duminică, 19 august 2012

Retete culinare #32


Retete culinare:

Cocktail After Dinner Drink

Cocktail After Dinner Drink

O reteta simpla de Cocktail After Dinner Drink din: whisky irlandez, lichior de migdale, frisca si nucsoara macinata. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 3 cl lichior de migdale 5 cl frisca nucsoara macinata   Mod de preparare: Agitam whisky-ul, lichiorul si frisca pana cand marginea shakerului se abureste. Trunam bautura intr-un pahar de cocktail...

Read more »

Tocană de miel cu bacon

Tocană de miel cu bacon

O reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet, bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei de rapita, unt si patrunjel. Ingrediente: 8 bucăţi de ceafă de miel sau de cotlet 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste 1 lingură de făină 3...

Read more »

Supă cu passatelli

Supă cu passatelli

O reteta simpla si delicioasa de supa cu passatelli  din: parmezan, paine veche, oua, nucsoara, coaja de lamaie si supa de carne. Ingrediente: 200 g parmezan ras 200 g pâine veche (nu uscată), măcinată pe moment 3 ouă mari 1 vârf de cuţit de nucşoară coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 1 de...

Read more »

Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

O reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 cepe albe 80 g unt 5 frunzuliţe de salvie 1 crenguţă de rozmarin sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă cepele şi opăreşte-le circa...

Read more »

Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

O reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 400 g aluat cu ou, proaspăt pentru umplutură şi sos: 250 g ricotta 8 linguri parmezan ras...

Read more »

Sosuri pentru preparate la gratar

Sosuri.jpg

In continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare grunjoasă   Mod de...

Read more »

Chifteluţe din legume cu parmezan

Chifteluţe din legume cu parmezan

O reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi, morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab, maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde. Ingrediente: 400 g cartofi 200 g morcovi 1 căţel de usturoi 1 legătură mică de pătrunjel 200 g parmezan ras 2-3 ouă pesmet...

Read more »

Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey

Pentru cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an.   Cocktail Old Fashioned   O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita...

Read more »

Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars

Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars

Pentru cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de desert. Cremă de ciocolată cu ciocolată albă O reteta gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte, galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4...

Read more »

Rulada de miel cu spanac

Rulada de miel cu spanac

O reteta delicioasa de rulada de miel cu spanac din: pulpa de miel, spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb, rosie, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu varf de parmezan...

Read more »

Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac

Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac

O reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 500 g sfeclă roşie 3 linguri parmezan...

Read more »

Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat

Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat

O reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba, faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana, ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 250 g făină de grâu dur 1 ou 1 praf de sare pentru umplutură: 250 g varză...

Read more »

Cremă de rubarbă şi zmeură

Cremă de rubarbă şi zmeură

O reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina, vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 180 g zahăr 2 dl smântână proaspătă 45 g făină tip 1 pliculeţ de vanilină 200 g rubarbă 100 g zmeură 1 lingură de zahăr pudră   Mod de preparare: Spălaţi şi...

Read more »

Cocktail Colonel Collins

Cocktail Colonel Collins

O reteta simpla de Cocktail Colonel Collins din: bourbon, zeama de lamaie, sirop de zahar, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 5 cl bourbon 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar sifon o felie de lamaie cirese   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker Bourbon-ul, zeama de lamaie si...

Read more »

Branză cu fistic şi miere aromatizată

Branză cu fistic şi miere aromatizată

O reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere de salcam, stafide si amestec aromat. Ingrediente: 350 g brânză Robiola proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră) 150 ml smântână 1 foaie de gelatină 2 linguri lapte 40 g zahăr pudră...

Read more »

Pui curry cu spanac

Pui curry cu spanac

O reteta de pui curry cu spanac din: piept de pui, supa de pui, usturoi, ghimbir, praf curcuma, ardei gras rosu, lapte de cocos, spanac, sare si piper. Ingrediente: trei piepti de pui, taiati cubulete o cana de supa de pui trei catei de usturoi o lingura de ghimbir tocat marunt o lingurita praf...

Read more »

Miel la cuptor in sos de vin rosu

Miel la cuptor in sos de vin rosu

O reteta de miel la cuptor in sos de vin din: pulpa de miel, vin rosu, morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, pudra de ghimbir, pudra de coriandru, ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina si piper negru. Ingrediente: o pulpa de miel (de 1,5 kg) 500 ml de vin rosu 3 morcovi o...

Read more »

Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa

Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa

Pentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Mini-rulouri cu salată de pui O reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste...

Read more »

Supă de praz cu tartufo

Supă de praz cu tartufo

O reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde) 80 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 9 dl supă de pui 10 g făină...

Read more »

Cremă imbracată in ciocolata

Cremă imbracată in ciocolata

O reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar, migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii. Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr 60 g migdale decojite câteva picături de esenţă de migdale 4 dl lapte 50 g ciocolată amăruie 4 rămurele cu coacăze roşii   Mod de preparare: Cu...

Read more »

Spaghete delicioase bologneze

Spaghete delicioase bologneze

O reteta simpla de spaghete delicioase bolognese din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, morcov, bulion, vegeta, dafin, frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr. spaghete 300 gr. carne tocata o ceapa 2 catei usturoi 1 ardei gras un morcov 400 gr. bulion vegeta dafin frunze de busuioc...

Read more »

Andive la grătar cu ulei şi arahide

Andive la grătar cu ulei şi arahide

O reteta simpla si gustoasa de andive la gratar cu ulei si arahide din: andive, arahide, masline verzi, ulei de arahide si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 3 andive 10 arahide 5-6 măsline verzi fară sâmburi 2 linguri ulei de arahide 4 linguri ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Indepărtează primele două...

Read more »

Ravioli cu fazan şi trufe negre

Ravioli cu fazan şi trufe negre

O reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac, fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper, praz, trufe negre, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  2 ouă 50 g spanac pentru...

Read more »

Desert Chantilly cu fructe de pădure

Desert Chantilly cu fructe de pădure

O reteta simpla de Desert Chantilly cu fructe de pădure din: frisca, galbenusuri, lapte, zahar de trestie, zahar tos, zahar pudra, faina, lamaie, afine, zmeura, coacaze rosii si ulei de arahide. Ingrediente: 2 dl frişcă 5 gălbenuşuri 1/2 l lapte 3 linguri de zahăr de trestie 5 linguri de zahăr tos 1 lingură de...

Read more »

Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar

O reteta delicioasa de Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g mozzarella afumată 1 vânătă lungă 2 roşii 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 3 frunze...

Read more »

Smochine şi ricotta cu coulis de mure

Smochine şi ricotta cu coulis de mure

O reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din: smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de trestie, praf de scortisoara si smochina neagra. Ingrediente: 8 smochine verzi, coapte 200 g ricotta (brânză de vacă) 2 linguri de miere de salcâm 200 g mure coapte 1 lămâie 1 pliculeţ...

Read more »

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

o reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper. Ingrediente: 70 g bob proaspăt, decorticat 40 g mazăre, decorticată 40...

Read more »

Pateuri cu roşii şi vinete

Pateuri cu roşii şi vinete

O reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina, apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare 1 ou pentru umplutură: 300 g vinete 250 g roşii...

Read more »

Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic

Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic

O reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de porc (pancetta) 50 g fistic nesărat 1 crenguţă de rozmarin   Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa felii groase...

Read more »

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

O reteta de Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz, morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline...

Read more »

Rusty Nail Cocktail

Rusty Nail Cocktail

O reteta simpla de Rusty Nail Cocktail din: whisky scotian, drambuie si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie coaja de lamaie   Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu Drambuie si cu multa gheata intr-un pahar de whisky. Adaugam in final coaja de lamaie. Proportiile de mixare pot fi schimbate...

Read more »

Creme caramel

Creme caramel

O reteta de creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si batond e vanilie. Ingrediente: 230 g zahăr 4 ouă 1 lămâie netratată 5 dl lapte 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată...

Read more »

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

O reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi, patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 pulpa de miel 200ml.ulei 2 catei de usturoi 1 radacina mica de patrunjel 1 telina mica 2 foi de dafin 50ml.otet 2...

Read more »

Tagliatelle di consomme alia carbonara

Tagliatelle di consomme alia carbonara

O reteta de Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov, praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon, unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare. Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g carne de vitel, tocată 100 g...

Read more »

Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

O reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 20 cartofi noi potriviţi 1 ceapă 150 g gorgonzola picantă 50 ml lapte 30 g unt nucşoară sare şi piper   Mod de preparare: Spală foarte bine cartofii noi şi zvântă-i...

Read more »

Creme brulee

Creme brulee

O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie si zahar. Ingrediente: 4 dl smântână proaspătă 4 gălbenuşuri 20 g unt 1 baton de vanilie 80 g zahăr   Mod de preparare: Cu un cuţit, tăiaţi batonul de vanilie pe lun­gime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc...

Read more »

Terină de roşii în sos de busuioc

Terină de roşii în sos de busuioc

O reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii, mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru terină: 800 g roşii 200 g mozzarella 60 g măsline negre 15 g gelatină 2 linguri verdeaţă tocată (pă­trunjel, busuioc...

Read more »

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

O reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), peco­rino toscano (fabricată în Toscana), numită...

Read more »

Pateuri cu ciuperci si ardei iute

Pateuri cu ciuperci si ardei iute

O reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi. Ingrediente: pentru foitaj: 320 g faină albă 160 ml apă 400 g margarină pentru umplutură: 600 g hribi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 gălbenuş 2 linguri pătrunjel tocat ardei iute căţei...

Read more »

Cremă cu migdale

O reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar, migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 120 g zahăr 40 g migdale decojite câteva picături de apă de flori de portocală scorţişoară praf   Mod de preparare: Prăjiţi migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga...

Read more »

Tiramisu cu crema Mascarpone

Tiramisu cu crema Mascarpone

O reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom, piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente: 6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr. piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr....

Read more »

Tortelli cu homar în supă de tarhon

Tortelli cu homar în supă de tarhon

O reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi...

Read more »

Sărăţele crocante cu pastă de ton

Sărăţele crocante cu pastă de ton

O reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare, piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150 g fasole...

Read more »

Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit

Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit

O reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba, drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin, cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă  15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline extravirgin 130 ml apă sare pentru topping:...

Read more »

Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată

Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată

O reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare 2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2 portocale 1 lingură de lichior de portocale  ...

Read more »

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

O reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino, pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano, cel toscan şi cel sicilian. In...

Read more »

Cocktail Highball

Cocktail Highball

O reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie   Mod de preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o coaja subtire de lamaie.

Read more »

Paste delicioase cu ciuperci

Paste delicioase cu ciuperci

O reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4 catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper parmezan sau cascaval ras   Mod de preparare:...

Read more »

Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor

Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor

O reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt, zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si  cimbrisor. Ingrediente: pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g zahăr 3 fire de mentă 2 dl...

Read more »

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

O reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g...

Read more »

Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval

Aperitivecupastadepestesicascaval.jpg

Pentru cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac   O reteta simpla de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac...

Read more »

Crochete de ricotta şi spanac

Crochete de ricotta şi spanac

O reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din: spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia, fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fruc­tul fals), sub care se formează fructul...

Read more »

Spaghete cu sos condimentat

Spaghete cu sos condimentat

O reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4 catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin,...

Read more »

Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate

Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate

O reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din: ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete...

Read more »

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar

Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar

Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa,...

Read more »

Ciocolată fină cu gelatina de portocala

Ciocolată fină cu gelatina de portocala

O reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2 portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă   Mod de preparare: Puneţi la înmuiat gelatina, în apă rece, câte­va...

Read more »

Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie

O reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din: carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura...

Read more »

Miel inabusit cu sos

Miel inabusit cu sos

O reteta de miel inabusit cu sos din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, ulei de masline, chimen, ginger, lamaie, coriandru, masline negre, lamaie, sare, piper, ardei iute, usturoi, coriandru si chimen. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1/2 kg morcovi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita chimen pudra 1 bucata mica ginger...

Read more »

Spaghete cu usturoi, ulei si ardei

Spaghete cu usturoi, ulei si ardei

O reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste...

Read more »

Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

O reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, usturoi, cartofi, salata verde si ceapa. Ingrediente carne de miel piper boia dulce de ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi salata verde ceapa Mod de...

Read more »

Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass

Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass

O reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline extravirgin, mustar dulce si sare. Ingrediente: 3 crenvurşti vegetali (de soia) 300 g sparanghel 8 fire de lemongrass 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură de muştar dulce sare   Mod de preparare: Curăţă sparanghelul,...

Read more »

Miel la tava

Miel la tava

O reteta de Miel la tava din: carne de miel, untura, cartofi si bulion de rosii. Ingrediente 1,500 Kg carne 1 lingura untura 5 cartofi mari 1/2 lingura bulion de rosii Mod de Preparare Curatam bine carnea de miel, o taiem in 8-10 bucati si o asezam intr-o tava. Presaram sare si piper si...

Read more »

Ravioli cu cartofi şi trufe

Ravioli cu cartofi şi trufe

O reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6 linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1...

Read more »

Bocconcini

Bocconcini

O reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde, parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat. Ingrediente: pentru bocconcini: 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă) pentru prima compoziţie: 150 g dovlecei 80 g bacon 1 legătură ceapă verde (frunze) 20 g...

Read more »

Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate

Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate

O reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza era obţinută din lapte de capră, de...

Read more »

Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune

Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune

O reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de menta. Ingrediente: 160 g ciocolată amăruie 160 g unt 160 g zahăr 8 dl lapte 80 g făină 2 dl frişca proaspătă 150g căpşune 1 lingură de rom câteva frunze de...

Read more »

Hurricane Cocktail

Hurricane Cocktail

O reteta simpla de  Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de cocktail si se decoreaza cu cirese.

Read more »

Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză

Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză

O reteta de Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio, unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan. Ingrediente: pentru ciuperci: 8 hribi (mari) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin pentru chipsuri: 190 g brânză...

Read more »

Berbec delicios cu dovlecei

Berbec delicios cu dovlecei

O reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1 Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea in bucati de marime...

Read more »

Cannelloni cu ricotta şi praz

Cannelloni cu ricotta şi praz

O reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă  50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin...

Read more »

Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate

Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate

o reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare. Ingrediente: pentru aluat: 150 g gris 100 g faină albă  15 g drojdie 150 ml apă 1 lingură ulei de măsline...

Read more »

Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos

Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos

Pentru cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente:...

Read more »

Mancarea uşoară de berbec

O reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper. Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau spinare (partea de la...

Read more »

Zabaione cu limbi de pisică

Zabaione cu limbi de pisică

O reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri, marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2 linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g...

Read more »

Rulouri de dovlecei şi conopidă

Rulouri de dovlecei şi conopidă

O reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din: dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1 lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru   Mod...

Read more »

Cocktail Double Apple

Cocktail Double Apple

O reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados, zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina scortisoara   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna...

Read more »

Mancarică de miel

Mancarică de miel

O reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte, patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2 galbenusuri 1 lingura lapte putin...

Read more »

Profiterol picant cu fondue de parmezan

Profiterol picant cu fondue de parmezan

O reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba, oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou, nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt 150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras 250 ml apă sare pentru umplutură:...

Read more »

Ravioli cu peşte şi portocale

Ravioli cu peşte şi portocale

O reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1 pahar...

Read more »

Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano

Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano

O reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2...

Read more »

Sote de calamari cu crutoane

Sote de calamari cu crutoane

O reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de...

Read more »

Miel cu spanac, boia şi lămaie

Miel cu spanac, boia şi lămaie

O reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac, grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina. Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1 varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii lamaie pentru...

Read more »

Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc

Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc

O reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 5-6 roşii 1 căţel de usturoi 10 frunze de busuioc 3...

Read more »

Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru

Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru

O reteta delicioasa de ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din: ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare si pipe negru macinat. Ingrediente: 200 grame de ciuperci, taiat felii, pe lungime 150 grame de mozzarella, taiata cubulete frunzele de la un fir de cimbru proaspat ulei de masline extravirgin sare...

Read more »

Spumă de zmeură

Spumă de zmeură

O reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir de menta, vafe si sare. Ingrediente: 400 g zmeură 2 albuşuri 2 dl frişca 120 g zahăr tos 1 fir de mentă vafe sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o sită, păstrând câteva fructe...

Read more »

Pulpa de miel

Pulpa de miel

O reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul se taie...

Read more »

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din: dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei (zucchini) 100 g orez cu bobul mic 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie) 50 g unt 1 plic şofran 1 ceapă mică...

Read more »

Pilaf de miel delicios la tava

Pilaf de miel delicios la tava

O reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1 paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper...

Read more »

Spumă de ciocolată amăruie

Spumă de ciocolată amăruie

O reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie, unt, oua, albus si rom. Ingrediente: 350 g ciocolată amăruie 40 g unt 2 ouă 1 albuş 4 linguri de rom   Mod de preparare: Intr-o cratiţă, rupeţi bucăţele 300 g de cio­colată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi topiţi-o complet în...

Read more »

Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir

Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir

O reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline, sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40...

Read more »

Cotlete de miel

O reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper, ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare: Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig betisoarele de usturoi...

Read more »

Supă de roşii proaspete si ardei

Supă de roşii proaspete si ardei

O reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii, ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 15 rosii coapte mari 3 ardei rosii 5-6 linguri ulei de masline o lingura de ardei rosu, fara seminte un catel de usturoi...

Read more »

Crema sabaglione

O reteta de crema sabaglione din: oua, zahar si rom. Ingrediente: 6 oua 250 gr. zahar 1 pahar rom Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa crema. Atunci se retrage...

Read more »

Sos pentru spaghete al pesto

Sos pentru spaghete al pesto

O reteta de sos pentru spaghete al pesto din: frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, parmezan, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: frunze de busuioc proaspat ulei masline extravirgin usturoi parmezan ras muguri de pin sare piper Mod de preparare: Busuiocul cu uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se...

Read more »

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

O reteta de frigarui de miel cu menta si rozmarin din: pulpa de miel, vin rosu, mustar, menta, ardei iute, cimbru, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 400 gr pulpa de miel fara grasime 3 linguri de vin rosu o lingura de mustar 2 linguri de menta proaspata tocata fulgi de ardei iute cimbru uscat...

Read more »

Citronette (sos de lămâie)

Acest sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales albă). Ingrediente: 1 lămâie 8 linguri ulei de...

Read more »

Gelatină de struguri

Gelatină de struguri

O reteta de gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar, gelatina, struguri albi si menta proaspata. Ingrediente: 1/2 l suc de struguri 2 dl brandy 100 g zahăr 3 foi de gelatină câteva boabe de struguri albi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă   Mod de preparare: Puneţi ia înmuiat gelatina în apă...

Read more »

Supă de găină cu tortellini

Supă de găină cu tortellini

O reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella, sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă  4 ouă pentru umplutură: 100 g mortadella 100 g şuncă crudă 100 g pulpă de porc 12 linguri parmezan ras 1 ou...

Read more »

Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă

O reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de prepelita,  ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare si piper. Ingrediente: pentru rulouri: 4 bucăţi limbă-de-mare (câte 250 g fiecare) 100 g somon proaspăt 100...

Read more »

Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii

Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii

O reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din: zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii, ciocolata amaruie si sare. Ingrediente: 150 g zahăr 180 g unt 150 g ciocolată fină 2 linguri de lapte 3 ouă 1 albuş 100 g biscuiţi uscaţi 150 g coacăze roşii câţiva...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu