broccoli, rupta in buchetele 200 g chorizo, taiat cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura seminte de fenicul 200 g crema de branza cu usturoi…
Reteta zilei: Supa de cartofi cu usturoi copt
14 May 2013
Supa de cartofi cu usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paprika, unt, ceapa, cartofi, faina, supa de pui, lapte, sare, piper, branza, ceapa verde, faina si ulei. Ingrediente pentru usturoi copt: 1 capatana de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingurita paprika Ingrediente pentru supa de cartofi: 3 linguri unt 1 ceasca…
Citronada cu lamaie si miere
14 May 2013
Citronada cu lamaie si miere din: lime, miere, gheata si apa plata. Ingrediente: 1/2 lime sau lămâie 1 linguriţă de miere 4-5 cuburi de gheaţă apă plată sau carbogazoasă Mod de preparare: Într-un pahar se amestecă până la dizolvare o linguriţă de miere de albini cu sucul unei jumătăţi de lime sau orice…
Dovleac cu jeleu de grepfruit
14 May 2013
Dovleac cu jeleu de grepfruit din: grepfruit, portocale, gelatina, migdale, kiwi, menta, zahar tos, pudra de scortisoara, seminte de susan, dovlecei de placinta, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 3 grepfruituri 3 portocale 20 g gelatina 100 g migdale 4 kiwi o lingura cu menta tocata 200 g zahar tos o jumatate de lingurita cu pudra…
Supa de cartofi cu pormb si verdeata
14 May 2013
Supa de cartofi cu pormb si verdeata din: bulion de carne, cartofi, porumb, patrunjel, morcovi, ceapa, unt, sare, foi de dafin, piper si verdeata. Ingrediente: 8 pahare de bulion de carne 6 cartofi 1 pahar de porumb fiert sau conservat (cutie) ½ rădăcină pătrunjel ½ morcov 1 ceapă 2 linguri de unt topit sare foi…
Cocktail de trandafiri cu sampanie
14 May 2013
Cocktail de trandafiri cu sampanie din: petale de trandafir, zahar, vin alb demisec, vin rosu demisec si sampanie. Ingrediente: 10 petale de trandafiri 120 g zahar 500 ml vin alb demisec 500 ml vin rosu demisec 500 ml sampanie demisec Mod de preparare: Petalele proaspete se desfac de pe floare şi li se îndepărtează…
Orez cu carnati si creveti
14 May 2013
Orez cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui. Ingrediente: 6 carnati de porc picanti ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 ardei rosu, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de paprika 250 g orez cu…
Ciorbă cu macrou si ciuperci
14 May 2013
Ciorbă cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 800 g macrou 300 g ciuperci un dovlecel doi morcovi un ardei gras o ceapa 3 rosii 50 g orez 100 ml ulei 500 ml bors sare piper rozmarin Mod de preparare:…
Cupe cu fructe
14 May 2013
Cupe cu fructe din: fructe de sezon, smantana, zahar praf, sampanie, frunze de menta si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g fructe de sezon: fragi, coacaze, agrise, cirese 250 ml smantana grasa 100 g zahar praf 8 piscoturi de sampanie 4 frunze verzi de menta 2 linguri zahar vanilat Mod de preparare: Spălaţi fructele,…
Salata cu portocale, stafide si nuci
14 May 2013
Salata cu portocale, stafide si nuci din: otet de vin rosu, suc de portocale, portocala, stafide, mere, nuca prajita, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri otet din vin rosu 2 1/2 linguri suc de portocale 1 portocala, decojita 1/2 cana stafide 4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite 2/3 cana cu nuca,…
Porc inabusit cu verdeturi
14 May 2013
Porc inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa verde, leurda, morcov, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 500 ml ulei 3 legaturi stevie 4 legaturi loboda 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi leurda 1 morcov sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi…
Reteta zilei: Cocktail Margarita cu mango si chili
14 May 2013
Cocktail Margarita cu mango si chili din: mango, ardei chili, tequila, triple sec, nectar de agave, gheata si limeta. Ingrediente: 1/2 mango, taiat cuburi 1 ardei chili , fara semitse, taiat cuburi) tequila triple sec nectar de agave 1/2 ceasca de gheata limeta pentru servire Mod de preparare: Intr-un shaker amestecati…
Supa cu galuste si legume
14 May 2013
Supa cu galuste si legume din: morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, cartofi, ficat de vita, gris, rosii in bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 radacina de pastarnac 1/2 telina 4 cartofi 300 g ficat de vita 4 linguri gris 400 g rosii in bulion 2 oua 3…
Fajitas cu pui fript
14 May 2013
Fajitas cu pui fript din: piept si pulpe de pui, ceapa, ardei gras, tortillas, ulei de masline, otet de mere, miere, apa, zeama de lamaie, sos worcestershire, usturoi, oregano. Ingrediente: 600-700 g piept si pulpe de pui, fara piele, oase si grasime 2 cepe galbene medii, taiate pestisori de circa 6 mm grosime 1 ardei…
Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza
14 May 2013
Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar, branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte 140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in fasii sau sunca 4-6…
Friganele cu fragi
14 May 2013
Friganele cu fragi din: franzela, sirop de fructe, zahar, oua, zahar vanilat, ulei de masline si fragi. Ingrediente: 8 felii de franzela 200 ml zeama din compot sau sirop de fructe 3 linguri zahar 2 oua 1 lingurita zahar vanilat 2 linguri ulei de masline 250 g fragi sau coacaze, cirese, visine, capsune – proaspete…
Ciuperci cu mozzarella la cuptor
14 May 2013
Ciuperci cu mozzarella la cuptor din: ulei de masline, ceapa, ciuperci champignon, mascarpone, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mozzarella, pesmet, rucola, rosii cherry, usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 1 ceapa, tocata 4 ciuperci champignon mari, cozile tocate marunt 100 g de mascarpone coaja rasa si zeama de la…
Reteta zilei: Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca
13 May 2013
Desert cu fructe de padure, capsuni si frisca din: smantana, blat de tort, lapte rece, budinca de vanilie, lapte condinsat, fructe de padure si capsuni. Ingrediente: 2 cani smantana, foarte rece 1 blat tort sau 2 mai mici 1 cana de lapte rece 1 pachet budinca de vanilie 1 cutie lapte condensat 1 punga…
Ciorba de crap cu legume
13 May 2013
Ciorba de crap cu legume din: crapi, morcovi, telina, cartofi, lamaie, oregano, ulei de floarea soarelui, sare, piper. doi crapi mari doi morcovi o telina doi cartofi o ceapa o lamaie o lingura oregano uscat 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper Mod de preparare: Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se…
Bruschete cu sardine
13 May 2013
Bruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi. Ingrediente: 4 sardine foarte mici 1 morcov 1 ceapa 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason) 10 cl vin alb sec 5…
Vită cu bacon şi Roquefort
13 May 2013
Vită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi. Ingrediente: 8 antricoate de vita 8 felii de bacon 300 g branza Roquefort 8 frunze de salvie 100 g miez de nuca 250 ml bere blonda sare…
Orez cu carne de porc
13 May 2013
Peste gratinat cu gulii
13 May 2013
Aripioare în stil indian
13 May 2013
Aripioare în stil indian din: aripioare, lemon grass, coriandru, usturoi, sare, turmeric si piper. Ingrediente: 12 aripioare 2 linguri lemon grass tocata sau 1 lingura coaja de lamaie (numai partea galbena) tocata 3/4 ceasca coriandru proaspat, tocat 8 catei de usturoi 1 lingurita sare 1 lingurita sofran indian (turmeric) 1/2 lingurita piper Mod de…
Bors de curcan cu legume si taitei
13 May 2013
Bors de curcan cu legume si taitei din: tacamuri de curcan, ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, taitei, bors, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg tacam (gaturi) de curcan 2 cepe 2 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 litru bors 1 legatura patrunjel…
Coaste de miel la cuptor
13 May 2013
Coaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cotlete de miel 2 linguri cu mustar 75 g unt 6 rosii 1 dovlecel 200 ml vin sec 1 legatura cu usturoi verde patrunjel rozmarin ulei de masline sare…
Placinta cu carne de vanat
13 May 2013
Placinta cu carne de vanat din: aluat, carne de vanat, faina, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, bere, foi de dafin, sos de soia, concentrat de vita, jeleu de coacaze. Ingrediente: 400 g aluat de foitaj pentru umplutura: 1 kg carne de vanat/vita, taiata cuburi 3 linguri faina 3 linguri ulei de floarea soarelui 2…
Piept de rata condimentat
13 May 2013
Piept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 ardei gras roşu 1 ardei capia verde 1 ceapă 1 morcov potrivit 2 linguri ulei de măsline frunze de busuioc sare piper Pentru…
Reteta zilei: Friptura de porc cu struguri copti
13 May 2013
File de somon cu branza si parmezan
13 May 2013
Supa cu carne de vita si frecatei
13 May 2013
Supa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare. Ingrediente: 8 pahare apă 500 g carne de vită 1 ceapă 1 morcov ½ rădăcină de pătrunjel foi de dafin sare piper negru pisat 1 lingură verdeaţă…
Pui piri-piri
13 May 2013
Pui piri-piri din: pui, ulei, piper alb, piper cayenne, ghimbir, usturoi, sare. Este o reţetă foarte picantă, de origine africană. In mod tradiţional, se prepară din pui întreg, tăiat pe de-a lungul spatelui şi aplatizat. Ingrediente: 6 bucati de pui marinata: 3 linguri ulei 1 lingurita piper alb macinat 1 lingura piper cayenne sau paprika…
Salata cu piept de pui si taitei
13 May 2013
Salata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Taiem pieptul de pui fasii.…
Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata
13 May 2013
Tort cu capsuni si fulgi de ciocolata din: oua, margarina, melasa, zahar, faina, praf de copt, sare, cacao, lapte, praf de budinca, capsuni, ciocolata alba, crema de ciocolata si alune. Ingrediente: blat: 3 oua 180 g margarina (la temperatura camerei) 60 ml melasa 120 g zahar 180 g faina 1 lingurita praf de copt sare…
Piept de pui pane cu sos picant si spaghete
13 May 2013
Reteta zilei: Legume la gratar pe bagheta prajita
13 May 2013
Legume la gratar pe bagheta prajita din: ananas, ardei gras, praz, ardei iute, porumb, ghimbir, menta, coriandru, suc de lamaie, sare, piper si bagheta prajita. Ingrediente: 1 ananas, decojit si taiat felii 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat in jumatate 3 fire praz 1 ardei iute, taiat pe jumatate, fara seminte 1 ceasca…
Zabaglione
13 May 2013
Zabaglione din: oua, galbenusuri, zahar pudra, vin vin alb. Ingrediente: un ou 4 galbenusuri 150 g zahar pudra 5 linguri vin alb de desert Mod de preparare: Intr-un castron mare se pun oul si galbenusurile, se adauga zaharul pudra. Se bate pana creste volumul amestecului. Se pune castronul pe o cratita cu apa care…
Cannelloni umplute cu branza
13 May 2013
Cannelloni umplute cu branza din: cannelloni, ulei de masline, ardei dulci, branza, mozzarella, ou, frunze de busuioc, piper, sare, ceapa verde, rosii, usturoi. Ingrediente: 500 g cannelloni fierte 2 linguri ulei de masline 2 ardei dulci 500 g branza 200 g mozzarella un ou 2,5 frunze de busuioc piper negru macinat sare pentru sos: 400…
Cocktail de piersici cu sampanie
13 May 2013
Cocktail de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie si lichior de piersici. Ingrediente: 600 g piersici 150 g zahar pudra 500 ml vin alb sec 700 ml sampanie demisec 50 ml lichior de piersici Mod de preparare: Se curăţă piersicile de coajă şi sâmburi, apoi se îndepărtează pieliţele rămase în…
Rata umpluta
13 May 2013
Tartine calde cu mere si branza
13 May 2013
Cozonac dulce cu mac
13 May 2013
Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi
13 May 2013
Mâncărică de cartofi cu cârnati afumaţi din: carnati afumati, ceapa, bulion, smantana si sare. Ingrediente: 4-5 bucati carnati afmati 2 cepe 2 linguri de bulion diluat intr-o cana si jumatate de apa 2-3 linguri de smantana sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit împreună cu cârnaţii tăiaţi…
Pilaf cu carne de rata
13 May 2013
Pilaf cu carne de rata din: pulpe de rata, ceapa, morcovi, cartofi, orez, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata 2 cepe 4 morcovi 2 cartofi 200g orez sare piper Mod de preparare: Fierbem pulpele de rata impreuna cu legumele intregi. Dupa ce carnea este bine fiarta, strecuram supa. Amestecam orezul cu 1…
Reteta zilei: Quinoa cu legume si branza cheddar
13 May 2013
Quinoa cu legume si branza cheddar din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, sare, dovlecei, quinoa, supa de pui, fulgi de ardei rosu, oua, lapte, sare, piper, branza cheddar, pesmet, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 300g ciuperci, feliate 1/4 lingurița de sare 2 cani…
Cocktail de zmeura cu sampanie
13 May 2013
Ciorba taraneasca cu carne de vita
13 May 2013
Ciorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de…
Iepure cu masline verzi si negre
13 May 2013
Iepure cu masline verzi si negre din: iepure, masline, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, foi de dafin, ulei de masline, sare si boabe de piper. Ingrediente: 1 iepure potrivit de mare 100 g masline verzi 100 g masline negre 6 catei de usturoi 2 crengute de rozmarin pentru marinata: 200 ml vin alb 3 cepe 4…
Turtite din malai cu fructe
13 May 2013
Oua umplute cu drob
13 May 2013
Oua umplute cu drob din: maruntaie de miel, ceapa, ceapa verde, marar, sare, piper, oua, smantana, castraveti acri, usturoi si frunze de salata verde. Ingrediente: maruntaie de miel 1 ceapa uscata 3 linguri de ceapa verde 2 legaturi marar sare piper 10 oua 150 g smantana 2-3 castraveti acri 2-3 catei de usturoi frunze de…
Reteta zilei: Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic
12 May 2013
Salata Caprese cu vinegreta de otet balsamic din: mozzarella, rosii cherry, salam, ulei de masline, capa rosie, busuioc, paste, otet balsamic, zahar brun, praf de usturoi, piper si sare. Ingrediente: 200g mozzarella 1 ½ cani rosii cherry, taiate jumatati 16 felii de salam 2 linguri de ulei de masline ¾ cana ceapa rosie tocata…
Fasole cu carne tocata de curcan si costita
12 May 2013
Fasole cu carne tocata de curcan si costita din: ulei de masline, costita, ceapa, fenicul, carne tocata de curcan, boia iute, coriandru, chimen, pasta de rosii, fasole rosie, rosii in suc si zahar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 150 g costita taiata cuburi 2 cepe, tocate marunt 1 bulb de fenicul, taiat bucati –…
Pui fript în folie cu legume
12 May 2013
Pui fript în folie cu legume din: pui, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei, sos barbecue, pudra de usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de pui (pulpe fara spate, jumatati de piept) 1 ceapa medie 1 ardei gras rosu, mare 1 ardei gras portocali 4 cartofi medii 1 lingura ulei sos barbecue pudra de usturoi sare…
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa
12 May 2013
Ciorba de vitel cu ciuperci si taitei de casa din: carne de vitel, apa, taitei de casa, ciuperci, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper, cimbru verde, verdeata, faina de grau. Ingrediente: 500 g carne de viţel de la piept 6 pahare apă 1½ pahar tăieţei de casă 4-5 ciuperci uscate sau…
Budinca cu branza de vaci si lapte
12 May 2013
Budinca cu branza de oaie si telemea din: faina, telemea, branza de vaci, oua, unt, lapte, pesmet, sare. Ingrediente: 100 g faina 150 g telemea 100 g branza de vaci 4 oua 100 g unt 500 ml lapte 4 linguri pesmet sare Mod de preparare: Topiţi untul într-o crăticioară şi adăugaţi făina. Amestecaţi bine…
Oua pane
12 May 2013
Oua pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei. Ingrediente: 8 oua fierte tari 7 linguri faina 3 oua crude 7 linguri pesmet 100 g cascaval ras sau parmezan ulei pentru prajit Mod de preparare: Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu parmezanul ori…
Cockteil de căpşune cu sampanie
12 May 2013
Desert cu sos de lamaie
12 May 2013
Gratin de pui
12 May 2013
Gratin de pui din: pulpe de pui, faina, ulei, pastarnac, cartofi, vin, concentrat de pui, mustar, smantana, parmezan, si chipsuri de pastarnac. Ingrediente: 450 g pulpe de pui dezosate, taiat cuburi de 3 cm 2 linguri faina 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g pastarnac, curatat si taiat felii de 1 cm 700 g…
Cosulete de avocado
12 May 2013
Cosulete de avcado din: avocado, oua, carne fripta de miel, castarvete, telemea de vaca, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 avocado 4 oua fierte tari resturi de carne fripta de miel, maruntita 1 castravete 200 g telemea de vaca sau cascaval 6 linguri maioneza zeama de la o lamaie sare piper …
Piept şi ciocănele cu sos jamaican
12 May 2013
Piept şi ciocănele cu sos jamaican din: piept de pui, ciocanele, sos jamaiocan, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, bere blonda, ketchup, boabe de coriandru, zahar brun, usturoi, ardei iute, cimbru, ceapa verde, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 4 jumatati de piept de pui cu os, fara piele 4 ciocanele, fara piele 1/2 ceasca sos jamaican…
Reteta zilei: Salata cu fasole verde si ardei copt
12 May 2013
Salata cu fasole verde si ardei copt din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic, mustar, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 500g fasole verde, spalata si taiata bucati 1 ardei gras rosu, copt, curatat de coaja si fara seminte 1/4 ceasca de ulei masline 1/4 ceasca otet balsamic 1 lingura mustar 1/2…
Salată de leurdă cu ouă
12 May 2013
Salată de leurdă cu ouă din: ceapa verde, leurda, oua, galbenus, sare, piper, zeama de lamaie si ulei. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 legaturi leurda 5 oua fierte 1 galbenus fiert sare piper 1 galbenus crud zeama de lamaie ulei Mod de preparare: Cureti si speli leurda si ceapa verde. Le toci si…
Cocktail de lamaie cu sampanie
12 May 2013
Ciorba de urzici cu legume si smantana
12 May 2013
Ciorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2…
Gris cu lapte pentru micul dejun
12 May 2013
Gris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine. Ingrediente: 500ml de lapte 50g de griş 2-3 linguri de zahăr 1 linguriţă de zahăr vanilat dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit Mod de preparare: Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul…
Prajiturele de ciocolata
12 May 2013
Prajiturele de ciocolata din: lapte condensat, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente: 400 ml lapte condensat 50 g unt, taiat cuburi 400 g ciocolata amaruie, rupta bucati Mod de preparare: Pune laptele condensat şi untul într-un bol la microunde 2 min la temeratură maximă. Adaugă ciocolata şi amestecă până când se omogenizează. Toarnă compoziţia într-o…
Gustare cu cascaval si sunca
12 May 2013
Gustare cu cascaval si sunca din: cascaval, iaurt, varza, sunca, portocale, ceapa rosie, frunze de spanac, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 100 g cascaval 300 g iaurt 100 g varza proaspata 300 g sunca presata 2 portocale 1 ceapa mica rosie frunze tinere de spanac sau salata verde nucsoara sare piper Mod de preparare: Speli…
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume verzi
12 May 2013
Pachetele de primavera cu legume verzi din: legume, ulei, praz, ghimbir, usturoi, tofu, arpagic, ulei de susan, sare, amidon de porumb, galuste, otet de orez, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente pentru umplutura: 4 cesti legume verzi tocate (sparanghel, mazare, fasole verde) 1 lingura de ulei 3/4 cana praz taiat felii subțiri 1…
Rulada cu ierburi aromatice
12 May 2013
Aripi in sos picant
12 May 2013
Coroniţă umplută cu brânză
12 May 2013
Coroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta. Inrgediente: aluat: 50 g drojdie proaspata 450 ml lapte 250 g zahar 6 oua 4 plicuri zahar vanilat 1/2 plic drojdie 1 kg faina 1 1/2…
Tocană din carne de vită cu bere neagră
12 May 2013
Ciorba cu carne de rata si legume
12 May 2013
Ciorba cu carne de rata si legume din: apa, rata, morcov, radacina de telina, ceapa, praz, varza, cartofi, ou, lapte, bors acru, sare, foi de dafin, piper, verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă ½ raţă 1 morcov 1 rădăcină ţelină 2 cepe ¼ praz ¼ căpăţână de varză 3 cartofi 1 ou (gălbenuș) ½ pahar lapte…
Pastrav la cuptor cu sos de rosii si usturoi
12 May 2013
Cocktail de caise
12 May 2013
Cozonac la tava
12 May 2013
Reteta zilei: Cartofi cu branza la cuptor
12 May 2013
Cartofi cu branza la cuptor din: cartofi, branza cheddar, ceapa, lapte, supa de vita, usturoi, praf de chilli, marar, sare, piper si unt. Ingrediente 1 pachet cartofi congelati (dati pe razatoare, prajiti si congelati) 2 cani branza cheddar maruntita 1/4 ceapa, tocata 1 cana lapte 1/2 cana supa de vita 1 lingurita praf de…
Satay de pui
12 May 2013
Satay de pui din: piept de pui, pudra de coriandru, lemon grass, usturoi, ceapa, ulei, boia iute, pudra de turmeric, sos de soia dulce, sos de stridii si tepuse. Satay sunt frigăruile asiatice, servite deseori cu castraveţi cruzi şi sosuri picante. In mod tradiţional, în loc de ţepuşele metalice sau de bambus, se folosesc nervurile…
Aperitive cu roquefort si nuci
12 May 2013
Aperitive cu roquefort si nuci din: paine, nuci, roquefort, unt, coniac si mustar. Ingrediente: 1 paine bagheta 2 linguri nuci tocate pentru untul de roquefort: 50 g roquefort 100 g unt moale 1 lingurita coniac 1 lingurita rasa de mustar Mod de preparare: Preparaţi untul de roquefort. într-un castronaş, zdrobiţi brânza roquefort cu coniacul…
Chutney de rubarbă
12 May 2013
Plăcintă cu mure
12 May 2013
Piure de brocooli
12 May 2013
O reteta delicioasa de piure cu: broccoli, smantana, unt,usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 200 g smântână 1 lingură cu unt 2-3 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele, spală-l în apă rece, după care fierbe-l în apă cu sare. După ce a fiert, trece-l printr-o sită, dar păstrează…
Reteta zilei: Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde
11 May 2013
Parjitura cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere. Ingrediente ½ cana unt, la temperatura camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou ½ lingurita crema de…
Somon cu crema de branza si verdeata
11 May 2013
Somon cu crema de branza si verdeata din: somon afumat, crema de branza, castravete, ceapa verde, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 felii somon afumat 250 crema de branza 150 g castravete 3 fire ceapa verde 4-5 fire de marar 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron crema de brânză…
Cosulete cu capsuni
11 May 2013
Pui cu ciuperci, la cuptor
11 May 2013
Pui cu ciuperci, la cuptor din: pui, busuioc, condimente, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 pui mediu busuioc condimente, dupa preferinta 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi 50 ml ulei 1 lamaie patrunjel sau marar verde Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu busuioc şi condimente, după…
Conopida gratinata
11 May 2013
O reteta delicioasa de conopida cu:conopida, unt, pesmet, patrunjel, faina, lapte, mustar, cascaval, sare. Ingrediente: 1 conopidă 25 g unt 2 linguri cu pesmet pătrunjel Ingrediente sos: 45 g unt 45 g făină 300 ml lapte 1 linguriţă cu muştar fin 150 g caşcaval ras sare Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele mai mari…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu